Stiri Worldwide

Pagina 11 din 13 Înapoi  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Urmatorul

In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Noi 13, 2011 10:00 pm

Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!

Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. "Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mineritul aurului pe teritoriul României este o tradiţie multimilenară. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judeţul Sălaj şi aparţin epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Încă de atunci, strămoşii noştri cunoşteau metalurgia aurului.

Suntem pe locul cinci în lume

"Din străvechime până acum, din Carpaţii României s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plasează pe locul cinci în lume, după Africa de Sud, Canada, Statele Unite şi Australia. După cum se vede în grafice, cea mai mare parte a fost folosită de altcineva decât poporul român. Vestea bună este însă că mai avem, în sediment, de trei ori cât s-a exploatat până acum, adică vreo 6.000 de tone. Rămâne de văzut cum vor fi folosite. Deocamdată, pe noi, pe specialişti, nu ne întreabă nimeni nimic", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează 4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.
"Eu cred că aceste redevenţe sunt în defavoarea ţării noastre, care primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează. Sigur că investitorul trebuie să câştige, dar o afacere trebuie să fie reciproc avantajoasă, adică trebuie să câştige şi România, sau România în primul rând, pentru că este proprietarul", ne-a spus prof. Gheorghe Popescu. De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Guvernul a secretizat modul de concesionare a rezervelor naturale

Dr. ing. Neagu Florea, fost director al Institutului de Cercetări Miniere, proiectantul câtorva mine de aur din Munţii Apuseni în anii '70, susţine că dacă până în 1989, mineritul aurului era foarte dezvoltat, după Revoluţie, producţia a scăzut necontenit, astfel că din anul 2005, România nu a mai scos nici un gram de aur din minele proprii, pe care le-a închis. Motivaţia oficială a fost că zăcămintele sunt epuizate.

Cu toate acestea, însă, conform Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), în ultimii ani, opt firme străine au primit licenţe de explorare şi exploatare pentru aur în ţara noastră, exact pe zonele unde, oficial, nu mai existau zăcăminte. Libertatea a publicat un articol amplu pe această temă. Jurnaliştii Libertăţii au cerut atunci ANRM detalii despre licenţele primite de aceste firme. Răspuns ANRM: "Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria surselor de interes public. (...) Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate". Menţionăm că aceste contracte pe bunuri publice, adică zăcămintele naţionale, nu pot fi secretizate, deoarece conţin informaţii de interes public, conform Legii 544/2001.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Noi 14, 2011 12:45 am

Cum poate fi dresat Facebook-ul

Profesioniştii din branşele adiacente comunicării sunt, din principiu, alergici la orice înseamnă legiferare. Imunitatea la cenzură se poate foarte uşor prăpădi. "Autoreglementare" ar putea fi sintagma în interiorul căreia se întâlnesc interesele autorităţilor, consumatorilor şi ofertanţilor de servicii.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Precum în presa clasică, la fel şi în online. Autoreglementarea este, de altfel, subiectul în jurul căruia gravitează negocierile lansate, la Berlin, de către Ministerul federal de Interne cu reprezentanţii asociaţiilor ce se ocupă de protecţia datelor private şi a consumatorilor şi cu firmele care, prin platformele de internet deschise publicului, au acces la informaţii considerate sensibile despre clienţii lor. Scopul principal al întâlnirilor este elaborarea unui cod de conduită autoasumat de administratorii reţelelor de socializare, scrie Deutsche Welle.

Aşteptând "codul de conduită"

Germanii s-au dovedit, în special în epoca internetului 2.0, extrem de sensibili la modul în care le sunt expuse datele personale. Nu mai departe de începutul acestei toamne: responsabilul pentru protecţia datelor din landul Schleswig-Holstein a obţinut prin decizie judecătorească închiderea paginilor de Facebook ale tuturor instituţiilor subordonate Executivul de land (în paranteză fie spus, tocmai cabinetul premierului regional, refuză să pună în practică această măsură).

Cam în aceeaşi perioadă a avut loc şi o primă întrevedere între ministrul federal de Interne, Hans-Peter Friedrich, şi principalul lobbist al Facebook în Europa, Richard Allan, ocazie cu care cei doi declarau că s-au înţeles cu privire la instituirea, de către platforma de socializare, a unui regulament intern de lucru privind modul de operare cu datele clienţilor. Între timp, însă, Facebook nu a dat nici un semn că ar fi început să lucreze la respectivul "cod de conduită", scrie Deutsche Welle.

Nu este prima oară când platforma ce susţine cea mai celebră reţea de socializare promite autoreglementare şi lasă lucrurile neschimbate. În luna iunie, comisarul european pentru Agendă Digitală, Neelie Kroes, îşi exprima regretul faţă de superficialitatea cu care Facebook şi alte site-uri de acelaşi gen au dat curs unei înţelegeri (intitulată "Safer Social Networking Principles") convenite pentru a limita expunerea minorilor care utilizează asemenea platforme. În fapt, regretul exprimat de Kroes este un mod voalat de a spune că discuţiile dintre antreprenorii online şi instituţiile europene nu s-au concretizat în nici un fel.

La începutul lunii trecute, ministrul federal german pentru Protecţia Consuamtorului, Ilse Aigner, a zburat la Washington, ocazie cu care s-a întâlnit cu Marne Levine, responsabila pentru relaţia cu lumea politică în staff-ul Facebook (altfel spus, lobbistul reţelei de socializare). Mesajul lui Aigner pentru Levine: în Germania, stocarea de date este deja în sine o problemă; cu atât mai complicată devine situaţia când cineva foloseşte informaţiile culese în scopuri comerciale. Transparenţa este regula fundamentală: clienţii trebuie să poată vedea ce se întâmplă cu datele lor.

Prea multă democraţie?

Când, pe o pagină oarecare, un utilizator de Facebook apasă butonul "îmi place", informaţia este afişată automat pe pagina lui de Facebook. În plus, se generează un impuls informatic (cookie) transmis către serverul platformei, unde, stocat împreună cu alte asemenea "cookies", permite analizarea preferinţelor respectivului utilizator şi conturarea profilului de consumator - ceea ce, desigur, înlesneşte antreprenorului Facebook optimizarea vânzării spaţiului de publicitate de pe platforma socială pe care o administrează. Or, aşa ceva contravine viziunii şi legislaţiei germane despre protecţia sferei private. Săptămâna trecută, însă, într-o audiere în faţa Bundestagului, Richard Allen le-a reamintit parlamentarilor de la Berlin că Facebook îşi are sediul la Dublin, ceea ce obligă la respectarea limitelor comunitare în materie de intimitate a consumatorului. În traducere liberă: Facebook nu se supune, din Irlanda, regulilor Germaniei - dar nu-i nimic, putem să ne mai vedem la un pahar de vorbă.

Spre deosebire de Facebook, Google a lansat, pentru reţeaua proprie de socializare Google+, o campanie de informare menită să încurajeze recursul la discernământ în împărtăşirea propriilor date. Gestul celor de la Google, venit cel puţin aparent în întâmpinarea autorităţilor germane, se doreşte mai degrabă a fi un mesaj: lăsaţi clienţii să decidă singuri cât sunt dispuşi să se expună. Ceea ce nici nu sună neapărat rău - şi nu necesită mai mult decât un exerciţiu de discernământ.

Mulţi dintre analiştii pieţei online din Germania pun la îndoială eficienţa autoreglementării. De pe poziţia de cvasi-monopol pe care o deţine Facebook pe piaţă, în absenţa unei alternative pentru consumatori (căci - nu-i aşa? - "toţi prietenii mei trăiesc deja pe Facebook" şi "dacă nu eşti pe Facebook nu exişti"!) şi pe fondul antecedentelor, este de aşteptat ca reţelele de socializare să mimeze pe mai departe bunele intenţii, pe care, ulterior, să le tragă pe o linie moartă, pentru a le scoate, eventual, la paradă, când li se va cere iarăşi socoteală. Până la urmă, reţelele de socializare pot fi sigure de un lucru: oricâtă exasperare vor stârni în rândul autorităţilor federale, acestea din urmă nu vor recurge niciodată la măsura radicală de a le interzice.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Noi 14, 2011 11:26 am

Obama cere Chinei să nu se mai joace cu economia globală: Ajunge! China să opereze după aceleaşi reguli ca toţi ceilalţi !

Preşedintele american, Barack Obama, a cerut Chinei, folosind un limbaj neobişnuit de dur, să nu se mai "joace" cu sistemul economic internaţional prin politica comercială şi monetară practicată, în timp ce Beijingul a ripostat subliniind că regulile au fost scrise "de alţii", fără consultări.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Ajunge!", a exclamat sec Obama la o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul summit-ului de Cooperare Economică Asia-Pacific, unde a reuşit progrese importante spre crearea unei zone comerciale libere în zona Pacificului.

Adresându-se într-un limbaj neobişnuit de dur, la numai o zi după discuţii cu preşedintele chinez Hu Jintao, Obama a cerut Chinei să înceteze "să se joace" cu sistemul economic internaţional şi să participe la crearea unei pieţe uniforme pentru companiile din SUA şi din alte ţări.

"Vom cere în continuare ferm ca China să opereze după aceleaşi reguli ca toţi ceilalţi. Nu vrem să profite de Statele Unite", a spus Obama.

China a ripostat arătând că refuză să se conformeze unor reglementări economice internaţionale la scrierea cărora nu a participat.

"Mai întâi trebuie să ştim despre ale cui reguli vorbim. Dacă regulile sunt stabilite colectiv, prin consens la care îşi aduce contribuţia şi China, atunci China le va respecta. Dacă regulile sunt decise de una, sau de doar câteva ţări, China nu are obligaţia să se conformeze", a afirmat Pang Sen, director general adjunct la ministerul chinez de externe.

Obama a insistat ca Beijingul să permită aprecierea mai abruptă a yuanului, notând că moneda este menţinută în mod artificial la niveluri scăzute, afectând inclusiv companiile americane şi locurile de muncă din SUA. El a arătat că China, deşi se prezintă de multe ori ca economie în curs de dezvoltare, nu "s-a maturizat" şi ar trebui să acţioneze matur în chestiuni economice globale.

Schimbul dur de replici dintre SUA şi China contrastează cu unitatea pe care au încerca să o afişeze liderii din regiunea Asia-Pacific la summit, unde au promis că îşi vor consolida creşterea economică şi vor îmbunătăţi legăturile comerciale, pentru a apăra regiunea de consecinţele şi efectele crizei datoriilor de stat din zona euro.

Membrii organizaţiei de Cooperare Economică Asia-Pacific, care generează peste jumătate din Produsul Intern Brut la nivel global, susţin că au convenit "modalităţi de combatere a riscurilor negative semnificative" care ameninţă economia mondială.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Mier Noi 16, 2011 12:16 am

Sa ne mai miram ca nemtii sunt suparati pe greci care au o pensie medie peste cea a elvetienilor (!),de doua ori mai mare decat a lor, sau de peste trei ori mai mare decat a britanicilor etc!
Priviti pensiile grecilor!


Harta pensiilor in Europa

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Sursa: email
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Noi 16, 2011 8:02 am

Cea mai puternică ţară din Europa, ÎN STARE DE ŞOC: De unde au apărut ACEŞTI MONŞTRI?

Timp de 13 ani, autorităţile germane nu au avut nici cea mai mică idee că o grupare neo-nazistă omora nestingherită imigranţi şi jefuia bănci, arată Der Spiegel.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Serviciile secrete din Germania sunt criticate acum pentru că nu au reuşit să descopere, timp de un deceniu, gruparea teroristă de extremă dreapta.

Cancelarul german, Angela Merkel, a descris, la începutul acestei săptămâni, emergenţa grupărilor teroriste de dreapta ca "o ruşine a Germaniei" şi a cerut o investigaţie detaliată asupra celor întâmplate. Gruparea National Socialist Underground (Naţional-Socialismul Subteran, n.r.), formată din cel puţin trei membri, doi bărbaţi şi o femeie, a revendicat asasinarea a opt imigranţi turci şi a unui imigrant grec între 2000 şi 2006, uciderea unei poliţiste germane în 2007 şi două atacuri cu bombă în care mai mult de 20 de oameni, dintre care cei mai mulţi erau imigranţi, au fost răniţi.

Crimele Doner din estul Germaniei - neo-nazismul german ia proporţii

Bărbaţii, Uwe Böhnhardt şi Uwe Mundlos, au fost găsiţi morţi într-o dubiţă în oraşul Eisenach, din estul Germaniei, pe 4 noiembrie, după ce, conform investigaţiilor preliminare, s-ar fi sinucis. Femeia, Beate Zschäpe, s-a predat poliţiei după ce a incendiat o vilă din oraşul Zwickau, în care cei trei au locuit.

Poliţia a găsit în casa incendiată patru DVD-uri, împachetate şi gata să fie trimise Partidului de Stânga, mai multor agenţii de ştiri şi centre culturale islamice. În înregistrările de pe DVD-uri, cei trei se laudă cu asasinatele comise de ei, dar arată şi fotografii cu victime însângerate, realizate chiar de cei trei.

Bărbaţii ucişi de aceştia erau mici comercianţi, doi dintre ei având fast food-uri care vindeau kebap doner, motiv pentru care crimele au devenit cunoscute sub numele de Crimele Doner.

Timp de patru ani autorităţile au insistat că aceste crime au fost săvârşite de mafia musulmană sau de grupuri naţionaliste neînsemnate, excluzând posibilitatea unui grup de extremă dreapta. Grupurile de musulmani au acuzat poliţia că e oarbă la ameninţarea violenţelor de extremă dreapta şi că s-a concentrat prea mult să combată terorismul islamist.

Fiica uneia dintre victime critică atitudinea poliţiei germane

Gamze K., în vârstă de 22 de ani, este fiica lui Mehmet K., care a fost ucis în chioşcul său din Dortumund în aprilie 2006. La momentul respectiv, poliţia a pus crima pe seama datoriilor pe care tatăl ei le-ar fi avut din cauza pariurilor sau pe seama mafiei turceşti.

"Poliţia căuta treburi misterioase pe care tatăl meu le-ar fi făcut. Poliţia nu a luat în serios suspiciunile noastre în legătură cu neo-naziştii", a declarat ea pentru revista Bild. "Cred că ceva e în neregulă aici. De ce s-ar fi sinucis atacatorii? Nu erau doar ei trei, sunt oameni influenţi în spatele lor", a adăugat ea.

Cazul a determinat autorităţile să ia măsuri în ceea ce priveşte reformarea Biroului Federal pentru Protejarea Constituţiei, al cărui rol este să combată grupările extremiste şi să protejeze ordinea democratică.

Teroriştii neo-nazişti erau în evidenţa poliţiei

Conform informaţiilor difuzate de Der Spiegel, cei trei, Böhnhardt, Mundlos şi Zschäpe, erau în evidenţa sucursalei agenţiei de servicii secrete din landul german Thuringia încă din anii 1990, când aceştia s-au implicat în acţiuni cu caracter neo-nazist. Ei au construit atunci bombe false şi au strâns arme şi explozibili, însă autorităţile le-au pierdut urma în 1998, când ei au început o serie de crime şi de jafuri asupra băncilor. Se presupune că ar fi fost vorba despre 10 crime şi 14 jafuri, pe o perioadă de 13 ani.

Deşi serviciile secrete germane plătesc informatori care să-i pună la curent cu activităţile celulelor naziste, în unele cazuri nu primes informaţii utile. Un astfel de caz este cel al informatorului cunoscut sub numele de Tino B., este şeful organizaţiei Thuringia Homeland Protection, o grupare neo-nazistă din care au făcut parte şi cei trei terorişti în anii 1990. Deşi el a primit din partea autorităţilor o sumă de peste 100.000 de euro, nu a oferit nicio informaţie despre pericolul reprezentat de cei trei.

Grupările neo-naziste în creştere, mai ales în fosta Germanie de Est

Organizaţiile care militează împotriva rasismului susţin că extremismul de extremă dreapta a fost tolerat în ultimii ani în Germania, mai ales în fosta Germanie de Est.

Aici, susţin organizaţiile respective, neo-naziştii au fost lăsaţi să conducă departamentele de pompieri voluntari, să organizeze activităţi pentru tineri şi chiar să conducă birourile de consiliere a cetăţenilor pe probleme de bunăstare economică a regiunilor rurale care au suferit din cauza depopulării şi a declinului economic cauzat de reunificarea din 1990.

Experţii susţin că acesta este un mediu propice pentru organizarea grupărilor violente, unde acestea pot ataca străinii şi pot merge până la a planifica crime şi atacuri cu bombe.

Ministrul de Interne german, Hans-Peter Friedrich, a cerut o mai bună coordonare între serviciile de securitate naţionale şi cele regionale.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Noi 17, 2011 8:05 am

Atenţie când scoţi banii din bancomat! Vezi strategia hoţilor !

Fiţi vigilenţi când scoateţi bani din bancomat! Într-o înregistrare video se vede clar cum trei tineri păcălesc un bărbat şi, în câteva secunde, îl lasă fără bani.

Metoda e simplă, iar un om de bună credinţă este foarte uşor de păcălit.

- Pasul unu: Un tânăr distrage atenţia eventualilor martori

- Pasul doi: Al doilea tânăr aruncă ceva pe jos şi atrage atenţia bărbatului din faţa bancomatului, exact în momentul în care el se pregăteşte să ia banii. Bărbatul se apleacă să vadă ce e jos.

- Pasul trei: Al treilea complice ia banii şi toţi trei dispar.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Noi 19, 2011 5:37 am

Neutrinii au depasit viteza luminii si dupa ce experimentul a fost refacut cu mai multa acuratete

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Foto: Agerpres/AP

​​Echipa internationala de fizicieni care anunta in septembrie ca a inregistrat particule subatomice care se deplaseaza cu viteza mai mare decat cea a luminii a refacut experimentul si a reconfirmat descoperirea care contrazice teoria relativitatii formulata de Einstein. Multi oameni de stiinta au contestat rezultatele primului experiment, insa cercetatorii spun ca acum au obtinut reconfirmarea descoperirii eliminand o buna parte din elementele care au aruncat indoiala dupa anuntul din septembrie.

Echipa OPERA (Oscillation Project with Emulsion tRacking Apparatus) de la laboratorul Gran Sasso din Italia a afirmat ca particulele subatomice lansate de la CERN au calatorit cu 64 de nanoseconde mai repede decat viteza luminii. Viteza a fost confirmata in urma a 15.000 de experimente, iar oamenii de stiinta au inceput sa se intrebe daca teoria relativitatii formulata de Albert Einstein ar putea contine erori. Teoria spune ca nicio particula care are masa nu poate depasi viteza luminii, celebrul "E=mc2", deoarece acest lucru ar presupune o cantitate infinita de energie.

Insa mai multi oameni de stiinta au spus ca viteza luminii nu a fost depasita din cauza pozitiei satelitilor GPS, iar echipa de cercetatori a admis ca este posibil sa se fi inregistrat erori la primul experiment din cauza ca impulsurile de neutrini trimise de la CERN, la Gran Sosso, erau prea lungi ca durata, astfel ca sosirea lor exacta la 730 km, in Italia, a fost calculata cu erori.

Echipa spune ca la acest al doilea mare experiment au fost inlaturate posibilele erori fiindca impulsurile de neutrini au fost mai scurte ca durata si trimise la intervale ceva mai lungi, astfel ca momentul exact al sosirii lor la Gran Sasso a putut fi calculat cu mai mare acuratete.

Acum, noul test va fi examinat de comunitatea stiintifica si cei de CERN spun ca rezultatul de acum nu este unul definitiv pana cand experimente cu rezultate similare nu vor fi facute si in alte locuri.

Experimentul a constat in urmatoarele: neutrinii produsi la CERN au fost lansati la 730 km distanta, pana la laboratorul Gran Sasso, fiind inregistrate momentele de plecare si de sosire. Anuntul ca aceste particule au depasit viteza luminii a fost primit cu foarte mare scepticism de comunitatea oamenilor de stiinta. Chiar si membrii echipei OPERA au exprimat aceleasi indoieli si au invitat cercetatori independenti sa analizeze rezultatele.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Noi 19, 2011 12:20 pm

Americanii se aşteaptă să muncească până la 80 de ani

Tot mai mulţi americani au început să se obişnuiască cu ideea că vor munci mult după vârsta la care ar fi trebuit să se pensioneze.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Un studiu realizat de Wells Fargo & Co, citat de Associated Press, arată că americanii sunt frustraţi de faptul că în acest context economic le vine tot mai greu să economisească pentru planul de pensie. Mai mult de atât, în ultimii ani, mulţi dintre ei s-au chinuit să-şi asigure banii pentru cheltuielile actuale, uitând aproape să economisească.

Unul dintre cele mai uimitoare rezultate pe care studiul le-a evidenţiat este acela că un sfert dintre cei care au răspuns la chestionar au declarat că se aşteaptă să muncească până la vârsta de 80 de ani, pentru că nu au suficienţi bani care să le asigure o pensie confortabilă.

Chiar şi cei care au deja un plan de pensie şi care au continuat să economisească lunar au precizat că, din diferite motive, vor munci şi ei peste vârsta la care s-ar fi gândit să se retragă. Astfel, 75% dintre aceştia au precizat că se aşteaptă să muncească şi după ce vor ieşi la pensie. 39% au spus că vor fi nevoiţi să muncească pentru a-şi permite lucruri pe care şi le doresc, ori pentru a-şi menţine acelaşi stil de viaţă. Iar 35% au spus că vor continua să muncească pentru că aşa îşi doresc.

Foarte puţini americani se aşteaptă să muncească până la vârsta de 60 de ani, iar apoi să se retragă, aşa cum se întâmpla până acum câţiva ani.

Câţi bani îşi doresc americanii la pensie?

Din acest studiu s-a mai evidenţia faptul că majoritatea angajaţilor intervievaţi (aproximativ 76%) a precizat că este foarte important ca, indiferent de vârsta de pensionare, să existe o sumă consistentă de bani economisită şi care să permită un stil de viaţă cât mai confortabil.

Media sumei pe care americanii speră să o economisească pentru pensie este de 350.000 de dolari. Însă, studiul a mai dezvăluit că suma medie economisită până acum de americani este de numai 25.000 de dolari, aproape 7% din obiectiv.

Această schimbare de opinie în rândul populaţiei active din SUA este analizată şi de directorul de la Wells Fargo Institutional Retirement and Trust, una dintre alternativele pe care americanii le folosesc pentru a economisi bani pentru pensie. Pornind de la concluziile studiului, Joe Ready declară, astfel, pentru MSNBC, că situaţia actuală a economiei şi perspectivele sumbre vor influenţa, considerabil, viitorul pensionarilor din SUA.

Studiul s-a axat, în special, pe clasa muncitoare de mijloc, dar şi pe segmentul de pensionari. S-a realizat în perioada august – septembrie, iar la întrebări au răspuns 1.500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 70 de ani şi cu un venit anual între 25.000 şi 99.000 de dolari.

sursa: evz.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Noi 20, 2011 4:47 am

Stephen Hawking: "Supravieţuierea speciei umane depinde de explorarea spaţială"

Omenirii îi va extrem de dificil să evite un dezastru de proporţii în următoarea sută de ani, susţine faimosul profesor britanic.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Stephen Hawking a declarat în cadrul unui eveniment petrecut în Canada că principalul scop al omenirii ar trebui să fie explorarea spaţială, de care depinde supravieţuirea speciei noastre. Va fi dificil pentru populaţia Terrei să evite un dezastru de proporţii în următorii o sută de ani, a spus celebrul fizician britanic, potrivit winnipegfreepress.com.

"Intrăm într-o perioadă tot mai periculoasă a istoriei. Populaţia Terrei şi resursele pe care le folosim cresc exponenţial, împreună cu abilitatea noastră de a schimba mediul înconjurător în bine sau în rău. Cu toate astea, codul nostru genetic încă poartă instinctele egoiste şi agresive care ne-au permis să supravieţuim în trecut. Va fi dificil să evităm un dezastru în următorii o sută de ani, dărămite în următorii o mie sau un milion de ani. Singura noastră şansă de a supravieţui este de a coloniza alte planete", a spus Hawking.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Noi 21, 2011 6:54 am

La ce distanţă trebuie să stai faţă de televizorul-monitorul cu ecran plat !

Cei care intenţionează să cumpere un televizor de ultimă generaţie cu ecran plat trebuie să ţină cont în primul rând de locul unde va fi aşezat acesta pentru a se bucura de cea mai bună calitate a imaginii.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Producătorii de televizoare au în oferta lor zeci de modele, de diferite dimensiuni. Un televizor setat cum trebuie şi aşezat la distanţa potrivită oferă o calitate a imaginii incredibilă. Dacă nu ţii cont de dimensiunile camerei unde vei aşeza televizorul, nu te vei putea bucura de performanţele acestuia.

Bernard Lechner, un specialist american în televizoare, a creat o listă cu distanţele optime la care trebuie să stai faţă de televizor în funcţie de diagonala şi tehnologia încorporată.

Astfel, pentru un televior LCD de 81 de cm HD Ready (720p) distanţa optimă este de 1,92 m, iar pentru un model Full HD (1080p) distanţa recomandată este de 1,28 m.

Cei care au un televizor de 94 de cm HD Ready (720p), pentru a percepe toate detaliile, trebuie să se aşeze la o distanţă de 2,21 m, iar dacă au un TV Full HD (1080p) trebuie să privească de la 1,5 m.

Pentru ecranele şi mai mari de 107 cm, în cazul celor HD Ready (720p), distanţa recomandată este de 2,51 m, iar pentru cele Full HD este de 1,70 m.

Lista completă:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 22, 2011 1:58 am

Armata rusa va fi in curand capabila sa intercepteze rachete hipersonice

Sistemul de aparare aerospatiala al Rusiei, a carui implementare va fi definitivata in decembrie 2011, va fi capabil sa intercepteze toate rachetele, inclusiv cele hipersonice, a declarat marti ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, citat de agentia de stat RIA Novosti.

"Integrarea sistemelor va permite interceptarea tuturor tintelor, inclusiv a celor care se deplaseaza cu viteze hipersonice, fie ca se afla in aer sau in spatiu", a precizat acesta.

El a reamintit ca infiintarea trupelor de aparare aerospatiala va fi definitivata la 1 decembrie 2011.

"Ele vor reuni eforturile si capacitatile sistemelor de aparare antiaeriana, de alerta in privita atacurilor cu rachete si de control al spatiului", a adaugat Serdiukov.

Armata terestra americana a efectuat joia trecuta cu succes un prim zbor de testare a unei bombe supersonice manevrabile, care va fi capabila, in final, sa ofere Statelor Unite capacitatea de a lovi orice tinta din lume in maxim o ora, a anuntat Pentagonul, citat de AFP.

Lansata de o racheta din Hawaii, la ora 11.30 GMT, dispozitivul a planat in paturile inalte ale atmosferei, deasupra Pacificului, cu o viteza supersonica, inainte de a atinge atolul Kwajalein din insulele Marshall, precizeaza Pentagonul intr-un comunicat.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 22, 2011 2:54 am

Cum sa fie evitat un dezastru financiar

Interviu cu Daniel Daianu

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Avem motive sa fim tot mai ingrijorati de ce se intampla in economia europeana, in zona euro. Ma refer mai cu seama la pietele financiare, intrucat sunt tot mai multe semne ca ele se gripeaza din nou: marjele (peste pragul de baza impus de obligatiunile germane) cresc la toate tarile europene (inclusiv la Austria, Finlanda, Olanda, deci tari cu rating AAA), bancile evita sa se imprumute intre ele preferand sa plaseze lichiditati la BCE, bancile americane si cele britanice isi reduc expunerea pe grupuri europene, etc. Crize de lichiditate par inevitabile. Desi taierea valorii nominale (haircut-ul) obligatiunilor suverane ale Greciei cu 50% este “organizat” (asa numit ”voluntar” incercandu-se evitarea “evenimentului de credit”, care sa declanseze intrarea in actiune a CDS-urilor) contaminarea opereaza in zona euro si nu numai. Prin acest haircut s-a creat un precedent pentru alte operatiuni similare, desi oficialii Comisiei si ai BCE considera ca avem de-a face cu un caz singular. Dar nimic nu poate garante nerepetabilitatea.

Lipsa de incredere in capacitatea liderilor europeni de a gasi o solutie convingatoare la problema datoriilor suverane se adanceste. Italia si Spania nu sunt tari insolvente, chiar daca prima are o datorie publica de cca 120% din PIB. Dar ea are surplus primar si prin ajustarile anuntate de premierul Mario Monti el va creste. In plus, mare parte a detinatorilor de datorii sunt rezidenti, iar scadenta medie a obligatiunilor este de 7 ani. Spania are datorie publica de sub 65% din PIB, adica inferioara celei a Germaniei (care este de cca 80% din PIB). Drept este ca Spania si Italia nu au o perspectiva de crestere economica buna, asa cum este si pentru Portugalia, ca sa nu mai vorbim de Grecia. Avem aici o dinamica infernala: criza de incredere, cu originea in principal in abordarea defectuoasa a problemei datoriilor suverane, inrautateste perspectiva de refacere economica si complica garantarea serviciului datoriilor publice. Fiindca, pentru o tara, capacitatea de a onora obligatiunile sale depinde de volumul lor (plus scadenta) si de cresterea sa economica. Criza de incredere mareste costurile de finantare si refinantare, favorizeaza o criza de lichiditate, care se poate transforma intr-una de insolventa. Pietele au inghetat dupa ce a picat Lehman Brothers si a fost nevoie de interventie masiva din partea unor banci centrale, a insititutiilor multilaterale (IFIs) pentru a preveni ca crize de lichiditate sa se transforme in insolvente. Si noi tari intrate in UE, inclusiv Romania, au fost prinse in acest vartej.

Un al doilea val de crize de lichiditate este in formare. Randamente cerute la obligatiuni italiene si spaniole pe 10 ani in jur de 7% induce nesustenabilitata platilor. Piata europeana a obligatiunir pare sa se “sparga”. Acesta este motivul pentru care cresc exhortatiile pentru ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa intervina in forta. Indemnurile au la baza un concept fundamental: imprumutatorul de ultima instanta (lender of last resort/LLR). Crizele financiare din ultimele secole au obligat la aparitia bancilor centrale nu numai ca institutii de emisiune si garantori ai stabilitatii preturilor, ci si ca asiguratori ai stabilitatii financiare.

continuarea aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Noi 23, 2011 6:40 am

Finantele au publicat noile criterii care conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Finantele au publicat marti in Monitorul Oficial (nr. 0824 din 22 Noiembrie 2011) Ordinul nr. 2795 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA. Documentul abroga OMFP nr. 1984/24.05.2011, care stabilea procedura de inregistrare in scopuri de TVA, adoptand o noua procedura si detaliind criteriile prin care se aproba sau se respinge solicitarea de inregistrare in scopuri de TVA. "Se pastreaza in continuare procedura cercetarii la sediul contribuabilului, dar controlul va fi efectuat de persoane din cadrul ANAF", explica consultantul fiscal Adrian Benta, pentru HotNews.ro

De asemenea, ordinul reglementeaza si “Cererea de inregistrare in scopuri de TVA 098” pe care solicitantul o va depune la autoritatea fiscala. Cererea este insotita de o anexa ce va detalia cateva elemente ce justifica inregistrarea in scopuri de TVA, cum ar fi modul de detinere al spatiului, daca administratorii au fapte inscrise in cazier, unde au rezidenta etc, mai spune Benta.

Cui se aplica criteriile ?

Procedura se aplica numai persoanelor juridice romane, infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privid societatile comerciale, republicata cu modificari.

Nu se aplica aceasta procedura la sucursalele deschise in Romania ale societatilor straine, la asociatii si fundatii, la persoanele fizice ce desfasoara activitati independente.

Pentru ce cazuri se aplica criteriile de evaluare ?

Procedura se aplica numai in cazurile de inregistrare in scopuri de TVA de la inceputul desfasurarii activitatii, cand nu sunt cunoscute rezultatele economice ale societatii, sau daca societatea comerciala doreste inregistrarea in scopuri de TVA, chiar daca in anii anteriori a realizat o cifra de afaceri mai mica decat plafonul de scutire de 119000 lei (35000 Eur).

Ambele situatii de inregistrare in scopuri de TVA prin optiune, sunt prevazute de art. 153 alin. (1) lit. a) si c) din Codul fiscal.

Procedura nu se aplica pentru inregistrarea in scopuri de TVA ca urmare a depasirii plafonului de scutire de TVA.

Care sunt criteriile analizate?

a) se analizeaza daca societatea are dreptul sa desfasoare activitate la sediul social sau la sediile secundare declarate. In acest caz, se depune o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte daca se desfasoara sau se pot desfasura activitati economice;
b) nici unul dintre administratori sa nu aiba inscrise in cazierul fiscal fapte sanctionate de legislatia in domeniu;
c) sa existe spatiul destinat sediului social;
d) se analizeaza criteriile de evaluare, conditionate de modul de detinere al spatiului, daca administratorii au mai detinut societati comerciale si daca acestea au ajuns in faliment, daca administratorii sunt rezidenti in UE sau in state terte, etc. Fiecare dintre aceste criterii se puncteaza de la 0 la 10.

Se va permite inregistrarea in scopuri de TVA pentru societatea comerciala ce realizeaza un numar de minim 45 de puncte.

Cum arata procedura efectiva?
a) O societate ce doreste inregistrarea in scopuri de TVA de la inmatriculare, va depune la autoritatea fiscala unde este arondat sediul social, “Cererea de inregistrare in scopuri de TVA 098”, insotita de anexele la cerere si declaratiile pe propria raspundere.

b) Autoritatea fiscala analizeaza primele doua criterii, respectiv dreptul de a efectua activitati economice si daca administratorii nu au fapte inscrise in cazierul fiscal.

c) Daca conditiile sunt indeplinite, se trece la controlul faptic a situatiei de la sediul social sau sediul secundar al societatii comerciale.

d) Daca in urma controlului faptic se constata existenta spatiului unde se poate desfasura activitatea economica, atunci se trece la analiza criteriilor in baza punctajului. Legiutorul a enumerat un numar de 24 de criterii de analizat pentru inregistrarea in scopuri de TVA, mai explica Adrian Benta de la Bentaconsult.

Analizam cateva criterii si punctajul pentru acestea :

1. daca sediul social este in proprietatea persoanei impozabile se acorda 10 puncte;
2. daca sediul social este utilizat in cadrul unui contract de comodat sau leasing cu perioada mai mica de 1 an, se acorda 1 punct;
3. daca sediul social este utilizat printr-un contract de inchiriere sau printr-un contract de leasing cu perioada mai mare de 1 an se acorda 3 puncte;
4. daca sediul social este inchiriat sau concesionat, printr-un contract cu o perioada mai mica de un an, dar societatea detine in proprietate sedii secundare, se acorda 6 puncte;
5. daca nici unul dintre administratori/asociati nu a mai detinut societati comerciale, ce nu sunt lichidate se acorda 10 puncte
6. daca cel putin unul dintre administratori/asociati a mai detinut calitatea de administrator/asociat la 1-3 societati comerciale lichidate, se acorda 7 puncte;
7. daca cel putin unul dintre administratori/asociati a mai detinut calitatea de administrator/asociat la 4-6 societati comerciale lichidate, se acorda 5 puncte;
8. daca nici un administrator/asociat nu detine acituni/parti sociale la societati in inactivitate declarata la Registrul Comertului se acorda 10 puncte;
9. daca toti administratorii sau reprezentantii legali sunt cetateni UE se acorda 10 puncte;
10. daca toti administratorii sunt cetatini non-UE si nu detin viza de sedere pe termen lung in Romania se acorda 0 puncte

Pentru o societate nou infiintata care sunt termenele de emitere sau respingere a deciziei de inregistare in scopuri de TVA?

1) Daca solicitarea inregistrarii in scopuri de TVA se face in aceiasi zi cu solicitarea inmatricularii la Registrul Comertului, decizia de inregistrare in scopuri de TVA se va emite in maxim o zi lucratoare dupa comunicarea certificatului de inmatriculare.

2) Daca solicitarea inregistrarii in scopuri de TVA se face dupa depunerea cererii de inmatriculare la Registrul Comertului, dar inaintea eliberarii certificatului de inmatriculare, termenul de mai sus se prelungeste cu numarul de zile lucratoare intre data solicitarii inmatricularii si data inregistrarii in scopuri de TVA.

3) Daca cererea de inregistrare in scopuri de TVA este depusa dupa inmatricularea societatii constatata prin certificatul de inmatriculare, termenul de emitere a deciziei de inregistrare in scopuri de TVA este de maxim 3 zile lucratoare.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 25, 2011 1:24 am

Moody's a retrogradat Ungaria la "junk", cu ratingul Ba1. Guvernul acuză "atacuri financiare"

Moody's a redus ratingul obligaţiunilor guvernamentale ale Ungariei cu o treaptă, la "Ba1", în categoria "junk", la câteva ore după ce Standard & Poor's (S&P) a amânat o decizie privind modificarea calificativului ţării, oficialităţile ungare acuzând "atacuri financiare".

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Moody's a atribuit perspectivă negativă ratingului Ungariei, potrivit deciziei transmise joi seară, târziu, de agenţia de evaluare financiară. Agenţia şi-a argumentat măsurile prin temeri legate de nivelul ridicat al datoriei de stat, perspectivele slabe de creştere economică şi incertitudinea privind capacitatea guvernului de a atinge ţintele de consolidare fiscală.

Anterior, S&P a amânat o decizie privind ratingul Ungariei, prelungind evaluarea ţării, datorită pregătirilor de la Budapesta pentru un nou acord de finanţare externă.

Ungaria a solicitat recent un nou acord de finanţare externă de la Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, după ce forintul s-a depreciat la minime istorice faţă de euro din cauza avertismentelor agenţiilor de rating, în particular S&P, că ţara riscă să-şi piardă calificativul "investment grade".

Forintul s-a depreciat vineri dimineaţă cu 1%, cursul urcând la 315,8 forinţi pe euro, aproape de recordul de 317,9 forinţi pe euro atins săptămâna trecută.

"Moody's consideră că impactul combinat al acestor factori va afecta advers stabilitatea financiară a guvernului şi îi va eroda capacitatea de absorbţie a şocurilor. Decizia de a menţine perspectiva negativă a fost determinată de incertitudinea privind capacitatea ţării de a rezista unor potenţiale riscuri propagate de criza datoriilor de stat din zona euro", se spnue într-un comunicat al agenţiei, care detaliază motivele retrogradării Ungariei.

Ministerul Economiei de la Budapesta notează, într-un comunicat transmis vineri dimineaţă, că retrogradarea este "nefondată din punct de vedere profesional" şi se încadrează într-o serie de "atacuri financiare împotriva Ungariei".

Guvernul consideră că angajamentele de a menţine deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut anul viitor, de a constitui în bugetul pentru 2012 rezerve de 1% din PIB şi de a reduce nivelul datoriei de stat reprezintă argumente împotriva reducerii ratingului.

"Evident, slăbirea forintului nu este justificată nici de performanţa economiei ungare, nici de structura bugetului. Astfel, nu poate fi determinată decât de un atac speculativ împotriva Ungariei, care poate fi alimentat exact de aceste evaluări nefondate profesional din partea agenţiilor de rating", se spune în comunicatul Ministerului Economiei.

Moody's notează că solicitarea Ungariei pentru un nou acord cu FMI şi CE "ilustrează problemele de finanţare ale ţării".

Ungaria trebuie să refinanţeze anul viitor datorii publice externe de 4,7 miliarde euro, deoarece va începe să ramburseze fondurile împrumutate în cadrul acordului de 20 miliarde euro cu FMI, CE şi Banca Mondială încheiat la finele anului 2008.

Guvernul de la Budapesta a arătat că noul acord cu instituţiile financiare internaţionale ar avea rolul de "plasă de siguranţă" împotriva turbulenţelor din zona euro.

"Totuşi, Moody's consideră că, chiar şi cu un astfel de acord, structura datoriei guvernamentale va rămâne vulnerabilă la şocuri pe termen mediu, situaţie care nu corespunde unui rating «Baa3»", avertizează agenţia.

Deprecierea forintului a umflat gradul de îndatorare al Ungariei la 82% din PIB la finele celui de-al treilea trimestru, anulând practic impactul naţionalizării fondurilor de pensii private obligatorii, care au adus statului un bonus de 14 miliarde de dolari.

Moody's a avertizat că ar putea reduce din nou ratingul Ungariei dacă va avea loc o deteriorare semnificativă a situaţiei financiare a guvernului din cauza absenţei unor progrese în privinţa reformelor structurale şi implementării unui program fiscal pe termen mediu.

Agenţia consideră că ţinta de deficit bugetar pentru anul viitor, de 2,5% din PIB, ar putea fi greu de atins din cauza costurilor ridicate de finanţare şi creşterii economice scăzute.

Fitch aprecia săptămâna trecută că un acord al Ungariei cu FMI şi CE ar fi un factor pozitiv pentru rating.

Guvernul Ungariei a arătat joi că nu doreşte un acord cu FMI la fel de "strict" ca cel din 2008, făcând probabil referire la măsurile de austeritate, ci o linie de credit de precauţie.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 25, 2011 1:32 am

Cine vrea destrămarea uniunii monetare? Criza datoriilor a pătruns în inima zonei euro şi-i ameninţă existenţa

Criza datoriilor se propagă cu o viteză ameţitoare, ame­ninţând state din chiar inima zonei euro, printre care Germania, Franţa şi Italia, după ce a dus în pragul defaultului, pe rând, Grecia, Irlanda şi Portugalia după creşterea costurilor de finanţare la niveluri nesustenabile.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

De cealaltă parte a Atlanticului, SUA, ţară care la rândul ei a trecut la muchie de cuţit de un default, ce-i drept tehnic, şi care continuă să aibă probleme cu datoria uriaşă, se împrumută la cele mai mici costuri din istorie, deşi şi-a văzut în această vară ratingul tăiat de una dintre principalele agenţii de evaluare financiară, pe când în Europa ran­damentele obliga­ţiu­nilor sunt tot mai mari, scrie Ziarul Financiar.

Bursele europene au sângerat ieri cu o intesitate mai mică decât în zilele ante­rioare. Întâmplător sau nu, ieri a fost Thanksgi­vingul în SUA, ţara de unde provin cei mai mari manageri de active din lume.

Cum s-ar putea explica discrepanţa dintre costurile de finanţare ale europenilor şi ale americanilor?

"Este vorba de atacuri, dar speculative, făcute de investitorii care profită de situaţia de fapt. Ceea ce vedem este o îngrijorare cu privire la soluţiile de rezolvare a crizei europene. Investitorii percep că situaţia se agravează. Germania este victima poziţiei pe care o deţine în Europa", spune economistul Aurelian Dochia.

El a explicat că sunt multe bănci americane expuse la zona euro, iar o catastrofă în Europa nu le-ar servi, pe termen scurt, la nimic.

La rândul său, profesorul de economie Daniel Dăianu a indicat că situaţia are la bază lipsa de încredere a investitorilor.

"Zona euro are defecte de design, pentru că este o uniune monetară care nu are complementul fiscalo-bugetar, aşa cum îl are SUA. Cât n-a fost criză, deficienţele au stat într-o arie invizibilă", spune Daniel Dăianu, adăugând că multiplicarea datoriilor publice a creat o anxietate foarte mare în rândul investitorilor.

"Nimeni nu pune la îndoială supravieţuirea dolarului. În zona euro, defectele de structură, în combinaţie cu criza financiară, perspectivele de creştere economică foarte slabă şi răspunsurile necorespun­zătoare ale europenilor au condus la împletirea între panică şi speculaţie. Nu este vorba de o conspiraţie", menţio­nează Daniel Dăianu, fost ministru de finanţe.

Un alt posibil răspuns ar sta în faptul că majoritatea marilor manageri de active din lume sunt din SUA.

Topul primilor zece manageri de active este dominat de fondurile americane, pe primul loc situându-se BlackRock, unul dintre acţionarii agenţiei de rating Standard&Poor's.

Dar tocmai această agenţie a retrogradat ratingul de top al SUA, măsură fără precedent în istoria ţării. Reducerea calificativului a venit pe fondul neînţelegerilor dintre politicieni americani legate de ridicarea plafonului datoriei, în prezent la 100% din PIB, care au adus SUA în pragul unui default tehnic.

Totodată, Moody's, o altă mare agenţie de evaluare financiară, cu sediul în SUA, a avertizat că ratingul maxim pe care îl atribuie Statelor Unite ar putea fi în pericol dacă politicienii ame­ricani, care din nou nu se înţeleg asupra modurilor în care să fie reduse deficitul bugetar şi datoriile uriaşe, hotărăsc să renunţe la reducerile automate de cheltuieli deja stabilite.

Eşecul supercomisiei bugetare a Congresului de a ajunge la un acord privind reducerea deficitului nu reprezintă o ameninţare pentru ratingul "Aaa", notează agenţia.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Noi 25, 2011 10:39 am

Descoperirea care rescrie cartile de istorie. Cum se schimba ce stiam despre Ierusalim, Orasul Sfant

O importanta descoperire arheologica va rescrie cartile de istorie si ii va surprinde pe credinciosi, fie ei iudei, crestini sau musulmani. Istoricii au aflat detalii inedite despre Zidul Plangerii, ultimul vestigiu ramas din Templul inchinat lui Iahve.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cel mai sfant loc pentru evrei, Zidul Plangerii, este considerat ultima ramasita din Templul inchinat lui Iahve si distrus de armata romana, in anul 70 e.n.
Pana acum, istoria, dar si cartile sfinte spuneau ca acest zid a fost construit de Irod cel Mare, faimosul rege evreu, celebru prin grandomania si desfraul sau. El este regele pe care Evangheliile crestine il descriu ca dictatorul nebun care a ordonat uciderea pruncilor.
Cateva monede din bronz, descoperite recent sub Zidul Plangerii, vor rescrie insa acest capitol de istorie (si religie), considerat pana acum de necontestat.

Monedele au tiparit pe ele chipul procuratorului roman Valerius Gratus si dateaza din anul 17 e.n.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Fiind descoperite sub zid, este evident ca acesta nu ar fi putut fi contruit de regele Irod cel Mare, care a murit in anul 4 i.e.n.

Cele patru monede sunt acum examinate de arheologii de la Universitatea din Haifa. Ei spun ca banii au fost tipariti in perioada in care procurator al Iudeii era Valeriu Gratus, precursorul lui Pontius Pilat.

Arheologul Ronny Reich spune ca monedele au fost descoperit intr-o fosta baie publica, care a fost ulterior incorporata in Templu, pentru a sustine noile ziduri.

Prin urmare, Zidul Plangerii, numit si Zidul de Vest, nu a fost construit de infamul rege Irod, ci de urmasii acestuia, zeci de ani mai tarziu.

Surprinzator, dar aceasta descoperire confirma relatarea istoricului Josephus Flavius, care pana acum nu s-a bucurat de prea multa credibilitate. El spunea in scrierile sale ca Templul Muntelui a fost finalizat abia de regele Agrippa al II-lea, stranepotul lui Irod, in anul 50 e.n. Dupa numai 20 de ani, Templul avea sa fie distrus defintiv de romani, ca pedeapsa pentru revolta iudeilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Prin urmare, cand Iisus a intrat in Templu ca sa-i certe pe preoti, acesta era departe de a fi complexul impunator cu care suntem familiarizati din filme.

In mod ironic, se pare ca finalizarea acestui ambitios proiect, demarat de Irod si terminat de urmasii sai, a fost cea care i-a semnat si condamnarea la distrugere impunatorului edificiu.

Tot Josephus relateaza ca 18.000 de munitori au ramas someri in urma terminarii lucrarilor si cu siguranta aceasta a fost picatura care a umplu paharul pentru evreii saraci si asupriti de romani. Pana la marea revolta din anul 70, urmata de distrugerea Templului, a mai fost doar un pas.

In prezent, pe locul unde se inalta candva Templul lui Iavhe se afla acum doua lacase sacre pentru musulmani: Domul Stancii si Moscheea Al-Aqsa.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Noi 27, 2011 12:02 am

Robotul Curiosity, lansat cu succes de NASA într-o misiune de explorare a planetei Marte

NASA a lansat cu succes spre Marte roverul Curiosity, cel mai sofisticat robot creat de Agenţia spaţială americană pentru a explora o altă planetă, care va avea misiunea de a afla dacă planeta roşie a oferit în trecutul ei condiţii propice pentru a întreţine viaţa.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Roverul Curiosity a fost lansat, sâmbătă, cu ajutorul unei rachete Atlas V, de la baza spaţială Cape Canaveral din statul american Florida, la ora locală 10.02 (17.02 ora României, n.r.).

După ce a ajuns pe orbita terestră, Curiosity s-a separat de ultimul modul detaşabil al rachetei purtătoare, la 45 de minute de la lansare. Roverul Curiosity se află de acum în drum spre Marte şi a transmis deja primele informaţii către un centru spaţial din Canberra (Australia), care face parte din programul Deep Space Network iniţiat de NASA.

Potrivit site-ului oficial al Agenţiei spaţiale americane, Curiosity va ajunge pe planeta roşie pe 6 august 2012, după o călătorie în spaţiu de 570 de milioane de kilometri.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Curiosity, care cântăreşte 900 de kilograme, este de două ori mai lung şi de cinci ori mai greu decât precedenţii roboţi trimişi pe Marte, Spirit şi Opportunity, şi este echipat cu 10 instrumente ştiinţifice. Roverul este echipat cu un catarg pe care sunt instalate camere de înaltă definiţie şi un dispozitiv cu laser care îi permite să analizeze ţintele aflate la o distanţă de până la şapte metri.

Robotul Curiosity, montat pe şase roţi, posedă şi un braţ articulat lung de 2,1 metri, capabil să foreze până la şase centimetri în interiorul rocilor - o premieră pentru misiunile de pe Marte. Eşantioanele recoltate vor fi înmagazinate într-unul dintre cele două laboratoare din interiorul robotului, unde vor fi analizate.

Alte instrumente vor monitoriza mediul înconjurător, pentru a detecta în special metanul, adeseori asociat cu prezenţa vieţii pe Terra, dar care a fost deja găsit şi pe Marte în anumite anotimpuri, de o sondă americană ce a fost plasată pe orbita marţiană.

Curiosity va măsura şi radiaţiile care pot să afecteze viitoarele misiuni spre Marte, ce vor avea echipaj uman la bord. Robotul dispune şi de o staţie meteo.

Plasarea roverului Curiosity pe Marte "echivalează cu prezenţa virtuală a 200 de cercetători care au misiunea de a explora Marte. Este o maşinărie de vis", a declarat Ashwin Vasavad, adjunctul coordonatorul ştiinţific al acestei misiuni.

Curiosity, o misiune spaţială care a costat 2,5 miliarde de dolari, din care 1,8 miliarde de dolari au fost alocaţi exclusiv etapei de concepţie şi dezvoltare, a fost lansat cu o întârziere de doi ani şi va ajunge la baza unui munte înalt de 5.000 de metri, în interiorul craterului Gale.

În timpul misiunii sale de explorare, care va avea o durată de doi ani tereştri - un an marţian -, robotul Curiosity, alimentat cu un generator nuclear, va încerca să afle dacă planeta Marte oferă sau a oferit în trecut condiţii propice pentru dezvoltarea vieţii microbiene.

Pentru aceasta, "craterul Gale oferă o ocazie splendidă pentru a monitoriza tipuri diverse de mediu, potenţial favorabile vieţii", a declarat John Grotzinger, responsabil ştiinţific al MSL de la Institutul de tehnologie din oraşul californian Pasadena.

"În regiunea craterului în care va coborî Curiosity - unde temperaturile variază între -90 grade Celsius şi zero grade Celsius - se află un con de acumulări aluvionare, probabil format de sedimentele transportate de apă", a precizat John Grotzinger.

În plus, "straturile de teren de la baza muntelui conţin argilă şi sulfaţi, despre care se ştie că se formează în apă", a adăugat acelaşi savant.

Pentru ca roverul Curiosity să coboare în condiţii de siguranţă pe Marte, NASA a inventat o nouă tehnologie, întrucât robotul este prea greu pentru a fi echipat cu saci cu aer care să amortizeze şocul.

După deschiderea unei paraşute care va frâna coborârea iniţială, un fel de macara, echipată cu rachete cu propulsie inversată, va depune uriaşul rover, cu delicateţe, pe suprafaţa planetei Marte.

Însă plasarea pe orbită şi intrarea în atmosfera marţiană reprezintă etape extrem de dificile.

Dintre cele 43 de misiuni efectuate până în zilele noastre, aproape 70% au eşuat, americanii obţinând cele mai mari succese cu ocazia ultimelor lor şase misiuni marţiene. Ei sunt singurii până în prezent care au reuşit să exploreze suprafaţa planetei Marte.

Fosta URSS a fost prima ţară care a reuşit să plaseze o sondă, în 1971, pe suprafaţa planetei roşii, dar ea a funcţionat doar 15 secunde.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Noi 27, 2011 1:24 am

Oamenii ar putea trăi 500 de ani, o demonstrează limbricii

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Viaţa limbricilor a fost prelungită de şase ori după ce savanţii le-au modificat o genă şi spun că procedeul ar putea fi aplicat şi în cazul oamenilor.

Cercetarea a avut loc la Centrul „Hillblom" al Universităţii California şi a constat în manipularea materialului genetic al limbricilor care, în mod normal au o durată de viaţă de numai două spătămâni.

Cercetătorii americani le-au prelungit însă viaţa de şase ori. Se estimează că, în 15 ani, acelaşi tip de modificare ar putea duce la prelungirea cu aceeaşi durată a vieţii oamenilor.

sursa: adevarul.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Noi 28, 2011 7:29 am

ÎNCEPE RĂZBOIUL? Iranul ameninţă că va lovi Israelul cu 150.000 de rachete

Ministrul iranian al apărării, generalul Ahmad Vahidi, a ameninţat că va lansa 150.000 de rachete asupra Israelului dacă această ţară va ataca teritoriul iranian, a anunţat duminică Serviciul independent de ştiri iranian preluat de site-ul israelian ynetnews.com, citat de Agerpres.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

'Iranul nu este Irakul sau Afganistanul. Dacă americanii fac greşeala de a ataca Iranul, le vom arăta noi ce înseamnă o astfel de luptă', a afirmat ministrul iranian, vorbind în faţa a 50.000 de voluntari ai armatei în localitatea iraniană Bushehr, unde se află şi o centrală nucleară. 'Israelul trebuie pedepsit pentru ceea ce a făcut musulmanilor în Palestina şi Liban', a adăugat el.

În cursul zilei de sâmbătă, un comandant al Gardienilor Revoluţiei (unitatea de elită a armatei iraniene) a declarat că ţara sa va ataca elementele scutului american antirachetă din Turcia, în cazul în care SUA sau Israelul pornesc o operaţiune militară împotriva Iranului.

Comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei a declarat, potrivit agenţiei locale de ştiri Mehr, că aceste avertismente fac parte dintr-o nouă strategie de contracarare a ceea ce a numit ameninţările crescânde din partea SUA şi a Israelului.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 29, 2011 1:46 am

Financial Times: Apocalipsa zonei euro, la zece zile distanţă

Economistul Wolfgang Munchau, editor Financial Times, a vorbit, într-o postare pe un blog al publicaţiei, despre un colaps iminent al zonei euro în următoarele zece zile, determinat criza de lichidităţi cu care se confruntă băncile, din cauza datoriilor de stat. Liderii euro trebuie să demonstreze până pe 9 decembrie că uniunea poate supravieţui.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Am ajuns în punctul critic", spune Wolfgang Munchau, editor Financial Times, într-o postare pe un blog al publicaţiei. El vorbeşte despre un colaps iminent al zonei euro în următoarele zece zile, determinat criza de lichidităţi cu care se confruntă băncile, din cauza datoriilor de stat. Jurnalistul a arătat că toţi liderii europeni au acţionat doar atunci când situaţia a devenit critică, iar austeritatea a fost singura opţiune rămasă în acele circumstanţe.

"Această erodare masivă a încrederii a distrus de asemenea şi strategia de salvare a zonei euro, elaborată în urmă cu numai o lună“, adaugă acesta. „Dacă nu se întâmplă ceva foarte drastic, zona euro se poate destrăma foarte curând (...) Dacă liderii UE ar putea ajunge la un acord înainte de 9 decembrie, când are loc următorul Summit Euro, atunci uniunea monetară va supravieţui. Dacă nu, aceasta riscă un colaps violent“, spune Munchau.

În acest context, economistul vine cu o soluţie care, în trei paşi, ar putea reglementa criza actuală:

Primul pas: BCE trebuie să acorde împrumuturi băncilor, pentru a le asigura lichiditatea de care au nevoie. În acelaşi timp, instituţia trebuie să găsească o modalitate de a opri creşterea dobânzilor şi de a calma pieţele de obligaţiuni.

Al doilea pas: Guvernele din zona euro trebuie să emită obligaţiuni comune, de "stabilitate".

Al treilea pas: Înfiinţarea unei uniuni fiscale. Zona euro are nevoie de o trezorerie, cu personal suficient, nu o de o coordonare ad hoc a Consiliului Europeană, elaborată în timp ce oficialii servesc cafea şi desert“, spune Munchau, pentru Financial Times.

Wolfgang Munchau s-a remarcat în Europa de Est în 2009, când a propus ca statele din regiune să adopte cât mai repede moneda euri pentru a-şi proteja economiile, în contextul în care Europa urmează să treacă prin cea mai severă criză economică de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Ecomistul va ajunge în România în zilele ce urmează, pentru a participa la mai multe conferinţe de specialialitate.

De altfel, o serie de publicaţii şi experţi şi-au anunţat îngrijorarea în ceea ce priveşte zona euro. Iar previziunile în legătură cu summitul nu sunt cele mai bune. Temerile îi sunt confirmate de agenţia de rating Moody's, care a avertizat că din cauza acestor datorii suverane, toate statele europene ar putea fi retrogradate.

RevistaTime publică în ediţia electronică 10 motive pentru care adoptarea monedei unice a fost un mare eşec. Printre cele mai importante:

1. Barierele lingvistice: De ce instituţii precum Banca Centrală a Germaniei şi Comisia Europeană nu au aflat din timp despre probleme Greciie şi Portugaliei. Pentru că au avut nevoie permanentă de experţi care să le aducă informaţiile. Necunoscând limba greacă sau portugheză, documentarea individuală nu a mai reprezentat o opţiune.

2. Controlul: Nu numai cele patru mari economii Germania, Franţa, Italia şi Spania (care împreuna reprezintă trei sferturi din zona economică europeană performantă) au dovedit că Uniunea duce lipsa unui control la nivelul membrilor, dar evenimentele au demonstrat clar, că până şi falimentul Greciei, care are po contribuţie de 2% în economie europeană, ar duce la o catastrofă la nivel european.

3. Absenţa unei "minţi europene": Diferenţele de mentalitate dintre naţiunile membre ale UE nu ar fi fost o problemă atât de mare, dacă măcar la nivelul liderilor ar fi existat o "minte europeană" a unui politician sau a unui tehnocrat, care să guverneze zona economică a Uniunii.

Miniştrii de finanţe din zona euro se vor întâlni marţi, 29 noiembrie, pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la extinderea Facilităţii de Stabilitate la 1000 de miliarde Euro. În timp ce acest pachet financiar este aclamat drept o măsură de salvare, aproape nimeni nu mai crede că măreţul plan mai poate funcţiona în realitate.

Cea mai bună dovadă este că în culise se lucrează la un plan B, pe care l-a anunţat cuplul Merkozy: un nou Pact de Stabilitate în zona Euro. Deşi nu o admite oficial, Merkel ar fi pregătită să accepte la schimb introducerea de obligaţiuni comune în zona Euro.

Statele Unite au salutat luni acţiunile asumate de Uniunea Europeană pentru gestionarea crizei datoriilor, conform unui comunicat comun publicat după summitul UE-SUA desfăşurat la Casa Albă. Anterior, Casa Albă îndemnase Uniunea Europeană să acţioneze "cu forţă şi determinare" pentru soluţionarea crizei datoriilor. "Poziţia noastră este şi a fost mereu că este foarte important ca Europa să acţioneze cu forţă şi determinare încă de acum pentru gestionarea crizei", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Jay Carney, reiterând că Statele Unite sunt convinse că europenii pot face faţă crizei economice.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Noi 29, 2011 1:03 pm

Noua armă fatală contra bacteriilor rezistente: Supermolecula în formă de tirbuşon

Chimiştii britanici au creat o supermoleculă în formă de tirbuşon, care, atunci când este orientată în direcţia corectă, are toate şansele să devină o armă eficientă contra bacteriilor, chiar şi împotriva acelora care au devenit rezistente la antibioticele tradiţionale.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Savanţii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie s-au inspirat în cercetările lor din domeniul infecţiilor din structurile în formă de tirbuşon care există deja în stare naturală.

Studiul lor a fost publicat duminică în revista Nature Chemistry.

Aceste supermolecule elicoidale au fost create artificial pentru prima dată la sfârşitul anilor 1980.

Compuse din lungi molecule înfăşurate în jurul unor atomi de metal, aceste supermolecule au atras foarte repede atenţia chimiştilor, însă nu atât pentru aplicaţiile lor - care rămâneau obscure -, cât pentru capacitatea acestora de a se "asambla" singure, imediat ce condiţiile chimice propice erau întrunite.

Studiind acest procedeu, Peter Scott şi colegii săi au creat o nouă clasă de supermolecule elicoidale, mai curate şi mai flexibile, care au fost denumite "flexicate". Savanţii britanici au descoperit că una dintre aceste flexicate, ce are la bază atomi de fier, este capabilă să distrugă atât o bacterie Escherichia coli clasică, cât şi un stafilococ auriu rezistent la antibiotice (MRSA).

Elicea formată de această flexicată se învârte în sensul invers al acelor de ceasornic, iar supermolecula devine astfel un fel de tirbuşon pentru stângaci, care este mult mai eficient contra E. coli şi SARM în comparaţie cu versiunea ei pentru dreptaci.

Într-adevăr, din motive care nu sunt deocamdată pe deplin cunoscute, bacteriile sunt mai vulnerabile în faţa unor molecule "stângace", iar pentru altele, modelul pentru dreptaci este acela care funcţionează mai bine.

"Se deschide un nou capitol în chimie. Aceste noi molecule artificiale sunt flexibile, ceea ce înseamnă că, torsionându-le puţin, putem să le folosim contra unui şir întregi de maladii, nu doar contra unor bacterii rezistente precum MRSA", a declarat Peter Scott.

Marea reuşită a chimiştilor britanici constă în faptul că au realizat molecule-tirbuşon orientate toate în acelaşi sens (stânga sau dreapta), în condiţiile în care până în prezent cele produse în laboratoare reprezentau un amestec de molecule orientate în ambele direcţii.

"Începând de acum, putem oferi unei molecule orientarea pe care o dorim, în funcţie de efectul pe care vrem să îl obţinem", a explicat profesorul Scott.

"Obţinând orientarea cea bună, putem şi să diminuăm doza de medicamente la jumătate, iar prima consecinţă va fi aceea că vor fi reduse efectele secundare. (...) Pentru pacienţi, este mai sigur să înghită doar jumătate din doză", a adăugat chimistul britanic.

Înainte ca aceste flexicate să poată fi utilizate pe pacienţi umani va fi nevoie de studii clinice de amploare.

Însă testele realizate de chimişti pe viermi au demonstrat deja o toxicitate relativ scăzută în raport cu eficienţa lor antimicrobiană, iar acest fapt este extrem de promiţător, afirmă autorii studiului.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Noi 30, 2011 4:55 am

Modificari in legislatia RCA in urma plangerii clientilor: Asiguratorii care nu isi respecta obligatiile RCA vor plati penalizari de 0,2% din valoarea despăgubirii cuvenite, pentru fiecare zi de intarziere

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Asiguratorii care nu isi indeplinesc obligatiile ce decurg din politele RCA sau si le indeplinesc defectuos, vor plati, pentru fiecare zi de intarziere, penalizari de 0,2% din valoarea despagubirii cuvenite, conform unor modificari in legislatia secundara cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, adoptate marti de conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Asiguratorul RCA este obligat la plata despagubirii daca, in termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii daunei, nu a notificat pagubitului respingerea pretentiilor de despagubire, precum si motivele respingerii.

O alta modificare adoptata marti de Consiliul CSA prevede ca termenul in care asiguratorul are obligatia de a comunica asiguratului/pagubitului intentia de a desfasura investigatii a fost redus de la 10 zile la 5 zile lucratoare.

Alte modificare ce vizeaza cu precadere protectia persoanei pagubite este aceea ca in cazul daunelor pentru care valoarea reparatiilor este posibil sa depaseasca valoarea vehiculului avariat, asiguratorul are obligatia de a comunica pagubitului, in termen de 10 zile de la data avizarii daunei, valoarea maxima a despagubirii ce poate fi acordata.

* "Decizia Consiliului CSA de modificare a reglementarilor cu privire la RCA a fost motivata de volumul de sesizari si reclamatii legate de plata despagubirilor pe segmentul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto. Aceste schimbari, corelate cu o monitorizare riguroasa a evolutiilor si tendintelor inregistrate pe segmentul RCA, vizeaza obtinerea unui nivel optim de protectie a asiguratilor si pagubitilor, prin imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de asiguratori", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

O alta modificare esentiala adusa legislatiei RCA este ca pentru politele emise incepand cu data de 1 ianuarie 2012, sistemul bonus-malus se va aplica si asiguratilor persoane juridice.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a discutat si analizat propunerile de modificare a reglementarilor privind RCA impreuna cu asociatiile profesionale ale pietei de asigurari - UNSAR (uniunea asiguratorilor) si UNSICAR (uniunea brokerilor in asigurari).

Potrivit noilor reglementari, autorizarea pentru vanzarea politei RCA a devenit permanenta, companiile de asigurari nemaifiind obligate sa depuna la sfarsitul fiecarui an documentatia necesara avizarii. Asiguratorii RCA au insa obligatia sa respecte permanent conditiile prevazute pentru autorizare, conform comunicatului autoritatii.

CSA a mai anuntat ca incepand cu anul 2012 se vor atinge limitele de despagubire impuse la nivel european, astfel:

- pentru pagubele materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de 1.000.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei;

- pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de 5.000.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei.

- In situatia in care din motive tehnice baza de date CEDAM nu poate fi interogata sau datele oferite sunt in neconcordanta cu documentele prezentate de asigurat, asiguratorul trebuie sa tina cont de documentele puse la dispozitie de asigurat, in vederea stabilirii bonusului sau malusului.

Modificarile prezentate vor intra in vigoare la data publicarii acestora in Monitorul Oficial.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Dec 01, 2011 3:52 am

Carrier IQ: spionul din Android

O aplicaţie preinstalată pe multe dintre telefoanele Blackberry, Nokia şi cele care rulează sistemul de operare Android înregistrează apelurile efectuate de utilizatori, site-urile pe care le acceseză şi cuvintele pe care le scriu cu ajutorul tastaturilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Un programator din Statele Unite ale Americii a demonstrat cum software-ul Carrier IQ, instalat pe ascuns în multe dintre telefoanele Nokia, Blackberry şi cele "însufleţite" de sistemul de operarea Android (creat de compania Google), înregistrează toate acţiunile utilizatorilor şi le adună într-o imensă bază de date.

Nimic nu-i scapă software-ului menit să spioneze posesorii de smartphone-uri: ce numere de telefon apelează, ce mesaje şi emailuri trimit, ce site-uri accesează, scrie Wired.com.

Compania Carrier IQ se apără spunând că software-ul preinstalat are menirea să îmbunătăţească experienţa convorbirilor, analizând momentele în care "convrbirile se întrerup, semnalul este slab şi aplicaţiile dau erori".

Software-ul nu poate fi oprit niciodată şi funcţionează atât în cazul conexiunilor 3G, cât şi în cazul celor WiFi.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Dec 02, 2011 1:10 am

Un general chinez ameninta: Vom apara Iranul chiar daca asta inseamna inceperea celui de-Al Treilea Razboi Mondial

Un general din armata chineza, profesor la Universitatea Nationala de Aparare, a declarat ca tara sa nu va ezita sa apere Iranul, chiar daca acest lucru ar insemna declansarea celui de-Al Treilea Razboi Mondial, in timp ce tensiunea in zona se intensifica, potrivit postului chinez NTDTV, citat de presa internationala.

China si-a reafirmat vehement sprijinul pentru Iran in ultimele saptamani, mai ales joi, 1 decembrie, cand a refuzat ca critice Iranul pentru atacurile asupra ambasadei britanice din Teheran lansate de studenti iranieni la inceputul saptamanii. China este un aliat important al Iranului, de la care cumpara petrol. Schimburile comerciale bilaterale ajung la peste 30 miliarde de dolari in fiecare an.

Atat China cat si Rusia au afirmat clar ca isi vor exercita dreptul de veto fata de o actiune militara a ONU impotriva Iranului, in urma afirmatiilor ca Iranul este pe punctul de a dezvolta bomba nucleara.

Intre timp, Statele Unite trimit nave de razboi in zona, ingrijorate de planul iranian de imbogatire a uraniului.

Ultimele saptamani au fost martorele cresterii tensiunilor dintre Iran si dusmanii sai, Israelul si statele occidentale, care acuza guvernul de la Teheran ca urmareste sa creeze bomba nucleara. Iranul sustine insa ca programul sau atomic are doar o componenta civila.

SUA si Israelul nu au exclus utilizarea atacurilor aeriene impotriva centrelor de productie nucleara din Iran.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Dec 03, 2011 10:43 am

Să mai avem încredere în dolar? America a tipărit, în secret, 16.000 de miliarde de dolari

Banca centrală a SUA, sistemul Rezervei Federale (FED) a împrumutat, între 2007 şi 2010, aproape fără dobândă, 16.100 miliarde de dolari băncilor „prea mari ca să fie lăsate să dea faliment“, potrivit dezvăluirilor unor congresmeni americani. La această sumă se adaugă banii „tipăriţi“ netransparent în acest an şi finanţările cunoscute.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Împrumuturile secrete de peste 16,1 trilioane de dolari au fost acordate de FED între 1 decembrie 2007 şi 21 iulie 2010, potruivit unui raport al Biroului Guvernamental de Contabilitate (GAO, Government Accountability Office), distribuit membrilor Congresului SUA și citat de portalul de investiții Gold Stock Bull și de alte medii de informare.

Pentru comparație, produsul intern brut la SUA a fost de 14,5 trilioane (14.580 miliarde) de dolari. Datoria Națională a SUa este de peste 15.000 de miliarde.

Cel mai mare beneficiar al finanțărilor secrete ale FED ar fi fost Citigroup cu 2,513 trilioane de dolari, urmattă de Morgan Stanley (2,041 trilioane), Merrill Lynch (1,949 trilioane) și Bank of America (1,344 trillion).

Alte cinci mari grupuri financiare ar fi beneficiat de peste 500 de milairde de dolari: Barclays PLC, Bear Sterns, Goldman Sachs și Royal Bank of Scotland.

Niciuna dintre marile case financiare ale lumii par să nu fi fost ignorată. Spre 12 mari grupuri financiare s-ar fi îndreptat credite aproape gratis de peste 100 de miliarde de dolari fiecare: JP Morgan Chase, Deutsche Bank, UBS, Credit Suisse, Bank of Scotland, BNP Paribas, Wells Fargo, Dexia, Wachovia, Dresdner Bank, Societe Generale și desigur, Lehman Brothers.

Deși, de obicei FED taxează cu rate ale dobânzi peste media pieței programele de creditare de ultimă instanță, pentru a nu învăța băncile cu nărav, în 20 octombrie 2008, de pildă, banca centrală a SUA a dat cu o dobândă de 1,1%, peste 113 mld. dolari printr-una din „facilitățile“ sale, atunci când dobând pe piața interbancară era de 3,8%.

Astăzi, băncile „prea mari pentru a eşua" sunt mai mari decât oricând. Activele totale ale celor mai mari şase bănci din SUA au crescut cu 39 % între 30 septembrie 2006 şi 30 septembrie 2011, potrivit Gold Stock Bull.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 11 din 13 Înapoi  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum