Stiri Worldwide

Pagina 10 din 13 Înapoi  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Urmatorul

In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Oct 28, 2011 5:07 am

Regulile succesiunii la tronul Marii Britanii, schimbate. Primul copil al prinţului William şi al soţiei sale va putea deveni monarh, indiferent de sex

Cele 16 ţări membre ale Commonwealth, organizaţie al cărei şef de stat este regina Elizabeth a II-a, şi-au dat acordul pentru a schimba regulile de succesiune la tronul Marii Britanii, pentru a permite întâiului născut, indiferent de sex, să devină monarh, a anunţat vineri premierul britanic.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Aceste modificări vor permite, totodată, moştenitorului regal să se căsătorească cu o persoană de religie catolică, fără a fi obligat să renunţe la coroană.

"Vom pune capăt întâietăţii masculine, în sensul că ordinea de succesiune va fi determinată pur şi simplu de ordinea naşterii", a declarat David Cameron, la Perth, în sud-vestul Australiei, unde are loc a 21-a reuniune a Commonwealth.

Primul copil al prinţului William şi al soţiei sale Catherine va putea astfel să moştenească tronul, indiferent dacă va fi fată sau băiat.

"Am decis să ştergem regula care spune că acela sau aceea care se căsătoreşte cu o persoană de religie catolică nu poate să devină monarh", a adăugat David Cameron în timpul unei conferinţe de presă.

Autorităţile britanice s-au arătat până în prezent reticente în privinţa revizuirii regulilor de succesiune, temându-se că reforma nu va fi adoptată de toate statele componente şi că subiectul va alimenta mişcările antimonarhiste.

Însă chestiunea a redevenit de actualitate, odată cu mariajul, din aprilie, al prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, şi cu sărbătorirea, în 2012, a 60 de ani de domnie a reginei Elizabeth a II-a, două evenimente susceptibile de a beneficia de sprijinul populaţiei, potrivit experţilor.

Legea succesiunii la tronul Marii Britanii, adoptată în 1689 şi 1701, dădea prioritate unui moştenitor de sex masculin, chiar dacă acesta nu este cel mai mare dintre fraţi. Dacă nu există niciun moştenitor de sex masculin, doar atunci o fiică poate urca pe tron. Totodată, monarhul Marii Britanii nu poate fi de religie catolică.

În 2005, s-a iniţiat o reformă în acest sens, însă a fost considerată prematură, mai ales că prinţii William şi Harry, al doilea, respectiv al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii - după tatăl lor, prinţul Charles -, nu erau căsătoriţi pe atunci.

sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Oct 30, 2011 10:53 pm

Catastrofă în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier

14 români au murit şi doi se află în stare gravă la spital, în urma unui accident rutier petrecut în Ungaria. Printre persoanele decedate sunt şi trei copii.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

În accident au fost implicate două autovehicule conduse de români, un TIR care venea din România şi se îndrepta spre Ungaria şi un microbuz care venea din Spania.

Potrivit primelor informaţii, se pare că şoferul TIR-ului a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar şi în care se aflau 15 persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged, Sveni Suabolc, a confirmat faptul că vinovat de producerea accidentului este şoferul TIR-ului, care a adormit la volan şi a intrat pe contrasens.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Printre cei 14 români morţi se află trei copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

Cele două persoane care au supravieţuit accidentului, printre care şi şoferul TIR-ului, au fost spitalizate la Szeged.

Accidentul a avut loc pe autostrada M43, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

sursa: antena3.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Oct 31, 2011 9:12 am

Ai centrală de apartament? Vei plăti o taxă de poluare. Ministrul Mediului: UE va impune taxa din 2013 sau 2015

Uniunea Europeană va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, a anunţat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a spus că măsura va intra în vigoare "în 2013 sau în 2015".

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Prezent la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP), ministrul Laszlo Borbely a spus că încălzirea pe baza centralelor individuale nu va mai fi o soluţie atât de atractivă pentru proprietarii de locuinţe, în special din cauza intenţiei de a impune o taxă de poluare pentru acestea.

"Vă spun că Uniunea Europeană va impune o taxă pentru aceste centrale de apartament, centrale individuale, pentru că şi ele poluează. Şi din acel moment nu ştiu dacă ele vor rămâne o soluţie atât de atractivă", a spus ministrul Mediului.

În cadrul dezbaterii organizate de IPP, care se axează pe problemele administraţiei locale în furnizarea utilităţilor publice, Borbely le-a amintit primarilor prezenţi în sală de situaţia secuilor, "care au insistat să se introducă gazul în zona lor, iar acum se luptă să se debranşeze pentru că au alternative ecologice, cu rumeguş, cu pelete".

"Este, Slavă Domnului!, destul lemn în zonă", a spus Borbely.

Întrebat de moderator ce se întâmplă în zonele în care majoritatea s-a debranşat de la sistemul centralizat, Borbely a răspuns că o soluţie ar fi centralele de bloc, pe combustibili tradiţionali sau pe tehnologii care folosesc energii regenerabile.

sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Oct 31, 2011 12:31 pm

Grecia va organiza un referendum pe tema noului acord european de susţinere financiară a ţării, anunţă premierul grec, Georges Papandreou

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Vom respecta voinţa poporului grec", a declarat Papandreou în cursul unei întâlniri cu membrii grupului parlamentar socialist.

De altfel, premierul grec a declarat că va solicita şi votul de încredere al Parlamentului pe tema acordului european asupra datoriei suverane a Greciei.

"Oare grecii acceptă noul acord sau nu? Dacă nu îl vor, nu va fi adoptat", avertizează primul-ministru elen.

sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 01, 2011 2:25 am

Referendumul din Grecia ameninţă cu declanşarea unei noi crize în zona euro

Anunţul şoc al premierului elen, George Papandreou, că va supune unui referendum pachetul de ajutor din partea Uniunii Europene ameninţă să intensifice criza din zona euro şi a cauzat nemulţumire în Germania referitoare la faptul că Grecia încearcă să scape de înţelegerea încheiată.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Liderii zonei euro au convenit, săptămâna trecută, să ajute Grecia cu un nou pachet financiar de 130 de miliarde de euro şi cu o diminuare cu 50% a datoriei statului elen către deţinătorii privaţi de obligaţiuni. Preţul ajutorului este, însă, un program de reduceri dure ale cheltuielilor statului, care au cauzat un furie în rândul grecilor.

Papandreou face parte din Partidul Socialist, care a pierdut mai mulţi parlamentari în contextul votării succesive de măsuri de austeritate în Parlament şi al protestelor masive ale populaţiei.

Premierul a justificat decizia de a organiza referendum prin faptul că are nevoie de un sprijin politic mai larg pentru măsurile fiscale şi reformele structurale cerute de creditorii internaţionali.

Un lider din coaliţia care susţine guvernul cancelarului Angela Merkel în Germania a declarat, marţi, că este "iritat" de anunţul lui Papandreou.

"Cred că cineva încearcă să scape de ceea ce s-a decis deja - lucru destul de bizar. Nu putem face decât un singur lucru: să ne pregătim pentru eventualitatea unei insolvenţe a statului elen, iar dacă nu îndeplineşte acordurile se va ajunge la punctul în care se vor opri banii", a spus Rainer Bruederle, lider în Parlament al Partidului Democraţii Liberi.

Analiştii au afirmat că ultimul sondaj a arătat că majoritatea grecilor au o părere negativă despre pachetul de ajutor financiar extern.

Noile incertitudini vor constitui, probabil, un nou moment jenant pentru liderii G20 la reuniunea de săptămâna aceasta din Franţa, în contextul încercărilor de a convinge China să susţină financiar stabilizarea zonei euro.

"Dacă ar exista un referendum, am putea trage concluzia că nu ar accepta măsurile de austeritate. Am putea ajunge la concluzia că se va prăbuşi tot castelul din cărţi de joc", a spus Howard Wheeldon, analist la compania BGC Partners.

Primele reacţii la decizia surpriză au variat de la acuzaţii că Papandreou se joacă cu viitorul ţării şi predicţii de faliment la întrebări despre legalitatea referendumului şi declaraţii ale politicienilor că un vot negativ ar forţa demisia premierului şi alegeri anticipate.

"Este dificil de estimat ce se va întâmpla cu Grecia dacă resping. Va fi destul de rău pentru Uniunea Europeană şi mai ales zona euro, dar mult mai rău pentru Grecia. În cazul unui vot «Nu», Grecia ar intra imediat în faliment. Nu-i văd rămânând în zona euro", a spus economistul Christopher Pissarides, laureat al premiului Nobel.

Ministrul pentru Europa al Finlandei, Alexander Stubb, a declarat că un referendum asupra pachetului financiar ar fi un referendum asupra rămânerii în zona euro.

"Situaţia este atât de încordată, încât ar fi un vot asupra statutului de membru al zonei euro", a spus Stubb.

Analiştii sunt divizaţi în privinţa rezultatului referendumului, însă sunt de acord că urmează o lună sau două de volatilitate pe burse.

Reacţia imediată la anunţul premierului elen a fost negativă, iar deprecierea euro în raport cu dolarul s-a accelerat până la peste 2%.

Liderul Partidului de opoziţie Noua Democraţie, Antonis Samaras, va discuta vizita marţi cu preşedintele Greciei, Karolos Papoulias, pentru a cere organizarea rapidă de alegeri anticipate.

"Papandreou este periculos. Aruncă statutul Greciei de membru UE ca pe o monedă în aer. Nu poate guverna şi, în loc să se retragă onorabil, dinamitează tot", a spus purtătorul de cuvânt al partidului de opoziţie, Yannis Michelakis.

Papandreou a declarat că depinde de populaţia Greciei să decidă viitorul ţării.

"Avem încredere în cetăţeni, în judecata lor. În câteva săptămâni acordul cu UE va fi un nou contract de împrumut (...) trebuie să spunem dacă îl acceptăm sau nu", a spus Papandreou deputaţilor socialişti.

Premierul a declarat că referendumul ar putea avea loc în câteva săptămâni, în timp ce ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, a anunţat că se va desfăşura, probabil, la începutul anului următor.

Grecia va primi opt miliarde de euro de la UE şi FMI în noiembrie, însă banii vor fi, probabil, epuizaţi în ianuarie, aproape de momentul referendumului, lăsând statul fără bani dacă votul va fi "Nu".

Potrivit unui sondaj desfăşurat sâmbătă în Grecia, aproape 60% din populaţie are o opinie negativă, sau probabil negativă, despre pachetul de împrumuturi externe.

Unii parlamentari au pus sub semnul întrebării legalitatea referendumului, întrucât, potivit Constituţiei, Grecia nu poate organiza astfel de consultări populare în probleme economice.

Ultima dată Grecia a organizat un referendum în 1974, când s-a decis abolirea monarhiei, la scurt timp după prăbuşirea unei dictaturi militare.

sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 01, 2011 9:20 pm

Ce se întâmplă când liderii europeni folosesc cuvântul "război"

Liderii europeni nu s-au ferit să vorbească, recent, despre destrămarea UE şi despre pericolul izbucnirii unui conflict din cauza problemei datoriilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Înaintea summitului UE de miercurea trecută, când s-a decis recapitalizarea băncilor europene şi ştergerea a 50% din datoria Greciei, cancelarul german, Angela Merkel, a tras un semnal de alarmă, pe fondul divergenţelor din interiorul blocului comunitar.
"Ce e bun pentru Europa e bun şi pentru Germania. Stau mărturie 50 de ani de pace şi prosperitate în Germania şi în Europa. Nimeni nu ar trebui să creadă că încă 50 de ani de pace şi prosperitate sunt asiguraţi. Nu sunt asiguraţi. Şi de asta spun că dacă euro cade, cade şi Europa, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple", a declarat Angela Merkel, făcând apel la unitate pentru salvarea Greciei.

Barroso: "E o luptă"

Dacă Angela Merkel a sugerat că există riscul izbucnirii unui conflict dacă UE se destramă, preşedintele Comisie Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a descris criza datoriilor drept "cea mai serioasă provocare" pentru actuala generaţie de lideri politici. "Aceasta este o luptă pentru viitorul economic şi politic al Europei", spunea Barroso luna trecută, când spectrul falimentului ameninţa Grecia.

Intrarea Greciei în incapacitate de plată sau ieşirea acesteia din zona euro ar atrage "costuri sociale, economice şi politice dramatice", a avertizat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

Noi responsabilităţi

Începând de joi, Rehn este mult mai implicat în soluţionarea problemelor din zona euro, el fiind numit vicepreşedinte al Comisiei Europene. În noua sa calitate, Rehn îl va asista pe preşedintele Comisiei, Jose Barroso, în toate chestiunile legate de activitatea Consiliului European, summiturile zonei euro şi guvernanţa economică.
"Intenţionez să-i încredinţez lui Olli Rehn un statut întărit şi instrumente suplimentare de lucru. El va deveni vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru afaceri economice şi monetare şi euro. Aceasta este cea mai bună cale de a garanta independenţa, obiectivitatea şi eficienţa în exercitarea responsabilităţii Comisiei de coordonare, supraveghere şi întărire în domeniul guvernanţei economice a Uniunii şi a zonei euro în special", a declarat Barroso.

Grecii sunt îngrijoraţi

donald:Aproape 59% dintre cetăţenii greci consideră că acordul încheiat la Bruxelles, privind reducerea cu 50 la sută a datoriei ţării lor, nu reprezintă o măsură bună pentru statul elen, populaţia urmând să suporte efectele acestei decizii politice, reiese dintr-un sondaj realizat de Institutul KAPA Research.

Concret, 44% dintre respondenţi sunt de părere că rezultatul obţinut în urma summitului de la Bruxelles de săptămâna trecută este unul "clar negativ’" în timp ce un procent de 14,4 % consideră că hotărârile adoptate cu acest prilej sunt "destul de nefavorabile" pentru poporul grec.

Pe de altă parte, 12,6 % dintre grecii intervievaţi cred că măsurile luate de liderii politici europeni sunt unele "clar pozitive", în vreme ce 23,1 % dintre respondenţii sondajului apreciază drept "destul de favorabile" aceste măsuri.

De asemenea, majoritatea participanţilor la sondaj doresc să se formeze un guvern pentru salvarea naţiunii, fără să menţioneze însă numele unor politicieni care ar putea să facă parte din acest guvern.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

"Nimeni nu ar trebui să creadă că încă 50 de ani de pace şi prosperitate sunt asiguraţi. Nu sunt asiguraţi.“
ANGELA MERKEL, cancelarul Germaniei


ALARMĂ

Polonia şi conflictul european în 10 ani

Ministrul de finanţe polonez, Jacek Rostowski, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, a avertizat, în septembrie, asupra unui război pe "bătrânul continent", în următorii 10 ani, dacă zona euro se prăbuşeşte.
Referindu-se la un raport, recent, intitulat "Destrămarea zonei euro - Consecinţele" şi realizat de gigantul financiar elveţian UBS, Rostowski a declarat: "Nu există niciun dubiu că suntem în pericol. Europa este în pericol".

"Riscul unor revolte civile pune sub semnul întrebării dominaţia legii şi probleme importante, precum dreptul de proprietate. Chiar şi ţările care reuşesc să evite conflictele interne şi diviziunile, vor fi nevoite să utilizeze controlul administrativ, pentru a evita poziţiile extremiste pe pieţele proprii", se arată în documentul UBS, citat de publicaţia electonică "EUObserver".
Oficialul de la Varşovia a avertizat şi asupra riscului dublării ratei şomajului, în următorii doi ani, "chiar şi în ţările bogate" din Uniunea Europeană. 100 de miliarde de euro este cuantumul datoriei Greciei şterse în urma summitului de săptămâna trecută.

sursa: evz.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 01, 2011 10:41 pm

Guvernul grec a aprobat propunerea de convocare a referendumului privind planul de salvare. Ce se va întâmpla dacă grecii resping planul

Guvernul elen a votat miercuri în favoarea propunerii premierului Giorgios Papandreou privind convocarea unui referendum privind planul de salvare a Greciei, au declarat membri ai Executivului, citaţi de CNN.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Votul a fost unanim, deşi unii dintre miniştri au criticat măsura înainte de a vota, potrivit canalului de televiziune Mega Channed.

Votul a avut loc cu numai câteva ore înainte ca preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, cancelarul german, Angela Merkel şi lideri ai Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional să se întâlnească miercuri cu oficiali eleni, la o reuniune de urgenţă programată să aibă loc la Cannes, înaintea summitului G20.

Un rezultat negativ al votului la referendum poate, teoretic, obliga Grecia să renunţe la moneda euro, afectând astfel întregul sistem financiar global.

Giorgios Papandreou: Referendumul va transmite un mesaj clar despre angajamentul european al Greciei

Referendumul privind planul de salvare al Greciei va oferi guvernului un mandat clar şi va transmite un mesaj clar în Grecia şi în străinătate, în legătură cu angajamentul european al ţării, a afirmat premierul elen, Giorgios Papandreou, citat de AFP.

"Trebuie să facem în aşa fel, încât lucrurile să fie clare din toate punctele de vedere şi voi spune G20 că trebuie să adopte politici care să garanteze menţinerea democraţiei deasupra apetiturilor pieţei", a afirmat Papandreou în timpul unei şedinţe de guvern extraordinare, desfăşurate în noaptea de marţi spre miercuri.

Papandreou a avertizat şi că în cazul convocării de alegeri anticipate şi al declanşării unei noi campanii electorale, "totul se va opri", iar ţara "va fi împinsă spre faliment".

Conform unui comunicat al Guvernului, premierul elen a afirmat că omologii săi europeni "au fost avizaţi" în legătură cu planurile sale şi că "vor respecta şi vor susţine" eforturile depuse de Grecia.

Papandreou, care dispune de o majoritate de numai două voturi în Parlament, se va întâlni miercuri, la Cannes, cu liderii german şi francez, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, dar şi cu lideri ai Uniunii Europene şi ai Fondului Monetar Internaţional.

sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Noi 02, 2011 10:23 pm

JAPONEZII AU INVENTAT STICLA “INVIZIBILA”

Nippon Electric Glass Co Ltd au reuşit să descopere sticla invizibilă. Compania japoneză a reuşit să reducă procentul de reflexie a luminii pe o bucată de sticlă de la 8 procente la 0,5, reuşind astfel să facă geamul mult mai greu vizibil pentru ochiul uman.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nippon Electric Glass Co Ltd au reuşit să dezvolte un tip de sticlă ce nu poate fi uşor percepută de ochiul uman. “Sticla invizibilă”, cum au numit-o creatorii săi, a fost expusă la FPDI (Flat Panel Display International) anul acesta. Compania a reuşit să reducă reflexia luminii atât încât lumina să nu apară în niciun fel pe suprafaţa sticlei. Cei de la Nippon au reuşit să reducă reflexia printr-un scut anti-reflexie de pe o parte şi alta a sticlei.

În cazul unei bucăţi de sticlă normală statisticile spun că 92% din lumină trece prin ea şi 8% se reflectă. În cazul noii sticle, se pare că 99,5% din lumină trece prin ea, pe când numai 0,5% se reflectă. Pentru fiecare parte a sticlei s-au folosit peste 30 de straturi de film, iar grosimea a fost măsurată în nanometri.

sursa: laptopnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Noi 03, 2011 2:56 am

OZN, zărit pe cerul oraşului New Orleans

Pentru mulţi suporteri care au urmărit meciul de fotbal New Orleans Saints - Indianapolis Colts pe 23 octombrie, un lucru neobişnuit a fost scorul final disproporţionat 62-7. Meciul de fotbal le-a oferit însă celor care cred în OZN-uri şi experţilor paranormali o surpriză, potrivit aol.com.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

În transmisiunea meciului pe NBC, după o pauză publicitară, camerele de filmat au arătat Catedrala istorică St. Louis, pe cer zburând un obiect neidentificat.

Dacă înregistrarea este urmărită în timp real, ciudăţenia nu este decât ceva strălucitor pe ecran. Dacă este văzut video-ul cadru cu cadru, se poate observa un obiect în formă de bară acoperit cu puncte mici luminoase.

sursa: jurnalul.ro

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 04, 2011 12:14 am

SCANDAL FACEBOOK: Pozele unei campanii privind cancerul la sân au fost interzise!

Câteva fotografii postate pe Facebook care aveau scopul de a promova un proiect privind cancerul la sân au fost interzise de către reprezentanții companiei.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Fotografiile au fost realizate pentru "Breast Cancer Awareness Body Painting". În imaginile respective apar mai multe femei, care s-au vindecat de cancerul la sân. Până aici nimic rău. Problema a fost modul în care au fost pictate acestea.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reprezentantii site-ului au considerat că aceste imagini încalcă regulamentul:"Pe Facebook nu se postează conținut pornografic, incitant, violent sau care conține nuditate".

Femeile care au pozat pentru acest proeict au făcut o petitie in care cer să le fie puse pozele pe paginile lor personale.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

sursa: adevarul.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 04, 2011 6:25 am

Dramă psihologică, pericol de violenţe naţionaliste. Cum comentează presa europeană decizia Greciei de a renunţa la referendum

Presa europeană comentează decizia Guvernului grec de renunţare la ideea referendumului pe tema planului european de susţinere financiară, informează site-ul Deutsche Welle.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Papandreou renunţă la referendum!", notează publicaţia germană Die Welt, preconizând formarea unui guvern de uniune naţională.

Subliniind că "în Grecia există întotdeuna pericolul violenţelor naţionaliste", ziarul Le Monde consideră că ideea unui referendum reprezenta o tentativă de "înăbuşire în faşă" a oricărei derive totalitariste.

"Drama psihologică" legată de referendumul din Grecia a conferit consistenţă "ipotezei unei ieşiri a Greciei din zona euro, amplificând sentimentul unei mari urgenţe", subliniază, la rândul său, cotidianul Le Figaro.

"Italia şi Spania ar fi următoarele victime, iar sistemul bancar european nu ar supravieţui acestei încercări. De aici, presiunile enorme exercitate asupra premierului italian, Silvio Berlusconi, la Cannes, pentru adoptarea planului de austeritate", explică Le Figaro.

"Un singur personaj ar putea să îl oblige pe Berlusconi să acţioneze, iar acesta este Mario Draghi, noul preşedinte al Băncii Centrale Europene, care ar putea refuza achiziţionarea de titluri de obligaţiuni italiene forţând Guvernul italian să aplice reforme", scrie Suddeutsche Zeitung.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 04, 2011 6:52 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ministrul de Finanţe al Italiei, Giulio Tremonti, i-a cerut premierului Silvio Berlusconi să demisioneze, pentru că şeful guvernului de la Roma este considerat "o problemă" de Europa şi de pieţele financiare.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Guvernul italian a adoptat miercuri seară un pachet de măsuri pentru reforma economiei, pentru a fi prezentate la reiuniunea liderilor G20 de joi şi vineri.

Chiar dacă Italia a reuşit să-şi ia câteva angajamente privind reforma, divergenţele dintre membrii guvernului italian par de neînlăturat, scrie Financial Times. Tremonti i-ar fi cerut premierului Berlusconi demisia la această reuniune, pentru a stabiliza poziţia Italiei pe pieţele financiare.

"Spun că luni va fi un dezastru pe pieţele financiare dacă tu, Silvio, rămâi în funcţie şi nu pleci. Deoarece problema pentru Europa şi pieţe, corect sau nu, eşti de fapt tu", a fost citat Tremonti ca spunându-i lui Berlusconi.

Şedinţa guvernului italian a avut loc înainte ca Grecia să renunţe la un plan de a supune la referendum pachetul de ajutor financiar extern de la UE şi FMI. Intenţia, anunţată la începutul săptămânii, a lovit puternic pieţele financiare şi a crescut îngrijorarea investitorilor că Grecia ar putea intra în faliment, cu impact semnificativ asupra altor state din zona euro, precum Italia, Spania sau Portugalia.

Italia s-a aflat în ultimele luni sub presiune pe pieţele financiare, iar costurile la care se împrumută statul au crescut puternic, aproape de maxime-record. Investitorii sunt îngrijoraţi că datoria de 1.900 de miliarde de euro, reprezentând 120% din PIB, ar putea deveni nesustenabilă din cauza costurilor mari de finanţare.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 04, 2011 9:04 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Proiectul de lege privind reţinerea datelor de trafic de către operatorii de telefonie mobilă a fost depus la Parlament la începutul lunii noiembrie de către ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme şi deputatul PDL, Adrian Bădulescu, fost ofiţer SRI.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Gândul.info notează că proiectul care obligă operatorii de telefonie mobilă să stocheze timp de şase luni toate apelurile şi mailurile a fost adoptată pentru prima dată de Parlament în 2008 dar a fost declarat neconstituţional de către judecătorii Curţii Constituţionale au declarat-o neconstituţională în 2009, deoarece "afectează exerciţiul drepturilor sau al libertăţilor fundamentale - drept la viaţă intimă, privată şi de familie, dreptul la secretul corespondenţei şi libertatea de exprimare".

Proiectul actual reia în mare parte prevederile din 2008, dar ministrul Conunicaţiilor susţine că a încercat să elimine prevederile neconstituţionale. El a adăugat că dacă nu se adoptă această lege România va fi penalizată de către Uniunea Europeană, fiind deja declanşată procedura de infringement. Ministrul a apelat la calea parlamentară, deşi la Ministerul Comunicaţiilor este în lucru un proiect similar, care a fost criticat însă de mai multe ONG-uri.

Pe lângă cerinţele partenerilor europeni, iniţiatorii susţin că deţinerea acestor informaţii de către autorităţi le va ajuta în vederea prevenirii, cercetării, descoperirii şi urmării penale a infracţiunilor şi, în special, a criminalităţii organizate.

"Dorim să subliniem faptul că necesitatea acestei legi derivă şi în contextul recentelor atacuri teroriste care au avut loc în Norvegia în luna iulie a acestui an, impunându-se astfel măsuri pentru combaterea recrudescenţei acestui fenomen", explică în expunerea de motive deputaţii PDL Valerian Vreme şi Adrian Bădulescu.

Dacă legea va fi adoptată de Parlament în cazul reţelelor de telefonie fixă şi mobilă se vor reţine timp de şase luni numărul celui care formează, numărul destinatarului, numărului celui spre care a fost redirecţionat apelul, dar şi numele acestora. În cazul serviciilor de Internet - poştă electronică şi telefonie, se va identifica utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului, numele şi adresa abonaţilor, identitatea echipamentului folosit. Astfel, pentru toate comunicările prin telefon sau internet se vor reţine data, ora iniţierii şi încheierii comunicării, ora conectării şi deconectării de la Internet, adresa de IP, furnizorul de Internet.

"În aplicarea prevederilor prezentei legi sunt interzise interceptarea şi reţinerea conţinutului comunicării sau a informaţiilor consultate în timpul utilizării unei reţele de comunicaţii electronice, în aceste cazuri fiind aplicabile prevederile Codului de procedură penală şi cele din legile speciale în materie", se arată în proiectul de lege depus de deputaţii PDL.

După şase luni toate aceste date vor trebuie distruse ireversibil.

"Oamenii nu trebuie să se aştepte la nimic în plus. Acest mecanism funcţionează şi în prezent numai că el trebuie adus în legalitate. Este vorba doar despre reţinerea datelor de trafic, asta însemnând numerele de telefon ale celor care apelează şi ale celor primesc şi intervalul cât a durat convorbirea pentru o perioadă de şase luni de zile pentru ca ele în cazul unor infracţiuni să poată servi urmării penale. Deci oamenii nu vor fi afectaţi sub nicio formă. S-au purtat discuţii şi cu societatea civilă şi cu partea de justiţie, am încercat să eliminăm toate elementele de neconstituţionalitate. În momentul de faţă nu avem un control asupra operatorilor, ei pot reţine sau nu datele de trafic. Partea procedurală, ceea ce înseamnă folosirea acestor date în unele procese penale nu poate fi utilizată atâta timp cât ele nu sunt reţinute legal", a declarat pentru gândul Adrian Bădulescu. Fost ofiţer SRI în perioada 1992 - 2002, deputatul PDL susţine că această experienţă nu l-a ajutat în redactarea acestui proiect de lege.

El a menţionat că dacă acest proiect de lege nu va fi adoptat în două luni, România va fi penalizată şi va trebui să plătească 50.000 de euro pe zi.

"Această directivă se aplică în toate statele UE cu excepţia Germaniei. Germania şi România nu o au la această dată, iar Suedia este în procedură de infringement, ea a fost judecată şi plăteşte la ora aceasta 50.000 de euro pe zi pentru că nu au transpus această directivă în practică", a subliniat Bădulescu.

Deputatul PDL recunoaşte însă că iniţiativa legislativă se află în contradicţie cu deciziile Curţii Constituţionale. "În lege apare că va fi reţinut şi numărul destinatarului şi al celui care apelează. Suntem puţin în contradicţie în sensul că directiva europeană prevede acest lucru, deţinerea celor două numer, iar Curtea Constituţională a spus că ar trebui reţinut numai numărul celui care a apelat", a dezvăluit iniţiatorul legii.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Noi 05, 2011 2:27 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Aveţi grijă ce pagini accesaţi pe Internet şi mai ales ce conversaţii purtaţi prin e-mail când sunteţi la serviciu. Nu întotdeauna sunteţi singuri în faţa calculatorului. Există programe care monitorizeaza tot ce faceţi, iar unii şefi le folosesc ilegal. Avocaţii sunt asaltaţi de români şantajaţi de patroni după ce aceştia din urmă au aflat un secret din viaţa privată a angajatului.

E simplu, eficient şi extrem de tentant pentru orice angajator care vrea să îşi controleze în permanenţă subalternii. Softurile de tip Big Brother se transformă în spioni ciberbetici, nu le scapă nimic şi nu pot fi depistate de majoritatea softurilor antivirus. Nici măcar mailurile private sau discuţiile cu prietenii, purtate pe siteurile de socializare.

Pentru unii patroni, monitorizarea este atât de tentantă, încât uită să îşi anunţe angajaţii şi Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, aşa cum cere legea, iar avocaţii se confruntă cu tot mai multe cazuri de şantaj profesional.

Pe site-ul Al Jazeera, monitorizarea angajaţilor din România este un subiect amplu dezbătut. Contorverse sunt în întreaga lume, iar lacunele legislative alimentează discuţiile.

sursa: antena3.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 08, 2011 7:16 am

Petrecerile cu mult zgomot după ora 22.00, numai cu acordul scris al vecinilor

Membrii Comisiei juridice a Senatului au avizat marţi, în unanimitate, o propunere legislativă care prevede că petrecerile private care presupun depăşirea limitelor de zgomot admise după ora 22.00 se pot face numai cu acordul scris al vecinilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Senatorii din Comisia juridică au adoptat un raport de admitere la o propunere legislativă iniţiată de un grup de senatori PSD, care va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Potrivit proiectului, în localurile publice situate în imobile cu destinaţie de locuinţă sau în imediata vecinătate a acestora, precum şi pe terasele în aer liber, programul muzical poate fi difuzat între orele 9.00 şi 22.00. Aceste programe muzicale pot însă depăşi ora 22.00 doar dacă au fost efectuate lucrări de fonoizolaţie, care reduc zgomotul şi dacă vecinii îşi dau acordul scris în acest sens.

Iniţiatorii propun, de asemenea, ca în staţiunile turistice autorităţile locale să poată stabili şi alte orare de funcţionare a localurilor publice şi de difuzare a programelor muzicale, în funcţie de interesul local, după consultarea cetăţenilor, a operatorilor economici din turism şi a autorităţilor competente pentru protecţia mediului.

În iniţiativa legislativă se mai stipulează că sunt contravenţii producerea de zgomot în exces dacă "fapta este de natură să producă o stare de disconfort sau indignarea cetăţenilor", tulburarea liniştii locuitorilor prin "strigăte, larmă sau folosirea excesivă a oricărui aparat, obiect, instrument ori instalaţie muzicală la intensitate mare, în intervalul 22.00-8.00" şi organizarea de petreceri private în corturi, spaţii neacoperite situate în perimetrul apropiat al imobilelor cu caracter de locuinţă.

Tot contravenţie este considerată, potrivit proiectului, tulburarea "în orice mod" a activităţilor desfăşurate în cadrul unităţilor şcolare, căminelor şi a locurilor de cazare pentru elevi şi studenţi, unităţilor spitaliceşti, centrelor de ocrotire socială ori a unei ceremonii religioase.

Textul propus aprobării Senatului mai stabileşte că sunt considerate infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea de la şase luni la cinci ani portul sau folosirea de arme albe în locuri publice, instituţii, la manifestări publice, în ambasade, unităţi de învăţământ, în locuri pentru distracţie sau agrement, precum şi deţinerea, fără drept, de arme albe în vehicule.

Iniţiativa mai prevede că intră în categoria infracţiunilor săvârşirea de acte de violenţă stradală, de tulburare a liniştii publice prin scandaluri în locuri şi localuri publice, la care au participat mai mult de trei persoane, la care au fost folosite arme albe, arme cu aer comprimat, cu gaze, cu gloanţe de cauciu, cu alice, de foc, ori alte obiecte.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 08, 2011 7:29 am

Nicolas Sarkozy l-a făcut mincinos pe premierul israelian într-o conversaţie cu Barack Obama. Vezi ce i-a răspuns preşedintele american

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-ar fi spus omologului său american Barack Obama că nu îl mai "suportă" pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi crede că acesta "este un mincinos".

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Potrivit site-ului franţuzesc Arret sur Images, după ce au susţinut o conferinţă de presă, joi, la summitul G20, cei doi preşedinţi s-au retras într-o cameră privată pentru a discuta în continuare despre subiectele zilei, relatează site-ul ynetnews.com.

Conversaţia a fost începută de preşedintele Obama care l-a criticat pe Sarkozy pentru că nu l-a avertizat că Franţa va vota în favoarea aderării palestiniene la UNESCO, în pofida obiecţiilor Statelor Unite. Discuţia s-a îndreptat apoi către Netanyahu, moment în care Sarkozy a declarat: "Nu îl mai suport. Este un mincinos". Potrivit aceleiaşi surse, Obama ar fi replicat: "Tu te-ai săturat de el, dar eu trebuie să tratez cu el în fiecare zi!".

Aceste remarci ar fi trebuit să fie confidenţiale, însă microfoanele celor doi lider au fost lăsate deschise în mod accidental. Problema de comunicare a rămas neobservată câteva minute, iar discuţia celor doi lideri, care a deviat rapid către alte subiecte, a putut fi ascultată de câţiva jurnalişti, care încă aveau în posesia lor căştile oferite de preşedinţia franceză pentru traducerile simultane din timpul conferinţei de presă.

Reporterii prezenţi la eveniment ar fi convenit să nu publice aceste comentarii din cauza naturii lor sensibile, ceea ce explică lipsa acestui subiect in anumite publicatii.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 08, 2011 9:58 am

Acuzaţii explozive din partea Israelului: Rusia şi-a dat mâna cu Iranul pentru construirea unei arme nucleare

Oficialii israelieni au declarat că se aşteaptă ca Statele Unite să preia iniţiativa şi să conducă ONU şi statele Occidentale pentru a impune sancţiuni împotriva Iranului. Sancţiunile ar trebui să fie o reacţie la raportul care va fi publicat de Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) săptămâna aceasta cu privire la programul nuclear al Teheranului, informează Jerusalem Post.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Luni, Washington Post relata că oamenii de ştiinţă ruşi au oferit asistenţă Iranului pentru dezvoltarea de arme nucleare. Israelul a susţinut că programul nuclear al Iranului nu a fost oprit niciodată.

Conform Washington Post, în raportul AIEA se va comunica faptul că oamenii de ştiinţă din Rusia au ajutat la dezvoltarea unor detonatoare de mare precizie, specifice armelor nucleare.

Oficialii israelieni au cerut comunităţii internaţionale să intensifice presiunea asupra Iranului, iar ţări ca Statele Unite, Franţa sau Germania să conducă iniţiativa în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov a avertizat că o acţiune militară împotriva Iranului ar fi o greşeală gravă, cu urmări devastatoare.

Oficialii francezi şi germani şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la dezbaterea unor sancţiuni împotriva Iranului.

Ministrul de Externe francez şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu speculaţiile conform cărora Israelul ar pregăti un atac asupra Iranului, înaintea publicării raportului AIEA..

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 08, 2011 10:39 pm

Christine Lagarde: Economia mondială riscă să intre într-o spirală de incertitudine şi instabilitate financiară

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri la Beijing că există "riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială" şi a cerut Chinei să îşi reevalueze moneda.

"Dacă nu acţionăm împreună, economia mondială riscă să intre într-o spirală de incertitudine şi instabilitate financiară", a avertizat Lagarde, referindu-se la criza datoriilor şi la ameninţările de recesiune, în cadrul unui discurs rostit la începutul unei vizite de două zile în China.

"Economia mondială a intrat într-o fază periculoasă şi nesigură", a subliniat directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), adăugând că "Asia nu este la adăpost".

"China are nevoie de o monedă mai puternică", a afirmat Lagarde, în timp ce principalii parteneri comerciali ai Chinei se plâng de o rată de shimb slabă a yuanului, responsabilă, în opinia lor, de enorme excedente comerciale acumulate de Beijing.

Christine Lagarde a ajuns la Beijing pentru prima sa vizită în China în calitate de director general al FMI. Ea urmează să analizeze împreună cu oficialii chinezi consecinţele crizei datoriilor în Europa şi condiţiile în care a doua economie mondială ar putea fi convinsă să cumpere mai multe obligaţiuni suverane pe Vechiul Continent.

Ea a mers anterior la Moscova pentru a discuta cu liderii ruşi consecinţele crizei europene pentru ţara lor.

După un sejur la Beijing, miercuri şi joi, directoarea FMI va merge în Japonia.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Noi 09, 2011 4:38 am

O victimă a programului de sterilizare din Carolina de Nord rupe tăcerea. Povestea lui Elaine, "măcelărită" de autorităţi la 13 ani

Elaine Riddick avea 13 ani când a rămas însărcinată după ce a fost violată de un vecin în Winfall, Carolina de Nord, în 1967. În urma intervenţiei autorităţilor, femeia a ajuns la un cabinet medical unde a fost sterilizată. Doctorii i-au tăiat şi i-au legat tuburile uterine, scrie msnbc.com.
"Sunt nevoită să port aceste cicatrici cu mine mereu. Trebuie să trăiesc cu asta toată viaţa", a spus Elaine.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Riddick nu a ştiut ce se întâmplă. "Am ajuns la spital şi m-au pus într-o cameră şi asta-i tot ce-mi amintesc. Când m-am trezit, m-am trezit cu bandaje pe stomac", a mărturisit femeia.

Dosarul lui Riddick arată că o comisie de eugenie din Raleigh, formată din 5 persoane, aprobase o recomandare ca aceasta să fie sterilizată. Dosarul o cataloghează pe Riddick ca fiind "debilă" şi "promiscuă". Comisia a afirmat că rezultatele ei şcolare erau slabe şi că "nu se înţelegea cu ceilalţi".
"Am fost violată de un criminal (care nu a fost niciodată acuzat) şi apoi am fost violată de statul Carolina de Nord. Mi-au luat ceva din mine de două ori. Mi-au luat ceva foarte drag mie, ceva dat de Dumnezeu", spune Elaine Riddick.

Femeia a aflat cumplita veste când avea 19 ani, era măritată şi îşi dorea copii. Un doctor din New York, oraşul în care locuia atunci, i-a spus că nu mai poate avea copii pentru că a fost sterilizată.
"Măcelărită. Doctorul a folosit cuvântul...Nu am înţeles ce a vrut să spună cu faptul că am fost măcelărită", mărturiseşte Elaine.

Carolina de Nord s-a numărat printre cele 31 de state care a avut un program de eugenie susţinut de guvern. În anii 1960, sute de americani fuseseră supuşi acestui program de sterilizare.

Eugenia a fost o teorie ştiinţifică care a luat amploare în anii 1920. Eugeniştii credeau că sărăcia, promiscuitatea şi alcoolismul erau trăsături care se moştenesc. Pentru a elimina aceste boli sociale şi pentru a îmbunătăţi fondul genetic al societăţii, susţinătorii teoriei argumentau că cei predispuşi la aceste caracteristici trebuie sterilizaţi. Cei mai bogaţi cetăţeni ai Americii de atunci erau eugenişti, printre care şi doctorul Clarence Gamble, de la imperiul Procter and Gamble şi James Hanes de la fabrica de dresuri. Hanes a fost unul dintre cei care au înfiinţat Liga Umană de Îmbunătăţire care promova cauza eugeniştilor.

Totul a început ca un mod de a controla ajutorul de stat pentru albii săraci, femei şi bărbaţi, dar, în timp, eugeniştii din Carolina de Nord au ajuns să se concentreze mai mult pe femei şi bărbaţi de culoare, decât pe albi. O treime dintre sterilizările care au avut loc în Carolina de Nord au fost făcute fetelor care aveau sub 18 ani. Unele dintre ele aveau chiar şi nouă ani.

În ultimii opt ani, legislatorii americani au încercat să găsească o metodă să-i despăgubească pe cei sterilizaţi fără voia lor între anii 1929 - 1974. În acea perioadă, au fost sterilizate 7.600 de persoane, dintre care 85% au fost femei iar 40% nu erau albi.
"Nu poţi să dai timpul înapoi sau să rescrii istoria. Trebuie să mergi înainte şi asta este ceea ce încercăm să facem în Carolina de Nord", a spus guvernatorul Beverly Perdue.

Deşi comisia de eugenie a fost desfiinţată în 1977, legea care permite sterilizările involuntare a fost abrogată oficial abia în 2003. În 2002, autorităţile au emis o declaraţie în care şi-au cerut scuze celor care au fost sterilizaţi, însă victimele nu au primit vreo compensaţie financiară sau îngrijire medicală şi ajutor din partea statului. Din 2003, au fost create trei task force-uri care încearcă să găsească o modalitate de a compensa victimele. Potrivit oficialilor, aproximativ 2.000 de victime sunt în viaţă.
Riddick a fost una dintre persoanele care au fost sterilizate şi care au povestit prin ce au trecut într-o audiere publică, ce a avut loc în această vară. Pentru prima oară, mai mulţi supravieţuitori au vorbit public despre trecutul tulburător al statului Carolina de Nord.

"Când te gândeşti la oamenii care s-au dus acolo...şi doctorul lor le-a spus că e vorba de contracepţie şi au fost sterilizaţi...oameni care nu au fost informaţi când au luat decizia. Astfel de poveşti nu sunt bune pentru America şi nu pot să permit ca această perioadă din istorie să fie uitată, de aceea această muncă este importantă", a spus Perdue.

Doar 48 de victime care au supravieţuit au fost identificate. Larry Womble a militat pentru drepturile supravieţuitorilor programului de sterilizare aproape zece ani. Lerry s-a numărat printre cei care s-au luptat pentru abrogarea legii.

În luna august, un task force creat de guvernatorul Perdue a propus ca victimele să fie compensate, dar nu au ştiut cu ce sumă se le recompenseze. Ar fi fost vorba de sume între 20.000 de dolari şi 50.000 de dolari. Task force-ul mai propunea şi consiliere psihologică pentru supravieţuitorii programului.
Perdue a mărturisit că este o provocare să decizi câţi bani ar trebui să primească supravieţuitorii. "Din punctul meu de vedere, ca femeie şi ca guvernator al acestui stat, nu este vorba de bani. Nu există suficienţi bani în lume ca să-i răsplăteşti pe aceşti oameni pentru ce li s-a întâmplat, dar banii fac parte din ecuaţie", a spus Beverly Perdue.

La un moment dat, Riddick a dat în judecată statul Carolina de Nord contra sumei de un milion de dolari. Cazul ei ajunsese la Curtea Supremă din SUA, dar a fost declinat. "Mi-aş dori ca statul Carolina de Nord să îndrepte ceea ce mi-a greşit", a spus Elaine Riddick
Unele victime şi avocaţii lor s-au întrebat dacă nu cumva autorităţile amână să le ofere compensaţii în speranţa că vor muri. "Este un capitol urât în cartea Carolina de Nord, avem o carte minunată, dar este un capitol urât", a declarat Womble.
Perdue a spus că ea va încerca să ajute victimele, menţionând că "nimeni din Carolina de Nord nu le doreşte moartea".

În ciuda angajaţilor statului care au declarat-o pe Elaine Riddick "debilă" şi "promiscuă", ea a făcut facultate şi şi-a crescut băiatul născut înainte de a fi sterilizată. Copilul ei o iubeşte foarte mult şi este un antreprenor de succes.
Riddick este mândră de realizările ei."Nu ştiu unde aş fi fost acum dacă ascultam de statul Carolina de Nord", a mai spus Elaine.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Noi 09, 2011 5:51 am

Guvernul schimbă regulile de vânzare a anvelopelor. CAUCIUCURILE vor fi împărţite PE CLASE ENERGETICE, de la A la G, precum electrocasnicele

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Proprietarii de autovehicule vor putea economisi, începând din noiembrie 2012, peste 100 de euro pe an din bugetul alocat combustibililor, vor avea maşini mai silenţioase, mai puţin poluante şi vor putea frâna în condiţii mai bune de siguranţă, pe un drum umed. De la 1 noiembrie 2012 anvelopele care vor fi la vânzare vor trebui să fie etichetate, pe clase energetice, de la "A" la "G", la fel ca şi la aparatele electrocasnice.

Prevederea este cuprinsă în Regulamentul (CE) nr. 1222/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 noiembrie 2009 privind etichetarea anvelopelor în ceea ce priveşte eficienţa consumului de combustibil şi alţi parametri esenţiali.

"De anul viitor, din noiembrie, anvelopele noi pentru autoturisme vor avea etichete energetice, precum frigiderul, de exemplu. Va fi obligaţia producătorului să le aplice. Eticheta are un format standard, este de hârtie, se distruge la montarea anvelopei", a explicat pentru Gândul Denis Duţescu, şef service în cadrul unui distribuitor de anvelope.

"Noua prevedere nu înseamnă că cineva, care tocmai şi-a cumpărat anvelope de iarnă, trebuie să le schimbe, la anul, cu altele cu etichetă. Prevederile nu se vor aplica la anvelopele pentru maşinile la primă înmatriculare, nici pentru cauciucurile deja cumpărate", au declarat pentru Gândul reprezentanţii unui producător de anvelope.

Cum vom citi eticheta

Consumul de carburant, frânarea pe carosabil umed, nivelul de zgomot la exterior şi longevitatea anvelopei sunt indicatorii care vor putea fi "citiţi" pe etichetele care vor fi aplicate pe anvelope.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

80 litri de carburanţi economisiţi într-un an

Pe etichetă va figura o scală care va indica nivelul de eficienţă energetică şi care arată cât de poluantă este anvelopa, precum şi contribuţia anvelopelor la consumul de carburant. Anvelopele vor putea avea şapte clase, de la "A", până la "G". "Diferenţa de consum de carburant între un vehicul echipat cu anvelope clasa A şi G este de aproximativ 0,5 litri la 100 km. Aproximativ 80 litri de carburant economisit / an (la 15.000 km / an). Mai mult de 100 euro / economisiţi an la motoarele pe benzină (la 1,30 euro / litru, preţ carburant). Aceasta reprezintă nu doar o economie semnificativă de carburant, ci şi un mare beneficiu asupra mediului, deoarece nivelul emisiilor de CO2 este redus cu 12 g / km", explică reprezentanţii Michelin România.

Frânare mai eficientă pe drum umed

Diferenţa dintre anvelopele de clasa A şi cele de clasa F, în ceea ce priveşte distanţa de frânare pe drum umed, este de mai mult de 10 metri, adică echivalentul lungimii a două autoturisme, mai explică reprezentanţii Michelin România.

În partea de jos a etichetei va fi menţionat nivelul de zgomot din cauza anvelopei, înregistrat în exteriorul vehiculului, exprimat în decibeli.

Pe de altă parte, cei care îşi vor cumpăra, din 1 noiembrie 2012, anvelope de clasă superioară vor putea să le folosească mai mult cu până la un an, comparativ cu cele de clasă inferioară.

Proiectul de hotărâre de guvern, la Ministerul Economiei

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de hotărâre de guvern pentru aplicarea regulamentului CE 1222/2009 - care va intra în vigoare la 1 noiembrie 2012 - şi în care se arată că Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va coordona aplicarea dispoziţiilor regulamentului. În plus, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va fi instituţia care va supraveghea piaţa.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, producătorii şi distribuitorii de cauciucuri, precum şi furnizorii şi distribuitorii de vehicule riscă amenzi usturătoare dacă nu aplică dispoziţiile regulamentului. Pe scurt, producătorii şi distribuitorii de anvelope vor trebui să se asigure că anvelopele au etichete energetice, în caz contrar, ei riscând amenzi între 18.000 lei şi 20.000 lei şi respectiv între 12.000 lei şi 15.000 lei.

La rândul lor, distribuitorii de autovehicule, în cazul în care clienţilor lor li se oferă posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de pneuri pentru un vehicul nou, trebuie să ofere informaţii despre clasa de eficienţă a consumului de combustibil. În caz contrar, ei riscă amenzi între 9.000 lei şi 11.000 lei.

Sancţiunile vor fi aplicate de reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Protecţia Consumatorilor.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Noi 10, 2011 12:16 am

Muzica dăunează grav libertății

Dacă nu plăteşti taxa pe muzică ambientală, eşti anunţat că poţi face de la o lună la doi ani de închisoare. Taxa se aplică în cazuri care frizează ridicolul: este băgată la plată chiar şi muzica din staţiile de tramvai, lifturi sau de la petreceri private. Liviu Popovici, vicepreşedinte UGIR, spune că impunerea prevăzută de noua metodologie este, conform unei analize imparţiale, abuzivă şi chiar aberantă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Copleşiţi de taxe şi impozite, oamenii de afaceri au de înfruntat o altă taxă, de-a dreptul aberantă, respectiv cea pentru muzica ambientală difuzată până şi în ascensoare. Și spunem aberantă pentru că în unele cazuri aceasta s-a triplat faţă de nivelul celei percepute până la emiterea noii decizii privind remuneraţiile cuvenite titularilor de drepturi patrimoniale de autor de opere muzicale pentru comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental. Dovada că Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) şi implicit Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) au de gând să-şi sporească veniturile cu orice preţ sunt şi prevederile legate de penalizările de întârziere, care, percepute pe zi, sunt de două ori şi jumătate mai mari. Iar dacă operatorul economic nu încheie autorizaţia de licenţă cu UCMRADA, este obligat să plătească de trei ori mai mult decât ar fi datorat de la intrarea în vigoare a Deciziei şi până la data obţinerii autorizaţiei de licenţă.

În cazul în care operatorii economici nu respectă cu stricteţe aceste norme, sunt notificaţi că pot face închisoare de la o lună la doi ani sau pot plăti o amendă al cărei cuantum nu se cunoaşte la momentul notificării. O altă adăugire abuzivă faţă de Decizia precedentă se referă la obligaţia operatorilor economici de a remite UCMR-ADA certificatul de clasificare a unităţilor şi... copii după planurile cadastrale sau copii ale documentelor de provenienţă a spaţiului pe care-l deţin.
Nu în ultimul rând, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) s-a gândit că ar fi bine ca plata remuneraţiei aferente difuzării de muzică să nu se mai facă trimestrial ca până acum, ci... lunar, la data de 15 a lunii pentru care se plăteşte, nu a celei care a trecut. Deci, în avans.

Cele mai aberante domenii cărora li se aplică această decizie sunt petrecerile firmelor pentru angajaţi, orice mijloace de transport şi spaţiile de aşteptare aferente acestora, autoturismele care pot fi închiriate, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă, pieţele şi târgurile în aer liber şi... chiar şi locurile de joacă pentru copii. Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRC) şi Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, primul termen fiind 31 ianuarie 2012.


UGIR: Reglementările acestei metodologii apără doar interesele colectorilor de taxe

Nemulţumiţi de cuantumul taxelor impuse, care sunt de trei ori mai mari faţă de prevederile anterioare, reprezentanţii Asociaţiei Organizatorilor de Pariuri „Romanian Bookmakers“ au făcut apel faţă de Decizia 266, publicată deja în Monitorul Oficial, reclamând nivelul de taxare aberant, condiţiile impuse şi faptul că nu au fost consultaţi înainte de emiterea deciziei. „Asociaţia Organizatorilor de Pariuri «Romanian Bookmakers» consideră că modalitatea de stabilire a formei finale a Metodologiei privind remuneraţiile cuvenite titularilor de drepturi patrimoniale de autor de opere muzicale s-a realizat fără consultarea tuturor celor implicaţi, ceea ce a dat naştere la interpretări forţate. Faptul că, în înţelegerea noastră, ar trebui plătite drepturi de autor pentru simpla deţinere a aparatelor care pot emite muzică, dar nu sunt folosite în acest scop, aşa cum e cazul majorităţii sălilor de pariuri sportive, arată că reglementările acestei metodologii sunt exagerate şi apără doar interesele colectorilor de taxe.

În plus, creşterea cuantumului de plătit pentru drepturile de autor într-o perioadă în care toţi agenţii economici suferă de reducere de activitate denotă rea-voinţă şi lipsă de realism economic. Principiul corect al impunerii drepturilor de autor este acela al utilizării produselor muzicale respective şi ar trebui să fie proporţional cu această utilizare. Impunerea prevăzută de noua metodologie este, conform unei analize imparţiale, abuzivă şi chiar aberantă“, a declarat pentru Curierul Naţional Liviu Popovici, preşedintele Asociaţiei „Romanian Bookmakers“şi vicepreşedinte al Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR).

Controale abuzive

La puţin timp după intrarea în vigoare a Deciziei 266/2011, publicată în Monitorul Oficial din data de 7 octombrie 2011, reprezentanţii unui laborator medical au povestit că s-au trezit cu inspectorii UCMR-ADA în control. Şi nu oricum, ci „camuflaţi“ în simpli pacienţi. Potrivit acestora, în sala de aşteptare a clinicii se afla un televizor setat pe un post de ştiri, care, în pauza de publicitate, a difuzat, evident, nişte spoturi.

Coloana sonoră a acestor spoturi publicitare a fost considerată de inspectori drept muzică ambientală, motiv pentru care administratorul clinicii a fost notificat ca „în termen de trei zile de la primirea“ notificării să achite „remuneraţiile restante datorate cu titlu de drepturi patrimoniale de autor pentru comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental“. „Pentru a intra în legalitate şi a evita aplicarea prevederilor art. 140 alin. 1, litera c) din Legea 8/1996 cu modificările ulterioare, potrivit cărora «Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă comunicarea publică a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe fără autorizarea sau consimţământul titularului drepturilor», vă solicităm să îl contactaţi pe inspectorul judeţean UCMR - ADA (...) pentru a încheia cu UCMR - ADA o autorizaţie neexclusivă a utilizării operelor muzicale în scop ambiental“.

Printre datele de contact ale inspectorului se numără şi o adresă de Yahoo, pe care înţelegem că acesta şi-a făcut-o singur, în lipsa uneia oficiale emise de UCMR - ADA... În notificare, administratorul era înştiinţat că este „pus în întârziere în îndeplinirea obligaţiilor de obţinere a autorizaţiei licenţă neexclusivă“ şi că trebuie să plătească remuneraţia datorată, fără a se specifica însă cuantumul acesteia şi nici al penalităţilor de întârziere.

Eduard Dobre: Este o dublă taxare: şi a televiziunilor, şi a celor care folosesc televizorul

Contactat telefonic, Eduard Dobre, directorul executiv al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice (Palmed), a explicat că folosirea unui televizor pe un post de ştiri nu poate constitui difuzare de muzică ambientală şi că, oricum, televiziunile plătesc taxele către ORDA. „Televiziunile plătesc deja taxe pentru drepturile de autor. Dacă ni se percep şi nouă înseamnă că este o dublă taxare. Oricum, în clinici nu se folosesc opere muzicale în scop ambiental, ci doar posturile TV, pentru care societatea plăteşte abonament la firma de cablu. Vom contesta notificarea la Inspectoratul Judeţean al UCMR - ADA. Mai ales că ni s-a cerut să plătim remuneraţia restantă, al cărei cuantum nu-l cunoaştem“, a declarat Eduard Dobre.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 11, 2011 5:18 am

Roubini: Italia ar putea reveni la liră, forţând căderea zonei euro

Italia ar putea avea nevoie să iasă din zona euro şi să revină la fosta monedă naţională pentru a-şi rezolva problema datoriilor, forţând astfel căderea zonei euro, scrie profetul crizei în ediţia de astăzi a publicaţiei Financial Times, potrivit CNBC.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nouriel Roubini şi-a argumentat teoria prin faptul că, în situaţia actuală, în care randamentele datoriei suverane se situează în jurul valorii de 7 procente, accesul pe piaţă poate deveni limitat pentru Italia.

O restructurare forţată a datoriilor poate ajuta la rezolvarea câtorva dintre probleme, dar o astfel de măsură nu ar putea rezolva alte probleme care împiedică economia italiană, cum ar fi lipsa de competitivitate, un deficit de cont curent mare şi un PIB inferior, mai scrie Roubini în Financial Times.

El apreciază că randamentele la obligaţiuni ar putea creşte la niveluri nesustenabile, dacă un creditor de ultimă instanta nu va cumpăra datoriile ţărilor cu probleme.

Roubini scrie că Italia se confruntă cu agravarea recesiunii din cauza măsurilor de austeritate, iar odată ce va apărea şi deflaţia datoria va deveni nesustenabilă.

"Nimic nu va aduce creşterea şi competitivitatea înapoi în economia italiană", consideră Dr. Doom.

În acest context, Italiei nu îi mai rămâne decât să părăsească zona euro şi să revină la liră, dar o ieşire de asemenea amploare va distruge uniunea monetară.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de denyels la data de Vin Noi 11, 2011 8:06 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

sa fie oare adevarat ...?... sa ajung in maxim dar maxim 30 de minute la Timisoara ?


Cât au avansat lucrările la autostrada Arad-Timişoara în prima săptămână din noiembrie

Constructorul autostrăzii Arad-Timişoara a reuşit în primele şapte zile ale lunii noiembrie să asfalteze câteva porţiuni rămase neasfaltate. Tronsonul de autostradă urmează să fie deschis circulaţiei pe 15 decembrie, conform declaraţiei secretarul de stat din Transporturi Eusebiu Pistru.
Oficialul MTI a precizat că termenul de predare va fi respectat, deoarece lucrările sunt realizate în proporţie de peste 90%. Conform Radio România Actualităţi, Pistru a menţionat că circulaţia la intrarea în Arad, dinspre Timişoara, nu se mai desfăşoară pe varianta de ocolire, ci peste un pasaj care traversează autostrada.
capital.ro a arătat în urmă cu câteva zile un filmuleţ realizat pe data de 31 octombrie 2011 cu stadiul lucrărilor. Aşa cum se poate vedea, autostrada este asfaltată în proporţie de 90% pe ambele sensuri. Mai mult, cei de la forumul specializat skyscrapercity.com, au realizat o comparație pas cu pas a unor pasaje de pe autostradă conform clipurilor video publicate pe 17 octombrie și 31 octombrie şi 7 noiembrie.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Conform datelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), la începutul lunii septembrie, construcţia acestui tronson de autostradă era finalizat în proporţie de aproximativ 75%. Constructorul – asocierea dintre FCC Construction (Spania) şi Astaldi (Italia) - , a turat motoarele în ultimele două luni, astfel că finalizarea celor 32,25 km în acest an este posibil.
Până la începutul lunii octombrie, CNADNR a plătit 262,7 milioane de lei către constructorii FCC Construccion şi Astaldi, valoarea contractului fiind de 482,9 milioane de lei.

Autostrada Arad - Timișoara (film realizat de MT pe 7 noiembrie):VIDEO: Cum arată autostrada Arad-Timişoara cu o lună înainte de finalizare (film realizat de MT pe 31 octombrie):

avatar
denyels
     

Avertismente :  Mesaje : 2356

http://www.infotv.ro/news/31-07-2012/campioni

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 11, 2011 10:42 pm

CEZ Romania - NOUTATI IN SISTEMUL DE CITIRE-FACTURARE-INCASARE

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Incepand cu 1 ianuarie 2012, CEZ Vanzare aduce noutati in sistemul de citire-facturare-incasare pentru clientii casnici din mediul urban. Aceste noutati presupun citirea contorului, emiterea si transmiterea facturii o data la 3 luni. Cu alte cuvinte, factura emisa va reflecta mult mai fidel consumul efectiv realizat. Frecventa platilor si termenele de scadenta nu se modifica. Platile vor putea fi efectuate in continuare lunar, in termen de 15 zile calendaristice.
Clientii casnici din mediul urban vor primi asadar o singura factura trimestrial. Ea va contine regularizarea pentru perioada anterioara si informatii despre consumul estimat pentru urmatoarele doua luni.

Pentru a intelege mai usor, sa luam exemplul unui client caruia i s-a emis o factura in data de 8 aprilie 2012: factura contine regularizarea pentru intervalul 8 ianuarie - 8 aprilie 2012 (8 fiind de regula data trimestriala pentru citirea contorului in cazul acestui client) si estimatul pentru urmatoarele doua luni (9 aprilie - 8 mai si 9 mai - 8 iunie).
Cele trei repere de pe factura (regularizare si cele doua estimate) au cate un aviz de plata dedicat, avize cuprinse in pagina cu obligatiile de plata. Avizul aferent fiecarui reper se foloseste pentru plata in luna indicata (pe exemplul de mai sus: "Avizul 1 de plata" pentru plata regularizarii in termenul de scadenta 8 aprilie + 15 zile, "Avizul 2 de plata" pentru plata estimatului „9 aprilie - 8 mai" in termenul de scadenta 8 mai + 15 zile si "Avizul 3 de plata pentru estimatul „9 mai - 8 iunie" in termenul de scadenta 8 iunie + 15 zile).

Pentru a vizualiza forma si continutul noului tip de factura, click [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].

UTIL

Citirea contoarelor si emiterea facturilor la clientii casnici se va face in transe zilnice, uniform distribuite, pe un interval de trei luni calendaristice, astfel incat, in acest interval, unui client casnic i se aloca o data fixa pentru citire si pentru emiterea facturii. Prin „regularizare" se va intelege diferenta dintre valoarea consumului efectiv realizat si valoarea consumului estimat emis in intervalul de regularizare. Cantitatile de energie electrica estimate, pentru lunile ulterioare regularizarii, vor fi actualizate in mod automat, in functie de consumul efectiv realizat in perioadele anterioare similare de consum.

sursa: cez.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Noi 12, 2011 1:31 pm

Panica privind riscul folosirii energiei nucleare poate duce la intensificarea încălzirii globale

Procesul de încălzire globală s-ar putea intensifica dacă China va renunţa la un program ambiţios de dezvoltare în domeniul energiei nucleare, iar Germania va închide toate centralele sale atomice, din cauza panicii provocate de criza din Japonia.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

China a suspendat, miercuri, procesul de aprobare a construcţiei unor noi centrale nucleare, în timp ce Germania a anunţat marţi închiderea temporară a şapte unităţi atomice.

Statul chinez este cel mai mare consumator de cărbune şi cel mai mare emitent de dioxid de carbon la nivel mondial.

Japonia, pe locul cinci la nivel mondial în privinţa emisiilor de acest tip, nu va putea compensa închiderea reactoarelor nucleare decât prin utilizarea de gaze şi cărbune.

Decizia Chinei de a suspenda procesul de aprobare a construcţiilor de centrale riscă să majoreze emisiile de dioxid de carbon.

O reacţie similară din partea Germaniei şi Elveţiei va avea un efect asemănător în sectorul energetic european.

Aceste măsuri vor creşte emisiile şi vor influenţa pe termen lung cererea de gaze, consideră Isabelle Curien, analist la Deutsche Bank.

"Dacă vrem să avem o economie cu emisii reduse de carbon până în 2050, renunţarea la energie nucleară necesită un acces uriaş la energie regenerabilă şi nu sunt sigură că este posibil", a spus Curien.

Pe lângă schimbările de climă, arderea cărbunelui provoacă smog, ploi acide, afecţiuni respiratorii şi mortalitate prematură, potrivit organizaţiei Union of Concerned Scientists.

China, ale cărei emisii poluante ar putea deveni cu 60% mai mari decât cele din Statele Unite până la sfârşitul acestui deceniu, mizează pe energia nucleară pentru reducerea dependenţei de cărbune, cu obiectivul de a construi noi centrale, cu o capacitate totală de 40 de gigawaţi, până în 2015.

Este improbabil ca China să renunţe la aceste planuri şi nu a ordonat închiderea celor existente.

Sistarea procesului de evaluare va întârzia însă proiectele, în timp ce construcţia centralelor pe cărbune continuă.

Decizia Germaniei de a închide şapte centrale cel puţin până în iunie va conduce peobabil la creşterea poluării.

Dacă Germania va închide toate centralele nucleare şi le va înlocui cu unităţi care folosesc combustibili fosili, emisiile de dioxid de carbon ar putea creşte cu minim 400-435 milioane tone, până în 2020, estimează analiştii.

Agenţia Internaţională pentru Energie a avertizat faţă de o reacţie de respingere a energiei nucleare, arătând că este imposibil de redus emisiile de dioxid de carbon fără energie atomică.

"Tragedia din Japonia ar putea întârzia renaşterea energiei nucleare, cu excepţia poate a Chinei", au declarat analişti ai băncii franceze Societe Generale, adăugând că gazele naturale ar putea deveni carburantul "fără alternativă" pentru ţările din OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), unde opinia publică ar putea să se exprime împotriva energiei nucleare.

Societe Generale estimează că dacă toate cele 34 de state din OCDE, din care nu face parte China, vor închide centralele nucleare şi le vor înlocui cu uzine pe gaze, înainte de dezvoltarea unor tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon, atunci emisiile lor de dioxid de carbon ar putea creşte cu aproape un miliard de tone pe an.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 10 din 13 Înapoi  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum