Stiri Worldwide

Pagina 4 din 13 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Urmatorul

In jos

Gunoiul spaţial care ne ţine blocaţi pe Terra

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 07, 2011 11:35 pm

Umbrelă uriaşă, magneţi şi plase. Care sunt soluţiile pentru îndepărtarea gunoiului spaţial care ne ţine blocaţi pe Terra !

Cantitatea de deşeuri care orbitează în jurul Pământului este atât de mare încât va fi din ce în ce mai greu ca navele spaţiale să părăsească planeta.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Deşeurile, care practic ne ţin blocaţi pe Terra, reprezintă un risc catastofal pentru astronauţi, sateliţi şi Staţia Spaţială Internaţională, scrie dailymail.co.uk.

"Am pierdut controlul mediului înconjurător", a declarat Donald Kessler, un cercetător de la NASA.

Pe orbita Pământului se găsesc 22.000 de obiecte suficient de mari pentru a fi detectate şi numeroase altele de dimensiuni mai mici, care ar putea provoca daune navetelor spaţiale şi sateliţilor. Se estimează că există aproximativ 370.000 de bucăţi de "gunoi spaţial" pe orbita Pământului.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mai multe variante pentru a distruge sau a muta gunoiul spaţial au fost publicate recent într-un raport. Printre acestea se numără versiuni cosmice ale unor harpoane, plase, magneţi şi chiar o farfurie uriaşă sa o umbrelă care să îndepărteze bucăţile mici de deşeuri.

Ultimele rapoarte de evaluare arată că gunoaiele din jurul Pământului au atins un punct critic.

"Obiectele care sunt pe orbită vor continua să se ciocnească între ele şi vor creşte numărul de deşeuri din jurul planetei. Navetele spaţiale se vor ciocni de aceste obiecte, în consecinţă crescând numărul de deşeuri spaţiale", se arată în raport.

Din 1957, de la lansarea în spaţiu a primului obiect, Sputnik One, omenirea a poluat atmosfera planetei cu resturi de la lansările spaţiale şi sateliţi.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Statele Unite ale Europei

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 07, 2011 11:50 pm

Statele Unite ale Europei: o veste bună sau proastă pentru România?

„Lumea trece printr-o transformare deosebit de importantă“. E suficient să urmărești evenimentele internaționale pentru a constata că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, nu a exagerat când a declarat asta. Pentru mai multă precizie, Isărescu ar fi putut adăuga că Europa este continentul deasupra căruia această transformare apasă cel mai greu. Ceasul a început deja să ticăie și evenimentele care urmează vor schimba radical felul în care ne raportăm astăzi la cel mai important moment din istoria postdecembristă a României: intrarea în Uniunea Europeană.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vestitorii acestor transformări au apărut deja. Niciodată, în ultimii 60 de ani, nu s-a mai vorbit atât de mult pe bătrânul continent despre Statele Unite ale Europei. Subiectul e vechi: în 1946, Churchill cerea la Zürich „ceva care vă va uimi, un fel de State Unite ale Europei, bazate pe un parteneriat între Franța și Germania“. Apoi, la începutul anilor ‘50, a intrat în scenă grupul de politicieni care a schimbat continentul: Konrad Adenauer, cancelarul RFG, Robert Schumann, ministrul de externe francez, și Alcide de Gasperi, premierul Italiei. Toți catolici dedicați, toți bătrâni și, mai presus de toate, deși având trei cetățenii diferite, toți vorbitori nativi de germană. Pentru ei, inima Europei era pe Rin, acolo unde se întâlnesc granițele Franței, Germaniei și Belgiei. Nu din idealism, ci dintr-un pragmatism bine aplicat, a apărut atunci Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului, strămoșul UE, o uniune vamală care nu țintea deloc spre federalismul european, ci spre ștergerea ostilității franco-germane. Și le-a ieșit de minune.

EUROPA ÎȘI SCHIMBĂ ROȚILE

De atunci, Uniunea Europeană a devenit un caz unic de organizație internațională alcătuită din 27 de membri cu drepturi egale și interese nu întotdeauna convergente, dar care are multe dintre trăsăturile unui stat unitar: legi, granițe și moneda comune. Tocmai de aceea, Uniunea Europeană a ajuns să semene cu un automobil care încearcă să circule pe roți de bicicletă. Era suficient un vânt mai puternic pentru ca această fragilă mașinărie să fie amenințată. Și vântul s-a transformat în furtună: criza datoriilor suverane. Tot din pragmatism, conducătorii Europei au devenit brusc conștienți de necesitatea de a schimba roțile și, în februarie 2011, cancelarul Germaniei și președintele Franței avansau prima versiune, radicalizată, a unei guvernanțe economice europene comune. Mă întrebam atunci când joaca Europei de-a imperiul franco-german va înceta să fie un simplu joc. Răspunsuri au tot venit în ultimele săptămâni: după câteva luni de acomodare și negocieri, a început să se discute din nou despre Statele Unite ale Europei. După 60 de ani.
Fie că e vorba de socialiștii Gerhard Schroeder, Jacques Delors sau de democratul Wolfgang Schauble, fie că e vorba de președintele Băncii Central Europene, Jean-Claude Trichet, sau de Antonio Borges, șeful unității europene a FMI, cu toții vorbesc despre cedarea suveranității naționale în favoarea Bruxellesului și despre trecerea uniunii monetare europene la nivelul superior: uniunea fiscală. Schimbarea de discurs a liderilor europeni este notabilă în contextul popularității din ce în ce mai scăzute a Uniunii Europene în rândul popoarelor care o alcătuiesc.

CE-I MAI POATE ȚINE ÎMPREUNĂ PE EUROPENI?

Deși Bruxellesul nu a făcut o tradiție din respectarea dorințelor poporului, un nou tratat al UE, fără de care uniunea fiscală va fi precară, va ajunge mai devreme sau mai târziu în fața plebiscitului popular. Este locul unde atât Angela Merkel, cât și Nicolas Sarkozy (că să vorbim doar de francezi și de germani) vor avea mari probleme. Deja, în Germania, opoziția cetățenilor se aude prin vocea parlamentarilor, reprezentanții lor direcți. Horst Seehofer, liderul social-creștinilor bavarezi (aliați foarte importanți ai Angelei Merkel) s-a pronunţat clar: „Nu dorim un super-stat european“. Departe de a fi o opinie izolată, nemții nu doresc să-și vadă banii din taxe cheltuiți pentru salvarea „leneșilor“ din sud, cu atât mai puțin să le permită acestora să aibă un cuvânt de spus în afacerile lor interne. Cedarea suveranității către Bruxelles nu este prea populară nici în sudul Europei, acolo unde oamenii se tem de duritatea austeră a unui eventual stat european guvernat pe principii germane.
Problema cea mai mare este dispariția lipiciului care-i ținea împreună pe europenii care vorbesc limbi diferite și ai căror bunici se omorau pe front, cu doar șase decenii în urmă. Democrația, libertatea sau statul de drept nu sunt cele care îi leagă pe europeni, ci „modelul social european, în contrast revelator cu stilul de viață american“ (Tony Judt). Statul social european este pe moarte și Angela Merkel nu poate să-l resusciteze: „calea de ieșire din criză este austeritatea și integrarea fiscală mai intensă a statelor din zona Euro“. Dispariția acestui model social i-a scos în stradă și pe spanioli, și pe greci, iar pentru a-i ține împreună pe europeni, liderii politici trebuie să găsească un nou liant. Care va fi acesta?

De răspunsul la această întrebare depinde viitorul european al României, dar și al vecinilor săi. Dacă, până în 2010, nimeni nu vorbea public despre o Europă în două viteze, astăzi acest subiect este mai mult decât abordabil. Wolfgang Schauble, ministrul german de finanțe, a admis recent că noul proiect european va crea o „disociere clară“ între cele 17 state din zona euro și celelalte. În Spiegel, fostul cancelar german socialist, Gerhard Schroeder, o felicita pe succesoarea sa, creștin-democrata Angela Merkel, pentru că a renunțat la opoziția față de o Europă în două viteze și pentru că agreează ideea unui nucleu european dur format din statele zonei Euro. Încă de la începutul anului, englezii de la The Times considerau apariția acestei Europe în două viteze, „cu un miez federal complet integrat și o coaliție flexibilă de parteneri comerciali în exterior“, ca fiind o certitudine. Săptămâna trecută, mai mulți parlamentari germani (din coaliția condusă de Angela Merkel) au cerut chiar expulzarea Greciei din zona euro.

NU ZI HOP...

Ambalajul în care Statele Unite ale Europei vor fi vândute alegătorilor germani și francezi ar putea fi o reîntoarcere la Europa lui Adenauer, cea a cărei inimă se află pe Rin. În plus, din acest miez european vor lipsi noii estici, cei care deranjează atât de mult etosul occidental. Va fi astfel reparată o mare greșeală, cum este percepută la Bruxelles acceptarea României și Bulgariei în UE și, în lipsă de altceva mai bun, frica de străini va deveni lipiciul Statelor Unite ale Europei.
Acest context aruncă o nouă lumină asupra aparent grăbitei adoptări a monedei Euro în Estonia, la începutul dificilului an 2011, dar, mai ales, asupra eforturilor disperate ale României și Bulgariei de a fi acceptate în zona Schengen, deși beneficiile practice sunt neînsemnate. Perspectiva apariției unor State Unite ale Europei, modelate pe scheletul zonei Euro, transformă aderarea României și Bulgariei din 2007 dintr-un eveniment istoric în ceea ce este doar primul pas al unui proces îndelungat cu final incert. Europa va fi compartimentată astfel: la clasa întâi vor călători membri de încredere (se vor face și câteva excepții, de dragul vechimii), la clasa a doua vor fi ținuți nordicii cu apetența lor pentru independență și esticii evoluați (polonezii, ungurii, balticii), iar la clasa a treia se vor înghesui repetenții bulgari și români. Pentru britanici se va găsi, ca întotdeauna, o soluție excepțională. Astfel, integrarea europeană va deveni un dans în trei pași: primul – acceptarea în club, al doilea – acceptarea în zona Schengen, al treilea – acceptarea în zona Euro. Drepturi depline și egale vor avea doar cei care au străbătut toate mișcările. Doar aceștia vor fi cetățeni deplini ai Statelor Unite ale Europei.

JUMĂTATEA PLINĂ PAHARULUI

Deși Angela Merkel a susținut marți că Grecia nu va fi exclusă din zona euro, este greu de crezut că proiectul Statelor Unite ale Europei, în forma descrisă mai sus, nu este deja bătut în cuie pe birourile liderilor europeni. Speranța că Angela Merkel vrea să caute o altă soluție se sprijină doar pe istoria sa personală, care este strâns legată de estul comunist al Germaniei. Este puțin probabil că această simpatie va învinge pragmatismul politicianului și dacă da, este și mai puțin probabil ca simpatia să bată până deasupra României și Bulgariei. Cele două țări se pot considera victimele vechiului proverb „nu zi hop până n-ai sărit șanțul“.
Să vedem însă și jumătatea plină a paharului. De cinci ani, atât diplomația românească, cât și clasa politică păreau a nu-și găsi un obiectiv comun, de vreme ce aderarea la UE fusese bifată. Viitorul cadru va impune însă un nou scop, unul istoric: traversarea tuturor pașilor necesari pentru a deveni parte deplină a Statelor Unite ale Europei. În ciuda vociferărilor de la București, anumite reproșuri aduse României de către occidentali - corupția, un stat de drept slab, incapacitatea de absorbție a fondurilor europene - sunt îndreptățite. Într-o țară condusă de mulți hoți, destui incompetenți și câțiva profesioniști, Statele Unite ale Europei vor fi o veste bună pentru cei din urmă și una proastă pentru primii. Dar neîndeplinirea condițiilor de aderare la zona Euro va deveni criteriu de excludere de la ospățul european, ceea ce ne va afecta pe toți deopotrivă. Că unii politicieni sunt deja conștienți de noua situație o dovedește grabnica propunere de a introduce în Constituția României un deficit bugetar de maximum 3%. Condiția este deja obligatorie în zona Euro, iar politicienii români se obișnuiesc cu ideea că integrarea în Europa nu s-a terminat, ci abia începe. Căci vopsirea indicatoarelor cu steluțe aurii nu transformă satele românești în sate europene. Vom avea lideri politici capabili să catalizeze această transformare? Este a doua întrebare de care depinde viitorul european al României.
• Vlad Mixich

Sursa: gds.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Proteina care împiedică înmulţirea virusului HIV

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 07, 2011 11:54 pm

Proteina care împiedică înmulţirea virusului HIV, descoperită de cercetători !

Două echipe de medici, de la Universitatea din Strasbourg şi de la Universitatea din Marsilia, au descoperit o proteină care, graţie proprietăţilor sale puternice, împiedică înmulţirea virusului HIV.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Profesorul Olivier Rohr şi medicul Christian Schwartz, de la Universitatea din Strasbourg, în colaborare cu profesorii Eric Chabrière şi Didier Raoult, de la Universitatea din Marsilia, au evidenţiat proprietăţile inhibitoare pe care le are proteina umană HBPB (Human Phosphate Binding Protein) asupra procesului de înmulţire a virusului HIV.

"Rezultatele obţinute in vitro arată că această proteină acţionează pe o cale deocamdată necercetată de terapiile actuale", au subliniat autorii studiului.

Această proteină era deja cunoscută, însă proprietăţile sale de a lupta contra virusului HIV au fost descoperite abia recent.

În plus, proteina HBPB este eficientă atât pe tulpinile clasice de HIV, cât şi pe tulpinile rezistente la antiretroviralul AZT.

"Aceste cercetări promiţătoare deschid calea pentru descoperirea unor noi strategii de concepere a unor tratamente eficiente contra virusului HIV", au afirmat savanţii francezi, care intenţionează să "studieze mecanismul de inhibare pe care îl are această proteină şi să înceapă în curând testele in vivo".

Totuşi, folosirea pe scară largă a acestei proteine va putea fi făcută abia peste câţiva ani, pentru ca savanţii să aibă suficient timp pentru a-şi finaliza testele, ce vor fi efectuate mai întâi pe animale, iar apoi pe pacienţi umani.

Primele teste de toxicitate nu au relevat apariţia unor efecte secundare, au anunţat savanţii francezi.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Iaurtul probiotic

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 08, 2011 12:23 am

Iaurtul probiotic ar putea fi folosit în tratamentul contra depresiei !

Iaurtul probiotic, renumit pentru faptul că ajută la menţinerea sănătăţii tractului intestinal, ar putea fi utilizat şi în tratamentul contra depresiei, potrivit unui studiu recent, realizat de cercetătorii de la University College Cork din Irlanda.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Autorii acestui studiu au constatat că bacteriile din tractul intestinal au un efect direct asupra sănătăţii creierului şoarecilor, iar acest efect ar putea să existe şi în cazul oamenilor , informează dailymail.co.uk.

Dacă creierul uman este influenţat în acelaşi fel, savanţii irlandezi consideră că această descoperire ar putea conduce la o nouă modalitate de tratare a depresiei şi a altor maladii care cauzează apariţia stării de anxietate.

Bolile intestinale au fost asociate deja în trecut cu maladiile psihice cauzatoare de stres, iar raportul dintre cele două categorii de maladii i-a determinat pe cercetători să studieze în detaliu această legătură.

În cadrul acestui studiu, savanţii irlandezi au hrănit şoarecii cu un tip de "supă" ce conţinea Lactobacillus rhamnosus JB-1, o specie de bacterie care trăieşte în sistemul digestiv uman.

Şoarecii hrăniţi cu acest tip de supă au prezentat mai puţine semne de stres, anxietate şi depresie, în comparaţie cu cei hrăniţi cu o supă obişnuită.

Şoarecii au fost puşi în situaţii stresante - au fost plasaţi într-un labirint -, iar cei care au fost hrăniţi cu acel tip de supă specială ce conţinea bacteria Lactobacillus rhamnosus JB-1 au sintetizat o cantitate mai mică de corticosteron, un hormon al stresului.

John Cryan, coordonatorul studiului, a declarat pentru LiveScience: "Afectând aceste bacterii intestinale, poţi obţine un spectru robust şi destul de larg de efecte asupra reacţiilor chimice cerebrale şi asupra comportamentului. Fără a extrapola, acest lucru deschide calea spre obţinerea unor noi terapii care ar putea trata bolile psihice. Pacienţii ar putea mânca un iaurt probiotic în loc să ia antidepresive".

Cercetătorul irlandez consideră însă că persoanele care suferă de depresie nu pot să meargă pur şi simplu să cumpere orice fel de iaurt de la supermarketul local, deoarece eficienţa acestor produse depinde de tulpina probiotică inclusă în aceste produse lactate.

În plus, Jon Cryan este de părere că probioticele cauzează pacienţilor mai puţine efecte secundare negative în comparaţie cu actualele medicamente contra anxietăţii, precum valiumul.

Studiul a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Cum să te fereşti de Forex

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 08, 2011 1:06 am

Cum să te fereşti de Forex, mecanismul secret al unei uriaşe înşelăciuni !

Tot mai mulţi români îşi pierd banii, păcăliţi de falşi brokeri, care le garantează mari câştiguri dacă "pariază" pe piaţa valutară internaţională.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Aproape că nu este pagină de Internet, cu număr mare de vizitatori, din care să lipsească reclamele care-i îndeamnă pe cititori să tranzacţioneze valute pe piaţa Forex. "Evenimentul Zilei" a făcut o analiză a modului în care funcţionează această piaţă în România şi a descoperit că, în foarte multe cazuri, aşa-zise firme de brokeraj, folosind metode la limita legii, profită de naivitatea românilor de rând. Mai mult, sistemul nu poate fi verificat de nicio autoritate din România.

Brokeri de "alba-neagra"

Pe scurt, metoda e una simplă: oamenii sunt păcăliţi de agenţi de vânzări, deghizaţi în brokeri, care le garantează câş tiguri fabuloase dacă depun o sumă modică în conturi din străinătate. Aceiaşi brokeri îi "ajută" apoi să piardă banii depuşi după care, la fel ca la "alba-neagra", îi conving să depună sume mult mai mari promiţându-le recuperarea pierderii şi, bineînţeles, mari câştiguri viitoare.

Singura instituţie care poate descifra înşelăciunea este Parchetul, deoarece nicio autoritate din România nu reglementează sau controlează piaţa Forex - nici măcar Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Zeci de mii de "jucători"

Forex, acronimul de la "FOReign EXchange market" (piaţa valutară internaţională) este ringul unde, teoretic, se pot câştiga mult mai mulţi bani decât pe Bursă, investind iniţial sume relativ mici. Numărul românilor dornici de a câştiga sume uriaşe pariind pe cursul euro-dolar, sau alte perechi de monede, a crescut de la 1.000 de jucători, la finele lui 2009, la câteva zeci de mii.

Ca peste tot unde se înghesuie amatorii de câştiguri, apar şi escrocii, oameni care îi îmbie pe naivi "să-şi joace" economiile de-o viaţă pe o piaţă unde riscul să pierzi toţi banii într-o clipă este mult mai mare decât şansa de a câştiga.

Promisiuni mincinoase

Piaţa este plină de promisiuni şi se sprijină pe reclame. Aproape pe orice pagină web, puteţi citi despre "Maria", vânzătoarea care a câştigat 3.500 de euro. Mai e "Vasile", microbistul care stă pe canapea şi tran zac ţionează în timp ce urmăreşte meciul. Sau "Dorina", care a câştigat 517 euro într-o singură lună, investind iniţial de cinci ori mai puţin.

"Momeala" nu se reduce la simple mesaje pe internet. EVZ a identificat cum mulţi oameni de afaceri şi salariaţi de rând sunt sunaţi cu insistenţă de aşa-zişi brokeri care le promit câştiguri de 50%, 100% sau chiar mai mult, pe termen scurt. Unii cedează şi depun în conturile din străinătate ale firmei, dacă au, câte zece - douăzeci de mii sau chiar sute de mii de dolari. Alţii, salariaţi, studenţi sau chiar pensionari, trimit în conturi străine cât au putut agonisi – 500 sau 1.000 de dolari.

Paravane off-shore

Majoritatea ofertelor de tranzacţionare pe Forex sunt făcute de paravane ale unor firme off-shore, care nu răspund în faţa nimănui în România. Ele nu sunt autorizate şi nu pot fi controlate sau sanc ţi onate de CNVM şi nu pot fi acţionate în instanţă decât, de exemplu, în Insulele Virgine Britanice sau alte "paradisuri". Nici ANAF, nici Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor nu controlează acest fenomen.

Grad de risc ridicat

Riscul implicat de tranzacţionarea pe piaţa Forex este mult mai mare decât cel de pe Bursă, dar firmele care vor să atragă românii să investească pe această piaţă garanteză câştiguri extraordinare. Realitatea însă, avertizează experţii, este că nimeni nu poate prezice un mediu atât de instabil.

"Nu are nimeni dreptul să promită mari câştiguri viitoare pe Forex, pentru că nimeni nu poate controla piaţa. Firmele care fac acest lucru comit cea mai mare ilegalitate", a declarat un broker al unei companii acreditate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pentru a începe să tranzacţionezi pe piaţa Forex trebuie mai întâi să-ţi alegi un "centru de dealing", de unde să descarci, pe propriul computer, platforma prin intermediul căreia poţi să efectuezi tranzacţii.

Piaţa oferă o multitudine de platforme pe care să tranzacţionezi, iar campaniile agresive de atragere a clienţilor (care aparţin, adesea, firmelor dubioase) îngreunează alegerea. După descărcarea platformei mai rămâne doar să trimiţi banii în conturi din străinătate şi poţi începe să tranzacţionezi. O simulare arată că dacă cursul variază între 1% si 2% şi pariaţi corect, vă puteţi dubla banii în câteva ore, sau chiar în câteva minute. Dimpotrivă, dacă pariaţi incorect, veţi pierde toţi banii din cont.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cine e în spate?

Majoritatea firmelor care operează pe piaţă sunt bine camuflate. Banii investitorilor sunt trimişi direct în conturi din Elveţia, contractele se încheie cu "firmele-mamă" din paradisuri fiscale precum British Overseas Teritories. Eventualele litigii se soluţionează în conformitate cu legile din Indiile de Vest Britanice, iar firmele nu trimit nici măcar la ANAF vreo informare cu privire la bani, taxe sau impozite.

"Tranzacţiile de vânzare-cumpărare efectuate pe platforme de tip Forex nu se încadrează în serviciile şi activităţile de investiţii care pot fi prestate de o societate de investiţii financiare", arată Ciprian Copariu, directorul Direcţiei generale supraveghere din CNVM.

Societăţile de investiţii financiare acreditate oferă platforme pentru produse derivate, inclusiv pentru tranzacţii pe Forex. Aici banii se virează în conturi deschise la bănci româneşti, numai după semnarea unui contract legal. Investitorii sunt sfătuiţi de agenţi recunoscuţi de CNVM (ASIF – denumirea legală a unui broker), iar clienţii primesc, trimestrial, informări care să-i înştiinţeze asupra impozitelor ce trebuie achitate la Fisc. De pildă, societatea de investiţii Tradeville a inclus în contract aspectele privind raportările la ANAF.

TĂRÂMUL FĂGĂDUINŢEI

Cea mai mare piaţă din lume

Piaţa Forex este o reţea electronică globală, pe care execută tranzacţii valutare băncile naţionale şi cele comerciale, companiile multinaţionale şi speculatorii. Ea funcţionează în afara bursei, nu are un centru fizic precum bursa din Bucureşti ori cea din Chicago sau Tokyo şi este deschisă 24 de ore din 24, cinci zile pe săptămână.

Piaţa valutară este cea mai mare piaţă din lume, traficul mediu zilnic fiind de mii de miliarde de dolari, mai mare decât traficul bursei din Londra sau al celei din New York. Numărul participanţilor este uriaş, iar specialiştii spun că este aproape imposibilă influenţarea preţurilor, pe termen lung, de către un singur participant.

MĂRTURII

Investitorii care au pierdut banii povestesc cum au fost amăgiţi de promisiunile brokerilor de "alba-neagra"

Prima caracteristică a înşelăciunii este promisiunea, chiar garantarea unor câştiguri viitoare, mari şi sigure. A doua este promisiunea făcută clienţilor că vor avea, în permanenţă, sprijinul unui broker specializat. Nefiind însă adevăraţi ASIF, autorizaţi şi controlaţi de CNVM, aşa-zişii brokeri îşi permit să manipuleze clienţii, pe banii lor, în moduri nemaiauzite şi strict interzise de lege pentru societăţile autorizate. EVZ a stat de vorbă cu mai mulţi jucători de pe piaţa Forex.

Ei ne-au povestit cum s-au lăsat atraşi în jocul Forex off-shore, cum au fost "sfătuiţi" şi au pierdut sume uriaşe, de ordinul zecilor de mii de dolari, sau economiile strânse cu multă trudă. Apoi, întocmai ca la "alba-neagra", aşa-zişii brokeri au insistat să-şi convingă clienţii să depună sume tot mai mari pentru a-şi mări câştigurile sau, mai rău, promiţându-le că astfel îşi vor recupera sumele deja pierdute.

"Se duceau banii la vale ca cifrele la pompa de benzină"

Fost şofer, Şerban Dumitru are 62 de ani şi este pensionar în Mărăşeşti. Spune că a fost sunat, prima dată, în luna mai a acestui an, de un domn care i-a promis marea cu sarea numai dacă îşi va investi banii pe piaţa Forex.

"Le-am spus că eu nu mai umblu după câştiguri mari, dar că aş fi mulţumit, la ce bănuţi am strâns prin bancă, de un câştig de 10%. Mi-au răspuns «vă garantez că veţi câştiga cel puţin 50% pe lună». Le-am zis atunci că nu e pentru mine treaba asta, că am 62 de ani, nu am pregătirea necesară, dar ei au insistat: «Staţi liniştit, noi vă facem, noi vă dirijăm ». În trei zile cred că am vorbit în total vreo trei ore. M-a făcut, domnule, de-am băgat banii, iam transformat în valută şi i-am transferat în contul lor, în Elveţia. Am pus o mie de euro, pentru mine este mult, dar sunt alţii care au pierdut sume mult mai mari", se plânge Dumitru.

"Recuperăm pierderea dacă mai depuneţi bani"

Dumitru nu avea habar nici măcar să lucreze cu programul de pe computer şi că aşa-zişii brokeri au experimentat, practic pe banii lui. "Mi-au dat programul ăla şi le-am spus că eu nu ştiu să lucrez cu aşa ceva. Am lucrat pas cu pas după indicaţiile lor. Prin telefon îmi spunea: «Apasă acolo, apasă pe sell...». Dar ce înseamnă, domnule, sell?, am întrebat. «Vânzare», îmi ziceau. După două zile, dintr-o mie şi patru sute de dolari se duseseră la vale mai mult de o mie. Eu nu ştiam ce se întâmplă, nu mă pricep. Atunci m-a luat un domn Marian Ghiţă, şeful lor, cred. «Domnule Şerban, situaţia dumitale este nasoală. Ca să o îndreptăm, faceţi o suplimentare de cont de 30.000 de euro»".

"Dormi liniştit..."

Următorul episod, descris de Dumitru, este relevant din punctul de vedere al practicilor interzise oricărui broker. "După ce am refuzat să pun cei 30.000 de euro, m-au mai lăsat în pace, am recuperat suma investită sau m-au trecut ei pe câştig, nu ştiu, până când, într-o zi, m-a sunat brokerul şi m-a pus să deschid două poziţii. Am făcut cum m-a învăţat şi s-au dus banii la vale, ca cifrele la pompa de benzină. Mi-a zis: «Lăsaţi aşa, este piaţa puţin nervoasă, dar e posibil să-şi revină. Nu vă faceţi probleme! » . Începusem să mai înţeleg şi eu câte ceva, vedeam că pierd continuu. Iar m-a sunat cel ce zicea că-l cheamă Ghiţă. «E o catastrofă la dumneata! Singura salvare este să suplimentaţi contul cu 30.000 de euro şi să intraţi din nou în piaţă». Nu am acceptat".

Un adevărat broker ar primi pentru o astfel de atitudine o sancţiune foarte aspră de la CNVM. "Niciodată un ASIF nu îi va spune clientului să tranzacţioneze o anume valută, un anumit volum (sumă – n.n.) sau să stea pe pierdere cu promisiunea că va câştiga", a explicat, pentru EVZ, un agent acreditat.

"Nu are nimeni dreptul să promită mari câştiguri viitoare pe Forex, pentru că nimeni nu poate controla piaţa.“
broker acreditat de CNVM

PROBE

Tăcere la Forex Center

Pe pagina de Internet a "Evenimentului Zilei" puteţi asculta înregistrarea a două convorbiri dintre pensionarul Şerban Dumitru şi "brokerul" Marian Ghiţă. Dacă prima dată Marian Ghiţă pretinde a fi director general, în cea de-a doua se prezintă ca director al departamentului special de relaţii cu clienţii al companiei Forex Center, una dintre companiile de pe piaţă.

Puteţi asculta cum încearcă Ghiţă să-l convingă pe Dumitru să depună mari sume de bani, garantându- i câştiguri consistente. Reporterul "Evenimentului Zilei" a insistat încă de vineri pentru o discuţie cu persoane din conducerea companiei, dar nu a primit un răspuns favorabil.

Am aflat, în schimb că Marian Ghiţă nu face parte din conducerea companiei. La cererea interlocutorilor, de a le proteja identitatea, am operat unele modificări cu privire la datele lor personale.

INCONŞTIENŢĂ

Acrobaţie fără plasă în arena Forex

Evoluţia lui Cătălin Hirţu, un alt "păţit" în lumea Forex, se aseamănă mai mult cu un "montagne russe" sau cu celebrele duşuri scoţiene. Factorul comun este modul de lucru al aşa-zişilor brokeri şi, în cele din urmă, păcăleala.

"Am fost contactat în luna august a anului trecut. M-au tot sunat, îmi spuneau: «Ştiţi că dacă investiţi la noi se dublează sau se triplează banii». Mi-au zis că ei sunt numărul unu în brokeraj, că ei fac tot, se pricep la tot, au cele mai bune informaţii de pe piaţă... Am cedat şi am început cu o investiţie de 7.000 de euro, puţin peste 9.000 de dolari, la vremea respectivă. Am început să joc, să tranzacţionez. Mă sunau şi de treizeci de ori pe zi îmi spuneau totul, ce să vând, cum să vând, ce volum de bani să tranzacţionez. Acum, după ce am păţit-o, mi s-a mai spus şi mie că un broker adevărat nu-i va spune niciodată clientului cu ce sumă să intre într-o tranzacţie, atunci nu ştiam. Ei însă îmi tot spuneau - intră acum cu un volum mai mare, sau cu un volum mai mic".

Greşeli pe banii clientului

Hirţu spune că ajunsese la aproape 30.000 de dolari, când unul dintre şefii firmei de brokeraj l-a convins să mai depună 50.000 de dolari. Apoi a urmat dezastrul.

"Apăruse o ştire foarte importantă pe dolarul canadian. Mi-au spus să dau comandă «buy» (cumpără –n.r.) în loc de «sell» (vinde – n.r.), aşa cum trebuia. Adică mi-au spus să dau comandă să cumpăr dolari canadieni, în loc să dau comandă de vânzare. În jumătate de oră, am pierdut mai mult de 40.000 de dolari, am ajuns la 9.000 din 50.000. Eram pe volum mare, aşa îmi spuseseră să pun, iar pierderea a fost pe măsură. Eu tot vroiam să opresc tranzacţia, dar brokerul îmi tot spunea: «Stai că-şi revine, ai răbdare că-şi revine »", povesteşte Hirţu. La început i-a ascultat, dar, speriat de consecinţe, a decis totuşi să stopeze tranzacţia. "Dacă nu făceam asta, pierdeam toţi banii. Am plecat la Bucureşti, la ei, să-mi spună de ce mi-au dat comandă inversă faţă de cum era piaţa. «Măi, Cătălin, te rog să mă ierţi, am greşit, eram implicat în nişte tranzacţii foarte mari, pe euro-dolar, cu alţi clienţi şi am făcut o confuzie. E greşeala mea, mi-o asum», mi-a spus şeful de la Bucureşti", povesteşte Cătălin Hirţu.

Pierderi uriaşe

Hirţu a reuşit, în două săptămâni, să recupereze pierderea, dar a mai depus în cont încă 50.000. "Ajunsesem client VIP - depăşisem 100.000 de dolari depuşi. Când, în septembrie anul trecut, mă sună George Alexandru şi-mi spune: «Cătăline, se dă mâine o ştire foarte importantă pe Africa de Sud, pe moneda lor (randu – n.n.). Acolo, în cinci minute putem dubla banii»", explică bărbatul. La ora nouă şi un sfert dimineaţa, Alexandru ar fi revenit cu un telefon şi i-a spus: "Pariem pe creştere". "M-a pus să intru cu un volum uriaş - 800 (de opt ori suma depozitată - n.n.). Cum am intrat în tranzacţie, am pierdut din start 93.000 de dolari din 180.000, cât aveam în cont. M-am speriat şi l-am sunat: «Eşti nebun? Unde m-ai băgat? ». Mi-a răspuns: «Stai liniştit, nu te speria. La volumul ăsta e logic că ai pierdut atât. Fii pe fază, că în zece minute terminăm tranzacţia». După vreo 12 minute, gata, pierdusem totul!", se destăinuie Hirţu.

Sursa: evz.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Tensiune intre Turcia si Israel

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 08, 2011 9:50 am

Premierul Erdogan: Turcia ia masuri ca Israelul sa nu mai poata explora singur resursele naturale din estul Mediteranei !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi ca tara sa a inceput sa ia masuri pentru a impiedica Israelul sa exploreze unilateral resursele naturale din estul Mediteranei, transmite Reuters, citand un interviu acordat televiziunii Al Jazeera. Relatiile dintre cele doua s-au deteriorat rapid in ultimele zile, dupa ce Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian, iar Guvernul de la Ierusalim a anuntat ca nu-si va cere scuze Ankara pentru incidentul de anul trecut, in care noua cetateni turci au fost ucisi de comandouri ale marinei israeliene, in timp ce se indreptau spre Gaza la bordul navei Mavi Marmara.

Potrivit unor fragmente din interviu, tradus in engleza de Al Jazeera, Erdogan a mai spus ca vase de razboi ale Turciei vor insoti in Gaza fiecare vapor turc ce transporta ajutor umanitar in Fasia Gaza.

Vinerea trecuta, Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian la Ankara, Gabby Levy, si a anuntat ca-si reduce prezenta diplomatica in Israel, dupa publicarea raportului ONU pe marginea raidului efectuat de trupele de comando din Israel impotriva unei flotile ce se indrepta spre Gaza. La 31 mai 2010, trupele de comando israeliene au efectuat un raid impotriva navei turcesti Mavi Marmara, incident soldat cu moartea a noua pasageri si arestarea temporara a altor cateva sute ce incercau sa sparga blocada impusa de Israel impotriva Gazei, unde Hamas se afla la putere.

In plus, Ankara a anuntat ca isi suspenda intelegerile militare cu Israelul, iar marti, Erdogan a anuntat "suspendarea totala" a contractelor din industria de armament cu Israelul.

Raportul ONU sustine ca blocada navala impusa de Israel in Gaza este legala, insa statul evreu a folosit "forta fara motiv". Documentul afirma, de asemenea, ca organizatorii flotilei au fost "nesabuiti". In plus, raportul precizeaza ca "majoritatea victimelor au fost impuscate de cateva ori, inclusiv in spate sau de la distanta mica".

Raportul cere Israelului sa-si prezinta scuzele "potrivite" si sa ofere compensatii familiilor celor morti si celor raniti. Pana acum, Israelul a respins cererile Turciei de a-si cere scuze. Oficiali guvernamentali de la Ierusalim au spus insa ca oferirea de despagubiri "este posibila".

Ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, a spus ca unele dintre afirmatiile din raport sunt "de neacceptat".

Turcia a anuntat ca va cere urmarirea penala a oficialilor israelieni responsabili de moartea celor noua turci de la bordul vasului Mavi Marmara.

In plus, premierul turc Recep Tayyip Erdogan, privit ca un erou in lumea musulmana pentru promovarea cauzei palestiniene, intentioneaza sa mearga in Fasia Gaza in aceasta luna, sustin unele surse neconfirmate.

Tensiune intre Turcia si Israel

Relatiile dintre cele doua state au fost puternic afectate de incidentul de anul trecut. Guvernul de la Ankara a cerut scuze oficiale si plata unor compensatii pentru cei morti si raniti, insa Israelul a refuzat. La inceputul lunii iulie 2011, premierul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca "e de neconceput" ca tara sa sa-si normalizeze relatia cu Israelul daca statul evreu nu-si cere scuze pentru uciderea celor noua activisti turci din Flotila libertatii, incident produs anul trecut.

Aproximativ 700 de militanti pro-palestinieni, printre care laureatul premiului Nobel pentru pace din 1976, nord-irlanda Mairead Corrigan Maguire, dar si deputati europeni, s-au aflat la bordul a sase nave ce au plecat din Cipru cu destinatia Fasia Gaza, pentru a transporta ajutoare umanitare.

Israelul a avertizat in repetate randuri ca va impiedica navele, incarcate cu 10.000 de tone de ajutoare umanitare, sa ajunga in Fasia Gaza, si ca va expulza sau ii va aresta militantii aflati la bord.

Potrivit raportului realizat de Comisia Turkel, numita de Guvernul de la Ierusalim, pasagerii flotilei au fost vinovati pentru declansarea violentelor.

Israelul si Egiptul au impus o blocada stricta in Fasia Gaza, dupa ce miscarea islamista Hamas a preluat in forta controlul in zona, in iunie 2007. Statul evreu afirma ca incearca, in acest fel, sa impiedice inarmarea miscarii Hamas.​

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

La Mandragora – restaurantul cu mătrăgune din București

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Joi Sept 08, 2011 10:40 pm

La Mandragora – restaurantul cu mătrăgune din București

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Capitala duce lipsă de localuri cu poveste, așteaptă încă restaurante cu personalitate, speră la ieșiri din obișnuit. „La Mandragora“ este o astfel de rupere de ritm, un restaurant complet, cu mâncare deosebită, istorie interesantă și un strop de exotism, cât să dea gust.

Sunt persoane care dincolo de citirea unui sinopsis nu trec niciodată mai departe atunci când își propun să vadă un film. Se pregătesc cu răbdare, în liniște, ferindu-se cu teamă de orice informație care le-ar putea strica experiența vizionării sau care le-ar dezvălui sfârșitul înainte de vreme. Filmul trebuie să rămână o surpriză, cu orice preț.
N-am fost niciodată de acord cu o abordare atât de închisă, dar trebuie să recunosc, în cazul restaurantului La Mandragora, plăcerea descoperirii unui concept cu totul proaspăt pentru localurile bucureștene a fost cu atât mai plăcută cu cât prima vizită a fost făcută „în orb“, fără să fi auzit vreodată măcar un cuvânt spus despre local înainte.

Dar aveți grijă, dacă o primă vizită la Mandragora este asemănătoare unui film, atunci acest articol, măcar parțial, poate fi considerat un spoiler.
Am început să căutăm restaurantul pe străzile centrale ale Bucureștiului, trecând brusc de la agitația bulevardului Magheru la pasul mai tihnit al străduțelor care merg spre Piața Amzei. Într-o zonă în care istoria trăiește dincolo de betoane deloc flatante, La Mandragora se află spre capătul străzii Mendeleev, o șosea încadrată de case vechi, care, urmată până la capăt, deschide o priveliște clară asupra ASE-ului, în Piața Romană.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

După sonoritate, așteptam de la restaurantul de pe Mendeleev un meniu bazat pe specialități spaniole. Numele are un oarece iz de paella udată cu vin roșu, deși s-ar simți la fel de confortabil în orice limbă de origine latină. Mandragora officinarum este însă o plantă pe care, în mod popular, o știm de mătrăgună, o floare nevinovată în aparență a cărui rădăcină ascunde însă talente versatile. Din cele mai vechi timpuri, pe mâini potrivite, folosită cu măsuri diferite, mătrăguna era fie un medicament bun, un halucinogen puternic sau o otravă potentă.

Pe undeva, același lucru se poate spune despre orice restaurant, dar cel pe care îl prezentăm și-a asumat ideea complet. Dincolo de nume, e imprimată clar pe pereții luminoși din interior sau vopsită într-un mov pal în terasa care așteaptă dinaintea restaurantului. Motivul florii mov e cu atât mai bine ales cu cât casa în care Mandragora își primește clienții a fost locuită chiar de Ștefan Luchian, pictorul florilor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Deschis în 2005, restaurantul este în primul rând o poveste despre prietenie. Octavian Popescu, unul dintre partenerii care conduce localul, l-a atras pe Peter Paul Koplj în mirajul experimentului culinar. De origine germană, absolvent al școlii de gastronomie din Hamburg și bucătar în țări precum Spania, Anglia sau Elveția, Peter ajunsese la maturitatea profesională odată cu invitația de a găti într-unul din cele mai scumpe hoteluri ale planetei, „Emirates Palace“, din Abu Dhabi.

A preferat însă România în locul Emiratelor Arabe și Piața Amzei în schimbul unuia dintre cele mai impresionante hoteluri ale rețelei Kempinski. Tot din prietenie, Cristi Puiu, regizorul premiat la Cannes cu distincția Un certain regard pentru „Moartea domnului Lăzărescu“ i-a ajutat să găsească numele, preluat de la propria sa casă de producție.

El s-a ocupat și de decorarea localului alături de arhitectul Daniel Bălăneanu, cel care, din întregul ansamblu (mergând din nou pe linia proprietăților mătrăgunei) își poate asuma rolul narcotic al designului interior. Pentru că dincolo de prietenie, Mandragora e un amestec de stări, o vibrație în care, chiar înainte de a fi deschis meniul, locul te introduce vrând-nevrând.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Acțiunea se întâmplă doar pe înserat, la lumina violetă a lampadarelor montate pe fiecare masă. Dincolo de ora 6, restaurantul se animă cu oameni care încep să ocupe loc pe scaunele de pe terasă pe timp de vară, în interiorul descris în nuanțe mov sau la etaj, în lounge-ul relaxant.

Parterul beneficiază și de un cigar lounge în care humidoarele așteaptă cuminți într-o penumbră calmă venirea pasionaților de țigări de foi. Nu veți găsi în restaurant oferte pentru micul dejun sau „brunch“-uri târzii din simplul motiv că nu este deschis. Magia mandragorei se poate desfășura în voie doar după apusul soarelui.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pe înserat, bucătăria începe să se antreneze în rumoarea specifică. 12 feluri de mâncare aranjate în meniu de Paul Koplj, pleacă de la principiile gastronomiei franceze dar se tranformă în cu totul altceva prin diverse adăugiri de finețe. De fapt, plăcerea unui local ca Mandragora tocmai de aici vine. Sunt destule locuri în București care oferă feluri de mâncare ca la carte.

Combinațiile noi, detaliile datorită cărora gustul capătă noi valențe, ingredientele surprinzătoare sunt cele care dau personalitate unui restaurant. Chef-ul își petrece în fiecare zi 10 ore în bucătărie, dincolo de orele de program. Amestecă ingrediente, se joacă cu forme și culori, gustă și experimentează. Și pentru că bucătăria de calitate nu e o chestiune de întâmplare, Mandragora garantează că gustul unui preparat va fi întotdeauna același, indiferent dacă luați masa acum sau peste cinci ani.

Paul Peter Koplj, bucătarul german care se ocupă de magia gastronomică a localului

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

În urma unor astfel de studii gastronomice au apărut în lista de preparate „Lupul de mare cu piure de păstârnac“, „Pieptul de rață franțuzesc cu lemon jus și caju, salată de vară cu dressing de căpșuni, rodie și susan“ sau „Terina din brânza de capră Mediteranean Art, servită alături de compot de pere cu chili si saltimbocca de pui“. Meniul este alcătuit din preparate proaspete, servite în cantități terapeutice.

Bucătarul își rezervă în fiecare zi un timp pentru a face personal piața, alege fiecare produs, cântărește din ochi calitatea fiecărei legume în așa fel încât să dețină controlul complet al mâncării de la început și până în momentul în care este așezată pe masa clientului. Nu veți găsi în meniu altceva decât mâncăruri preparate între cei patru pereți ai bucătăriei, la fel cum lista de preparate nu va ieși din aria bucatelor moderate ca grăsime.

În final, deserturile se recomandă la fel de spectaculos precum și felurile principale. Vă stă la dispoziție o selecție de înghețată, crembel de mere, tartă de ciocolată sau, în cel mai pur stil francez, platoul cu diferite tipuri de brânzeturi alcătuit la fel, de bucătarul Paul Koplj.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

„La Mandragora“ este o rețetă perfectă, alcătuită dintr-un local cu semnificație, un concept interesant și mâncare servită impecabil. Vă veți dori să reveniți pentru cea din urmă pentru că, în cuvintele lui Octavian Popescu, lucrul care face din Mandragora un restaurant complet diferit față de celelalte din București este „Mâncarea, mâncarea, mâncarea, de trei ori mâncarea!“

Sursa: stylereport.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Sept 09, 2011 5:38 am

American Jobs Act, planul de 447 de miliarde de dolari al lui Obama pentru stimularea pietei fortei de munca !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Presedintele american Barack Obama a propus Congresului, joi seara, un plan pentru stimularea pietei fortei de munca din SUA in valoare 447 miliarde dolari. Intitulat American Jobs Act, planul include peste 250 miliarde dolari in stimulente fiscale pentru intreprinderile mici si pentru angajatori. Restul de bani vor fi destinati cheltuielilor de infrastructura, ajutoarelor de stat, asigurarilor de somaj si reabilitarii institutiilor de invatamant.

Elementele-cheie ale pachetului de 447 miliarde dolari pentru infiintarea locurilor de munca prezentat Congresului de presedintele Barack Obama:

1."Reduceri de impozite pentru a ajuta intreprinderile mici sa creasca si sa faca noi angajari". Cost: 70 de miliarde de dolari
Reducerea impozitului pe salarii la jumatate pentru 98% din intreprinderi.
Eliminarea completa a impozitelor pe salarii pentru firmele care fac noi angajari sau care cresc salariile angajatilor actuali (beneficiul este limitat la primele 50 de milioane dolari).
Extinderea cheltuielilor la 100% in 2012: stimulent eficient pentru noi investitii.
Reforme si mai putine reglementari pentru a ajuta antreprenorii si intreprinderile mici sa aiba acces la capital.

2. "Introducerea americanilor in piata fortei de munca, pentru reconstructia si modernizarea Americii". Cost: 140 de miliarde de dolari
Credite fiscale de la 5.600 dolari la 9.600 dolari pentru a incuraja angajarea veteranilor.
Prevenirea disponibilizarilor si stimularea angajarilor in sistemul de invatamant.
Modernizarea a cel putin 35.000 de scoli publice din intreaga tara, sprijinirea infiintarii de laboratoare, dotarea salilor de clasa cu internet wireless si renovarea scolilor, atat din zonele rurale, cat si din cele urbane.
Extinderea accesului la internet wireless de mare viteza.
Investitii imediate in infrastructura si infiintarea unei "Banci Nationale pentru infrastructura", modernizarea drumurilor publice, liniilor de cale ferata, aeroporturilor si cailor navigabile, prin angajarea a sute de mii de lucratori.
Un nou "proiect de reconstructie la nivel national", care va stimula infiintarea de locuri de munca si va mobiliza parteneriate publice-private.

3. "Inlesnirea intoarcerii americanilor someri in piata fortei de munca". Cost: 62 de miliarde de dolari
Reforme inovatoare la locul de munca pentru a preveni concedierile si o mai mare flexibilitate in utilizarea fondurile UI.
Un credit fiscal de 4,000 dolari pentru angajarea pe termen lung a lucratorilor someri.
Extinderea oportunitati de angajare pentru tineri cu venituri mici si adulti, prin intermediul unui fond subventionat si a unor programe inovative de formare.

4. "Scutirea de impozite pentru fiecare lucrator american". Cost: 170 de miliarde de dolari
Extinderea in 2012 a reducerii la jumatate a contributiilor angajatilor- o reducere a impozitelor de aproximativ 1.500 dolari pentru familiile cu venituri medii.
Flexibilizarea refinantarii ipotecilor.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Principalele declaratii ale presedintelui american

- Intrebarea este daca, in fata unei crize nationale in curs de desfasurare, putem opri circul politic si putem face efectiv ceva pentru a salva economia.

- Nu doar democratii au sprijinit acest plan. 50 de republicani au propus reduceri fiscale similare de salarizare.

- Construirea unui sistem de transport de talie mondiala a fost doar o parte din ceea ce ne-a transformat intr-o superputere economica. Si acum ce vom face? Vom sta si vom privi cum China construieste noi aeroporturi si cai ferate mai rapide, intr-un moment in care milioane de someri americani din domeniul constructiilor le-ar putea construi chiar aici, in America?

- Am trimis Congresului un plan care ar trebui sa fie aprobat imediat. Se numeste American Jobs Act. Nu ar trebui sa existe nicio controversa cu privire la acest act normativ. Tot ce se afla aici este de fapt, o propunere care a fost sustinuta atat de democrati, cat si de republicani - multi dintre ei se afla chiar aici.

- Scopul sau este simplu: reintoarcerea cat mai multor americani pe piata fortei de munca si mai multi bani in buzunarele celor care au deja un job. Planul va crea multe locuri de munca pentru muncitorii din constructii, multe locuri de munca pentru profesori, locuri de munca pentru veterani. Acesta va oferi o reducere de taxe pentru companiile care angajeaza lucratori noi si va reduce impozitele pe salarii la jumatate pentru fiecare american si fiecare afacere de mici dimensiuni. Trebuie sa aprobati acest plan imediat.

- Acordul din luna iulie va reduce cheltuielile guvernului cu aproximativ 1000 miliarde dolari in urmatorii zece ani. De asemenea, Congresul trebuie sa vina cu o suplimentare de 1500 mii de miliarde de dolari in economii pana in luna decembrie.
- In seara asta, eu va cer sa crestem aceasta suma, astfel incat suma totala sa acopere costul integral al American Jobs Act. Intr-o saptamana voi lansa un plan de deficit mai ambitios - un plan care nu va acoperi numai costul acestui proiect de lege, ci inclusiv va stabiliza datoria noastra pe termen lung.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Cel mai puternic laser din lume este de vanzare

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Vin Sept 09, 2011 8:02 am

Cel mai puternic laser din lume este de vanzare !

Laserele sunt peste tot in jurul nostru, de exemplu in orice DVD-player din lume, insa sunt mult prea departe de a ajunge niste arme extrem de periculoase.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nu la fel putem vorbi si despre Spider 3 Krypton produs de compania Wicked Laser. Are o raza de actiune de 85 de mile(aprox. 137km), poate arde hartia de la o distanta de cativa metri si poate atinge obiecte aflate in afara atmosferei Pamantului, relateaza Daily Mail.

S3 Krypton va intra in cartea recordurilor, fiind considerat cel mai puternic laser din lume. Fasciculul luminos este de 8000 de ori mai puternic decat lumina soarelui.

"Ochii trebuie protejati", au declarat fabricantii. O pereche de ochelari de protectie sunt incluse in pretul de 299 de dolari.

Laserul are incorporat un microprocesor care-l impiedica sa se supraincalzeasca. Fabricantii i-au avertizat, insa, pe utilizatori ca este total neindicat sa il indrepte catre alti oameni, catre animale, soferii autovehiculelor, avioane sau chiar sateliti.

"Daca laserul ar fi tinut pe un suport foarte stabil (si nu vindem asa ceva) si ar fi indreptat direct catre un satelit, astronautii ar trebui sa vada o raza neclara de culoare verde", a declarat seful biroului executiv de la Wicked Laser. "Un astfel de experiment ar necesita acordul agentiei spatiale".

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Majoritatea clientilor foloseste laserul in scopuri militare, industriale sau a unor cercetari specifice. Unii clienti entuziasti il achizitioneaza, fiind uimiti de noutatea aparitiei pe piata a unuia asemenea produs. Noi nu prescriem o utilizare specifica, insa incurajam folosirea responsabila a produsului nostru", a continuat el.

Cu 1 Watt putere, S3 Krypton este echipat cu o baterie reincarcabila litiu-ion si i-au fost implementate o serie de masuri de siguranta, pentru a reduce folosirea neautorizata. Tot ca masura de siguranta a fost implementata si protectia la supraincalzire, S3 reducand puterea de emisie automat, imediat ce a fost detectata cresterea temperaturii peste o anumita limita.

Producatorii avertizeaza ca fasciculul nu trebuie sa interfereze in niciun caz cu mijloace de transport aeriene sau cu sateliti, deoarece pot perturba functionarea acestora(si uite asa mai cade un avion). Sad

Insa pericolele utilizarii unui asemenea laser sunt numeroase. In 2010, un adolescent a fost internat in spital dupa ce si-a ars ochii cu un laser verde pe care l-a cumparat de pe internet. De asemenea, mai mult de 10 oameni au fost arestati in Marea Britanie dupa ce au indreptat lasere puternice asupra unor piloti, soferi sau fotbalisti.

Sursa: stiri.rol.ro

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Cele 10 evenimente care depasesc ca importanta atentatele teroriste din 11 septembrie

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Sept 10, 2011 2:30 am

Cele 10 evenimente care depasesc ca importanta atentatele teroriste din 11 septembrie 2011 - David J. Rothkopf. "Osama bin Laden a reusit sa provoace una dintre reactiile cele mai disproportionate din istoria militara" !

11 Septembrie 2001 nu a fost cel mai important eveniment al primului deceniu al secolului XXI, crede analistul american David J. Rothkopf, un adept al teoriei incalzirii globale, intr-un editorial publicat de Foreign Policy si citat de Slate.fr. "Da, 11 Septembrie 2001 este o data importanta. Dar o supraestimam inca de la inceput", spune acesta, care prezinta viziunea sa asupra celor mai importante 10 evenimente ale inceputului de secol.

El afirma ca evenimentele de la 11 septembrie sunt tragice si au aratat eroismul a numerosi americani, dar importanta lor este usor de supraevaluat. "De fapt, le supraestimam inca din prima zi".

Iata mai jos editorialul scris de David J. Rothkopf:

Organizand un atentat cu costuri reduse (si cu riscuri relativ limitate), realizat de o mana de oameni, Osama bin Laden a reusit inainte de toate sa provoace una dintre reactiile cele mai disproportionate din istoria militara. America era zdruncinata si evident dezorientata; o adevarata furtuna emotionala, care a sfarsit prin a costa mii de miliarde de dolari si sute de mii de vieti. bin Laden a vizat Wall Street si Washington; el a vrut sa dea o lovitura simbolurilor puterii americane dar, facand asta, a atins punctul cel mai dureros: sensul occidental al perspectivei.

Am devenit nebuni

Cand evocam 11 Septembrie, facem din asta un eveniment comparabil cu Pearl Harbor, punctul de plecare al unui razboi impotriva unui dusman care avea dorinta - si, teoretic, era capabil - sa reduca la neant the American way of life (ceea ce nu era cu siguranta cazul al-Qaeda, grupare extremista disparata care dispunea de o marja de manevra redusa). Vorbim de un razboi cultural, de o lume divizata. Am reorganizat serviciile de securitate cu singurul scop de a urmari cateva mii de ticalosi. Am devenit nebuni.

Dar suntem pe punctul de a ne reveni. America se retrage din Irak, este pe punctul de a parasi Afghanistanul, l-a anihilat pe bin Laden si pe numerosi dintre fidelii sai - si acum poate in sfarsit sa inceapa sa devina constienta de propria sa nebunie. Cel putin, teoretic. In urmatoarele zile, vom vedea documentare si reportaje fluvii, interviuri cu familiile victimelor si cu eroii; si, o data in plus, masina americana de facut legende se va pune in miscare.

David J. Rothkopf subliniaza ca nu are nici o intentie de a minimiza brutalitatea atentatelor din 11 septembrie 2001 sau teribilul impact al atacurilor - si al consecintelor. "Dar suntem din nou pe punctul de a crea un eveniment de o importanta istorica extrema, care ii va permite lui insusi sa defineasca epoca noastra". Cand nu a fost, in final, decat decat o diversiune. O 'Mare Diversiune', care a captat atentia americanilor si a numeroase alte popoare si a deturnat atentia de la chestiuni mai importante. Aceasta diversiune incarneaza triumful lui bin Laden si esecul nostru. Victoria va fi a noastra cand vom accepta sa revenim la realitate.

Pentru a realiza aceasta revenire la precizia istorica, am putea incepe prin a regandi deceniul acesta si prin a ne intreba care evenimente si fenomene se dovedesc, pe termen lung, mai importante decate 11 Septembrie. Cate evenimente vor putea, in cartile de istorie de maine, sa depaseasca (sau sa eclipseze) atentatele, efectele imediate si organizatorii lor? Zeci, fara indoiala. Iata mai jos primele zece evenimente considerate de analistul american ca fiind mai importante decat atentatele sangeroase din 11 Septembrie.

10. Reactia Statele Unite dupa atentatele din 11 Septembrie

Unii spun ca reactia excesiva a Statele Unite in fata atentatelor dovedeste prin ea insasi importanta istorica a atacurilor; dar aceasta reactie a fost atat de irationala si de direct legata de trecutul Americii (invazia din Irak, de exemplu) incat trebuie considerata un subiect separat.

Sunt deja multi ani de cand armata americana este angajata pe teritoriul irakian si in regiune, direct si indirect. De altimenteri, acest razboi a fost un "razboi ales"; un act pur autodistructiv, la fel ca si violarea a chiar principiilor natiunii noastre, la Abou Ghraib si la Guantanamo. Auto-terorism, intr-un sens al cuvantului.

Reactia Americii a facut mai mult rau decat evenimentul initial, pus in scena de criminali de joasa speta cu singurul scop de a ne provoca. Ea ne-a invata cu siguranta sa luptam mai bine impotriva terorismului (si putem aici cita 'razboiul serviciilor secrete' si atacurile dronelor, de care s-a plans chiar si bin Laden). In cele din urma, anvergura si consecintele sale depasesc cu mult evenimentul care a provocat aceasta reactie.

9. Primavara Araba

Nimeni nu stie cum va evolua valul de revolte care a zguduit Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Ceea ce stim, in schimb, este ca avem semnul care anunta o schimbare de profunzime. al-Qaed si Statele Unite nu ar fi reusit niciodata sa rastoarne atatea guverne intr-un timp ata de scurt.

Din punct de vedere social, aceste revolutii au mai mult impact decat miscarile extremiste si sunt legate mult mai direct de interesele populatiilor locale - am avea deci tot interesul sa pariem pe victoria lor asupra asasinilor fundamentalisti, care raman dedicati strategiei lor depasite si ineficiente. Statele Unite au avut dreptate atunci cand s-au aratat interesate de actorii ne-statali si de puterea asimetrica - dar nu au reusit sa inteleaga ca aceasta putere vine din alta parte.

8. Reechilibrarea Asiei

Aceasta tendinta este legata de evenimentul cel mai important al deceniului, dar impactul pe care il va avea asupra oamenilor si a politicii externe internationale va fi mai puternic decat orice alt eveniment care a avut loc in Afghanistan, Pakistan sau in orice alta tara din Orientul Mijlociu.

De altfel, toti actorii internationali au interesul ca Asia sa faca eforturi importante pentru a forma noi aliante si pentru a lega noi relatii; acest fenomen ar putea avea un rol determinant in zona afghano-pakistaneza, pentru ca presupune, intre alte proiecte, intarirea legaturilor dintre America si India, dorita de Washington.

Evolutia acestei aliante intre cele mai mari doua democratii din lume va avea consecinte regionale importante in ceea ce priveste lupta impotriva terorismului si suprimarea amenintarilor care vin din Pakistan. Ea va servi, de asemenea, ca o contragreutate la China.

Aceste reorientari strategice afecteaza multe alte tari din Asia, deoarece formarea de noi aliante si aprofundarea relatiilor au drept prim scop crearea unui front comun in fata Chinei, si, in acelasi timp, de a gestiona consecintele propriei cresteri si a cresterii altor puteri emergente, precum India sau (in viitorul apropiat) o eventuala Coree unificata.

Subiectul este complex, in conditiile in care, in lumea politicii externe, Asia este 'locul de joaca pentru cei mari'. Desigur, Orientul Mijlociu tine cel mai adesea prima pagina a ziarelor dar, pe termen lung, aceasta regiune face parte din divizia secunda.

7. Stagnarea SUA si a altor puteri economice din lumea dezvoltata

Aceasta tendinta a debutat cu cativa ani inainte de 11 Septembrie, cu prabusirea economica a Japoniei. Ea s-a intensificat insa in anii 2000.

Pentru prima oara in istoria lor, Statele Unite au cunoscut un deceniu marcat de lipsa crearii de locuri de munca si de un venit mediu in scadere. Europa s-a confruntat si ea cu cateva esecuri si aceasta slabiciune a 'stalpilor lumii' de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial a provocat o reorganizare a peisajului geopolitic.

In conditiile in care conjunctura economica pune bete in roate, marile puteri sa vad obligate sa coopereze intr-un mod diferit. In Statele Unite, a pus capat universalismului efemer si neavizat al epocii Bush.

6. Inventarea mediilor sociale

Ce este mai importanta? Distrugerea World Trade Center si uciderea a catrova mii de persoane nevinovate sau un mediu care interconecteaza o jumatate de miliard de oameni asa cum nimeni nu a mai reusit pana in prezent sa o faca, si cum a facut-o Facebook? Sa stai fara celular in Waziristan sau sa participi la o revolutie Twitter in piata Tahir din Cairo?

5. Proliferarea telefoanelor mobile si a computerelor de buzunar

Principalul fenomen tehnologic al ultimilor zece ani este democratizarea telefonului mobil, fara precedent, si care a reusit sa schimbe lumea.

In 1991, cu zece ani inainte de 11 Septembrie, pe planeta existau doar 16 milioane de abonati. Acum, exista aproape sase miliarde.

In 2011, numarul de SMS-uri trimise va fi de circa opt miliarde. In trei sau patru ani, telefonul mobil va deveni principalul mijloc de acces la Internet. Si progresul cel mai important se inregistreaza in economiile emergente. Acum exista mai multe mobile cu camera foto decat aparate de fotografiat.

Cu totii suntem conectati. Toti suntem martori. Facem parte dintr-o retea mondiala de informatii, o coalitie instantanee, dintr-o multime, dintr-un electorat.

4. Crahul din 2008

In 9 octombrie 2007, indicele Dow Jones a inregistrat un record absolut, cu 14.164 puncte. In martie 2008, a atins abisul: 6.496 puncte. O cadere de 54%. Va fi nevoie de 17 luni pentru a se redresa, si cine stie ce ne rezerva viitorul...

Piata americana a imobiliarelor, care a atins punctul culminant in 2006, nu inceteaza sa navigheze in deriva; imbunatatirile sunt practic inexistente si, daca ar fi sa credem anumiti experti, sectorul nu va putea sa-si egaleze vechile recorduri inainte de cativa ani buni - daca va mai reusi acest lucru vreodata.

Pierderile sunt de mii de miliarde de dolari. Criza a aruncat sute de milioane de persoane intr-o mizerie inca si mai adanca, a distrus fonduri de pensii, a avut un efect imediat asupra bunastarii a miliarde de oameni si a pus in discutie viabilitatea mai multor state si a numeroase societati. Este inca dificil de masurat anvergura acestui fenomen. Repercusiunile politice si strategice ale crizei (reevaluarea prioritatilor nationale, modul in care lumea percepe 'capitalismul american') eclipseaza atentatele din 11 Septembrie.

3. Criza din Zona Euro si crahul din 2011 - 2012

Declinul economiilor din lumea dezvoltata, crahul din 2008, supra-indatorarea irationala a guvernelor europene si gestiunea lipsita de rigoare a sectorului bancar (precum si anumite probleme nationale locale, ca incapacitatea Spaniei de a invata lectiile crizei imobiliare din SUA) au fragilizat economia mondiala.

Acest fenomen ar putea antrena sfarsitul Uniunii Europene, moartea euro si (daca aceste doua lucruri vor deveni realitate) va arunca lumea intr-o noua criza; o criza a carei gravitate ar putea depasi crahul din 2008. Ea va avea un impact si mai distrugator asupra economiilor mondiale, care sunt deja fragilizate.

Si daca va pune punct experientei europene, garant al pacii timp de mai multe decenii pe batranul continent, afectat mult timp de razboaie, ea va avea un impact mult mai important decat 11 Septembrie - din motive radical diferite.

2. Incapacitatea de a ataca problema incalzirii climatice

Incalzirea planetara legata de activitatile umane cunoaste o accelerare fara precedent. Dovezile exista si se acumuleaza. Comunitatea stiintifica afirma aproape la unison ca acest fenomen constituie o amenintare existentiala pentru numeroase forme de viata si pentru zonele joase de uscat, unde traiesc miliarde de oameni. Pamantul se confrunta cu un pericol fara precedent si, in acest timp, guvernele noastre se ocupa de cu totul alte lucruri.

Daca temperatura medie a planetei va creste cu cateva grade in cursul secolului XXIe, 11 Septembrie va trece aproape neobservat in fata unui fenomen care va schimba insasi natura vietii terestre - iar numarul victimelor il va depasi cu mult pe cel al atentatelor din New York sau al razboaielor care au urmat.

1. Ascensiunea Chinei si a celorlalte tari din BRIC

Daca incalzirea climatica nu ocupa primul loc este pentru ca toate efectele sale nu se resimt inca. Conturul lumii viitoare - precum cresterea economica si geopolitica mondiala - va fi modelat de influenta noilor puteri ale secolului XXI: China, India si Brazilia, intre altele.

Primele doua tari nu sunt deloc 'noi' puteri. China si India au dominat economia mondiala din negura istoriei si pana in prima jumatate a secolului XIX.

Ascensiunea economica a celor doua tari a fost unul dintre principalele motoare ale cresterii mondiale: ramane de vazut daca anul 2011 va fi marcat sau nu de un crah bursier; daca Statele Unite si Europa vor putea sa se imprumute in continuare pentru a-si relansa economiile; daca lumea va ajunge la un acord asupra emisiilor de gaze cu efect de sera; daca vom reusi sa limitam, o data pentru totdeauna, proliferarea armelor de distrugere in masa.

Tarile BRIC si-au inceput ascensiunea in epoca obsesiei americane pentru bin Laden; astazi, viitorul SUA depinde de capacitatea lor de a-si concentra atentia asupra evenimentelor fundamentale.

********

Asta inseamna ca atentatele de la World Trade Center au fost nesemnificative? Nu, bineinteles. 11 septembrie 2001 ramane o data aparte in istoria Americii; a schimbat viziunea pe care o aveam asupra vulnerabilitatilor americane, a naturii amenintarilor care planeaza asupra SUA si a conceptului de putere in lume.

I-a determinat pe american sa readuca in discutie numeroase idei preconcepute legate de natura Americii, de aliantele sale, de puterea militara si de viziunea SUA asupra lumii. Costul uman al atacurilor si repercusiunile au fost teribile - pentru victimele teroristilor, pentru familiile soldatilor americani si pentru numeroasele victime ale operatinilor militare americane.

A schimbat America. I-a arata limitele. Ne-a constrans sa ne reanalizam. Ne-a slabit - si nobletea unei maini de americani in fata acestei incercari ne-a permis sa trecem prin durere. In cele din urma, evenimentul a fost plin de invataminte.

Unul dintre aceste invataminte este esential: in perioada de criza, o natiune trebuie sa faca totul pentru a-si pastra mintea limpede, pentru a putea sa plaseze fiecare eveniment intr-un context mai larg - si sa evalueze aceste evenimente prin prisma interesului pe termen lung. Nu ne mai putem permite sa lasam un eveniment izolat sa paraziteze viziunea de ansamblu, ca o gaura neagra istorica capabila sa aspire si sa deformeze tot ce o inconjoara.

"Daca vrem sa trimite 11 Septembrie la rangul de simplu fapt istoric, trebuie sa incepem prin a face diferenta intre ce este si ce nu este; sa analizam motivele importantei sale si sa intelegem ca nu a fost decat unul dintre numeroasele evenimente care au marcat primul deceniu al secolului XXI", incheie David J. Rothkopf.

********

Rothkopf este presedinte si director la Garten Rothkopf, o companie internationala specializata in tendintele evolutiilor globale, in special cele asociate cu schimbari climatice si decizii energetice, piete emergente si risc global.

A scris peste 150 de articole publicate in The New York Times, The Washington Post, USA Today, The Financial Times, The International Herald Tribune, The Los Angeles Times, The Miami Herald, Foreign Affairs si Foreign Policy.

In ultima sa carte, Superclass: The Global Power Elite and the World They Are Making. (martie 2008), el sustine ca 6.000 de indivizi, reuniti pe motive geografice, pedigree, networking si noroc, detin o putere de neegalat asupra lumii afacerilor.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Egipt: Ambasada israeliana a fost invadata de protestatarii egipteni

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Sept 10, 2011 2:32 am

Egipt: Ambasada israeliana a fost invadata de protestatarii egipteni. Ambasadorul israelian in Egipt, Yitzhak Levanon, se pregateste sa paraseasca tara !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ambasada Israelului la Cairo a fost invadata vineri seara de protestatarii egipteni in timpul unei manifestatii violente care a dus la ranirea a sute de oameni, transmite AFP. Demonstrantii care au invadat ambasada au aruncat documente "confidentiale" de la unul din birourile cladirii, situat intr-un imobil inalt de douazeci de etaje.

In uma confruntarilor violente, aproximativ 450 de oameni au fost raniti, dintre care unul a decedat in urma unui atac de cord, potrivit informatiilor oferite de ministerul sanatatii.

S-au auzit focuri de arma in vecinatate, iar mai multe masini ale politiei au fost arse sau avariate, potrivit unui jurnalist al AFP. Sute de soldati si zeci de masini blindate au fost aduse sambata in apropierea ambasadei, in cartierul Guiza, pe malul vestic al Nilului, iar iluminatul public a fost oprit.

Presedintele american Barack Obama si-a exprimat ingrijorarea fata de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu si a cerut autoritatilor egiptene sa protejeze ambasada. La randul sau, ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, l-a contactat pe secretarul american al apararii, Leon Penetta, si a solictat asistenta pentru protejarea ambasadei israeliene.

Ambasadorul israelian in Egipt, Yitzhak Levanon, impreuna cu familia sa, colaboratorii si alti cetateni israelieni se aflau vineri seara pe aeroportul din Cairo si asteptau un avion care sa-i duca in Israel, conform informatiilor oferite de oficialitati ale aeroportului.

Potrivit agentiei de presa Mena, care citeaza martori, protestatarii au invadat o sala dedicata arhivelor diplomatice. Dupa-amiaza, manifestantii inarmati cu ciocane, bare de fier si franghii au doborat un zid de protectie, ridicat recent de autoritatile egiptene pentru protectia ambasadei. Un protestatar egiptean a reusit sa ridice steagul israelian de pe cladirea ambasadei pentru a doua oara in mai putin de o luna.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Zece motive care ne indreptatesc sa punem sub semnul intrebarii Incidentul 9/11

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Sept 10, 2011 2:48 am

10 ani de la atentatele din SUA !

Zece motive care ne indreptatesc sa punem sub semnul intrebarii Incidentul 9/11 !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

O zi obișnuită din luna septembrie, în care, de dimineață, un cer impecabil de albastru trona peste metropola New Yorkului. Trenul 7 Express se grăbea spre Manhattan bătând în surdină șinele de pe scheletul de fier al terasamentului suspendat peste Roosevelt Avenue și o porțiune din Queens Bulevard. Eram în picioare, lângă ușile din partea stângă a trenului, realmente strivit de călătorii urcați în stația Junction Heights. Mă uitam afară pe geamul trenului numărând clădirile tatuate abuziv cu graffiti. Știam că în zonele locuite de mexicani, portoricani și filipinezi arta străzii nu are nici culoare, nici miros, nici reguli... Trenul se mișca greoi, tremurând la fiecare oprire pentru ca să pornească din nou, într-o zvâcnire incomodă. Geamul trenului era zgîriat cu vârful de cuțit, de alți artist-wanna-be, evadați din societatea respectului și a bunului simț... în suburbiile orașului. Privit printre linile zgârieturilor diforme, silueta Manhattanului apărea neclară, tăiată hilar în forme geometrice imposibile. Vârful clădirii Empire State era decapitat, fațada sediului ONU părea a fi după gratii... mai jos, clădirile cele mai înalte, mai impresionante, Gemenii... dipăreau neclar într-o ceață fumurie. Ce fel de ceață o oră atât de matinală, m-a stăfulgerat un gând, punându-l pe seama mirajului creat de sticla geamului zgâriat. Apoi un alt val de fum răbufnește peste unul dintre turnuri... Am tresărit nedumerit, încercând să mă uit prin ochiul unui alt geam de alături, care fusese ferit de vandalim. Atunci am văzut și nu îmi venea să cred - parcă era un vis - silueta unui avion alb, care se îndrepta stil kamikaze spre cel de al doilea turn, lovindu-l din plin... Explozia uriașă a globului de foc s-a înălțat într-o trombă fumurie, ca o prevestire apocaliptică pătând puritatea cerului albastru din 11 septembrie, 2001. Începea tragedia unei istorii americane care nu va fi uitată niciodată... la care, într-o anumită măsură, fiecare din locuitorii orașului New York a luat parte. Mă număr și eu printre aceștia...

Clasificat de guvernul american drept atac terorist împotriva Americii, tragedie națională în acceptul unamim al instrumentelor media, incident regretabil pentru unii, internal job pentru alții, evenimentul dureros din 09/11/01 a schimbat pentru totdeauna fața Americii. Se vorbea la un moment dat că este cel de al doilea Pearl Harbour... care a dat naștere uneia dintre cele mai controversate teorii a conspirației din întreaga istorie americană. Imediat după 9/11 au apărut și semnele de întrebare legate de ceea ce, de ce și cum s-a întâmplat? Grupurile de activiști sociali și partizani ale acestora cu o poziție net antiguvernatorială au dezvoltat o mulțime de întrebări, la care nu a răspuns nimeni – satisfăcător – nici până în ziua de astăzi.

• După ce s-a așteptat 442 de zile pentru a se începe o investigație oficială, de ce Comisia 9/11 nu a reușit să răspundă la peste 70% din întrebările venite din partea familiilor victimelor?
• De ce Lee Hamilton și Thomas Keane (vicepreședinți ai Comisiei 9/11) și autorii cărții „Without Precedent”, au menționat în paginile volumului că investigația Comisiei 9/11 „a fost aranjată în așa fel încât să eșueze”?
• De ce nu s-a menționat în raportul Comisiei 9/11 și despre Clădirea 7 din complexul WTC, o clădire de 47 de etaje care s-a prăbușit, în aceeași zi dar la un interval de câteva ore, după cele două turnuri?
• De ce – conform statisticilor publice – din ce în ce mai multe persoane oficiale din cadrul Armatei Americane, Serviciului de Inteligență, Poliției, Guvernului local, precum și ingineri, arhitecți, piloți profesioniști și profesori pun în umbra îndoielii varianta oficială a incidentului 9/11?
• De ce nu au fost făcute public toate imaginile înregistrate de cele aproximativ 80 de camere de luat vedere, instalate în jurul Pentagonului, ci doar câteva secvențe ale impactului avionului cu pereții clădirii?
• De ce nu există nici o indicație absolută a implicării lui Osama Bin Laden, pe atunci nr.1 pe lista FBI a celor mai cătate persoane, în incidentul 9/11?
• Ce fel de forță a reușit să pulverizeze cea mai mare parte a birourilor și a betoanelor din pereții cele două turnuri, făcându-le praf, și să arunce grinzile masive de oțel la o depărtare de 120 de metri?
• De ce nu este investigat șeful, de atunci, al Agenției de spionaj pakistaneze pentru transferul sumei de 100.000 de dolari în contul lui Mohammed Atta, conducătorul celor 19 deturnători de avioane? S-a făcut cunoscut publicului că în august 2003, guvernul american a ordonat agenției EPA să declare date false despre calitatea aerului, în zona Ground Zero. Ca urmare peste 50 de mii de oameni s-au îmbolnăvit de afecțiuni ale căilor respiratorii și mulți dintre acesștia au murit.
• De ce nimeni nu a fost găsit vinovat pentru aceasta? Întrebările pot continua pentru că spațiul răspunsului este lăsat vid...

Probabil una dintre cele mai misterioase întrebări este cea adresată fostului vice-președinte Dick Cheney: ce ordin ați dat, în ziua de 9/11 referitor la aeronava care a provocat tragicul eveniment de la Pentagon? Întrebarea se bazează pe mărturia făcută de Norman Mineta – ministrul transporturilor – care în timpul audierii sale în cadrul Comisiei 9/11 declara: „Am văzut un tânăr care tocmai intrase la vicepreședinte zicând «Avionul este la 50 de mile depărtare. Acum este la 30 de mile depărtare...» Când a ajuns la propoziția «este la 10 mile depărtare», tânărul l-a întrebat imediat pe vicepreședinte «Do the orders still stand»? Atunci vicepreședintele și-a întors capul spre el replicându-i «Of course the orders still stand. Have you heard anything to the contrary»? Ei bine, atunci eu nu știam nimic din tot ceea ce această convorbire însemna” – își încheia declarația ministrul Mineta.

Coincindețe? Contradicții? Minciuni? Pe 10 septembrie 2001, ministrul apărării Donald Rumsfeld anunța că Pentagonul are 2.3 trilioane de dolari de adjustări nedocumentate. Cu alte cuvinte banii sunt dispăruți fără urmă! S-a format imediat o comisie de contabili care a fost însărcinată cu investigarea acestei uriașe delapidări. Este doar o simplă coincidență că aeronava a lovit Pentagonul tocmai în secțiunea în care această comisie adunasa toate documentele pentru a fi evaluate? Toți contabili au murit iar documentele au fost distruse.

Sensul interogativ al acestui articol se continuă indefinit, deoarece peste o bună parte a publicului american mai planează încă o formă incurabilă de paranoia colectivă. Indusă sau nu de către anumite agenții guvernamentale, aceasta persistă ca un coșmar prelungit din ziua de 11 septembrie, 2001, ziua plângerii pentru întreaga Americă.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

BCR reduce prognozele economice pentru acest an şi 2012

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Sept 10, 2011 8:16 am

BCR reduce prognozele economice pentru acest an şi 2012, sub estimările autorităţilor şi FMI !

Banca Comercială Română a revizut în scădere prognozele de creştere economică pentru acest an şi pentru anul viitor, la 1,4% şi, respectiv, 2,9%, din cauza riscului crescut de contagiune de pe pieţele externe, noile niveluri fiind sub estimările autorităţilor române şi cele ale FMI.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Estimările anterioare ale băncii indicau un avans al economiei de 2% pentru acest an şi de 3,9% pentru 2012, potrivit economistului-şef al BCR, Lucian Anghel.

Autorităţile române şi FMI estimeză pentru acest an o creştere economică de 1,5% şi de 3,5-4% pentru 2012.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat recent că reprezentanţii Ministerului Finanţelor se vor întâlni la sfârşitul lunii septembrie cu oficiali ai FMI şi Comisiei Europene pentru a stabili dacă va fi menţinută prognoza de creştere economică de 1,5% pentru acest an.

"Riscul de contagiune este semnificativ în cazul României, iar efectele adverse se pot transmite prin intermediul cererii de export şi influxurilor de capital", a declarat Anghel într-un comunicat prezentat la "Conferinţele BCR" la Mamaia.

El a arătat că dacă Guvernul va reuşi să impulsioneze proiectele de infrastructură în acest an, iar trendul recent din sectorul nerezidenţial se va menţine, construcţiile vor "avea şansa" să înregistreze un avans zero în acest an.

"Odată cu încetinirea inflaţiei în iulie, când efectul majorării TVA s-a disipat, şansele revenirii vânzărilor cu amănuntul încep să crească. Un trend ascendant mai vizibil ar putea fi observat în trimestrul al patrulea, în condiţiile unui efect de bază favorabil mai pronunţat. Aceasta nu va fi îndeajuns ca vânzările cu amănuntul să devină pozitive la nivelul întregului an 2011", a spus Anghel.

Economistul BCR nu exclude posibilitatea unui derapaj fiscal în anul electoral 2012, însă prezenţa FMI în România poate fi o garanţie că limita abaterii de la ţinta de deficit bugetar pentru anul următor va rămâne rezonabilă.

În plan internaţional, mai mulţi economişti şi politicieni au semnalat în ultima perioadă că economia mondială îşi încetineşte ritmul de creştere, iar alţii vorbesc chiar despre întoarcerea la recesiune.

Preţurile de consum au scăzut în iulie pentru a doua lună consecutiv, astfel că rata anuală a inflaţiei a coborât la 4,85%, ajutată şi de eliminarea efectului de bază din iulie 2010, când a fost majorată TVA.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă că multe din ţările care păreau că îşi reiau creşterea economică "au început să dea înapoi", iar în România guvernarea se va desfăşura în continuare sub semnul prudenţei, spunând: "Suntem pregătiţi şi ne rugăm la Dumnezeu, şi la Germania, Italia, Franţa, Spania".

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Sept 10, 2011 8:37 am

Băsescu despre o revenire a crizei: Suntem pregătiţi şi ne rugăm la Dumnezeu, la Germania, la Italia ! affraid

Preşedintele Traian Băsescuu afirmă că multe din ţările care păreau că îşi reiau creşterea economică "au început să dea înapoi", iar în România guvernarea se va desfăşura în continuare sub semnul prudenţei, spunând: "Suntem pregătiţi şi ne rugăm la Dumnezeu, şi la Germania, Italia, Franţa, Spania".

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Preşedintele Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la finalul discursului susţinut la Şcoala de vară a UNPR care are loc la Mangalia.

"Pot să fac un post-scriptum?
Tot în zona foarte serioasă, că poate aşteptaţi de la mine şi o idee, un punct de vedere cu privire la evoluţiile care sunt. Vedem toţi că multe din ţările care păreau că-şi reiau creşterea au început să dea înapoi din punctul de vedere al creşterii, al şomajului. De aceea, guvernarea noastră în continuare se va desfăşura sub egida prudenţei. Ştim ce avem de făcut în situaţia în care se deteriorează mediul economic în Europa. Suntem pregătiţi şi ne rugăm la Dumnezeu, şi la Germania, Italia, Franţa, Spania, care ne sunt pieţele pe care noi exportăm, să-şi menţină un nivel de creştere acceptabil pentru ca influenţa pe România să fie cât mai mică"
, a spus Băsescu, aplaudat de cei prezenţi.

Traian Băsescu a adăugat că, în caz contrar, guvernarea va trebui să fie pregătită ca în 2012 să nu facă "paradă electorală cu bani publici".

"Dacă însă nu va fi aşa, va trebui să fim pregătiţi ca în anul 2012 să nu facem paradă electorală cu banii publici şi să facem ce trebuie", a adăugat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Mangalia, la Şcoala de vară a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, el mulţumindu-le liderilor formaţiunii că au asigurat stabilitatea guvernării, într-o perioadă extrem de dificilă.

Peste 500 de membri ai UNPR din toată ţara participă la cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară a formaţiunii, care se desfăşoară între 6 - 10 septembrie, la Mangalia.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Depozite bancare mult mai mici comparativ cu bulgarii, ungurii sau polonezii

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Sept 11, 2011 1:59 pm

Românii au depozite bancare mult mai mici comparativ cu bulgarii, ungurii sau polonezii !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Valoarea medie a depozitelor bancare ale românilor este de numai 1.193 de euro, cu 60% mai mică faţă de bulgari, de peste două ori mai scăzută comparativ cu ungurii şi polonezii, în timp ce în Germania depozitul mediu pe cap de locuitor trece de 20.600 de euro, potrivit unui studiu A.T. Kearney.

În Bulgaria, valoarea medie a depozitelor populaţiei se situează la 1.905 euro, în Ungaria şi Polonia la 2.743 euro, respectiv 2.907 euro, în timp ce Germania are o medie de 20.638 euro.

Dintre fostele state comuniste incluse în studiul realizat de firma de consultanţă, Cehia, cu 6.790 euro, şi Slovenia, cu 7.405 euro, au cea mai bună situaţie.

Restul statelor analizate, Italia, Grecia, Spania şi Franţa, au depozite medii între 13.400 şi 16.773 euro. Datele se referă la valoarea medie a depozitelor pe cap de locuitor în luna mai.

Valoarea totală a depozitelor bancare ale populaţiei în România se situa la 25,6 miliarde de euro în mai, în creştere de la 24,3 miliarde de euro în mai anul trecut şi 22 miliarde de euro în mai 2009. Depozitele au crescut în toate ţările din regiune analizate, cu excepţia Greciei.

În Bulgaria, valoarea totală a depozitelor populaţiei se ridică la 14,3 miliarde de euro, în Polonia la 111 miliarde de euro, în Cehia la 71,5 miliarde de euro, în Ungaria la 27,4 miliarde de euro, în Slovenia la 15,2 miliarde de euro, iar în Grecia la 160 de miliarde de euro.

Dintre ţările din Europa de Vest analizate, în Germania populaţia are cele mai mari depozite, de 1.687 miliarde de euro, urmată de Franţa, cu 1.091,5 miliarde de euro, Italia, cu 812,7 miliarde de euro, şi Spania, cu 736,2 miliarde de euro.

Românii au avut, în intervalul mai 2010-mai 2011, cea mai redusă creştere lunară a depozitelor dintre cele 11 ţări analizate, de numai 5,3 euro, în timp ce în Italia şi Grecia depozitele au scăzut.

Germanii şi-au majorat depozitele cu 61 de euro lunar în intervalul analizat, la fal ca francezii, Cehia şi Spania cu 52 de euro, respectiv 51 de euro, iar Polonia cu 27,5 euro.

Creşteri mai mari comparativ cu România au avut şi Bulgaria, cu 17,4 euro, Slovenia, cu 15,5 euro, şi Ungaria, cu 9,7 euro.

În Italia, depozitele au avut o scădere lunară de 0,5 euro în intervalul analizat, iar în Grecia de aproape 180 de euro.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Situaţia României este fragilă

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Sept 11, 2011 2:12 pm

Financial Times: Ţările din Europa Centrală şi de Est au puţine posibilităţi de a susţine economia. Situaţia României este fragilă !

Statele din Europa Centrală şi de Est (ECE) au puţine posibilităţi de susţinere a economiei în contextul impactului actualelor turbulenţe financiare asupra creşterii, iar situaţia României este atât de fragilă încât a fost nevoită să încheie un nou acord cu FMI, potrivit blogului Financial Times.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nervozitatea privind Grecia, şocul demisiei germanului Jurgen Stark din consiliul executiv al Băncii Centrale Europene şi temerile privind perspectivele economice şi finanţarea au afectat puternic, vineri, bursele din Europa Centrală şi de Est, potrivit blogului FT.

Îngrijorarea tot mai mare privind încetinirea economiei în Europa de Vest, cea mai mare piaţă de export a statelor din regiune, a amplificat efectul. Cu excepţia Poloniei, ţările UE din Europa Centrală şi de Est sunt prea mici pentru a avea un consum intern semnificativ şi depind de cererea din Vest.

În acest context, posibilităţile pentru măsuri fiscale locale de sprijinire a economiei sunt foarte limitate, notează publicaţia.

"Ungaria este deja împovărată de datorii şi de nevoia unei consolidări fiscale. Situaţia României este atât de fragilă că a încheiat recent (în mod prudent) un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional. Alte ţări dispun, de asemenea, de un arsenal limitat. Polonia, unde statul a accelerat împrumuturile în 2009, are un spaţiu redus de manevră, întrucât îndatorarea se apropie de nivelul maxim permis prin lege", se arată în articolul postat pe blogul FT.

În luna martie, România a decis să prelungească înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Atunci, Fondul a pus la dispoziţia României o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

Sursa: mediafax.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Sept 12, 2011 1:25 am

Gladiatorul Andy Whitfield A Pierdut Batalia Cu Viata Ieri 11 Septembrie!

Actorul australian Andy Whitfield, cunoscut mai ales pentru rolul principal în serialul de succes ”Spartacus: Blood and Sand”, a încetat din viaţă duminică la vârsta de 39 de ani.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Andy Whitfield a murit la Sydney, în Australia, la 18 luni după ce a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, a declarat managerul acestuia Sam Maydew pentru Associated Press..

"Într-o frumoasă şi însorită dimineaţă din Sydney, înconjurat de familia sa, în braţele soţiei sale iubitoare, tânărul nostru luptător Andy Whitfield a pierdut bătălia pe care o purta de 18 luni cu cancerul', a afirmat într-un comunicat soţia lui Whitfield, Vashti. 'El a trecut mai departe liniştit, înconjurat de dragoste. Le mulţumim tuturor fanilor, dragostea şi sprijinul cărora ne-au ajutat să ajungem până aici. Va fi ţinut minte ca bărbatul, tatăl şi soţul bun, curajos şi inspirator care era".

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Whitfield a devenit celebru după ce a interpretat rolul legendarului sclav şi gladiator trac Spartacus - un personaj făcut faimos de Kirk Douglas în filmul regizat în 1960 de Stanley Kubrick. Andy Whitfield a apărut în toate cele 13 episoade ale primului sezon difuzat în 2010 şi se pregătea să înceapă filmările pentru cel de-al doilea când a fost diagnosticat cu cancer.

Sursa: jurnalul.ro

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Legea Big Brother

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Sept 12, 2011 8:54 am

Autoritatea nationala pentru protectia datelor personale nu este de acord cu noul proiect al "Legii Big Brother"/Nici ANCOM nu a vrut sa avizeze acest proiect !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Noul proiect al Legii privind retinerea pentru sase luni a datelor de trafic si localizare pentru convorbirile telefonice si pe internet, asa numita Lege Big Brother, contine in cea mai mare parte prevederi identice cu legea similara din 2008 care a fost deja declarata neconstitutionala, atentioneaza pe site-ul propriu Autoritatea nationala pentru protectia datelor personale (ANSPDCP), care nu a dorit sa avizeze acest proiect. Printre obiectii se numara accesul la date a organelor de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale, lipsa unei proceduri clare de solicitare si comunicare a datelor retinute de furnizori catre autoritatile competente. Ionut Negrescu, secretar general adjunct in Ministerul Comunicatiilor, sustine ca proiectul, menit sa transpuna in legislatia nationala o directiva UE, va fi prezentat spre aprobarea Guvernului, posibil in aceasta luna, in pofida obiectiilor primite.

- "Una din principalele obiectii ale ANSPDCP s-a referit la accesul la date a organelor de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale, prin raportare la prevederile art. 4 din Directiva nr. 2006/24/CE, conform carora statele membre vor adopta masuri pentru a se asigura ca datele stocate vor fi folosite doar de catre autoritatile nationale competente in cazuri specifice si potrivit legislatiei nationale.

- O alta obiectie rezida in lipsa unei proceduri clare de solicitare si comunicare a datelor retinute de furnizori catre autoritatile competente.

- In acelasi timp, s-a solicitat ca proiectul sa contina prevederi referitoare la alocarea resurselor financiare si umane necesare indeplinirii noilor competente stabilite in sarcina Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal", se arata in comunicatul autoritatii.

Concluzia institutiei este ca noul proiect de lege "contine, in cea mai mare parte, prevederi identice cu cele ale Legii nr. 298/2008" declarata neconstitutionala in anul 2009.

Ionut Negrescu, secretar general MCSI: Vom prezenta in Guvern argumente pentru obtinerea unui aviz pozitiv

Contactat de HotNews.ro, Ionut Negrescu, secretar general in MCSI a precizat ca proiectul va fi supus avizarii Guvernului in pofida acestor obiectii.

- "Sunt doua mari observatii facute de ANSPDCP. Prima ar fi eliminarea procedurii exacte de solicitare si comunicare a datelor. In noul proiect se face referire la noul cod de procedura penala, unde se spune ca procurorul este cel care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala. Practic acum procurorul da avizul pentru aceste date. In legea anterioara era nevoie de mandat de la judecator. A doua vizeaza alocarea resurselor financiare pt ANSPDCP. Aici nu stiu ce sa zic, ei trebuie sa solicite buget cand se discuta in Parlament", a spus Ionut Negrescu.

Intrebat despre obiectia legata de "accesul la date a organelor de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale", Negrescu a precizat ca "in proiect nu sunt mentionate numele institutiilor dar sunt definite clar tipurile de institutii ce pot avea acces la date".

Nici ANCOM nu ar fi de acord cu anumite obligatii care i se impun prin acest proiect legislativ

Oficialul MCSI a mai spus ca la acest proiect de act normativ a primit nu punct de vedere si de la ANCOM in care autoritatea isi exprima dezacordul fata de anumite obligatii care i-ar reveni in situatia in care legea ar fi aprobata, precum cea de colectare a datelor stocate de furnizorii de telecomunicatii.

"Pana acum proiectul a fost avizat de MAI si SRI, iar de la ANCOM am primit un punct de vedere. Oficialii ANCOM au spus ca nu este de competenta lor sa verifice operatorii daca au baze de date si nici daca operatorii raspund util solicitarii venite din partea institutiilor. Mai precizeaza ca datele statistice nu trebuie colectate de ANCOM direct de la furnizori, ci de catre o institutie publica de la autoritatile competente", a mai spus Ionut Negrescu.

Noul proiect legislativ ar mai trebui sa primeasca in perioada urmatoare avize de la Departamentul Afacerilor Europene (DAE), Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor. Oficialul MCSI spera ca proiectul de act normativ sa vie avizat de Guvern in aceasta luna.

Ce date de comunicare ar trebui stocate de furnizorii de telecomunicatii

Proiectul de Lege privind retinerea pentru sase luni a datelor de trafic si localizare pentru convorbirile telefonice si pe internet nu se refera la continutul convorbirilor si este motivat de autoritati prin obligatia de implementare a unei directive UE emisa in 2006.

Potrivit propunerii, furnizorii de comunicatii electronice (telefonie si internet) vor fi obligati sa asigure pe cheltuiala proprie crearea si administrarea unei baze de date, in format electronic, in vederea retinerii, pentru o perioada de 6 luni de la data efectuarii comunicarii, datele de comunicare referitoare la: sursa, destinatia, data, ora si durata convorbirii, tipul de comunicare, echipamentul de comunicatie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament si pentru identificarea locatiei echipamentului de comunicatii mobile.

In 2008 in Romania a fost emisa o lege similara (Legea 298/2008) in aplicarea acestei Directive UE, dar in 2009 Curtea Consitutionala a declarat actul neconstitutional. Proiectul a fost relansat in dezbatere publica in luna iunie din acest an si mai multe ONG-uri au semnalat ca are in continuare prevederi anticonstitutionale.

Graba cu care autoritatile au suspus consultarii publice acest proiect este teama legata de o sanctiune din partea Comisiei Europene. De altfel, Comisia Europeana a declansat deja pe 16 iunie 2011 o procedura de infringement (incalcare a dreptului comunitar) impotriva Romaniei. Suntem abia in primul stadiu al acestei proceduri europene, care are trei etape din care ultima este procesul la Curtea Europeana de Justitie.

UPDATE Presedintele ANCOM a solicitat eliminarea atributiilor de control care i-ar reveni autoritatii, pe motiv ca nu sunt baze legale

Conducerea autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM) a venit luni cu precizari suplimentare legate de acest subiect tratat pe HotNews.ro, in care subliniaza ca dupa primirea acestui proiect spre avizare, "l-a returnat neavizat catre MCSI, solicitand eliminarea atributiilor ANCOM din cuprinsul acestui proiect de Lege si pastrarea prevederilor initiale ale proiectului cu privire la desemnarea ANSPDCP ca autoritate competenta sa monitorizeze aplicarea prevederilor acestei legi, sistem adoptat de altfel si de Legea nr. 298/2008.".

"Obiectiile ANCOM cu privire la forma proiectului de lege primita spre avizare rezida in faptul ca Autoritatea nu are atributii legale in domeniul tehnologiei informatiei, al bazelor de date care prelucreaza date cu caracter personal sau alte categorii de date, si, prin urmare, nici expertiza tehnica necesara pentru a efectua controale in ceea ce priveste respectarea de catre furnizori a obligatiei de a crea si administra o baza de date in format electronic, care sa permita retinerea si stocarea anumitor categorii de date (date de trafic si de localizare a persoanelor fizice si juridice, precum si date necesare pentru identificarea abonatului sau a utilizatorului inregistrat). Aceste date sunt prelucrate in prezent de catre furnizori in conformitate cu prevederile Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu completarile ulterioare, sub monitorizarea ANSPDCP", a declarat pentru HotNews.ro Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Mai mult, acesta sustine ca nu este justificata nici prevederea ca ANCOM sa se ocupe de solicitarea datelor de la furnizori.

"(...) Autoritatea considera ca implicarea sa in procedura de solicitare, respectiv transmitere a unor date solicitate de catre organele judiciare si organele de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale, in cadrul activitatilor de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor grave, chiar daca aceasta obligatie incumba furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice destinate publicului, nu se justifica. O aplicare eficienta si uniforma a acestui act normativ ar putea fi asigurata doar prin reglementarea unui sistem unitar de monitorizare si control, nefiind oportun ca aceste atributii sa fie partajate de doua institutii publice (ANCOM si ANSPDPC)", a mai spus Catalin Marinescu.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Vedete pline de celulita

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Sept 12, 2011 9:15 am

A fi o celebritate internationala nu-ti asigura un corp perfect indiferent de cate tratamente si produse incerci.

Se pare ca si celebritatile din lumea muzicii si a filmului se confrunta cu deranjanta celulita...

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sursa: socialdiva.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Dan Voiculescu a trimis o scrisoare Consiliului Audiovizualului din Franta

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Sept 12, 2011 10:48 am

Dan Voiculescu a trimis o scrisoare Consiliului Audiovizualului din Franta: Jjignirile desprinse din repertoriul miscarii naziste la adresa unui popor european mi se par incalificabile !

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vicepresedintele Senatului, conservatorul Dan Voiculescu, a trimis o [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] deschisa catre Consiliul Audiovizualului din Franta, in care catalogheaza "incredibil si incalificabil" prezenta la televiziunea franceza a unor "jigniri desprinse parca din repertoriul miscarii naziste la adresa unui popor european". Voiculescu s-a referit la o emisiune recenta a programului de satira "Les Guignols de l'Info", unde cele doua marionete "invitate" in platou pentru a discuta meciul de fotbal Romania - Franta care urma sa aiba loc in acea zi la Bucuresti (6 septembrie), s-au intrecut in glume umilitoare pe seama romanilor: "Nu sunt sigur ca meciul va incepe pentru ca atunci cand arbitrul va arunca moneda in aer nu e sigur ca o sa cada inapoi pe pamant, cu totii romanii aia acolo ... Tactic, trebuie evitat contactul direct cu romanii, pentru ca au paduchi".

Iata cateva pasaje din scrisoarea deschisa trimisa de Dan Voiculescu:

- Va scriu in calitate de european responsabil, care cunoaste istoria incarcata si sensibila a acestui continent in materie de rasism, xenofobie sau agresivitate inter-etnica.

- Faptul ca in Franta zilelor noastre - Franta, o tara care a infruntat direct agresiunea hitlerista! - sunt posibile, in cadrul unor emisiuni de larga audienta, jigniri desprinse parca din repertoriul miscarii naziste la adresa unui popor european mi se pare incredibil si incalificabil.

- "Glumele" si ofensele gazduite de emisiunea "Les Guignols de l'Info", din data de 6.09.2011, reproduc cu fidelitate cliseele proferate in anii 30-40 de miscarile anti-semite la adresa evreilor: "hoti", "paduchiosi", "nespalati", care traiau in "ghetto-uri mizerabile". Incadrarea unor astfel de ofense in cadrul "satirei" justifica si legitimeaza pastrand logica scuzei invocate - fecunda activitate "satirica" a unui personaj precum Joseph Goebbels.

- Marea problema ridicata de ofensele proferate in cadrul emisiunii "Les Guignols de l'Info" nu consta in jignirea sensibilitatii unui popor european, ci in posibilitatea reactivarii - in inima Europei civilizate - a unui discurs de o agresivitate simbolica care frizeaza nazismul.

- Va adresez solicitarea de a analiza oportunitatea sanctionarii emisiunii "Les Guignols de l'Info", mergandu-se pana la suspendarea acesteia pana la stabilirea unui cod deontologic aflat in concordanta cu valorile elementare ale Uniunii Europene - valori pe care realizatorii emisiunii le sfideaza in mod asumat.

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Criza 2.0. Pe cine sacrificam acum?

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Sept 12, 2011 11:49 pm

Criza 2.0. Pe cine sacrificam acum? Investitorii financiari detinatori de bonduri sau eternul perdant, contribuabilul?

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

In 2008 schema a fost simpla: salvam bancile si preluam datoria privata la cea publica. Prima veste proasta pentru gulerele albe din financiar-bancar este ca in conditii de supraindatorare economiile nu isi revin, deci o noua taxare a contribuabilului nu mai e posibila. A doua veste proasta pentru amatorii de bonusuri astronomicee este ca inflatia sub care sperau sa se bage mizeria seamana deocamdata a deflatie, din acelasi motiv de supraindatorare care incetineste viteza de circulatie a banilor. In sfarsit, autoritatile par sa ia in calcul sacrificarea porcului ingrasat din contabilizarea riscurilor exagerate, detinatorii de bonduri (vezi “falimentul controlat al Greciei”), ceaa ce inseamna ca se vor impiedica in sfarsit si cei “prea mari sa cada”.

Grecii par sa realizeze ca taxand suplimentar veniturile risti sa adancesti recesiunea si deficitul bugetar. Solutia lor recenta pentru echilibrarea bugetului este taxarea proprietatilor. Ce te faci insa daca nici asa nu colectezi banii scontati (poate ca proprietarii amana plata impozitului in cauza, in speranta ca schimbarea coalitiei de guvernamant va aduce o noua filozofie fiscala)? Grecia nu poate plati pur si simplu datoriile pe care le-a strans iar falimentul ei este implacabil, dovada ca Germania pare sa ia tot mai mult in calcul asta in declaratii oficiale si nu stiri “pe surse”.Nimeni n-o sa doreasca insa in Grecia iesirea din spatiul euro si plata datoriilor in drahme, din simplul motiv ca drahma se va face praf in secunda doi iar grecii isi vor converti imediat economiile in euro si dolari, costul vietii urmand sa creasca fulgerator (tara depinde de importuri energetice). Iar cadru legal pentru eliminarea unui stat din zona euro nu exista inca. Apoi, cum sa elimini un stat dupa ce l-ai fortat sa privatizeze in graba active valoroase pentru a-si achita datoriile? Pietele au nevoie de o solutie pe termen scurt iar scaderea cotatiilor bancilor in ultima perioada pare sa arate care va fi aceasta.

Suntem tot acolo de unde am plecat in 2008, cu mentiunea ca intre timp statele sunt mult mai datoare si economiile la fel de slabite !

Daca in 2008 s-a considerat ca dinozaurii din financiar-bancar sunt prea mari ca sa cada, acum Guvernele isi dau seama ca ele insele nu sunt prea mari ca sa cada daca vor insista incarcand la nota de plata a contribuabilului consumatia bancilor. Suntem tot acolo de unde am plecat in 2008, cu mentiunea ca intre timp statele sunt mult mai datoare si economiile la fel de slabite dupa terminarea injectiilor monetare si programelor de stimulare. Orice amanare a solutiei reale (default controlat, asumarea pierderilor de catre sectorul financiar, inchiderea bancilor cu probleme prea mari, preluarea de catre stat a celor care pot supravietui, eliminand actionariatul privat) nu va face decat sa agraveze situatia. Singura intrebare care se pune aici este cand se va intampla acest lucru: dupa alegerile din 2012 prin mai multe parti ale lumii (caz in care ne mai asteapta un val de QE-uri, inclusiv in Europa, prin care sa se cumpere timp) sau in ultimele luni din 2011?

In 2008 investitorii atacau marile banci listate, vanzarile in lipsa erau la mare moda. Acum cotatiile bondurilor sunt sub presiune. Nu mai exista insa un loc unde sa ascunzi problemele statelor, mizeria nu mai poate fi pasata ca in 2008. Orice taxare suplimentara a contribuabilului impinge economiile in recesiune, si oricum e greu sa pui biruri cand vaca de muls e deja stramtorata. Taxarea suplimentara si progresiva a proprietatilor mobiliare si imobiliare ar reprezenta o solutie, numai ca in acest caz bogatii ar trebui supra-impozitati otova pentru a asigura supravietuirea doar unei categorii a acestora, bancherii, ceea ce iarasi e greu de acceptat. Si in plus asta cere timp si rabdare, ingredient pe care pietele nu il mai poseda acum. Sa rezolvi totul fara convulsii, doar prin inflatie, deja iese din calcul. Dupa trilioanele pompate in ultimii 3 ani inflatia pare cam lesinata, ca sa nu mai pomenim ca sunt zone in care deflatia s-a insurubat hotarat (pietele imobiliare).

Ce urmeaza deci? O mare amnistie in sfera datoriilor suverane si cateva falimente importante in zona financiara. Bancile franceze se pregatesc de downgradare, poate de aici vor veni niste victime. In mod sigur vor exista niste corespondente si in Marea Britanie dar si peste Ocean. Pregatiti-va deci pentru remake-ul “soc si groza” in pietele financiare. Vor exista in final niste preluari de banci cu probleme, fie de concurenta, fie de state si o rescriere a cadrului in care acestea isi desfasoara activitatea.

Si totusi, cand luam actiuni?

Scriam in doua articole anterioare ca un bun moment de a lua actiuni va fi cand panica va lovi din nou bursele si ca singurele mele tinte la BVB sunt Transgaz si Transelectrica pentru perspectivele pe termen lung si pozitia de monopol. Cum as cumpara eu actiuni TEL si TGN? In prima faza as lua la cotatiile actuale de 10-15% din bani, as astepta apoi stiri care sa sperie serios bursele si as mai lua de 35-40% si apoi restul de 50% din suma alocata in acest scop l-as plasa treptat, cand trendul de crestere s-a confirmat, piramidand deci la cotatii in urcare. De ce as lua acum ceva actiuni fara sa astept vesti proaste? As lua acum doar proportional cu sansele ca nimic rau sa nu se intample pentru burse (adica sa se incerce solutia inflatiei), deci 10-15%. De ce nu as plasa restul de bani in momentul in care vestile proaste explodeaza si panica e in toi? Daca va amintiti momentul Lehman, dupa falimentul bancii bursele au mai picat pana in martie 2009. De ce sa nu astept totusi un trend solid de crestere inainte de a lua ceva? Pentru ca nu am nici o garantie ca revenirea va fi una liniara si lenta si nu una brusca, in V (vezi falimentul Long Term Capital Management din anii ‘80).

Sursa: hotnews.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Brânduşele de toamnă, arma secretă împotriva cancerului

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Sept 13, 2011 9:32 pm

Brânduşele de toamnă, arma secretă împotriva cancerului !

Un nou medicament care are potenţialul de a distruge tumorile canceroase de toate tipurile, fără a afecta ţesutul sănătos, ar putea fi testat pe oameni în mai puţin de doi ani.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Medicamentul obţinut din branduşe de toamnă este creat special pentru a deveni activ doar în momentul în care ajunge la tumoare. Compusul conceput de doctori din Marea Britanie, al cărui nume este ICT2588, circulă prin sânge şi ucide celulele canceroase, lăsând neatinse ţesuturile sănătoase.

În laborator, ICT2588 a fost folosit cu succes pe şoareci, tratând cancerul la sân, cel de colon, pulmonar şi de prostată. După o singură injecţie cu acest medicament, jumătate din animale au dat semne că s-au vindecat complet. În plus, în cazul tuturor şoarecilor s-a observat o încetinire a creşterii tumorilor.

Importanţa acestui medicament constă în modul în care este activat de o enzimă pe care tumorile o folosesc pentru a invada ţesutul din jur. Odata activat, el distruge vasele de sânge care alimentează cancerul, determinând moartea celulelor canceroase.

În prezent se poartă discuţii pentru începerea unui studiu efectuat pe oameni, cercetare care va avea o finanţare de 3 milioane de lire sterline. Cel mai probabil, studiul va fi efectuat pe pacienţii de la Spitalul Universitar St. James din Leeds, în următoarele 18-24 de luni.

Medicamentul este bazat pe colchicină, o substanţă foarte toxică aflată în florile şi frunzele brânduşei de toamnă. Încercările anterioare de a trata cancerul cu această substanţă nu au reuşit, din cauza nivelului crescut de toxicitate.

Acum, din fericire, specialiştii au găsit o cale prin care să determine medicamentul să se activeze doar atunci când ajunge la tumoare.

Sursa: descopera.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Un urangutan dependent de fumat va fi dus la dezintoxicare

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Sept 13, 2011 9:48 pm

Un urangutan dependent de fumat va fi dus la dezintoxicare (VIDEO)

Un urangutan ţinut în captivitate, care obişnuia să fumeze ţigări oferite de vizitatori, va fi forţat să renunţe la acest obicei.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Autorităţile au decis să o ia pe Shirley de la o grădina zoologică din statul Johor, Malaysia, considerând că atât ea, cât şi alte animale au fost ţinute aici în condiţii improprii.

Acum, femela urangutan este ţinută în carantină la o altă grădină zoologică dintr-un stat vecin, urmând ca peste câteva săptămâni să fie trimisă într-un centru pentru animale sălbatice din insula Borneo.

Directorul grădinii zoologice în care este găzduită Shirley pentru moment, Ahmad Azhar Mohammed, a declarat că animalul nu va mai primi ţigări pentru că "fumatul nu este o activitate normală pentru urangutani".

Până acum, Shirley a mâncat normal şi nu dă semne de depresie, dar rezultatele examinării medicale nu sunt încă disponibile.

Situaţia urangutanului a fost prezentată autorităţilor la începutul acestui an de un grup de activişti englezi, care au reclamat că vizitatorii aruncă în cuşca lui Shirley ţigări aprinse. Aceştia au declarat că au observat că Shirley părea să sufere anumite schimbări de dispoziţie, devenind agitată atunci când nu avea ţigări la dispoziţie.

Specialiştii cred că, cel mai probabil, Shirley are în jur de 20 de ani, dar nu pot spune cu exactitate când a început să fumeze. Urangutanii pot trăi până la 60 de ani în captivitate.

Sursa: descopera.ro

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Miss Columbia fără lenjerie intimă

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 14, 2011 6:12 am

Miss Columbia, Catalina Robayo, fără lenjerie intimă la Miss Universe !

Concursul Miss Universe este plin de surprize. Candidata Columbiei a fost surprinsă de fotografi la o întâlnire oficială din cadul competiției fără lenjerie intimă, notează site-ul She Knows Entertainment.

Întrucât Catalina Robayo, în vârstă de 22 de ani, a uitat să poarte chiloți, membrii juriului au decis ca toate participantele la titlul de Miss Universe să primească un avertisment, să nu-și uite lenjeria intimă acasă.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Luni, la Sao Paulo, Brazilia, va fi aleasă cea mai frumoasă femeie din lume. Pentru acest titlu se bat 89 de concurente.

“I s-a atras atenția că trebuie să poarte lenjerie. Și ca ținuta ei a fost nepotrivită pentru eveniment. Organizatorii au fost deranjați că o lume întreagă i-a văzut intimitatea (…) Erau mai multe tinere în rochițe scurte la evenimentul respectiv, ceea ce oricum ne îngrijora. Iar când am văzut în ziar fotografia cu Miss Columbia, am rămas șocați. Le-am atenționat că trebuie să fie foarte atente la ținută și este indamisibil să apară fără lenjerie”, a declarat un reprezentat al competiției.

Sursa: b1.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Iubita lui Leonardo DiCaprio s-a pozat goală

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Sept 14, 2011 6:46 am

Iubita lui Leonardo DiCaprio s-a pozat goală puşcă în baie! Shocked

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Blake Lively, actriţa din serialul Gossip Girl, întră în categoria vedetelor ale căror poze intime ajung în presă. Blonda s-a fotografiat goală în baie, iar pozele sunt cât se poate de siropoase.

Noua iubită a lui Leonardo DiCaprio ori este mândră de formele ei şi vrea să se admire şi în fotografii, ori este dornică de promovare, ca de altfel multe dintre vedetele de la Hollywood.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Sursa: b1.ro
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Stiri Worldwide

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 13 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum