Stiri Worldwide

Pagina 3 din 13 Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Urmatorul

In jos

Taxa auto scade cu 25%

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Aug 31, 2011 10:47 am

Taxa auto scade cu 25%. Pe ce criterii va fi calculată !

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă, la schimbarea proprietarului.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Conform proiectului, dacă taxa de poluare plătită începând cu 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea noii legi contribuabilii pot să solicite restituirea diferenţei de bani.

Taxa de poluare va fi plătită, o singură dată, pentru autovehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.

Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare noua lege, potrivit Ministerului Mediului.

Taxa va fi calculată pe baza unor criterii precum tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisiile de CO2 şi deprecierea autoturismului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că restituirea către proprietarii de maşini a diferenţei dintre suma plătită de către aceştia şi noul nivelul al taxei va necesita, în acest an, fonduri de 240 de milioane de lei. Banii vor fi restituiţi prin direcţiile judeţene de finanţe, din bugetul Fondului de Mediu, a spus Borbely.

În privinţa veniturilor aduse la buget de noua taxă, Borbely a spus că circa 110.000 de autovehicule înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 şi pentru care nu s-a achitat taxă de primă înmatriculare, în general maşini cu norma de poluare Euro 3 şi 4, şi-au schimbat proprietarii, astfel că venitul anual suplimentar la Fondul de Mediu s-ar ridica la circa 331 milioane lei.

"Acest proiect de lege soluţionează şi discriminarea indirectă menţionată în hotărârile Curţii Europene de Justiţie, în cele două cauze care au avut ca obiect interpretarea art. 110 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene. În aceste hotărâri, este precizat că regimul de impozitare prevăzut prin OUG 50/2008 nu instituie o discriminare directă, dar poate genera o discriminare indirectă din cauza efectelor sale, descurajând importurile de autovehicule", arată Ministerul Mediului, într-un comunicat.

Prima formă a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia de circa 30%, de la 1 iulie.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Preţul la încălzire se poate dubla în Capitală

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 01, 2011 2:55 am

Oprescu: Preţul la încălzire se poate dubla în Capitală. Încercăm să-i ajutăm pe cei cu venituri mici !

Primarul general, Sorin Oprescu, a spus, joi, într-o conferinţă de presă că preţul la încălzire se poate dubla în Bucureşti, după ce Guvernul a eliminat subvenţia, dar Primăria Capitalei va încerca să îi ajute pe cei cu venituri mici, după apariţia normelor metodologice ale actului guvernamental.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Mi-e teamă că preţul la încălzire se poate dubla, Primăria singură nu poate acoperi gaura lăsată de Guvern, vom subvenţiona în continuare, vom da ajutoare pentru cei cu venituri foarte mici, dar majoritatea bucureştenilor vor suferi o creştere destul de mare la factură", a precizat Oprescu.

Primarul a subliniat că se află într-o "situaţie imposibilă" în prezent, pentru că nu poate începe calculele pentru cine va acorda subvenţie, deoarece Guvernul nu a emis normele metodologice la hotărârea privind eliminarea subvenţiei.

"Trebuie să aşteptăm să vedem dacă îi putem ajuta pe săracii care au sub 786 de lei lunar, că dacă au un frigider şi o maşină de spălat nu îi mai putem ajuta, este o aberaţie", a spus edilul.

Oprescu a afirmat că Primăria a dat anul trecut 100 de milioane de euro subvenţie, iar în acest an încearcă să dea 125.000 de milioane de euro.

Primarul general a subliniat că preţul la gicacalorie este cel mai ridicat din ţară, 318 lei, 60 la sută fiind tariful Elcen şi 40 la sută tariful RADET.

"Până acum fiecare, şi Elcen şi RADET, subvenţiona pierderile. Guvernul nu s-a achitat niciodată de aceste sume, anul trecut a dat cam 10 la sută. Guvernul ar trebui să se implice să scadă preţul la Elcen. Nu ştiu unde este economia pe care o face statul pentru cetăţeni. Guvernul ar fi putut să dea în continuare subvenţia", a spus Oprescu.

Edilul a precizat că cel mai greu o duc primarii din opoziţie, menţionând că va fi o mare problemă socială, iar Primăria Capitalei va încerca să majoreze subvenţia.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că proiectul de hotărâre privind subvenţia la căldură va fi gata la sfârşitul lunii septembrie, astfel că atunci vor fi stabilite de CGMB plafoanele în funcţie de câţi bani sunt disponibili.

Oprescu a precizat că în Capitală sunt aproximativ 400.000 - 450.000 de persoane care vor beneficia de aceste ajutoare. Primarul general se va întâlni, săptămâna viitoare, cu primarii de sector, urmând să fie luată în discuţie şi această temă.

"Voi consulta primarii de sector, după ce Consiliul General va stabili care să fie nivelul de subvenţionare, astfel încât să putem îndrepta aceste sume către primarii de sector, aceştia având o responsabilitate foarte clară cui dau ajutoarele. Va fi stabilită o metodologie clară pentru ca şi cel care nu are bani să poată plăti, să îi putem proteja pe cei fără posibilităţi, pe cei care nu pot suporta preţul întreg al gicacaloriei care este de aproximativ 330 de lei", a precizat Oprescu.

Primarul general a subliniat că a cerut de la ANAF în urmă cu 6 - 7 luni listele cu veniturile bucureştenilor, dar acestea nu le-au parvenit încă.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii municipali în 27 iulie, preţul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei este, din 1 august 2011, de 137 de lei/Gcal (fără TVA), respectiv 169,88 lei/Gcal cu TVA.

Sorin Oprescu preciza atunci că majorarea de 37 la sută a preţului la gigacalorie, de la 119 la aproximativ 160 de lei, este "cea mai mică pe care suntem în stare să o facem ca să nu încărcăm cetăţeanul".

Primarul general spunea că, din punctul său de vedere, a ales să facă o singură mărire, Bucureştiul fiind pe locul 12 în ce priveşte preţul la gigacalorie.

Premierul Emil Boc a recomandat autorităţilor locale să urmeze politica Guvernului şi să acorde subvenţii la încălzire doar cetăţenilor cu venituri mici, pentru că astfel vor cheltui şi până la jumătate din sumele alocate până în prezent pentru aceste subvenţii.

Guvernul a eliminat subvenţia acoperită de la bugetul de stat pentru energia termică, începând cu iarna 2011-2012, iar primăriile vor decide dacă şi în ce condiţii vor acorda subvenţii din bugetele locale.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs a demisionat

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 01, 2011 3:03 am

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs a demisionat. Motivul demisiei este diferendul de opinie privind Roşia Montană !

Peter Eckstein Kovacs a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial pentru minorităţi naţionale. Peter Eckstein Kovacs a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din această funcţie şi că preşedintele Traian Băsescu i-a acceptat demisia, motivul fiind diferendul de opinie privind proiectul de la Roşia Montană.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Am discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi l-am anunţat verbal despre demisia mea din funcţia de consilier prezidenţial, iar dânsul a acceptat această demisie. Luni voi depune în scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la bază punctul meu de vedere exprimat în legătură cu investiţia de la Roşia Montană, care nu coincide cu cea a preşedintelui Traian Băsescu. Ca şi consilier prezidenţial ar fi trebuit să susţin iniţiativele preşedintelui, ori în acest caz nu o pot face şi de aceea am decis că cea mai bună soluţie este demisia", a declarat pentru MEDIAFAX Peter Eckstein Kovacs.

Peter Eckstein Kovacs este împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în timp ce preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat în ultima perioadă cu insistenţă asupra necesităţii începerii exploatării aurului de acolo.

De altfel, Eckstein Kovacs a semnat recent, la Cluj-Napoca, o petiţie prin care asociaţia Transilvania Verde îi cere ministrului Culturii să retragă certificatul de descărcare arheologică, pentru masivul Cârnic, de la Roşia Montană.

După ce a semnat protestul, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, Peter Eckstein-Kovacs a declarat presei că s-a raliat demersului pentru că, în opinia sa, investiţia de la Roşia Montană este una păguboasă pentru România.

"Îmi face mare, mare plăcere să semnez apelul celor de la Transilvania Verde, prin care protestează împotriva, investiţiei, să îi zicem aşa, de la Roşia Montană. Este o poziţie de a mea arhicunoscută, pe care o repet de câte ori trebuie să o repet, pentru că este o afacere păguboasă pentru România. Eu sper ca nici toamna asta, nici în toamna viitoare şi nici la Zilele Maghiare din 2023 nu vom avea parte de cianuri, nici la Cluj, nici la Roşia Montană." a spus Eckstein-Kovacs.

Ulterior, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat că nu va semna ordinul de declasare a Muntelui Cârnic ca monument protejat până când nu se va lămuri participarea statului în firma care va face exploatarea la Roşia Montană, el adăugând că Peter Eckstein-Kovacs trebuie să-şi lămurească poziţia.

"Eu nu mă ocup de hârtiile pe care le semnează domnul Eckstein. Domnul Eckstein ar trebui să decidă dacă este membru UDMR sau se delimitează de preşedinte. Dacă se delimitează, are cale liberă şi drum liber să meargă unde doreşte. Domnul Eckstein este în cunoştinţă de cauză: nu eu am semnat avizul de descărcare de sarcină arheologică, este primul pas într-adevăr în ceea ce priveşte responsabilitatea Ministerului Culturii. Comisia Naţională de Arheologie a aprobat în unanimitate şi eu, în aceste condiţii, am asigurat cadrul juridic, legal, financiar, pentru a salva 80 la sută, sau cât se poate de mult din patrimoniul cultural construit şi arheologic, pentru că asta este responsabilitatea mea. Dar următorul pas nu l-am făcut, nu am semnat, şi asta trebuie să semnez eu, nu directorul de la Alba, scoaterea Muntelui Cârnic de pe lista monumentelor istorice este pe lista A. Asta înseamnă o protecţie sporită, foarte puternică şi în acest moment Muntele Cârnic este pe lista A, nu a fost semnat ordinul privind declasarea acestui monument arheologic", a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, în 6 ianuarie 2009, pe Peter Eckstein Kovacs în funcţia de consilier prezidenţial pentru minorităţi.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Lectia de economie a Chinei

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 01, 2011 4:29 am

Lectia de economie a Chinei. Ce metoda a gasit Beijingul pentru a creste puterea de cumparare a chinezilor !

Aproximativ 60 de milioane de oameni vor fi mai fericiti incepand din aceasta dimineata. Este vorba de chinezii saraci care vor fi scutiti de la plata impozitului pe venit de catre autoritatile de la Beijing. Masura este luata pentru a creste puterea de cumparare a celor cu venituri mici si pentru a impulsiona economia.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ministerul Finantelor a mai decis, pe langa scutirea de la plata impozitelor pentru cei saraci, si majorarea taxelor pentru cei cu castiguri foarte mari, scrie Business Insider.
„Aceasta este o veste buna pentru majoritatea locuitorilor, in special pentru cei din cu venituri mici si medii”, spune Yi Xianrong, expert financiar la Academia de Studii Sociale a Chinei.

Facilitatea fiscala va fi ca o gura de oxigen pentru consumatorii care se lupta cu inflatia ridicata, indicator care a atins o rata anuala de 6,5% luna trecuta si care macina bugetele familiilor.

Dupa reforma din domeniul taxelor, care a fost vizibil corectata, dupa un val de proteste online fata de propunerile initiale ale guvernului, doar 8% dintre chinezi vor mai plati impozit pe venit, potrivit lui Wang Jianfan, director adjunct in cadrul Ministerului de Finante de la Beijing.

Ca majoritatea statelor dezvoltate, China se bazeaza foarte putin pe impozitul pe venit, care este greu de colectat, pentru a-si spori veniturile la buget. Anul trecut, incasarile din aceasta taxa au crescut cu doar 6,6%. In aceste conditii, guvernul merge mai degraba pe taxarea sectorului de afaceri, care este mai usor de monitorizat.

China sfideaza criza. Crestere economica de 9,5% in trimestrul al doilea

Majorarea plafonului de la care se percepe impozitul pe venit va cauza pierderi de 25 de miliarde de dolari in bugetul statului, suma care, potrivit Ministerului de Finante, “nu este o problema” pentru finantele Chinei.

“Sistemul fiscal al Chinei este foarte puternic”, spune consultantul fiscal Arthur Kroeber, care adauga ca, pentru acest an, guvernul estimeaza un deficit bugetar sub 2%.

In schimbul celor 25 de miliarde de dolari pe care le pierde, guvernul primeste bunavointa consumatorilor de rand, care sunt din ce in ce mai preocupati de cresterea continua a preturilor la alimente.

“Daca puterea de cumparare a oamenilor creste, acest lucru este bun si pentru stabilitatea sociala”, a mai spus Yi Xianrong.

Venitul gospodariilor a scazut in ultimii ani ca procent din PIB, dar este putin probabil ca noile facilitati fiscale sa inverseze trendul, in conditiile in care impozitul pe venit joaca un rol minor in economia Chinei, avertizeaza Kroeber.

Sursa: incont.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

HTC Sensation Special Edition

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 01, 2011 6:27 am

HTC Sensation Special Edition, cu procesor dual-core la 1.5GHz !

HTC Sensation Special Edition este versiunea de lux a popularului model smartphone HTC Sensation , echipată cu procesor mai rapid şi tehnologie Beats, pentru o experienţă audio superioară.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Procesorul instalat este Qualcomm 8260 , un model dual-core la 1.5GHz, ajutat 768MB memorie RAM. Pentru instalarea de aplicaţii avem la dispoziţie 4GB memorie ROM, faţă de numai 1GB în versiunea standard.

Pentru suma de 850 dolari mai primim 8GB memorie internă, acumulator de 1730mAh pentru autonomie extinsă şi un set de căşti intra-aurale cu performanţe superioare.

Setul de căşti Beats by Dr. Dre, cu o valoare retail de aproximativ 119 dolari, include şi o mică telecomandă montată pe fir, din care putem schimba melodiile fără a fi nevoie să căutăm telefonul în buzunar.

Restul specificaţiilor afişate de ediţia specială a modelului HTC Sensation rămân neschimbate.

Terminalul este livrat cu Android 2.3 Gingerbread, respectiv interfaţa HTC Sense 3.0, redată la rezoluţie 540 x 960 pixeli pe suprafaţa unui ecran capacitiv de 4.3 inch, cu tehnologie S-LCD.

Camera foto de 8MP are la dispoziţie un blitz dual-LED şi poate filma la rezoluţie 1080p. Deasupra ecranului mai putem găsi o a doua cameră cu rezoluţie VGA, folosită pentru apeluri video.

HTC Sensation Special Edition ar putea fi anunţat oficial în zilele următoare, în cadrul evenimentului IFA 2011.
Sursa: go4it.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Un crah de 50 milioane de euro pândeşte universităţile

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 01, 2011 7:20 am

Suspans maxim la Bac: un crah de 50 milioane de euro pândeşte universităţile !

Încasările din taxa şcolară la studenţii din anul I ar putea fi cu 50% mai mici decât în 2009, din cauza Bacului. Multe buticuri universitare vor falimenta.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Rectorii din toată ţara stau cu lunetele fixate pe actuala sesiune de Bacalaureat. La actualul număr de absolvenţi cu diplomă de Bac, se anunţă o criză fără precedent pentru învăţământul superior. Rezultatele după prima sesiune pot trimite în faliment mai multe universităţi din ţară. Cele private stau pe marginea prăpastiei. Rectorii încă nu şi-au revenit din buimăceală: întâi a fost criza economică. "1.000 de studenţi au cerut reeşalonare la plata taxelor", a spus un rector de la privat.

Criza economică a fost dublată acum de lipsa candidaţilor la admitere. "Dacă mai vin 200 de candidaţi după sesiunea din toamnă a bacalauretului ar fi excelent", a spus un altul. Ţinta, deşi una modestă, poate face diferenţa dintre faliment şi supravieţuire.

Doar unul din trei locuri ocupate la privat

Două cifre sunt esenţiale pentru a înţelege impactul financiar. România are aproximativ 950.000 de studenţi, iar 70% plătesc taxe de şcolarizare. La o medie de 600 euro/student/an, vorbim de 400 milioane de euro anual. Aceasta este suma pe care se bat 90 de universităţi (56 de stat şi 34 private).

În acest an, lucrurile s-au complicat. La prima sesiune a Bacalaureatului, din cei peste 200.000 de elevi înscrişi, doar 45% au promovat examenele, adică 90.000. Impactul a fost devastator. La Iaşi, de exemplu, s-au ocupat întâi, cum era şi firesc, locurile bugetare de la universităţile de stat. Şi nici măcar acestea toate, "Cuza", Agronomie şi Politehnica anunţând că vor mai avea locuri la "fără taxă" şi la sesiunea din toamnă.

Dezastru e la locurile cu taxă, atât la stat cât şi la privat. Elocventă este declaraţia rectorului Doru Tompea de la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi, cea mai mare universitate privată din Moldova. "Pentru anul I, studii de licenţă şi master, am scos la admitere 1.500 de locuri. După sesiunea din vară s-au ocupat doar 500".

20% absenteism la a doua sesiune

Acum, ochii tuturor sunt aţintiţi spre a doua sesiune a Bacului, la care s-au înscris 109.000 absolvenţi de clasa a XII-a. Din primele date, rezultă că prezenţa la examene se va situa la 80%, adică aproximativ 87.000 de elevi. Potrivit estimărilor făcute de specialişti, nici la această a doua sesiune, rata de promovare nu va depăşi 50%. Cu alte cuvinte, într-un scenariu optimist, vor trece examenul de bacalaureat încă aproximativ 40.000 de tineri. Totalul pe ambele sesiuni va însemna în jur de 130.000 de absolvenţi, cu circa 50.000-60.000 mai puţini decât anii trecuţi. Asta înseamnă înscrişi mai puţini la facultate, în special pe locurile cu plată. La o taxă anuală de 600 de euro (în medie), deficitul ar ajunge la circa 35-40 milioane de euro. Dar universitarii cu experienţă spun că se vor înscrie mai puţini şi că deficitul la nivelul pieţei va ajunge la 50 milioane de euro.

1.000 de locuri libere

Să luăm ca studiu de caz Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi, cea mai mare universitate privată din Moldova. În acest moment, sunt înmatriculaţi 3.300 de studenţi la programele de licenţă şi master. Încă 500 s-au înscris la sesiunea din vară. Universitatea mai are libere 1.000 de locuri. Dacă sar ocupa toate locurile, ar genera un venit din taxe de 600.000 de euro. "Realist, cred că după sesiunea din toamnă se vor ocupa între 200 şi 400 de locuri", a afirmat rectorul Doru Tompea.

Rectorul de la "Petre Andrei" a făcut mai multe simulări, iar situaţia economică este pe muchie. La capitolul costuri, prof. Tompea ia în calcul circa 2,6 milioane de euro. La capitolul venituri, rectorul mizează pe taxele celor 3.300 de studenţi deja înmatriculaţi - aproape 2 milioane de euro. La aceşti bani se adaugă veniturile de la căminul studenţesc, încă vreo 200.000 euro. Cei 500 de studenţi care s-au înscris în sesiunea din vară i-ar mai putea aduce încă 300.000 de euro. Adunând toate veniturile ar rezulta 2,5 milioane de euro. Dacă în toamnă ajunge la 4.000 de studenţi, atunci iese la liman. Şi vorbim de una dintre cele mai puternice universităţi private din ţară.

SE ALEGE GRÂUL DE NEGHINĂ

Universităţile serioase rezistă, buticurile dispar

Rectorul de la “Petre Andrei" susţine că a trebuit să facă si alte cheltuieli consistente. Astfel, universitatea a trecut prin mai multe etape de evaluare pentru asigurarea calităţii în învăţământul superior (ARACIS). Au fost acreditate două programe de licenţă şi 10 de master şi s-a solicitat menţinerea acreditării în cazul altora. Toate acestea au însemnat însă o cheltuială de 3,5 milioane de euro. “Cu aceşti bani am cumpărat un cămin cu 172 de locuri, am achiziţionat echipamente IT, am angajat încă 40 de profesori, toate acestea pentru a îndeplini standardele", a declarat Doru Tompea.

Acesta susţine că prin noile reglementări se va alege grâul de neghină, adică universităţile serioase de buticurile care dau diplome pe bani.

APOCALIPTIC

Dezastrul total, peste 2-3 ani

Profesorul Ştefan Vlaston, preşedintele asociaţiei profesionale Educer, face un scenariu sumbru. Acesta estimează că la a doua sesiune a bacalaureatului, numărul elevilor ce vor trece examenele nu va depăşi 10.000. "Din aceştia, cred că maxim 5.000 se vor înscrie la facultate", a spus Vlaston.

Profesorul mai are o teorie: "După sesiunea din vară, multe universităţi au raportat că şi-au ocupat locurile. Dar sunt mulţi absolvenţi care şi-au depus dosarele la 3-4 facultăţi. Cred că, realist, gradul de ocupare a locurilor de la universităţi este între 20 şi 65%".

Consecinţele pe piaţa învăţământului superior se vor simţi imediat. "Va fi o contracţie în industria fabricilor de diplome. Vor fi reduceri salariale, reduceri de posturi, universităţile îşi vor închide filialele din oraşele mici", a adăugat Vlaston.

Însă impactul major nu va fi imediat, pentru că universităţile vor supravieţui pe seama studenţilor deja înmatriculaţi în anii II, III, IV. Dacă ritmul actual de promovare a bacalaureatului se va menţine, cutremurul pe piaţa învăţământului superior va veni în doi-trei ani.

Sursa: evz.roavatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Ii lovesc buricul lui Mitea cu fruntea aproape in fiecare zi

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 01, 2011 8:12 am

"Ii lovesc buricul lui Mitea cu fruntea aproape in fiecare zi. Imi place" !

Dupa ce ne-a lamurit ca "Mitea este doar al meu si eu sunt doar a lui" si ca are acasa un penis mai dulce decat un tort in forma de penis pe care l-a primit de ziua ei, Andreea Tonciu revine cu amanunte picante din viata ei intima.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Ii lovesc buricul lui Mitea cu fruntea aproape in fiecare zi. Imi place", a spus bruneta in direct la "Un show pacatos" !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Insa Andreea Tonciu nu este singura care a oferit amanunte picante din viata ei sexuala, ci s-a intrecut in laude cu Simona Trasca, cunoscuta drept Pamela Anderson a Romaniei.

Sursa: showbiz.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Miliardarii raman fara bani

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 01, 2011 9:59 am

Miliardarii raman fara bani. Cofondatorul Microsoft isi vinde insula privata cu 13,5 milioane de dolari !

Paul Allen, co-fondatorul gigantului Microsoft, isi vinde insula privata, de 118 hectare, aflata in largul coastei Washington-ului, scrie Business Insider.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Proprietatea, Allan Island, a fost numita dupa un un marinar si dupa numele proprietarului.
Insula este accesibila doar daca ai o barca sau un avion, iar aici nu exista nicio constructie in afara unei cabane.

Miliardarul a incercat sa vanda insula si in 2005, pentru 25 de milioane de dolari, dar a renuntat pentru ca nu a gasit cumparator.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sursa: incont.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Joi Sept 01, 2011 9:29 pm

Revoluţionara maşină CityCar e gata să schimbe radical traficul urban

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cercetătorii de la MIT Media Lab au conceput un automobil inovator, numit CityCar, ce are ca scop schimbarea modului în care oamenii se deplasează în oraşele aglomerate.
CityCar este o maşină electrică, pentru două persoane, special creată pentru a fi folosită cu uşurinţă în marile oraşe. Automobilul ocupă foarte puţin spaţiu şi cântăreşte mai puţin de 450 de kilograme, având capacitatea se "plia" pentru a economisi spaţiu. Conform celor de la MIT, CityCar este maşina ideală pentru a fi închiriată în scopul unor excursii în jurul oraşului, fiind o variantă atractivă şi pentru turişti.
Arhitectura maşinii diferă de cea a unui automobil normal, pentru că nu are un motor central. Fiecare dintre cele patru roţi prezintă câte un motor electric, controlat independent, ce permite o libertate de mişcare ce nu poate fi obţinută în cadrul unui vehicul obişnuit (de exemplu, maşina poate efectua o rotire de 360 de grade pe loc). Pentru că nu există un motor în faţa parbrizului, pasagerii intră şi ies în vehicul prin partea din faţă.
Producătorii lucrează în prezent cu Denokinn, o organizaţie din Ţara Bascilor, pentru realizarea unui sistem modular integrat pentru asamblarea şi distribuţia CityCar. Conform echipei de la MIT, CityCar va intra în producţie în 2013.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Surse: TNW şi MIT
avatar
Aragorn
     

Avertismente :  Mesaje : 13625

http://spiruharet-mv.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Sept 02, 2011 12:52 am

Kadhafi: Pregătiţi-vă pentru un război lung. Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se află, fie că este libian sau străin !

Fostul lider libian Muammar Kadhafi şi-a afirmat joi intenţia de a lansa "o gherilă" pentru a lupta împotriva rebelilor şi a "alunga colonizatorii", într-un mesaj audio, al doilea în decurs de două ore, difuzat de postul de televiziune Arrai.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Pregătiţi-vă pentru un război al bandelor şi de gherilă, pentru războiul urban şi pentru o rezistenţă populară în fiecare oraş (...) pentru a învinge inamicul peste tot", a declarat Muammar Kadhafi, a cărui voce pare calmă şi opusă discursurilor sale obişnuite.

"Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se află, fie că este libian sau străin", a adăugat el.

El le-a cerut libienilor, "bărbaţi şi femei, să se pregătească pentru rezistenţă, pentru un război lung care le-a fost impus". El a acuzat ţările participante la operaţiunile NATO din Libia că "vor să colonizeze Libia şi să pună mâna pe resursele petroliere şi hidraulice".

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

"Colonialismul vrea ca libienii să se ucidă între ei, vrea supunerea libienilor, dar noi nu ne vom supune niciodată, preferăm să murim", a continuat el.

"Nu vom permite niciodată ca puţurile şi porturile noastre să fie sub controlul lor, iar rezistenţa noastră va creşte", a declarat el.

Într-un mesaj precedent difuzat în cursul după-amiezii de aceeaşi televiziune cu sediul la Damasc, Muammar Kadhafi a afirmat că nu se va preda, declarându-se pregătit pentru o bătălie lungă împotriva rebelilor şi NATO, chiar dacă ţara "arde".

Cele două înregistrări au fost difuzate la aniversarea loviturii de stat care l-a adus la putere pe Kadhafi la 1 septembrie 1969.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Adio freză! S-a inventat gelul ce face dinţii ca noi

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Sept 02, 2011 8:57 am

Adio freză! S-a inventat gelul ce face dinţii ca noi !

Datorită unui gel-minune, freza dentară ar putea deveni istorie. Acesta ajută dinţii afectaţi de carii să se regenereze natural.

O modalitate nedureroasă de tratare a cariilor dentare a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea din Leeds (Marea Britanie). Este vorba despre un gel care se aplică pe cariile dentare şi care face dinţii să arate ca noi.

Acesta ar putea fi disponibil în câţiva ani pe scară largă în cabinetele stomatologice, susţin autorii descoperirii.

Tratamentul a fost încercat pe mai mulţi pacienţi care aveau carii.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cum funcţionează

Cariile se formează atunci când acidul produs de bacterii demineralizează dinţii, cauzând "găuri", care în timp cresc în dimensiune şi se înmulţesc. Cercul vicios care duce la distrugerea dinţilor poate fi oprit cu ajutorul unui fluid care se aplică pe suprafaţa dintelui. Fluidul pătrunde în porii creaţi de bacterii şi se transformă într-un gel ce atrage calciu spre zona afectată, permiţând dintelui să se refacă.

"Poate sună prea bine ca să fie adevărat, dar am reuşit să ajutăm dinţii cariaţi să se regenereze. Este un proces de reparaţie non-chirurgical, complet natural şi care nu provoacă deloc durere", anunţă profesorul Jennifer Kirkham, de la Institutul Dentar al Universităţii din Leeds, coordonatorul acestui proiect.

Gelul în cauză conţine o peptidă cunoscută drept P 11-4. Practic, asta înseamnă că atunci când fluidul este aplicat pe dinte, lichidul intră în micro-porii cauzaţi de atacul acid şi, spontan, formează un gel.

Tehnica a fost testată pe un grup mic de adulţi care aveau carii incipiente. Rezultatele arată că gelul opreşte distrugerea dintelului şi regenerează ţesutul dentar.

Cel mai important: se păstrează dinţii naturali

"Principalul motiv pentru care oamenii nu merg la dentist în mod regulat este frica de durere. Dacă putem oferi un tratament complet non-invaziv, ce nu implică folosirea unei freze, atunci vom putea schimba asocierea între stomatologie şi durere. Cea mai importantă reuşită a acestui nou tratament este faptul că permite pacienţilor să-şi păstreze dinţii naturali", a declarat profesorul Paul Brunton, care s-a ocupat de testele pe pacienţi.

Medicul mai spune că dacă rezultatele de până acum vor fi similare şi în testele pe grupuri mai mari, nu are nicio îndoială că în câţiva ani tehnica va fi disponibilă pentru dentişti, pe scară largă.

Medicul stomatolog Bogdan Bader, de la Cabinetul BB Clinic din Bucureşti, nu exclude varianta ca acest gel să ajungă şi în România în curând. "Acest tratament complet neinvaziv implică renunţarea la freza dentară, deci este foarte prietenos pentru pacient. Trebuie avut în vedere însă că acestea sunt doar nişte rezultate ale unor cercetări şi trebuie urmărit numărul de testări pe un număr mai mare de pacienţi. Sunt sigur însă că în câţiva ani s-ar putea ca această metodă de tratament să fie comună şi cabinetelor dentare din România".

"Sunt sigur însă că în câţiva ani s-ar putea ca această metodă de tratament să fie comună cabinetelor dentare şi din România".
BOGDAN BADER, medic stomatolog la BB Clinc din Bucureşti.

Sursa: evz.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Tamara Buciuceanu-Botez are o stea pe Walk of Fame

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Sept 04, 2011 3:45 am

Tamara Buciuceanu-Botez are o stea pe Walk of Fame-ul românesc !

Tamara Buciuceanu-Botez, de 82 de ani, una dintre cele mai apreciate şi mai populare actriţe române de teatru şi film, a primit duminică o stea pe Walk of Fame-ul autohton, aleea celebrităţilor aflată în Piaţa Timpului din Capitală.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

La ceremonia organizată cu acest prilej, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a oferit artistei Placheta Oraşului Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră. "Vreau să vă spun că n-am trăit degeaba şi cred că mi-am făcut datoria. Vă doresc tuturor multă sănătate, răbdare şi bunăvoinţă. Când am să fiu acolo, sus de tot, în celelalte stele, am să mă uit în jos să văd dacă steluţa mea de pe Pământ mai străluceşte", a declarat Tamara Buciuceanu-Botez.

Sursa: gds.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Sept 04, 2011 11:11 am

Cometa Elenin: posibil 3 zile de întuneric pe Pământ între 26 şi 28 septembrie 2011 ! affraid

Într-un nou videoclip apărut pe Internet, despre celebra cometă Elenin apar nişte dezvăluiri aproape cutremurătoare !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

- diametrul cometei depaseste 200.000 km conform [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]; prin comparatie, planeta Jupiter are 142.000 km, de 11 ori diametru Pamantului, iar diametrul cometei este de 16 ori mai mare decat al planetei noastre;

- Coada cometei Elenin depăşeşte 900.000 km spune aceeadi sursa;

- Cometa Elenin se va alinia între Soare şi Pământ între 26 şi 28 septembrie 2011, iar coada sa va fi îndreptată direct spre Pământ conform [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link];

- Cometa Elenin pare să fie formată din acid cianhidric, conform descoperitorului cometei, Leonid Elenin noteaza [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Acidul cianhidric este extrem de toxic şi mortal !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Aragorn la data de Lun Sept 05, 2011 12:53 am

Cum se masoara radiatiile unui telefon mobil intr-un laborator din Romania

Telefonul mobil receptioneaza si emite unde radio, iar pentru siguranta oamenilor in certificatul de conformitate al oricarui telefon cumparat producatorul asigura ca nivelul de expunere la undele radio este sub limitele recomandate international. Este vorba de indicele SAR (rata specifica de absorbtie a radiatiilor electromagnetice), iar limita acestui indicator in UE este de 2 Wati/kilogram raportat la 10 grame de tesut uman. Daca exista plangeri sau dubii ca producatorul ar spune adevarul, o autoritate de reglementare in comunicatii si chiar orice consumator poate verifica aceasta in laboratoare speciale. In Romania un astfel de laborator este la Craiova, iar HotNews.ro a realizat un reportaj pentru a vedea cum se masoara mai exact aceste radiatii, cat dureaza, cat costa si cine este interesat de rezultate.La masurarea radiatiilor emise de un telefon mobil se foloseste un dispozitiv numit "fantoma", care are forma capului. In dispozitiv se introduce un lichid cu proprietati electrice care imita tesutul uman. Pentru a stabili nivelul emisiilor, in telefon se introduce un SIM special si se conecteaza la o statie de telecomunicatii proprie laboratorului dupa care se initiaza convorbirea. Pentru stabilirea indicelui SAR echipamentul obliga telefonul sa emita la putere maxima. Laboratorul ICMET din Craiova este singurul acreditat din Romania pentru masurarea SAR, dar in care in circa un an si jumatate de functionare nu s-au facut masurari decat pe circa 15 modele de telefoane mobile, in conditiile in care firmele introduc in piata telefoane deja acreditate in UE.
Luna trecuta, autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a lansat o licitatie de peste 3,4 milioane euro pentru realizarea in satul Prejmer din judetul Brasov a unui laborator acreditat de incercari electromagnetice unde se vor putea face printre altele si masuratori SAR (rata specifica de absorbtie a radiatiilor electromagnetice) pentru telefoane mobile sau alte aparate electrice. Acesta nu va functiona pe baze comerciale ca celelalte si va fi destinat exclusiv controlului echipamentelor telecom si electrice (rasnite, televizoare..etc) dupa ce au fost introduse in piata. Pana acum, pentru anumite verificari ANCOM a apelat la facilitatile laboratorului din Craiova.

Sursa: hotnews.ro

Sus In jos

Maşina nucleară

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Sept 05, 2011 7:58 am

Viitorul pieţei auto: maşina nucleară ce consumă doar grame de „combustibil” !

În prezent avem parte de maşini hibride sau electrice, cu pile de combustibil sau cu motoare pe bază de hidrogen. Americanii se pregătesc să dea lovitura grea cu o tehnologie nouă: cea nucleară.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Geniile de la compania Laser Power Systems proiectează un nou generator cu turbină electrică cu laser ce utilizează toriu (Th), un metal uşor radioactiv. Acesta e considerat a fi combustibilul nuclear al viitorului.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Este mai puţin radioactiv decât uraniul şi poate fi exploatat în cariere de suprafaţă. Impactul este minim asupra mediului, iar costurile de valorificare sunt reduse, notează Zf.ro.

De precizat că din arderea în reactorul nuclear nu mai iese plutoniu 239, un element radioactiv întrebuinţat la fabricarea bombei atomice.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cum funcţionează motorul

Toriul ar urma să fie încălzit cu ajutorul unei raze laser pentru producerea de căldură şi abur. Aburul pune în funcţiune un generator de energie electrică.
De doar opt grame de toriu este de ajuns pentru a funcţiona o maşină pe o distanţă de 460.000 km.
Tehnologia este „furată” de la submarine şi portavioane, iar Cadillac a prezentat în 2009 primul automobil cu această tehnologie.

Sursa: click.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Dezvăluiri din dosare secrete

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Sept 05, 2011 11:43 pm

Dezvăluiri din dosare secrete: Serviciile lui Muammar Kadhafi aveau legături strânse cu CIA şi MI6 !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Dosare secrete descoperite de organizaţia Human Rights Watch la Tripoli arată o cooperare strânsă între serviciile secrete britanice, americane şi libiene în timpul regimului lui Muammar Kadhafi, relatează Sky News.

Aceste dosare arată că serviciul britanic de informaţii MI6 şi agenţia americană de informaţii CIA aveau un dialog regulat cu serviciile libiene, în special cu Musa Kusa, fostul şef al serviciului libian de informaţii şi fost ministru de Externe al lui Kadhafi, care a fugit în Marea Britanie la începutul acestui an. Documentele au fost descoperite în biroul acestuia din Tripoli.

Un dosar detaliază ajutorul acordat de Marea Britanie pentru redactarea unui discurs al colonelului Kadhafi. Un altul conţine informaţii despre întâlnirea fostului premier britanic Tony Blair cu Muammar Kadhafi în 2004 şi sugerează că a fost ideea Guvernului britanic ca întrevederea să aibă loc într-un cort.

Dosarele conţin de asemenea dovezi că Statele Unite au folosit Libia ca bază pentru programul extrădărilor extraordinare, un program ce prevedea transferarea în străinătate a deţinuţilor consideraţi o ameninţare pentru securitatea naţională a SUA.

Organizaţiile pentru drepturile omului consideră că scopul real al acestui program era torturarea acestor deţinuţi în afara jurisdicţiei americane.

Nu există indicii că Marea Britanie ar fi fost implicată în acest proces, dar au apărut afirmaţii din dosarele secrete că serviciile britanice de informaţii le ofereau omologilor din Libia detalii despre disidenţii libieni care locuiau în Marea Britanie la vremea respectivă.

Ministerul britanic de Externe a precizat că nu comentează pe tema problemelor de informaţii şi securitate naţională.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Incendii devastatoare în Texas

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Sept 06, 2011 12:03 am

Incendii devastatoare în Texas: 500 de case au fost distruse şi două persoane au murit !

Statul american Texas este afectat de mai multe incendii de vegetaţie, care au distrus aproape 500 de case şi au provocat moartea a două persoane, relatează CNN.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pompierii din Austin se confruntau luni cu rafalele puternice de vânt, în timp ce încercau să stingă un incendiu care avansa rapid şi care a ars până acum 10.000 de hectare de teren şi a distrus aproape 500 de case.

Un alt incendiu, din estul statului Texas, a provocat duminică moartea unei femei şi a copilului ei de 18 luni, când flăcările au cuprins locuinţa lor mobilă din apropiere de Gladewater, a anunţat Departamentul şerifului din comitatul Gregg.

"Mai avem mult până să îl controlăm", a declarat guvernatorul statului, Rick Perry, referitor la incendiul de lângă Austin. "Am văzut multe incendii mari în viaţa mea. Dar acesta este cel mai grav pe care l-am văzut", a adăugat el.

Zeci de incendii afectează în prezent statul Texas, a anunţat luni Serviciul Forestier. Texasul se confruntă astfel cu cel mai grav sezon de incendii din istoria sa. O suprafaţă-record de 1,4 milioane de hectare a ars de la începutul sezonului în noiembrie, din cauza secetei, căldurii şi umidităţii scăzute.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Sept 06, 2011 12:13 am

Kim Kardashian de România !

Prezentă de zi de zi în tabloidele internaţionale, Kim Kardashian este una dintre cele mai mediatizate vedete la nivel global, în acest moment. Libertatea.ro a descoperit-o pe Kim Kardashian de România, graţie unei asemănări izbitoare.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cântăreaţa Celia seamănă de minune cu Kim, în noul ei videoclip, pentru piesa "Is it love", şi privind cu atenţie imaginile, oricine îşi poate da seama că avem şi noi cu ce ne mândri.

Videoclipul piesei "Is it love" a costat circa 100.000 de euro şi este unul dintre produsele de calitate care va îmbunătăţi cu certitudine imaginea României în afara graniţelor ţării.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sursa: libertatea.ro


avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Show erotic pentru Radu Mazăre

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Sept 06, 2011 2:02 am

Show erotic pentru Radu Mazăre

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Radu Mazăre, alături de o animatoare a clubului

Un alt politician care dovedeşte, de câte ori are ocazia, că-şi trăieşte viaţa “pe picior mare” e edilul Constanţei. Radu Mazăre a avut parte în weekendul care s-a încheiat de senzaţii tari. Primarul a fost plăcut surprins când pe scena clubului din Mamaia în care se afla au urcat fetele de la Budoar Dancers. Tinerele i-au oferit lui Mazăre un show erotic, în timpul căruia au renunţat la sutiene, s-au mângâiat, s-au sărutat şi s-au unduit pe muzică. Fetele dezinhibate l-au încins pe Radu Mazăre, care a asistat fascinat până la ultimul moment din show.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Fetele au făcut un show incendiar !
Sursa: libertatea.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Economia mondială se îndreaptă spre dezastru

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Sept 06, 2011 2:38 pm

Economia mondială se îndreaptă spre dezastru? ONU afirmă că situaţia economică este foarte periculoasă !

Măsurile de austeritate şi reducerea deficitelor împing economia mondială spre dezastru, într-o încercare eronată de a face pe plac pieţelor financiare, potrivit unui raport anual al UNCTAD (Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare).

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Raportul "Provocări postcriză în economia mondială" critică politicile economice din SUA şi ţările europene, cerând totodată majorări de salarii, reglementări mai stricte pentru pieţele financiare şi o delimitare de gândirea dominată de piaţă.

"Mesajul este foarte pragmatic: trebuie să schimbăm foarte rapid cursul", a afirmat secretarul general al UNCTAD, Supachai Panitchpakdi.

Răspunsul la criză bazat pe înăsprirea politicilor fiscale a fost inadecvat, a adăugat Panitchpakdi, fost şef al Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Situaţia economică este foarte periculoasă, iar, în lipsa unor noi stimulente, un deceniu de stagnare este cel mai optimist scenariu, consideră principalul autor al raportului, Heiner Flassbeck, şef al diviziei pentru strategii de globalizare şi dezvoltare la UNCTAD şi fost ministru de Finanţe al Germaniei.

"Dacă dobânzile de peste tot sunt zero, iar guvernele rămân la politica de a reduce deficitele, vom ajunge într-o recesiune permanentă. Şomajul depinde foarte mult de cerere. Dacă nu există cerere, atunci e nevoie ca statul să intervină cu un program masiv de stimulare a economiei. Acum este mai grav, pentru că salariile cresc mai lent ca în trecut, astfel că va fi nevoie de un program de stimulare mai amplu", a spus el.

Recuperarea din criza financiară se produce nu numai fără crearea de noi locuri de muncă, situaţie anticipată, dar şi fără creşterea salariilor, iar americanii, europenii şi japonezii, reprezentând 70% din economia lumii se aşteaptă la o stagnare a veniturilor.

În raportul anterior, UNCTAD a avertizat că o retragere prematură a măsurilor de stimulare a economiei ar putea cauza o spirală deflaţionistă cu impact negativ asupra economiei şi locurilor de muncă la nivel global.

Chiar dacă lucrurile decurg bine, creşterea economiei mondiale va încetini la 1,5% anul următor, mai puţin de jumătate faţă de estimarea ONU de 3,1% pentru acest an.

Potrivit raportului, cea mai mare parte a vinei pentru criză o poartă lipsa de reglementare a sectorului financiar, situaţie care "invită" un comportament agresiv şi destabilizator din partea speculatorilor şi a permis supraconcentrarea activităţilor bancare.
Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Noua ambasada a SUA din Romania

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Sept 06, 2011 10:33 pm

Cum arata noua ambasada a SUA din Romania care a costat 100 milioane dolari si la care au muncit 1500 de romani !

Oficialii ambasadei SUA in Romania au prezentat pentru presa, marti, 6 septembrie, noua cladire in care isi vor desfasura activitatea din 14 septembrie. Potrivit oficialilor americani, din 14 septembrie ambasada SUA la Bucuresti isi va desfasura activitatea intr-un nou sediu din Baneasa. Noul complex de cladiri este situat pe Bulevardul Dr. Liviu Librescu, nr. 4-6, Sector 1, la nord de Baneasa Mall si in vecinatatea padurii Tunari. Pentru constructia cladirii, a carei costuri s-au ridicat la suma de 100 milioane dolari, au fost utilizati 21 000 metri cubi de beton, 2,2 milioane de ore de munca si au lucrat 1500 de romani.

- Mark Gitenstein, ambasadorul SUA in Romania: Noua ambasada reflecta importanta pe care o dam relatiei noastre cu guvernul Romaniei si cu poporul roman

- Oficialii americani spun ca noua ambasada integreaza tehnologii noi care vor reduce impactul asupra mediului, dar si ca au fost respectate toate normele de securitate impuse de SUA

Noua ambasada are in componenta noua cladiri, o parcare pentru angajati, o cladire pentru utilitati, o cladire principala unde vor lucra angajatii ambasadei, trei puncte de acces securizate, o zona cu depozite, o cladire care va gazdui fortele de protectie , o zona de relaxare si un teren de baschet.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Constructia noii ambasade a inceput in urma cu doi ani si jumatate. Directorul de proiect, Jorge Vazquez, a declarat ca, in final, constructia noii ambasade a costat 100 milioane dolari. Din acesta suma, 60 milioane dolari reprezinta investitie directa in Romania, dupa cum au mentionat oficialii americani.

Contructia a fost ridicata cu ajutorul a 1500 de specialisti si muncitori romani. In total, au fost contabilizate 2,2 milioane de ore de munca si au fost utilizati 21 000 metri cubi de beton. Noul sediu ocupa un amplasament cu o suprafaţă de 4,5 hectare.


La prezentarea pentru presa a noului sediul a participat si Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA la Bucuresti, care a mentionat ca noua cladire reprezinta “o reflectie a importantei pe care o dam relatiei noastre cu guvernul Romaniei si cu poporul roman”.

Ambasadorul a tinut sa mentioneze ca bulevardul pe care a fost construit sediul poarta acum numele Dr. Liviu Librescu, distins om de stiinta si profesor romano-american, supravietuitor al Holocaustului. Profesorul Librescu si-a sacrificat viata pentru studentii sai in masacrul de la Universitatea Virginia Tech, din aprilie 2007, actionand eroic si blocand accesul atacatorului, pentru a le permite studentilor sai sa fuga.

Iata principalele declaratii facute de ambasadorul Mark Gitenstein: - "Noul sediu reprezinta culminarea a doi ani si jumatate de munca in Romania si reflecta angajamentul facut de Statele Unite fata de Romania.

Este, in primul rand, o cladire verde. Sunt peste 200 de copaci plantati, este foarte mult spatiul verde.
- Iar apoi este modul in care este construita cladirea astfel incat sa fie foarte eficienta".

 Guvernul SUA a asigurat o investitie de aproape 60 de milioane de dolari in Romania prin aceasta cladire noua.
- In ultimii doi ani jumate, in oricare moment, aproape 500 de romani au lucrat la aceasta cladire. In total, au lucrat 1.500 de romani".
- 

Ambasadorul a mai declarat ca in interiorul noii cladiri a Ambasadei SUA vor fi expuse numeroase lucrari de arta romanesti.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Potrivit oficialilor americani, cladirea a fost proiectata si construita de o companie americana, American International Contractors. La construirea noii ambasade au participat mai multe firme contractoare si de constructie romanesti precum Bog’Art, Sommering, Apolodor, CamServ, Master Build, Green Shop, Alusystem, NM Construct, Lafarge, Schindler-Romania.

Despre nivelul de securitate si protectie al cladirii in sine, oficiali americani nu au oferit prea multe detalii dar au mentionat ca va fi pazita de puscasi marini. “Este o cladire foarte sigura. A fost conceputa si construita in concordanta cu standardele de siguranta in asa fel incat sa protejeze toti angjatii ambasadei”, a mentionat Jorge Vazquez, directorul de proiect.

In noul complex de cladiri care va deservi Ambasada SUA va functiona si Sectia Consulara, locul unde romanii care aplica pentru o viza in Statele Unite vor merge pentru interviuri si pentru a depune actele.

Laurie Meininger, consul general al SUA la Bucuresti, a prezentat jurnalistilor noua locatie unde angajatii ambasadei vor interactiona cu publicul:

- 

"Romanii care vor avea treaba la Sectia Consulara pentru a-si rezolva problemele cu vizele vor ajunge intr-o noua sala cu 17 ghisee. Vor lua un bon de ordine si vor astepta pana le va veni randul la unul dintre ghisee. Speram ca timpul mediu de asteptare va fi mai mic decat in prezent. Acum se asteapta circa o ora si speram sa reducem acest timp de asteptare. Exista si o sala de asteptare pentru 100 de persoane. Exista si zone speciale pentru persoane cu dizabilitati si pentru copii", a declarat Laurie Meininger, consul general al SUA la Bucuresti.

Nu in ultimul rand, oficialii americani au subliniat faptul ca noua ambasada este si o constructie ecologica. Practic, noua ambasada este construita avand in vedere si criterii precum: economisirea de apa si energie, reducerea emisiilor de CO2 si o atentie sporita fata de impactul asupra mediului inconjurator.

Potrivit unui comunicat oficial, in procesul de constructie si finisare s-au folosit vopsea si materiale de constructie ecologice menite sa reduca emisiile chimice si de caldura in atmosfera. Aproximativ trei sferturi din amplasament sunt reprezentate de spatiu verde realizat cu specii de plante si arbori rezistente la seceta, pentru a reduce consumul de apa. S-au plantat peste 200 de copaci: ciresi japonezi, gladite si mesteceni argintii.

Pentru noul sediu s-au folosi vopsele si materiale de constructie ecologice, menite sa reduca emisiile chimice si de caldura in atmosfera.

- Amplasarea cladirii si orientarea ferestrelor au fost concepute pentru a capta cat mai multa lumina naturala.
- In interior exista tehnologii avansate care permit modificarea automata a iluminatului electric in functie de intensitatea luminii naturale pentru a reduce consumul de curent electric.
- De asemenea, consumul de apa in interiorul si exteriorul cladirii va fi eficientizat.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Intre viata si moarte

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 07, 2011 2:13 am

Intre viata si moarte: Despre deciziile minore care au salvat vietiile unor americani la 11 septembrie 2001 !

In fatidica zi de 11 septembrie 2001, decizii aparent neimportante au salvat vietile unor oameni care, fara doar si poate, ar fi murit in Turnurile Gemene din New York. O pauza de tigara, o ruta diferita de metrou sau chiar trezitul tarziu au facut diferanta intre viata si moarte. CNN a prezentat povestile unor oameni care au reusit sa se salveze datorita hotararilor inspirate luate in acea zi de toamna si care inca sunt bantuiti de faptul ca au trecut atat de aproape de moarte.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Iata cateva dintre povestile relatate de CNN:

Greer Epstein. Director executiv al companiei Morgan Stanley, ea nu isi lua aproape niciodata pauza si parasea foarte rar biroul ei de la etajul 67 al WTC. Cu 20 de minute insa de ora 9, in dimineata zilei de 11 septembrie 2001, a primit un telefon de la un prieten. "Ce-ar fi sa iesi la o tigara?". Amicul ei voia sa discute despre o intalnire de afaceri viitoare.

Incurajata de vremea calma si de cerul limpede, Epstein a raspuns afirmativ si a iesit din birou. In timp ce cobora cu liuftul, a simtit o zduncinatura, pe care insa a ignorat-o deoarece liftul avea mereu probleme.

In momentul in care a iesit afara si si-a aprins tigara, a vazut cum oamenii din jurul ei se uitau disperati in sus. Hartii cadeau din cer, iar la etajele superioare ale Turnului de Nord se observa foc si fum. In cladire se cascase o gaura imensa, iar Epstein isi aminteste ca s-a intrebat: "Cum vor repara asta?"

In acel moment, un avion de pasageri a intrat in biroul sau din Turnul de Sud.

Epstein sustine ca, daca nu si-ar fi luat acea pauza, ar fi murit in atentat. "Nu imi luasem niciodata o pauza inainte de pranz. A fost un lucru care s-a intamplat in ziua aceea. Si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta".

Astazi, ea le spune colegelor sale sa nu lase ca vietile lor sa fie conduse de cariere. "Traiam in lumea Morgan Stanley. Viata era job-ul meu. Inainte sa fiu concediata, am lucrat pentru ei aproape 20 de ani. Totul avea legatura cu munca. Nu mi-am luat vacante. Astazi, le spun oamenilor: Nu mai amanati. Luati-va vacanta. Faceti-va timp pentru familie".

Epstein afirma ca momentele prin care a trecut la 11 septembrie au scutit-o si de criticile mamei sale: "Nu mi-a mai facut niciodata observatie din cauza ca fumez".

Daniel Belardinelli este unul dintre cei care continua sa planga si sa se intrebe "De ce eu?". Unchiul sau, William Cashman, planificase o excursie la Parcul National Yosemite si l-a invitat si pe el. Cashman a folosit milele acumulate de un prieten de-al sau prin programul Frequent flier pentru a cumpara doua bilete la zborul 93 al companiei United Airlines, de la Newark (New Jersey) la San Francisco, pe data de 11 septembrie.

Cu o saptamana inainte de plecare, Belardinelli l-a sunat pe unchiul sau sa-i spuna ca, din cauza unor obligatii la serviciu, nu mai poate merge.

William Cashman nu a mai ajuns nici el la Yosemite. A murit impreuna cu pasagerii si echipajul cursei 93, dupa ce s-au luptat cu atacatorii si au provocat prabusirea avionului in apropiere de Shanksville, in statul Pennsylvania.

Belardinelli s-a invinovatit luni de zile pentru ca l-a lasat singur pe unchiul sau. Intr-un final, a ascultat de sfatul socrului sau care i-a spus: "Trebuie sa-ti traiesti viata. S-au mai intamplat dezastre si in trecut". Asa ca, spune el, "mi-am vazut de viata".

Elise O'Kane, insotitoare de zbor pentru United Airlines. Vroia sa lucreze in acea luna tura ei obisnuita, de la Boston la Los Angeles. In august insa, cand si-a stabilit programul zborurilor pentru septembrie in sistemul computerizar al companiei, a inversat din greseala doua numere din codul sau si a primit un program gresit.

A reusit sa faca schimb cu alte colege, modificandu-si toate cursele - cu exceptia zborului 175 din 11 septembrie.

Cu o seara inainte, a intrat din nou in sistemul computerizat si a incercat sa solicite acel zbor. Din cauza unei erori, sistemul s-a dereglat si, pana cand i-a procesat din nou cererea, depasise cu un minut ora limita permisa pentru astfel de modificari.

O'Kane a fost repartizata pentru un zbor Denver - Los Angeles: "Nu am fost fericita ca nu eram in acea cursa".

Pe drumul de la parcare pana la terminalul de pe Logan International Airport, femeia a stat alaturi de Robert Fangman, un insotitor de zbor in varsta de 33 de ani, fericit ca a fost chemat pentru zborul spre California. "Voi bea un Bloody Mary pe plaja. Va fi o calatorie minunata", a spus Fangman.

Avionul 175 al companiei United s-a izbit de Turnul de Sud al WTC, iar Fangman si colegele lui O'Kane au murit.

"De ce eu, din toti oamenii aceia minunati? Ce am facut? Nu sunt un sfant sau un inger", spune astazi femeia, amintindu-si cum a fost imbratisata de colegii sai care aflasera intreaga poveste. "Mi-au spus ca Dumnezeu are un plan pentru mine".

Imediat dupa atacuri, O'Kane si-a luat concediu, deoarece "se schimbase ceva in mine". In 2004 a absolvit o scoala de asistente si se confrunta zilnic cu situatii aflate intre viata si moarte. Continua insa sa lucreze si pentru United Airlines. Primul ei zbor dupa ce s-a intors, in 2005, a fost de la Boston la Los Angeles, cursa 175. A mers la barul de care ii spusese Fangman si a baut o Bloody Mary in memoria sa.

Cu ajutorul CNN, ea a gasit familia lui Fangman, care i-a spus sa nu se simta vinovata de moartea lui.

Rob Herzog lucra ca vicepresedinte de operatiuni pentru compania de asigurari Marsh & McLennan's, la etajul 96 al Turnului de Nord. In mod obisnuit, la ora 8:45 era la birou, insa, in ziua aceea, s-a oprit la un oficiu postal, dupa care a luat un metrou local spre serviciu, in loc sa se urce intr-o garnitura expres.

A intarziat 5 minute si, in momentul in carea a ajuns la World Trade Center, un Boeing 767 intrase deja in cladire.

"Am fost norocos", spune barbatul, care nu crede ca a fost salvat de interventie divina sau de pozitia astrelor.

Marsh & McLennan a pierdut 295 de angajati in atac.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Aeroportul spaţial

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 07, 2011 1:51 pm

Aeroportul spaţial. Cum arată şi când vor pleca primii turişti în spaţiu cu Virgin Galactic !

În Statele Unite ale Americii se construieşte primul aeroport spaţial din lume, iar prima etapă din proces este aproape completă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Spaceport America, care se află în Las Cruces, New Mexico, măsoară aproape 728.500 de hectare şi aparţine companiei Virgin Galactic, scrie dailymail.co.uk.

Aeroportul se poate lăuda deja cu o pistă, un hangar cu design futurist şi un centru de operaţiuni în forma unui dom.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Conform unui purtător de cuvânt al aeroportului, acesta va fi gata în câteva luni.

Christine Anderson, directorul aeroportului spaţial, a declarat că apreciază şi respectă constructorii, deoarece realizarea unei asemenea lucrări în mijlocul deşertului este impresionantă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Data la care aeroportul va începe operaţiunile nu este cunoscută încă. Nava SpaceShipTwo a Virgin Galactic pentru zborul spaţial este încă în etapa de testare, iar cea mai optimistă dată pentru începerea zborurilor este primul trimestru al anului 2013.

Virgin Galactic, care doreşte să devină prima companie comercială specializată în turismul spaţial, a primit deja 45 de milioane de dolari de la 330 de clienţi care şi-au rezervat un loc la bordul acestei navete cu şase locuri.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Odată ajunşi în spaţiu, turiştii vor putea să admire din interiorul navetei, prin câteva hublouri, planeta Terra.

Naveta, concepută de inginerul Burt Rutan, a efectuat în 2010 un prim zbor de testare, sub aripile navei-mamă, deasupra unui deşert din California.

Miliardarul britanic Sir Richard Branson, patronul Virgin Galactic, mai are în plan pentru viitor inaugurarea unor hoteluri de lux în spaţiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare şi odihnă pentru astronauţi, în lungul lor zbor către Lună.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Eşti lipsit de energie? Iată o posibilă cauză !

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 07, 2011 2:01 pm

Eşti lipsit de energie? Iată o posibilă cauză !

Persoanele lipsite de energie, cărora le vine greu şi să se ridice după telecomandă, pot da vina pe materialul lor genetic, după ce un studiu recent a arătat că o enzimă din muşchi este responsabilă de nivelul de energie al oamenilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Oamenii de ştiinţă au descoperit o enzimă din muşchi care controlează modul în care mâncarea este transformată în energie, explicând astfel de ce unele persoane sunt tot timpul active, iar altele nu, potrivit dailymail.co.uk.

Enzima respectivă, AMPK, este produsă de nişte gene în timpul activităţii fizice. Cei ale căror gene generează cantităţi mai mari de AMPK au mai multă energie, în timp ce persoanele care au cantităţi mai mici din enzimă obosesc mai repede.

Coordonatorul studiului, doctorul Gregory Steinberg, de la McMaster University din Ontario, Canada, a spus că această descoperire ar putea duce la dezvoltarea unor tratamente pentru persoanele cărora le este greu să facă exerciţii fizice, incluzându-le pe cele obeze sau care au astm.

Echipa sa a constatat mari diferenţe între două grupuri de şoareci, animalele dintr-un grup fiind crescute fără genele care ar fi responsabile de producţia de AMPK. Când le-a fost pusă la dispoziţie o rotiţă pentru exerciţii, şoarecii care aveau aceste gene au putut alerga echivalentul distanţei de un kilometru timp de 20 de minute. În schimb, ceilalţi nu au putut alerga mai mult de 40 de metri şi au renunţat.

Cercetătorii cred că acelaşi efect ar putea fi observat şi la oameni.

AMPK este prezentă în celule şi este responsabilă de creşterea numărului de mitocondrii, mici baterii care descompun mâncarea şi o transformă în energie. Este prima dată când oamenii de ştiinţă au demonstrat că AMPK este controlată de două gene, a căror absenţă diminuează considerabil abilitatea de a face exerciţii fizice.

"Şoarecii arătau la fel, dar în câteva secunde am ştiut care aveau genele şi care nu, pentru că diferenţa în ceea ce priveşte capacitatea lor era atât de mare", a spus Steinberg.

Pe de altă parte, chiar exerciţiile fizice par să stimuleze producţia de AMPK, aşa că celor care se ambiţionează să facă mişcare, chiar dacă le vine greu, le va fi până la urmă mai uşor.

Studiul echipei canadiene a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Delfinii, capabili să înţeleagă moartea?

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 07, 2011 2:09 pm

Delfinii, capabili să înţeleagă moartea? Cum se comportă animalele când un membru al grupului moare !

Informaţii cu privire la reacţii ale delfinilor faţă de membri morţi ai grupului lor i-au făcut pe cercetători să se gândească la posibilitatea ca cetaceele să fie capabile să înţeleagă conceptul de moarte.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

O specie de delfini din Grecia a fost observată reacţionând diferit la moartea unui membru al grupului, scrie New Scientist.

Interpretarea comportamentului animalelor după moartea unui companion este destul de dificilă. Moartea este rareori observată în sălbăticie şi este uşor să se atribuie animalelor emoţii umane în mod eronat. Totuşi, câteva specii de animale inteligente şi sociale, cum ar fi gorilele, cimpanzeii şi elefanţii, pot manifesta un comportament specific la moartea unui alt animal. Acest comportament a fost interpretat de cercetători ca asemănător jelitului.

Studiul cercetătorilor greci a demonstrat că delfinii au neuroni specializaţi ce au legătură cu empatia şi intuiţia, şi pot avea chiar o reacţie complexă la moarte.

Cercetătorul Joan Gonzalo a observat delfinii din Grecia încă din 2006. În anul 2007, acesta a observat comportamentul unei mame delfin la moartea puiului ei nou-născut. Aceasta a ridicat puiul deasupra apei, în ceea ce părea a fi o încercare de a-l face să respire.

"A repetat această mişcare continuu, frenetic, în timpul celor două zile de observaţii.", a declarat cercetătorul.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cercetătorii au observat că puiul avea o lovitură pe bot, ceea ce sugerază că ar fi putut fi omorât de un alt delfin, iar comportamentul mamei se datorează morţii subite a acestuia.

Un an mai târziu, Joan Gonzalo a descoperit un grup de delfini care înconjurau un pui în vârstă de aproximativ 2-3 luni care înota cu dificultate. Acesta avea urme albicioase pe corp, posibil de la expunerea la pesticide sau poluarea cu metale grele.

"Grupul părea stresat, înotând neregulat. Adulţii încercau să ajute puiul să stea la suprafaţă, dar acesta se scufunda. A murit o oră mai târziu", spune Joan Gonzalo.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Din descoperirile anterioare, Gonzalo se aştepta ca mama să stea alături de cadavrul puiului. În schimb, acesta a fost lăsat să se scufunde, iar grupul a plecat imediat din zonă.

"Ipoteza este că i-au ţinut companie animalului bolnav, iar când a murit nu au mai avut ce face. În acest caz, delfinii ştiau deja că puiul va muri, erau pregătiţi", a declarat cercetătorul.

Ingrid Visser, de la Institutul de Cercetare a Balenelor Ucigaşe din Noua Zeelandă, a văzut delfini şi balene purtând pui morţi, în ceea ce pare a fi jelire. Ea recunoaşte că acest comportament ar putea însemna doar că animalele nu realizeează că puii sunt morţi, însă poate fi asociat cu manifestarea durerii la oameni.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 13 Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum