Stiri Worldwide

Pagina 1 din 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Urmatorul

In jos

Flcon HTV-2, vehicul-arma care depaseste de 20 de ori viteza sunetului

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Aug 11, 2011 1:30 am

Flcon HTV-2, vehicul-arma care depaseste de 20 de ori viteza sunetului, este testat astazi in SUA !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Un vehicul de zbor, despre care nu se cunosc inca prea multe detalii, va fi testat, azi, la o baza militara aeriana din California. Aceast aparat de zbor, Falcon HTV-2, depaseste de 20 de ori viteza sunetului.

Deocamdata nu se stie exact ce fel de aparat de zbor este Falcon HTV-2, insa acesta va fi lansat in spatiu de pe o racheta, urmand sa se intoarca pe Pamant cu o viteza de aproximativ 5.800 de m/s - potrivit Daily Mail.

Testul precedent a durat doar 9 minute, deoarece americanii au fost nevoiti sa distruga aparatul de zbor, din cauza unor probleme tehnice.
Misiunea de azi, daca va reusi, va stabili noi recorduri in calatoriile din spatiu si ar putea stabili noi directii pentru viitoarele generatii de arme.
Racheta Air Force Minotaur IV care va purta Falcon, va zbura din baza aeriana Vandenberg din California.
Specialistii citati de Daily Mail sustin ca distanta New York - Los Angeles va putea fi parcursa de un astfel de vehicul spatial in mai putin de 12 minute, fata de cinci ore cat dureaza in prezent.

Acest proiect este derulat de Pentagon si Agentia pentru Proiecte si Cercetari Avansate pentru Aparare.
Sursa: stirileprotv.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 1:23 am

Politele RCA pot fi cumparate in Romania si cu ajutorul telefonului mobil. I-Tom Solutions, dezvoltator local de solutii software, a lansat pentru utilizatorii de iPhone si de telefoane care ruleaza Android o aplicatie gratuita intitulata i-Asigurare, care face posibil acest lucru.

Cu ajutorul acestei aplicatii, utilizatorul poate consulta o lista cu tarifele RCA practicate de o serie de companii de asigurare de pe piata romaneasca, conform [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Exista 3 sectiuni de informatii care trebuie completate pentru calcularea ofertei de pret: despre autoturism, despre utilizator si alte date necesare in vederea calcularii tarifelor RCA.

Tarifele companiilor de asigurare apar afisate in ordinea crescatoare a pretului doar dupa ce utilizatorul a completat cele 3 sectiuni.

Tot cu ajutorul aplicatiei i-Asigurare utilizatorul primeste o notificare cu 48 de ore inainte de expirarea politei RCA, dar si a ITP-ului si rovignetei. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 1:26 am

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANCOM) poarta o serie de discutii cu operatorii de telefonie fixa si mobila in vederea reducerii de la 7 la 3 zile a perioadei maxime in care un client trebuie transferat de la o companie la alta, in urma solicitarii acestuia.

Inititiva este primita cu scepticism de operatorii de telefonie din Romania, ei sustinand ca este "drastica" si va duce la "distorsionarea pietei", scrie [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Reprezentantul Romtelecom mai face o observatie cu privire la termenul de portare argumentand ca o reducere atat de drastica a termenului va crea probleme si va distorsiona procesul de portabilitate. Acesta propune o reducere a termenului in doua etape si sugereaza ca intr-o prima faza portarea sa se realizeze in 7 zile, urmand ca dupa o perioada de cateva luni sa se reduca la termenul propus de ANCOM de 3 zile.", se arata pe site-ul ANCOM.

Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, a precizat ca "data de la care va intra in vigoare termenul de 3 zile va fi stabilita prin decizie a ANCOM dupa consultarea cu operatorii". [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 2:59 am

Microbii ne învaţă cum să producem ieftin şi rapid Hidrogen !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Transportul şi stocarea unor surse de energie precum hidrogenul sunt vitale pentru viitorul nostru. O enzimă a unui microb arată modul de producere mai rapidă şi mai ieftină a hidrogenului.

Soluţia viitorului energetic stă în transformarea energiei electrice în energie chimică, care să poată fi folosită din nou la nevoie. Principala problemă este însă realizarea acestei reacţii rapid şi suficient de ieftin pentru a fi o soluţie viabilă.

Oriunde există o sursă de energie, chiar şi în confortul propriei case, hidrogenul poate fi extras din apă. Cu ajutorul unei celule de stocare, el poate fi transformat din nou în energie electrică. Atâta timp cât electricitatea necesară procesului provine din surse regenerabile, precum mori de vânt sau celule solare, ea reprezintă o energie ecologică, mobilă ce poate fi stocată la nevoie – hidrogenul este un vector energetic versatil, putând fi obţinut din surse ecologice, precum vântul sau energia solară. Un studiu publicat în revista Science, ne aduce cu un pas mai aproape de viitorul energetic.

Celulele de stocare au nevoie de un catalizator care să accelereze reacţiile chimice de transformare a hidrogenului în apă şi electricitate. Platina este excelentă în acest rol, însă este un material foarte rar şi scump.

Unii dintre microbi produc de miliarde de ani enzime care pot prelua acest rol alături de metale ieftine, precum fierul şi nichelul. Problema este însă că aceste enzime sunt greu de obţinut şi nu supravieţuiesc în afara microbului.

Cercetătorii au reuşit să creeze o versiune sintetică, mai rezistentă a acestor enzime. Până acum, au reuşit să facă primul pas, unind doi atomi de hidrogen, extraşi din apă, producând astfel gaz din hidrogen. Mai mult, enzima sintetică se comportă chiar mai bine decât cea naturală, fiind de 10 ori mai rapidă şi producând 100.000 de molecule de hidrogen gaz la fiecare secundă.

Totuşi, în ciuda vitezei crescute, procesul consumă prea multă energie pentru a fi viabil în practică. Chiar şi-aşa este un prim pas în obţinerea de hidrogen cu costuri reduse, prin folosirea drept catalizatori a fierului şi nichelului, potrivit autorilor cercetării.
Sursa: stiintasitehnica.com
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 3:08 am

Trei mari explozii solare arunca spre Pamant o noua furtuna geomagnetica !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Soarele continua sa explodeze, iar mai nou mai multe companii anunta masuri de securitate pentru zilele urmatoare. SUA isi indreapta atentia spre folosirea cu grija a satelitilor, pentru ca ar putea aparea anumite defectiuni.

Trei mari expolozii solare din ultimele zile au provocat reactia guvernului american. Oamenii de stiinta au sfatuit autoritatile sa foloseasca precaut satelitii, telecomunicatiile si echipamentul electric. In plus, expertii recomanda pregatirea pentru o eventuala intrerupere a functionarii acestora in urmatoarele zile.

"Furtuna magnetica care se formeaza va fi probabil de un nivel moderat la puternic" a declarat Joseph Kunches, om de stiinta la Space Weather Prediction Center, SUA.

El a mai spus ca furtuna geomagnetica de saptamana aceasta poate afecta sistemele de telecomunicatii si cele de orientare GPS, potrivit Scientific American.
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 3:10 am

Se vor lansa cei mai revoluţionari ochelari 3D !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Marile companii producătoare de electronice şi-au anunţat recent, la o întâlnire în Osaka colaborarea pentru crearea unor ochelari 3D revoluţionari. E vorba de un model cu radio- frecvenţă.

Panasonic Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Sony Corporation şi X6D Limited (XPAND 3D) au anunţat că intenţionează să colaboreze la dezvoltarea unui nou standard tehnologic în domeniul ochelarilor activi 3D, sub umbrela unui acord denumit Full HD 3D Glasses Initiative.
Conform acestui acord, cele patru companii intenţionează să lucreze împreună la dezvoltarea şi licenţierea tehnologiei pentru ochelarii 3D cu conexiune RF (radio-frequency), inclusiv a protocoalelor RF ce stau la baza comunicării între ochelari şi ecranele 3D compatibile, precum televizoarele, monitoarele de computere, proiectoarele sau sistemele cinema 3D ce funcţionează acum cu ochelari activi XPAND.

Licenţa pentru tehnologiile standardizate generate în cadrul nou anunţatei Iniţiative Full HD 3D Glasses va fi lansată în septembrie 2011, moment la care va începe şi dezvoltarea unor noi modele de ochelari 3D construiţi pe baza acestor standarde. Ochelarii universali produşi pe baza noilor protocoale IR / RF vor fi comercializaţi pe piaţă începând cu 2012 şi se intenţionează să fie compatibili şi cu televizoarele 3D pe sistem activ comercializate în 2011.

Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 3:12 am

Produsele Apple sunt concurate tot mai serios in ultima perioada. Cel mai nou concurent pentru iPad vine de la Vinci si este o tableta dedicata copiilor cu varsta cuprinsa intre zero si patru ani.

Dupa ce a suprins-o pe fiica sa jucandu-se cu smartphone-ul, doctorul Dan Yang a decis sa infiinteze o companie care sa creeze tablete pentru copii, informeaza [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].

Vinci Tab are un cadru rosu fabricat din materiale non-toxice, ecran de 7 inch, procesor de 1GHz, 512 MB RAM, camera foto de 3 MP si sistem de operare Android 2.3.

Deoarece undele radio si cele electromagnetice ar putea dauna sanatatii copiilor, Vinci Tab nu are nici Wi-Fi si nici 3G. In lipsa acestor conexiuni, copiii vor putea utiliza tableta pentru a se juca, a asculta muzica si pentru a urmari filme.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Potrivit producatorului, autonomia bateriei este de sase ore.

Versiunea Vinci Tab cu capacitate de stocare de 4GB costa 390 de dolari, in timp ce versiunea de 8 GB poate fi achizitionata cu 480 de dolari. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Marina Bay Sands Singapore

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 3:59 am

Marina Bay Sands Singapore - piscina de la 200 de metri inaltime !
Nu e o stire foarte actuala, dar merita vazuta sau revazuta ! Impresionant !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Noul Hotel Marina Bay Sands Singapore impresioneaza in primul rand prin arhitectura extrem de spectaculoasa. Format din trei turnuri de 57 de etaje fiecare, unite in partea superioara de o punte de observatie de un hectar, hotelul ofera 2561 de camere si apartamente, propriul muzeu, un cazino de mari dimensiuni si zeci de restaurante. Decorata cu zeci de arbori, terasa din varful hotelului gazduieste cea mai mare piscina suspendata din lume, cu o latime de 146 de metri si un volum de aproape 1,5 milioane de litri de apa. Provocarile ingineresti pentru constructia piscinei au fost impresionante, dat fiind ca, in mod natural, turnurile oscileaza cu pana la jumatate de metru in directii diferite, sub forta vantului.
Sursa: life.hotnews.ro


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Sursa poze: dailymail.co.uk
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 9:48 am

Evacuare in caz de urgenta in Israel !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Aug 14, 2011 11:45 am

Holograme in loc de stewarzi !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Îmbarcarea pe o cursă de pe Aeroportul Orly din Paris a devenit mult mai interesantă. Pasagerii nu mai sunt întâmpinaţi de personalul de zbor, ci de hologramele acestora.

Hologramele au apărut la mai multe porţi de îmbarcare de pe Aeroportul Orly, unde au reuşit să atragă atenţia pasagerilor.

"Ai impresia că este o persoană adevărată. Este mult mai plăcut decât afişajul folosit până acum", au spus călătorii.

Unii ar putea crede că Aeroportul Orly şi-ar dori să mai înlocuiască din angajaţi cu aceste holograme. Conducerea spune că de fapt este o strategie de atragere a clienţilor şi de a umaniza banalele ecrane cu informaţii. Deocamdată doar trei stewarzi şi-au împrumutat chipul şi vocea acestor holograme, dar în câteva luni numărul lor va creşte.
Sursa: realitatea.net
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Perspectivele sinistre ale Americii

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Aug 16, 2011 10:34 pm

Perspectivele sinistre ale Americii

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Un acord de rezolvare a datoriei îngrozitor, ce creşte temerile de recesiune, plus ameninţarea unei stagnări economice pe termen lung:
Perspectivele Americii sunt sinistre !


Ar fi trebuit să fie o perioadă bună pentru economia americană. Liderii ţării au pus punct unei încăierări groteşti şi iresponsabile, pe marginea prăpastiei fiscale, îndepărtând ame­nin­ţarea unui Armagedon financiar global prin acordul de creştere a plafonului datoriei federale. Şi totuşi, în loc să ofteze de uşurare, investitorii sunt nervoşi. Pie­ţele de capital de pretutindeni sunt ră­vă­şite. Pe 2 august, ziua în care s‑a semnat acordul politic, indicele S&P 500 a avut cea mai abruptă cădere din ultimul an, iar rata dobânzii la titlurile Trezoreriei pe 10 ani a scăzut până la 2,6%, cel mai coborât nivel din ultimele nouă luni.

Cifrele adevărului

America nu e singura vinovată: zona euro este un dezastru, iar producţia pare să fi încetinit pretutindeni în lume. Dar perspectivele SUA s‑au întunecat brusc. Revizuiri statistice şi unele cifre sinistre apărute acum arată că relansarea economică este mai fragilă decât se credea şi s‑a împotmolit deja. Odată ce s‑a calat, o economie poate aluneca uşor înapoi în recesiune, mai ales dacă a fost lovită de un şoc nou – aşa cum e pe cale să se întâmple cu Statele Unite, din cauza unei doze zdravene de austeritate fiscală, situaţie înrăutăţită de acordul privind datoria federală. Şansele unei recesiuni duble în anul ce vine sunt inconfortabil de mari, poate chiar de 50%.

Redresarea SUA dintr‑o recesiune de bilanţ (când activele devin mai puţin valoroase decât datoriile – n.r.) a fost întotdeauna una lentă şi fragilă.

Iar suferinţele sale nu trebuie să doboare economia mondială, mulţumită vigorii pieţelor emergente. Dar nesăbuinţa acordului privind datoria – în special faptul că nu atacă nici una dintre sursele reale ale problemelor fiscale ale Americii, cum ar fi cheltuielile sociale – provoacă mare îngrijorare. Mai poţi avea încredere că nişte politicieni atât de rigid polarizaţi şi atât de dispuşi să se joace cu economia nu vor transforma ceea ce era, inevitabil, o perioadă grea într‑o stagnare pe termen lung?

Să începem cu starea redresării. Pe 29 iulie, statisticienii guvernului american au publicat revizuirile statisticilor referitoare la PIB‑ul ultimilor ani. Acestea arată că recesiunea din 2008 a fost mai drastică decât s‑a crezut iniţial şi, ca urmare, redresarea mai slabă. Producţia nu a atins vârful dinaintea recesiunii, iar infima revenire se risipeşte. În ultimul an, producţia a crescut cu abia 1,6%, cu mult sub ceea ce majoritatea economiştilor consideră a fi rată de creştere reală, şi într‑un ritm care a fost urmat în trecut aproape întotdeauna de o recesiune. În ultimele şase luni, Statele Unite au obţinut o creştere anualizată de abia 0,8%. Chiar şi observatorii care se aşteptau ca SUA să se învârtă în jurul liniei de fund o vreme, ca „The Economist“, nu credeau că creşterea a fost atât de mică.

Sursa: money.ro
Citeste mai mult pe: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Vântul, bată-l vina!

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Aug 17, 2011 10:14 am

Vântul, bată-l vina! Taylor Swift ne arata chiloteii !

În timpul concertelor, artiştii au parte de multe ori de cele mai bizare situaţii. Într-o postură stânjenitoare a fost pusă şi Taylor Swift într-un show în State când vântul i-a ridicat fusta chiar în faţa fanilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Taylor Swift a avut de furcă cu vântul la un concert din Statele Unite. În timp ce cânta melodia "You belong to me", vântul i-a ridicat rochia artistei şi fanii s-au putut bucura de o privelişte încântătoare: chiloţii preferatei lor. Vedeta a făcut faţă cu brio peste momentul delicat şi şi-a continuat recitalul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sursa: libertatea.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Rusia şi-a etalat primul avion "invizibil"

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Aug 18, 2011 5:11 am

Rusia şi-a etalat primul avion "invizibil"

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Rusia a scos la demonstraţie primul său avion ce nu poate fi depistat de radare, Suhoi T-50, o alternativă mai ieftină la modelul american F-22 Raptor, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Avionul supersonic Suhoi T-50 a fost prezentat publicului la un spectacol aerian, MAKS 2011, care a avut loc în apropiere de Moscova.

Aparatul a fost dezvoltat împreună cu India şi seamănă ca design cu avionul american, permiţând în acelaşi timp manevre imposibile vechilor modele de avioane ruseşti.

Rusia intenţionează să construiască până la 1.000 de avioane "invizibile" în următoarele decenii, din care India - cel mai mare client al Moscovei în domeniul armamentului - va cumpăra în jur de o cincime, iar alte 200 de aparate vor dota forţele armate ruse, înlocuind avionul de luptă SU-27. În orice caz, producţia în serie nu va începe înainte de 2015.

Dezvoltarea proiectului în tandem cu India a fost decisă în timpul vizitei făcute de preşedintele Dmitri Medvedev la New Delhi în decembrie 2010.

Programat iniţial pentru 2007, zborul experimental cu T-50 a fost amânat în mod repetat din cauza unor probleme tehnice. În cele din urmă, avionul a fost testat în secret, pentru prima dată, în ianuarie anul trecut.

T-50 are capacitatea de a zbura pe orice vreme, poate decola de pe o pistă de doar 300-400 de metri, poate fi realimentat în zbor şi poate ataca simultan ţinte aeriene şi terestre. Totuşi, unii analişti au spus că avionul nu va reprezenta un mare pas înainte.

Presa rusă de stat a relatat anul trecut că pentru dezvoltarea avionului au fost alocate până la 10 miliarde de dolari, dar noul aparat nu va costa totuşi mai mult de 100 de milioane de dolari.

Prototipul american Raptor a fost dezvăluit cu mai bine de două decenii în urmă şi costă 140 de milioane de dolari bucata.

Sursa: romanialibera.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Protest violent la Madrid: spaniolii nu-l vor pe Papă

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Aug 18, 2011 5:19 am

Protest violent la Madrid: spaniolii nu-l vor pe Papă

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Peste 5000 de spaniolii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de costul exorbitant al vizitei la Madrid a Papei Benedict al 16-lea, în contextul în care ţara se confruntă cu o criză economică acută, scrie Realitatea.net.

Costurile vizitei Suveranului Pontif sunt estimate la 50 de milioane de euro, dedicate organizării evenimentului.

Potrivit AFP, această sumă nu include asigurarea securităţii de către forţele de ordine, care ar putea creşte bugetul la 100 de milioane de euro. Organizatorii au declarat că doar 15 milioane de euro vor proveni de la companiile spaniole, în vreme ce restul va fi acoperit prin donaţiile pelerinilor sosiţi la eveniment.

La manifestaţie participă membri ai mişcării M-15, care protestează faţă de măsurile de austeritate ale guvernului - şi grupuri ale homosexualilor.

Marşul a început în Piaţa Tirso de Molina, va ajunge la Puerta del Sol, iar manifestanţii se vor întoarce apoi în locul de unde au plecat.

Miecruri, poliţiştii spanioli au arestat un tânăr mexican, student la chimie, care avea de gând să atenteze împotriva manifestanţilor care sunt critici faţă de vizita Suveranului Pontif. Mexicanul plănuia să-i atace cu gaz asfixiant şi alte substanţe chimice pe participanţii la marş.

Benedict al 16-lea va sosi joi în capitala spaniolă pentru o vizită de patru zile. Papa va participa la ceremoniile dedicate Zilei Internaţionale a Tineretului.
Sursa: romanialibera.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Permis de conducere pe numele lui Putin, descoperit la Chişinău într-o "fabrică" de acte false

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Aug 23, 2011 8:50 am

Permis de conducere pe numele lui Putin, descoperit la Chişinău într-o "fabrică" de acte false !

Centrul anticorupţie din Republica Moldova a descoperit la Chişinău o "fabrică" de documente false, inclusiv un permis de conducere moldovenesc pe numele premierului rus Vladimir Putin.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Potrivit Centrului anticorupţie, proprietarii afacerii fabricau la comandă orice act sau document fals, relatează PRO TV Chişinău.

Printre actele realizate de aceştia a fost găsit şi un permis de conducere moldovenesc pe numele lui Vladimir Putin , despre care cel care l-a confecţionat a declarat că intenţiona să îl ofere cadou unui prieten.

Centrul anticorupţie susţine că tehnologia folosită de fabricanţi era de ultimă generaţie. Astfel, aceştia au reuşit să realizeze pentru ofiţerii sub acoperire un paşaport românesc în mai puţin de 20 de minute .

De afacere se ocupau cinci tineri, iar taxele pentru serviciile oferite variau între 100 de euro pentru un permis de conducere şi câteva mii de euro pentru un paşaport străin. Suspecţii fabricau şi acte de identitate italiene, spaniole sau româneşti.

Tinerii au fost reţinuţi şi se află în arest preventiv.
Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Amy Winehouse nu a murit de supradoză

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Aug 23, 2011 8:53 am

Amy Winehouse nu a murit de supradoză !

Cântăreaţa Amy Winehouse nu avea în sistem substanţe ilegale, în momentul morţii sale, de luna trecută, iar acest lucru este demonstrat de rezultatele analizelor toxicologice.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cu toate acestea, urmele consumului de băuturi alcoolice au fost găsite în corpul cântăreţei, însă deocamdată nu se poate face o legătură clară între această substanţă şi moartea vedetei.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, pe 23 iulie, fiind cunoscută drept o consumatoare înrăită de droguri şi băuturi alcoolice. Astfel, imediat după deces foarte mulţi oameni au tras concluzia că Amy ar fi murit în urma unei supradoze de droguri, însă testele demonstrează acum că nu aceasta a fost cauza morţii.
Sursa: Libertatea.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 8:54 am

NASA şi ESA elaborează planuri pentru a schimba traiectoria asteroizilor ce ameninţă Terra

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Agenţia Spaţială Europeană (ESA), NASA, Fundaţia Secure World şi alte organizaţii au studiat în ultima perioadă cerul şi îşi fac griji despre cum pot devia un potenţial asteroid care se îndreaptă spre Pământ.
Nicio astfel de rocă spaţială nu a fost detectată până în prezent, în ciuda zvonurilor de pe internet care susţin că asteroidul Apophis, ce are un diametru de aproximativ 500 de metri, ar pune în pericol Terra. Experţii susţin că acesta va trece la o distanţă de sute de mii de kilometri faţă de Pământ în anul 2036.
În anul 2005, Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a realizat un concept numit "Don Quijote" care implica lovirea asteroidului cu un satelit. Pentru a testa acest plan, cei de la ESA plănuiau un impact de test cu un asteroid în 2015.
"În cazul în care un asteroid ar fi detectat, am dori să facem ceva, iar devierea sa este cu siguranţă una dintre opţiuni", au declarat cei de la ESA.
Aceştia au abandonat însă planul de a lovi un asteroid în 2015. "Misiunea «Don Quijote» a fost doar un studiu. ESA nu mai lucrează la acest proiect", susţine Andreas Schepers, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Spaţiale Europene.
Cu toate acestea, ESA şi alte organizaţii care se ocupă de problemele spaţiale au lucrat la planurile misiunii cu privire la modul cel mai bun de a devia un asteroid. De exemplu, în anul 2005, NASA a trimis o sondă care să lovească astrul Tempel 1.
Agenţia Spaţială Europeană şi-a concentrat atenţia asupra programului Space Situational Awareness (SSA), care se va baza pe telescoape construite special, pe astronomi amatori şi pe colaborări cu agenţii precum Minor Planet Center din cadrul Institutului Smithsonian pentru a studia cerul şi a preveni eventualele dezastre.
Schimbarea traiectoriei unui asteroid ar putea fi reuşită printr-o metodă simplă: înfăşurarea acestuia într-o bucată de înveliş alb de plastic. Dacă acesta s-ar afla destul de departe în spaţiu, atunci forţa razelor de lumină provenite de la Soare, care ard acel înveliş, vor fi suficient de puternice cât să devieze asteroidul.
Ca alternativă, un satelit ar putea ancora un mic motor cu propulsor pe asteroid. O forţă asemănătoare celei avute de respiraţia umană ar fi suficientă cât să devieze traiectoria asteroidului.
De asemenea, s-ar putea folosi un laser. "S-ar putea ţinti cu fasciculul laserului pe suprafaţa asteroidului şi astfel s-ar elemina anumite părţi ale acestuia. Acest lucru s-ar realiza într-un mediu controlat".
O a treia idee este reprezentată de un "proiector de masă" care să şlefuiască treptat suprafaţa corpului ceresc. Există, de asemenea, un concept numit tractor gravitaţional, o navă spaţială masivă care ar putea încetini asteroidul prin simpla forţă a sa. "În cazul în care există câteva săptămâni sau luni la dispoziţie, asteroidul poate fi oprit. O simplă presiune exercitată asupra corpului ceresc poate fi de ajuns pentru a salva cu 20 de ani planeta".
Aceste idei fac parte dintre cele cât de cât realiste. Multe altele au fost prezentate de-a lungul timpului, dar au fost catalogate drept "concepte exotice". Printre acestea se numără tractoare magnetice, explozii în apropierea asteroidului sau chiar folosirea de "pânze solare".
Pâna în prezent au fost detectaţi toţi asteroizii de mari dimensiuni care se află în apropierea Pământului, susţin experţii. Cu toate acestea, specialiştii avertizează că şi asteroizii de dimensiuni mici ar putea provoca efecte devastatoare.

Sursa: Fox News
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 8:59 am

Planeta noastră este «urmărită» de un asteroid

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Un asteroid cu diametrul de 300 de metri “urmăreşte” Pământul. Roca spaţială este considerată primul asteroid „troian” al Terrei.
Acest asteroid poartă numele de "troian" pentru că îşi menţine poziţia într-un punct stabil în raport cu Terra. Pentru că asteroidul şi Pământul se află pe aceeaşi orbită, cele două corpuri nu se pot ciocni.
În cosmos există un număr foarte mari de troieni, numai Jupiter având în jur de 5.000. Şi planetele Neptun şi Marte prezintă fiecare propriile colecţii de astfel de asteroizi. Cu toate acestea, descoperirea primului troian al planetei Terra a fost dificilă, deoarece punctele Lagrange (unde un obiect poate fi staţionar în raport cu Terra) se întind spre Soare. De aceea, obiectul este vizibil doar înante să răsară Soarele sau după ce acesta apune, iar până acum strălucirea astrului a umbrit lumina slabă reflectată de rocă.
Martin Connors şi colegii săi de la Universitatea Athabasca din Alberta, Canada au folosit un senzor de căldură pentru a purtea vedea dincolo de crepuscul. Folosind datele înregistrate de telescopul satelitului WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer), ei au identificat Troianul pe care l-au botezat 2010 TK7.
Calculele efectuate de cercetători indică faptul că asteroidul va rămâne pe orbită pentru cel puţin 10.000 de ani de acum încolo, la o distanţă între 20 şi 300 de milioane de kilometri de noi.
Connors susţine că la fel ca în cazul majorităţii troienilor, de unde vine şi din ce este alcătuit 2010 TK7 rămâne un mister.
Ar putea fi un asteroid rătăcitor capturat de gravitaţia Terrei sau o rocă ce datează de la începuturile sistemului nostru solar, acum 4.5 miliarde de ani. Dacă aceasta ar fi explicaţia, atunci asteroidul ar fi identic cu rocile care au format planeta noastră, iar o analiză a sa ne-ar putea explica structura Terrei la începutul existenţei sale.

Sursa: NewScientist
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Cei mai mari specialişti vorbesc despre sfârșitul Europei

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Aug 23, 2011 9:06 am

Cei mai mari specialişti vorbesc despre sfârșitul Europei !

“Sfârşitul Europei!”, aşa titrează, aproape la unison, presa străină în ultimele zile. Prăbuşirea burselor, creşterea datoriilor, atât în mediul privat, cât şi în cel guvernamental, şi problemele băncilor europene par a avea toate un singur rezultat: sfârşitul Europei, aşa cum o ştim astăzi!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cei mai apreciaţi specialişti economici la nivel mondial susţin că urmează ceea ce s-ar putea numi, într-o variantă blândă, o apocalipsă! Iată care sunt principalele motive pentru care Bătrânul Continent se află în pragul de-zastrului:

Datoriile imense
Statele Europei sunt înglodate în datorii, după ce fiecare problemă economică a fost “rezolvată” printr-un împrumut, de cele mai multe ori, uriaş. Unul din cei mai cunoscuţi economişti, profesorul Nouriel Rubini (foto), cunoscut drept “profetul crizei”, după ce a prevăzut criza din 2008 înainte cu un an să înceapă, a declarat, într-un interviu pentru Wall Street Journal: “Există prea multe datorii. Din datorie nu poţi să ieşi decât prin economisire, printr-o creştere economică puternică sau prin metoda periculoasă a inflaţiei. Dar, dacă nu se reporneşte consumul populaţiei şi al firmelor, atunci rişti să rămâi în recesiune”. Analiştii au căzut de acord că una dintre cauzele pentru care Europa nu-şi va mai reveni este situaţia Greciei. Falimentul acestui stat a fost împiedicat prin- tr-un nou împrumut.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Sfârşitul monedei euro
Specialişti în economie, printre care şi politicianul francez Jacques Delors (foto), cel considerat chiar “tatăl Europei moderne”, susţin că moneda unică europeană este în pericol să se destrame în următorii ani, dacă actuala componenţă a zonei euro se va păstra. “Lăsaţi euro, mergeţi înapoi la monedele naţionale pentru a atinge o depreciere masivă nominală şi reală”, este şi sfatul profesorului Roubini către şefii guvernelor.
Căderea burselor europene
Fluctuaţiile de pe pieţele de capital reprezintă un real motiv de îngrijorare. Teama cea mare este că băncile europene nu se vor putea refinanţa. Concluzia pesimistă a analiştilor este că de amploarea blocajului din domeniul bancar vor depinde gravitatea şi durata încetinirii economice. Dacă băncile nu reuşesc să-şi revină, sistemul financiar va duce la prăbuşirea ţărilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Iată ce ne aşteaptă pe noi
În România, lucrurile vor merge prost cel puţin până în 2014, moment în care se estimează că vom ajunge la acelaşi nivel cu cel la care eram în 2008. Iată ce ne paşte, în opinia specialistului Liviu Voinea (foto), preşedintele Grupului de Economie Aplicată:
- Împrumuturile se vor face mai greu şi mai scump.
- Românii îşi vor găsi mai greu de lucru în străinătate, întrucât multe din statele europene vor aplica politici protecţioniste pentru cetăţenii lor.
- Vor exista noi valuri de concedieri, iar din pricina scăderii veniturilor se va reduce şi consumul.
- Datoria naţională va creşte în continuare, şi asta pentru că statul a contractat împrumuturi mari, pe care nu le va mai putea returna. E de aşteptat ca, din acest motiv, să crească şi fiscalitatea.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

«Băncile vor fi lăsate să intre în faliment»
Liviu Voinea, preşedintele Grupului de Economie Aplicată (GEA), a explicat, pentru Libertatea, de unde vine declinul Europei.
“În multe cazuri, datoria marilor companii a fost preluată de state, devenind datorie publică, greu de returnat. Tot de aici a decurs căderea burselor. Părerea mea e că o criză nu se poate rezolva în absenţa unor falimente. Or, în ultimii 80 de ani, noi nu am avut decât unul răsunător: cel al Lehman Brothers”, ne-a declarat şeful GEA. Liviu Voinea susţine că declinul mondial nu îşi va găsi rezolvarea decât prin asumarea unor pierderi: “În curând vor exista bănci care vor fi lăsate să intre în faliment, state care nu îşi vor mai salva datornicii. Nu mai pot fi salvaţi toţi! Cineva trebuie să iasă din zona euro, şi cel mai probabil va fi între Spania, Italia, Belgia, Grecia, ţările cu mari datorii. De cealaltă parte se află Germania şi Franţa, ţări considerate motorul UE”.

Şomajul şi traiul tot mai scump i-au dus la violenţă
Protestele de la Londra, Anglia, din urmă cu două săptămâni, când mii de tineri au manifestat violent împotriva presupuselor abuzuri ale poliţiei, au reprezentat, se pare, începutul unui şir de violenţe în întreaga Europă.
Conform analiştilor, rata tot mai mare a şomajului, precum şi gradul de îndatorare al populaţiei au constituit motivul pentru care oamenii au dat năvală pe străzi, incidentul cu poliţia de la Londra sau vizita Papei la Madrid fiind doar pretexte pentru a-şi da frâu liber adevăratelor nemulţumiri. În vreme ce în Spania mii de oameni au protestat faţă de costul uriaş al vizitei Papei, în Germania, tinerii au comis recent violenţe pe străzi din cauza traiului tot mai dificil. “Londra e peste tot”, au scris anarhiştii care au incendiat 50 de maşini de lux în Hamburg.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

«La noi nu funcţionează conştiinţa colectivă»
Mişcări violente de stradă, precum în ţările europene, ar putea avea loc şi în ţara noastră, dar doar în cazuri extreme, întrucât românii nu sunt uniţi, după cum afirmă psihologul Hanibal Dumitraşcu (foto) . “La noi conştiinţa colectivă nu funcţionează, însă dacă se desface Europa, şi România va suporta acelaşi tip de manifestare violentă. La noi nu există idealuri şi valori comune”, afirmă specialistul.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Aurul atinge valori-record
Preţul aurului pe pieţele internaţionale a depăşit record după record. Ieri, acesta a crescut cu 1,6%, la 1.882 dolari pe uncie, analiştii estimând că până la sfârşitul anului ar putea atinge 2.000 dolari pe uncie, potrivit Bloomberg. Specialiştii susţin că acest metal ar putea deveni, în scurt timp, cea mai stabilă monedă de schimb.
Sursa: Libertatea.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 9:11 am

NASA trimite o navetă spre un asteroid ce ar putea lovi Terra

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

NASA va lansa în 2016 o navă spaţială spre un asteroid pentru a extrage probe care ar putea explica mai bine formarea sistemului nostru solar şi modul în care a început viaţa. Misiunea, numită Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer, sau OSIRIS-Rex, va fi prima misiune americană care va colecta probe de la un asteroid, pentru a le aduce apoi înapoi pe Pământ.
"Misiunile robotice, precum aceasta, vor deschide calea pentru viitoarele misiuni spaţiale umane spre un asteroid sau alte destinaţii spaţiale", afirmă conducătorul NASA, Charlie Bolden.
Asteroizii sunt resturile formate din norii de gaze şi praf care s-au contractat pentru a forma Soarele şi planetele acum aproximativ 4.5 miliarde de ani. Ca atare, ele conţin materialul original din nebuloasa solară, care ce ne-ar putea spune despre condiţiile în care a luat naştere sistemul nostru solar.
Dupa o călătorie de 4 ani, OSIRIS-Rex va ajunge în apropierea asteroidului numit 1999 RQ36, în anul 2020. O dată ajunsă la o distanţă de cinci kilometri de asteroid, nava va cartografia timp de 6 luni întreaga suprafaţă a acestuia.
Apoi, cercetătorii vor alege un loc de unde braţul va colecta mai mult de 50 de grame de materie, pentru a reveni pe Pământ în 2023 . Misiunea va costa aproape 800 de milioane de dolari, nefiind inclus costul vehiculului de lansare.
"Acest asteroid este o capsulă a timpului legată de naşterea sistemului nostru solar, care ne va introduce într-o nouă eră de explorare planetară " a declarat Jim Green, director al diviziei de ştiinţă planetară al biroului din Washington al NASA.
NASA este interesată să vadă dacă RQ36 va transporta molecule organice, precum tipul anterior găsit pe eşantioane de meteoriţi şi comete.
Oamenii de ştiinţă au observat că de fiecare dată când RQ36 încheie traseul de 20 de ani în jurul Soarelui, aceasta vine un pic mai aproape spre Pământ. Ei spun că traseul lui se va apropia, din când în când, la o distanţă periculoasă de planeta noastră. Specialiştii spun că există riscul ca acesta să ne lovească, misiunea NASA urmând să permită o mai bună analiză a traseului acestuia, lucru ce va conduce la elaborarea de strategii pentru evitarea impactului cu asteroizi.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sursa: NASA
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 9:13 am

Care a fost cel mai mare asteroid care a lovit Terra?

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nicio extinctie in masa a vietii nu a fost atat de mediatizata si atat de legata de impactul Pamantului cu un asteroid pe cat a fost evenimentul care a avut loc acum 65 de milioane de ani si care a dus la disparitia, printre altele, a tuturor dinozaurilor. Astazi, situl in care uriasul asteroid a lovit Terra a fost identificat, este forma de craterul Chicxulub din peninsula Yucatan, Mexic, un veritabil arc cu o deschidere de 170 de kilometri. Si totusi, cercetatorii au identificat locul unui alt impact, un impact care ar fi facut asteroidul Chicxulub sa para doar un simplu foc de artificii...
Oamenii de stiinta de la NASA au identificat un crater cu un diametru gigantic de peste 500 de kilometri aflat la aproape 2 kilometri sub calota de gehata a Antarcticii. Masuratorile au sugerat faptul ca poate data de acum 250 de milioane de ani, perioada ce corespunde celei mai mari extinctii a vietii din istoria Pamantului - "Marea extinctie a vietii din Permian-Triasic"- atunci cand peste 90% dintre formele de viata de pe planeta au disparut.
"Impactul a fost cu mult mai puternic decat cel care a ucis dinozaurii si, probabil, a cauzat distrugeri catastrofale. Toate schimbarile de mediu care au rezultat in urma impactului au creat un mediu caustic foarte greu de suportat. Nu este de mirare ca viata aproape a disparut de pe Pamant acum 250 de milioane de ani", afirma Ralph von Frese, profesor de geologie la Universitatea din Ohio.
Datele cercetatorilor sugereaza ca forta impactului a fost una nimicitoare, o forta de 100 de megatone - echivalentul unei bombe Hiroshima pentru fiecare persoana de pe Pamant. Unul dintre cele mai pesimiste scenarii sustine ca un alt impact de o asemenea amploare ar transforma Terra intr-un nou bulgare de gheata, fenomen care a avut loc ultima data acum 600 de milioane de ani.

Sursa: DailyGalaxy
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 9:21 am

În premieră, o sondă spaţială a intrat pe orbita unui asteroid aflat între Marte şi Jupiter

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nava spaţială Dawn a devenit prima sondă care a intrat vreodată pe orbita unui obiect din marea centură de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, anunţă NASA.
Obiectivul sondei este acela de a studia pentru un an asteroidul numit Vesta, urmând ca în iulie 2012 să se deplaseze spre orbita planetei Ceres, pe care se va plasa în februarie 2015. Ea va colecta date nemaiîntâlnite până acum pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să afle detalii despre începuturile sistemului nostru solar.
"Începem studiul celei mai vechi suprafeţe primordiale întâlnite în sistemul nostru solar. Această regiune a spaţiului a fost ignorată pentru prea mult timp", a declarat Christopher Russell, profesor la Universitatea din California şi principalul coordonator al misiunii.
Se crede că Vesta constituie una din principalele surse ale meteoriţilor ce cad pe Terra. Asteroidul este aflat la 188.000.000 de kilometri de Terra.
Nava spaţială a transmis informaţii care confirmă intrarea sa pe orbita asteroidului, dar încă nu s-a putut afla ora exactă a evenimentului. Momentul depinde de masa şi atracţia gravitaţională a lui Vesta, care până acum au fost cunoscute doar estimativ. Prin urmare, dacă Vesta este masiv, forţa lui gravitaţionă este mai puternică, ceea se înseamnă că Dawn a fost atras pe orbită într-un timp mai scurt. În cazul în care asteroidul este mai puţin masiv, forţa lui gravitaţională este şi ea mai slabă, iar Dawn trebuie să fi fost atras mai lent. Acum că nava spaţială este pe orbită, cercetătorii vor putea afla date exacte deste masa lui Vesta, şi vor aduna informaţii cronologice precise.
Dawn va începe să colecteze date în august, acestea urmând să constituie un important ajutor pentru viitoarele misiuni spaţiale.
Dawn a fost lansată în septembrie 2007 şi, după ce va intra şi pe orbita lui Ceres, va deveni singura navă care a orbitat în jurul a două corpuri cereşti, altele decât Terra, din sistemul nostru solar.
Vesta este cel mai mare asteroid vizitat vreodată de o sondă spaţială. Iată comparaţia dintre Vesta şi ceilalţi asteroizi studiaţi din apropiere de către sondele spaţiale ale NASA:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Iată cum se desfăşoară misiunea sondei spaţiale Dawn:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sursa: Physorg şi NASA
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 9:25 am

Puterea asteroidului Apophis o depaseste pe cea a intregului arsenal nuclear terestru

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Probabilitatea ca asteroidul Apophis sa loveasca Terra este una extrem de mica, si totusi, daca s-ar produce un astfel de eveniment, puterea cu care acesta al izbi Pamantul este mai mare decat cea produsa de detonarea simultana a tuturor bombelor atomice care exista in prezent pe Terra. Un impact de acest gen ar fi suficient sa distruga complet o suprafata egala cu cea a unui stat mediu european.
Boris Shustov, directorul Institutului de Astronomie din cadrul Academiei de Stiinte din Rusiia, sustine ca posibilul impact ar avea, fara doar si poate, consecinte globale. "Un corp ceresc cu un diametru de 1 sau 2 kilometri va duce la o catastrofa globala daca va izbi Pamantul. Nu conteaza unde va lovi, in ocean sau pe uscat, consecintele vor fi devastatoare. Diametrul lui Apophis este de doar 270 de metri, si totusi el este capabil de distrugeri uriase. Puterea sa distructiva o depaseste pe cea a intregului arsenal nuclear terestru, diferenta fiind ca nu va produce radiatii", a declarat savantul rus pentru Interfax.
Apophis este un asteroid de dimensiuni medii care se afla in apropierea Terrei si care, dupa calculele din decembrie 2004, ar fi avut o probabilitate de 2.7 % sa loveasca Terra sau Luna in anul 2029. Calculele ulterioare au aratat ca predictiile au fost eronate si ca Apophis are extrem de putine sanse sa intre in coliziune cu planeta noastra sau cu satelitul ei natural. Totusi, Apophis ramane o amenintare pentru noi, studiile afectuate asupra traiectoriei sale aratand ca el poate, intr-adevar, sa loveasca Terra la 13 martie 2036.

Sursa: Pravda
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 9:25 am

Crater in centrul Africii, provocat de un asteroid

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

In Congo, cercetatorii de la Universitatea Padova au identificat amprenta unuia dintre cele mai mari cratere din lume, datand din Jurasic.
In centrul Africii, in Congo, a fost descoperita amprenta unui crater imens, care ar fi fost provocat de caderea unui asteroid sau a unei comete, cu un diametru de circa 2 km. Se poate spune ca inelul de mari dimensiuni a fost identificat tocmai "datorita" despaduririi salbatice care distruge mediul, dar care in acest caz i-a facut fericiti pe cercetatorii de la Universitatea Padova.
Rezultatul descoperirii a fost prezentat recent in Texas, Statele Unite, in cadrul "Lunar and Planetary Science Conference" Este vorba despre un crater demn de Cartea Recordurilor printre cele aproximativ 150 cunoscute pe suprafata Terrei, fiind atat unul dintre cele 25 cu cele mai mari dimensiuni, cat si unul dintre cele mai mari gasite in ultimii 10 ani.
In opinia oamenilor de stiinta, unica explicatie acceptabila a originii acestuia este cea a impactului cosmic. In centrul inelului, terenul este mai ridicat cu circa 60 m fata de cursul periferic al apei, dar acest fapt ar fi un efect generat in urma caderii asteroidului, eveniment despre care cerectatorii spun ca ar fi avut loc intr-o epoca succesiva perioadei jurasice (inceputa cu 200 de milioane de ani in urma).
La ora actuala, cea mai mare si cea mai cunoscuta amprenta a unui crater este cea de 300 km din peninsula Yucatan, datand de acum 65 milioane de ani. Iar impactul respectiv ar fi provocat consecinte catastrofale in atmosfera, aflandu-se la originea disparitiei dinozaurilor.

Sursa: Corriere della Sera
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mar Aug 23, 2011 9:32 am

Armaghedon - asteroidul apocaliptic

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pana acum, oamenii de stiinta au reperat 1.193 de asteroizi care au pe traiectorie orbita Terrei. Aproape jumatate dintre ei sunt considerati periculosi. De la inceputurile sale, Pamantul se afla in calea a nenumarate corpuri ceresti ratacitoare, anual pe planeta noastra cazand meteoriti de mici dimensiuni, care nu provoaca pagube majore. Totusi, oamenii de stiinta de la marile agentii spatiale imagineaza modalitati de diminuare si chiar de evitare a efectelor dezastruoase pe care un asteroid de mari dimensiuni le-ar putea produce.

Spoiler:
Pe 27 septembrie 2003, un corp ceresc cu diametrul de 1.000 de metri a trecut la 82.000 de kilometri de Pamant. In mod straniu, nici un telescop de pe Terra sau de pe orbita ei si nici un satelit de observatie nu au redat corect traiectoria si proximitatea meteoritului decat la doua zile dupa eveniment. Multi specialisti considera ca exista riscul sa-l vedem cazand peste noi. Si nici macar nu am fi avut timpul necesar pentru a evita dezastrul... Asteroizii sunt imense blocuri de piatra care orbiteaza in jurul Soarelui, dar nu au dimensiuni indeajuns de mari pentru a fi considerati planete. Ca si cometele, ei sunt compusi din materia ramasa de la formarea sistemului solar.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Unii asteroizi au orbite suficient de eliptice pentru a putea ajunge in preajma planetelor mari: Jupiter, Marte sau Pamant. Pana acum, oamenii de stiinta au reperat 1.193 de asteroizi care au pe traiectorie orbita Terrei. Aproape jumatate dintre ei sunt considerati periculosi, avand in vedere distanta fata de Pamant. Asteroizii foarte periculosi sunt relativ rari. Un corp ceresc capabil sa produca o catastrofa mondiala ar trebui sa aiba diametrul de peste 500 de metri, iar impactul cu acesta ar produce efecte identice cu ale iernii nucleare: din cauza deflagratiei, atmosfera s-ar umple cu nori densi de praf; in cateva luni, temperatura globala ar scadea cu 30-40 de grade Celsius; vegetatia si majoritatea animalelor ar pieri; omenirea insa n-ar disparea, desi, dupa 10 ani de la dezastru, populatia Terrei s-ar reduce la cateva sute de mii de indivizi.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cu tehnologiile actuale, specialistii estimeaza ca ar fi nevoie de o "fereastra" de 4-5 ani intre momentul depistarii asteroidului apocaliptic si cel al impactului, pentru a avea timp suficient sa pregatim operatiunile de salvare: devierea de la traiectorie sau detonarea bolidului.

Bombardamentul din trecut s-ar putea repeta

Majoritatea asteroizilor din sistemul nostru solar s-au format dintr-o planeta-mama care a existat candva intre Marte si Jupiter. Restul, si mai vechi, dar mai putini la numar, reprezinta ramasitele procesului de formare a planetelor, de la inceputul sistemului solar . Evolutia, marimea si traiectoria celor mai multe corpuri ceresti de acest fel au fost determinate de coliziunile violente care au avut loc in spatiu: ciocniri intre ele sau ciocniri ale lor cu diferite planete. In urma acestor impacturi catastrofale, de-a lungul timpului, multe fragmente de asteroizi s-au indreptat spre Terra.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

In 1898, in Nevada, SUA, a fost descoperit 430 Eros , un sit ale carui cratere masoara intre 12 si 28 de kilometri diametru. Programul NASA de cercetare Apollo din anii '60 a demonstrat, pentru prima oara, ca nasterea lui 430 Eros se datoreaza coliziunii dintre un asteroid si Terra. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca 430 Eros a aparut in urma unui bombardament de lunga durata al asteroizilor si cometelor asupra Pamantului si a Lunii, petrecut in urma cu 4,5 miliarde de ani. La inceputul anilor '90, Fortele Aeriene ale SUA, compania Southwest Research si Institutul Tehnologic din Massachusetts au dezvoltat un sofisticat program de identificare, observare si cartografiere a asteroizilor care au pe traiectorie orbita Pamantului. Programul a lansat si telescopul dedicat Linear, care a sporit considerabil baza de date referitoare la asteroizii periculosi.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Totusi, nici in ziua de azi nu se poate face o inventariere completa a agresorilor cosmici, intrucat telescoapele sunt capabile sa detecteze doar corpurile luminate din spatiu. Pana acum, numarul asteroizilor periculosi, care masoara intre 500 si 1.000 de metri diametru, este estimat la aproximativ 547. Coliziunea intre un astfel de corp si planeta noastra poate avea loc, conform statisticilor, o data la cateva sute de miliarde de ani. Numai impactul in sine ar distruge, instantaneu, un sfert dintre vietuitoarele Pamantului. Am putea prevedea data la care va avea loc un astfel de dezastru? In acest scop, la inceputul verii trecute, specialistii de la agentia spatiala a Frantei au aderat la programul american si au lansat un satelit foarte performant, Eunos 2, care are misiunea de a identifica toate corpurile care se apropie de Pamant.

Strigati La Familia, daca sunteti cu mine!

In spatiu, asteroizii nu circula de capul lor, ci in gasca, facand parte dintr-o familie. De obicei, familiile se nasc din ciocnirea unui asteroid gigantic cu o planeta sau cu alte corpuri ceresti. Daca, de exemplu, asteroidul-parinte se ciocneste de Jupiter, copiii sai, numiti geoasteroizi, vor bombarda Luna si Terra in circa 2 milioane de ani. Ultima data, acest fenomen a avut loc in urma cu 3 miliarde de ani, iar in urma sa au ramas craterele selenare de astazi. In sistemul nostru solar, majoritatea orbitelor asteroizilor sunt cuprinse in zona dintre orbita lui Marte si orbita lui Jupiter, numita Centura. In urma cu mai multe miliarde de ani, aici s-a produs o coliziune spatiala majora.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Au aparut sute de mii de asteroizi care au provocat adevarate "dusuri" asteroidale pe toate planetele din sistemul solar. Tot atunci au aparut majoritatea familiilor de asteroizi, printre care Koronis, cea mai veche si cu cele mai grele corpuri. Faptul ca membrii ei au aceleasi proprietati orbitale si spectrale si aceeasi compozitie a dus la ipoteza ca familia Koronis s-a format din ciocnirea mai multor asteroizi preistorici cu un corp ceresc enorm, probabil o planeta, care - in urma impactului - s-a dezintegrat.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Armaghedonul simulat pe computer

Willy Benz si Derek Richardson, de la Universitatea Maryland din SUA, au elaborat in 2004 simulari complete ale unei coliziuni. Simularile au luat in calcul fragmentarea familiilor de asteroizi si interactiunea gravitationala care are loc intre fragmente

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Metoda consta in utilizarea unei formule pentru calcularea procentului de fragmentare a unui asteroid in functie de interactiunea gravitationala cu planeta noastra. Formula a fost procesata de o retea de computere si s-a aplicat celor mai periculoase familii de asteroizi cu care Pamantul ar putea intra in contact: Eunomia, Flora si Koronis. Simularea a aratat ca impactul cu orice asteroid din aceste familii ar fi catastrofal pentru ecosistemul terestru. Benz si Richardson au demonstrat ca, dupa impactul cu un corp-parinte cu diametrul de 1.000 de metri, cu cat fragmentele asteroidului ar fi mai mici, cu atat distrugerile ar fi mai mari.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Masuri contra asteroizilor

Racheta antiasteroid. SUA au inceput studiile pentru construirea primei rachete antiasteroid. Deocamdata, nu au fost date publicitatii prea multe amanunte, dar se pare ca acest tip de racheta va fi o versiune imbunatatita a Deep Impact.
Miniproiectilele distructive. Sunt bile mici din tungsten, care trebuie lansate la mica distanta de asteroid. Pentru a nu se imprastia, sunt legate intre ele cu minifibre din otel. Asteroidul intra in reteaua astfel realizata cu o viteza de 100.000 km/h. In momentul impactului, prima bila patrunde in el la mare adancime, iar a doua largeste bresa facuta de prima. Urmeaza apoi cateva sute de mii de proiectile care il pulverizeaza. Aceasta metoda este eficienta in cazul asteroizilor mici.
Exterminarea exploziva. Daca o incarcatura nucleara ar exploda pe suprafata unui asteroid, s-ar crea un crater imens care ar diminua masa asteroidului, iar unda de soc ar devia traiectoria initiala a bolidului cosmic. Totusi, ar exista riscul ca fragmentele rezultate in urma exploziei si contaminate radioactiv sa loveasca Pamantul. O bila neagra pentru aceasta metoda.
Puterea gandurilor. Devierea traiectoriei unui asteroid s-ar putea realiza, spun unii, si prin forta gandurilor. Daca mai multe zeci de milioane de oameni s-ar concentra simultan in aceasta directie, forta telekinetica rezultata ar trebui sa modifice traseul asteroidului. Metoda este respinsa de oamenii de stiinta.
Oglinda distrugaoare de asteroizi. Cu ajutorul unei oglinzi uriase, razele Soarelui ar putea fi concentrate intr-un singur punct de pe suprafata asteroidului, moment in care temperatura acestuia ar ajunge la 1.000 de grade Celsius. La un moment dat, solul ar incepe sa se topeasca si din adancul asteroidului ar tasni un jet de vapori fierbinti, care ar avea forta necesara pentru a devia asteroidul.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Sursa: descopera.ro
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum