Salau bonne femme

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Salau bonne femme

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Oct 16, 2011 9:06 am

Salau bonne femme

O reteta de clasica, poate de moda veche, dar de un rafinament nealterat de trecerea timpului.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Portii: 6

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:
6 fileuri de salau
600 ml supa de peste
150 ml vin alb sec
300 ml smintina dulce
100 grame de unt gras
10 linguri de faina
300 grame ciuperci albe
1/2 lingurita nucsoara rasa
1 foaie de dafin
1 ceapa (de preferat, salota – ceapa frantuzeasca)
1 legatura de patrunjel
100 ml +100 grame de unt pentru prajire
sare
piper

Preparare:
1. Curatati ceapa si patunjelul si tocati-le marunt.
2. Ungeti o tava ceramica, incapatoare, cu unt.
3. Presarati tava cu patrunjel si ceapa si puneti-o deoparte.
4. Taiati ciupercile in sferturi, jumatati sau in lamele groase.
5. Pe o farfurie intinsa, amestecati 7 linguri de faina cu putina sare si piper.
6. Treceti fileurile de peste prin faina, pe ambele parti.
7. Incingeti untul si uleiul intr-o tigaie.
8. Scuturati excesul de faina si prajiti pestele la foc iute pe ambele parti, pina se rumeneste.
9. Intoarceti pestele cu grija sa nu se rupa. Pestele trebuie prajit putin timp – 2-3 minute pe fiecare parte, pina prinde o crusta subtire deasupra. Nu trebuie sa se prajeasca in profunzime.
10. Scoateti pestele pe un servet de hirtie si lasati-l la scurs de excesul de unt.
11. Asezati pestele in tava, peste ceapa si patrunjel.
12. Incingeti cuptorul 160 de grade.
13. Separat, intr-o tigaie adinca sau cratita topiti 100 de grame de unt pentru prepararea sosului.
14. Adaugati 3 linguri de faina si amestecati timp de 30 de secunde fara sa-si schimbe culoarea.
15. Stingeti cu supa de peste si vinul amestecind constant pentru a preveni formarea cocoloaselor.
16. Adaugati foaia de dafin si nucsoara.
17. Adaugati ciupercile si fierbeti la foc mic timp de 6-8 minute pina se patrund.
18. Adaugati smintina dulce si asezonati cu sare si piper.
19. Turnati sosul peste pestele din tava.
20. Introduceti tava la cuptor pentru 20 de minute pina se rumeneste la suprafata.

Salaul bonne femme se serveste fierbinte, cu garnituri de cartofi (nature, stropiti cu unt si patrunjel sau duchesse).

sursa: smartwoman.hotnews.ro

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Autorul acestui mesaj a fost eliminat din forum. - Afisati mesajul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum