Sanatate

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Ian 29, 2012 12:50 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Acest film documentar studiază legătura dintre alimentaţia noastră şi starea de sănătate şi avansează ipoteza că multe dintre bolile de care suferim pot fi controlate printr-o alimentaţie sănătoasă.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Sam Feb 11, 2012 3:46 am

Becurile "ecologice" sunt toxice, emana substanţe cancerigene, produc smog electric şi provoacă migrene

Uniunea Europeană a interzis din 2010 vânzarea becurilor normale incandescente cu putere mai mare de 75 de Watti, iar începand cu anul 2013 a tuturor acestor tipuri de becuri, sub pretextul "reducerii emisiilor de carbon". În locul acestora sunt promovate becurile fluorescente compacte cunoscute sub mai multe denumiri: becuri CFL(Compact fluorescent lamp), becuri economice (datorită consumului de energie mai redus) şi chiar becuri "ecologice".

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Dar oare aceste becuri sunt chiar "ecologice" sau este vorba doar de o altă pacaleală de marketing la fel ca în cazul "pielii ecologice" si a "parchetului ecologic" care emana substante toxice? Se ştie deja că dacă un bec "ecologic" este spart, împrăştie cantităţi periculoase de mercur, fluor şi metale grele, care odată ajunse în natură şi în apa freatică ne pot îmbolnăvi. Specialiştii spun că aceste substante afectează grav sistemul renal şi creierul. În cazul în care un bec economic se sparge, comisia franceză pentru protecţia consumatorilor recomandă aerisirea îndelungata a încăperii. De asemenea, folosirea mănusilor şi a unei hârtii absorbante. În niciun caz nu se va utiliza aspiratorul, pentru că acesta împraştie particulele de mercur în toată incaperea. În plus, când aceste becuri funcţionează, emit şi alte substanţe cancerigene.

Becurile economice de tip CFL emană substanţe chimice care cauzează cancer, au anunţat oameni de ştiinţă germani, în contextul în care siguranţa acestor becuri este pusă la îndoială.
Cercetătorii au precizat că aceste becuri nu trebuie lăsate aprinse pentru perioade lungi de timp sau amplasate lângă capul unei persoane, întrucât emană substanţe toxice. Becurile economice nu trebuie folosite de adulţi la citit sau ţinut lângă capul copiilor, mai spun experţii (mai bine nu le folositi deloc in casa sau la birou).

Cercetarea germanilor arată că substanţele chimice sunt degajate sub formă de abur. Printre ele se numără fenolul, o otravă injectată de nazişti pentru a omorî victimele din lagărele de concentrare, dar şi naftalină şi stiren. Testele arată că materialele folosite la fabricarea becurilor sunt probabil responsabile pentru efectele lor secundare dăunătoare.

"Un smog electric apare în jurul acestor becuri. De aceea, trebuie folosite cât mai puţin posibil. Nu trebuie folosite în zone neaerisite şi în niciun caz în apropierea capului", spune Andreas Kirchner, de la Federaţia Inginerilor Germani.

În plus folosirea becurilor economice de tip CFL nu face decât să crească şi mai mult riscul de cancer mamar, susţin oamenii de ştiinţa israelieni. Explicaţia este aceea că noile becurile emit un spectru luminos ceva mai apropiat de cel al luminii naturale (în comparaţie cu cel "gălbui" al becurilor clasice), ce păcăleşte corpul uman, inhibând astfel productia nocturnă a hormonului numit melatonina, relateaza The Telegraph. Melatonina ne protejeaza de cateva tipuri de cancer, printre care cel mamar şi de prostata. Acest hormon este influentat decisiv de ceasul biologic.

"Becurile ecologice sunt foarte eficiente, dar o dată ce au fost utilizate, devin o bombă biologică cu ceas" a declarat si Leonard Robinson, directorul adjunct al Departamentului pentru Controlul Substanţelor Toxice din California, pentru foxnews.com.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Din aceste motive în cazul în care consumul de energie electrica nu este o problema se recomanda revenirea la vechile tipuri de becuri cu incandescenta (in speranta ca totusi se vor mai gasi pe piata) sau varianta folosirii becurilor economice de tip LED.

sursa: yoga.blogspot.com
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Mar 05, 2012 11:00 am

Are 70 de ani, dar arată ca la 30! Femeia care a găsit elixirul tinereţii!

Anette Larkins, în vârstă de 70 de ani, din Florida a uimit o lume întreagă. Deşi este mamă şi bunică poţi să juri că are maxim 30 de ani.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Femeia spune ca a găsit elixirul tinereţii şi mărturiseşte că nu a apelat niciodată la chirurgia estetică. Ea spune că secretul constă în dieta pe care o respectă cu sfinţenie încă de când avea 27 de ani: este vegetariană şi mănâncă doar fructe şi legume crude, pe care le cultivă singură în propria grădină. Mai mult, ea colectează apă de ploaie pe care o bea ca atare şi cu ajutorul căreia îşi prepară diverse sucuri."Mănânc doar fructe, legume, nuci şi seminţe. Grădina mea e plină de legume şi consum doar alimente crude. Nu pot mânca alt tip de mâncare. Diverse persoane îl întrebă pe soţul meu de ce este cu o femeie atât de tânără. Sunt o femeie energică, mă trezesc la 5.30 în fiecare zi şi sunt plină de energie", a declarat Anette Larkins, care a publicat şi o carte despre cum a trecut la dieta minune. Soţul femeii are 54 de ani şi nu urmează acelaşi regim ca şi soţia lui, însă este mândru de faptul că are o parteneră de viaţă care pare să nu îmbătrânească niciodată.
Se pare că elixirul tinereţii nu este chiar o poveste. În urma unui studiu, cercetătorii au descoperit că extractul de fruct de rodie, care includea atât miez cât şi coaja şi seminţele, duce la reducerea semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor, precum şi la efecte benefice asupra îmbătrânirii pielii.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Video: epicfail.com
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de denyels la data de Mar Mar 06, 2012 7:43 am

UN SFAT UTIL

DUPA O ARSURA

... a bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era teribila, apoi a spart doua oua, a separat albusul, l-a batut putin si l-a pus pe arsura. Mana ei era atat de arsa incat, cu cat punea albusul pe piele aceasta se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea si care era colagen natural. A aplicat albusul strat dupa strat timp de o ora. Mai tarziu nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie. Ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila, dar spre surprinderea ei dupa 10 zile nu mai avea nici o urma de la acea intamplare, nu mai avea NIMIC !!!Nici culoarea pielii nu s-a schimbat, acea parte arsa s-a recuperat total datorita colagenului existent in albus, care in realitate este o placenta si este plina de vitamine !
avatar
denyels
     

Avertismente :  Mesaje : 2356

http://www.infotv.ro/news/31-07-2012/campioni

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mier Mar 14, 2012 11:24 am

Evitati feliatoarele de mezeluri si carne!

Mezelurile, brânzeturile şi alte specialităţi care vă încântă de obicei au fost etichetate cu risc înalt de contaminare cu bacterii înalt patogene, dintre care Listeria face ravagii. Rata ei de multiplicare la raionul unde se feliază aceste produse creşte rapid, chiar în condiţii de păstrare igienice.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Dacă adăugăm la asta faptul că produsele respective sunt consumate reci, fără a fi supuse unui tratament termic, veţi înţelege îngrijorarea specialiştilor în igienă alimentară. Listeria se simte confortabil chiar în frigidere, acolo unde celelalte bacterii dârdâie.

De unde această contaminare cu Listeria?
Nu doar din frigiderele supermarketurilor, ci mai ales de la maşina de feliat! Fără o curăţare frecventă a acestei maşini (ceea ce eu nu am văzut absolut niciodată să se facă în astfel de magazine!), lama de feliat este instrumentul perfect de transmitere a Listeriei de la salam la pastramă, la şuncă, la muşchi şi la toate celelalte care se feliază acolo.

Sigur, ideal ar fi să cereţi vânzătoarei să cureţe maşina înainte să vă servească. Şi mai sigur, nimeni nu o să facă asta la cererea niciunui cumpărător. Plus că vă veţi alege şi cu nişte priviri furioase de la cei care aşteaptă în spate, la rând…
Dar, dacă tot cumpăraţi astfel de produse, măcar cumpăraţi o bucată întreagă, netăiată, pe cât posibil. Dacă aţi cumpărat ceva feliat la supermarket, aruncaţi la gunoi tot ce nu aţi mâncat în decurs de o săptămână.

În plus, când vă pregătiţi un sandviş, nu ar fi rău dacă aţi strecura şi puţin muştar. Cercetătorii de la Universitatea de stat din Washington au descoperit că 90% dintre bacteriile cele mai patogene, Listeria, Escherichia Coli şi Salmonella, mor după două ore de expunere la muştar.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Mar 18, 2012 12:12 am

Un sfert din carnea de pui din România, contaminată cu bacteria Campylobacter

În urma controalelor realizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a constatat că 23% din carnea de pui controlată era contaminată cu bacteria Campylobacter, arată un raport al autorităţii. Această bacterie poate duce la toxiinfecţie alimentară.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Bacteria Campylobacter duce la apariţia toxiinfecţiilor alimentare !

"România realizează frecvent controale pentru a vedea incidenţa bacteriei Campylobacter în carnea de pui. Astfel de controale sunt realizate la nivelul Uniunii Europene, ca recomandare a celor de la EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară), care a constatat că incidenţa bacteriei Campylobacter a depăşit-o pe cea a bacteriei E.coli", a declarat, şeful biroului de presă al ANSVSA.

Potrivit raportului, incidenţa bacteriei Campylobacter a fost monitorizată pe teritoriul ţării noatre începând cu anul 2009, ca urmare a unei decizii luate de Comisia Europeană.

Incidenţa bacteriei în România, în scădere

Astfel, în anii 2009 şi 2010 s-au analizat în total 447 probe provenind de la carcasele de pui din abatoare. Din acestea s-a identificat prezenţa bacteriei Campylobacter în 182 probe. În anul 2011 s-a determinat prezenţa acestei bacterii în 115 probe din cele 490 luate pentru analize.

"Datele mai arată că, în urma controalelor efectuate, incidenţa bacteriei Campylobacter a scăzut. Ca urmare a măsurilor aplicate de către ANSVSA, în fermele şi abatoarele de pasăre, procentul de probe pozitive depistate în carnea de pasăre analizată a scăzut de la 63% în anul 2008, la 41% în anul 2009, la 38% în anul 2010, ajungând la 23% la sfârşitul anului 2011", a mai spus reprezentanta ANSVSA.

Analizele au fost efectuate în cadrul Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Campylobacter al Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, precum şi în laboratoare acreditate ale Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene (Alba, Bacău, Brăila, Braşov, Iaşi, Satu-Mare, Vaslui).

Continuarea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Mar 19, 2012 10:25 pm

A fi sau a nu fi iodata - Dilema sarii din bucate

Suntem agresati cu iod de zeci de ani, iar asta trebuie sa inceteze. Nu de alta, dar ne pandesc boli grave, inclusiv afectiuni oncologice.
Este solicitarea facuta de reprezentantii Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica. Ei le cer guvernantilor sa schimbe actuala lege care interzice vanzarea sarii normale in magazine.

Un risc exista, ne transmit si medicii endocrinologi, insa sunt cazuri rare si, mai ales, vindecabile. Iar binefacerile iodului in sare sunt mult mai mari, potrivit autoritatilor medicale.

Sarea din [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] trebuie sa fie musai iodata. Asta au hotarat guvernantii in 2002, cand au interzis de la comercializarea din magazine a sarii fara iod.

Si nu a disparut doar de pe rafturi. Sarea normala a fost eliminata atat din paine, cat si din toate produsele de panificatie. E permisa, ce-i drep,t in magazinele naturiste sau farmacii, dar nu se gaseste intotdeauna. Si ramane optionala in industria alimentara si in hrana animalelor.

Tocmai de aceea Asociatia Operatorilor din Industria Ecologica cer ferm autoritatilor schimbarea legislatiei si reintroducerea sarii fara iod in toate magazinele.

Nu e normal, spun acestia, sa ne tratam in fiecare zi cu iod in conditiile in care nu suferim de hipotiroidism, adica nu avem deficit de iod.

Cu atat mai mult cu cat, sustin reprezentantii asociatiei, exista riscul imbolnavirii grave a unor oameni sanatosi. Cea mai banala ar fi alergia la iod.

Doctor Pavel Chirila, vicepresedinte Bio Romania: ''Poporul roman este agresat cu iod. Excesul de iod duce la cancer de tiroida. In plus, cresc alergiile."

Acest scenariu sumbru nu e respins in totalitate de specialistii endocrinologi. Un risc ar exista, insa vorbim de cazuri rare, si mai ales vindecabile, sustin expertii de la Institutul de Endocrinologie Parhon.

Chiar si in conditiile in care romanul mananca 11 grame de sare pe zi, adica dublu fata de doza recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, oficialii Institutului de Sanatate Publica insista ca nu avem de ce sa ne facem probleme.

Argumentele nu sunt insa suficiente pentru reprezentantii Asociatiei Bio Romania, decisi sa ajunga si la Comisia Europeana.

In replica, Ministerul Sanatatii precizeaza ca in lume exista alte 12 state cu legislatii similare cu a noastra.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Mar 20, 2012 11:23 am

TED VIDEO - O noua perspectiva privind diagnosticarea tulburarilor de invatare la copii

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aditi Shankardass a descoperit un fapt surprinzator, in timp ce studia pentru doctorat cauzele neurologice ale dislexiei la copii. Se estimeaza ca unul din sase copii sufera de o tulburare de dezvoltare, iar asta inseamna ca fiecare dintre noi cunoaste cel putin un copil care sufera de o tulburare de dezvoltare. In ciuda faptului ca fiecare dintre aceste tulburari isi au originea in creier, majoritatea acestor tulburari sunt diagnosticate doar pe baza comportamentului observabil.
Diagnosticarea unei tulburari a creierului fara a te uita de fapt la creier este similar cu a trata un pacient care sufera de inima pe baza simptomelor fizice, fara a face macar o electrocardiograma sau o radiografie a pieptului. Aditi Shankardass explică cum echipamentele remarcabile pentru encefalografie ale laboratorului sau au scos la iveala diagnostice gresite si cum au transformat vietile copiilor.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Apr 01, 2012 2:07 am

11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic

Ştim cu toţii că în fiecare aliment putem găsi substanţe nocive pentru organism, cum ar fi aşa numitele E-uri,însă nimeni nu ne spune că mâncând o banală îngheţată de vanilie vom înghiţi şi secreţii anale şi urină de la castori sau că într-o ciocolată vom putea găsi păr de şobolan.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Companiile alimentare pot face reclamă folosindu-se de expresii precum arome naturale, calorii reduse şi conţinut mare de vitamine, însă este puţin probabil ca acestea să promoveze utilizarea de vezici de la peşte, nisip sau păr uman, scrie Business Insider.

Iată 11 ingrediente dezgustătoare pe care le-am putea consuma zilnic în 11 produse, fără să ne dăm seama:

Colorant roşu: Roşu de coşenilă (carminul), o substanţă extrasă din insecta cu acelaşi nume, folosit de compania Starbucks în produsele gen frapuccino, pe care le etichetează ca fiind vegetale. Odată cu iaurtul, gemul, prăjiturile şi produsele din tomate pe care le-am consumat până acum se poate spune că am consumat şi cel puţin un kilogram de carmin. Asta înseamnă că am ingerat şi cel puţin 70.000 de coşenile. Gândacul este zdrobit pentru a se obţine colorantul roşu.

Îngheţată: Secreţii anale de la castor. Aromele de vanilie şi căpşuni ale îngheţatelor ar putea fi intensificate de ''castoreum'', un amestec din secreţii anale şi urină de la castori. Se găseşte, de asemenea, în parfumuri. Amestecul respectiv este etichetat sub denumirea de ''arome naturale'', deci nu vom şti niciodată că le mâncăm.

Bere: Vezici de peşte. Cleiul de peşte, obţinut din vezici uscate de peşte, îi dă berii aspectul de galben strălucitor.
Chilli: Nisip. Unul dintre ingredientele cheie ale produsului Wendy's chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudră de sticlă.

Jeleu sau gelatină: Ţesut conjunctiv de la animale. Gelatina este făcută din colagen, care este fiert în ţesut conjunctiv. În prezent, gelatina este cel mai probabil făcută din piele de porc.

Guma de mestecat: Secreţii de la oaie. Lanolina, o secreţie uleioasă întâlnită în lâna de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. Poate fi găsită şi în produse cosmetice, de protecţie solară sau în produsele pentru copii.

Brânza: Rumeguş. Celuloza, sau rumeguşul, este un ingredient ce se găseşte în brânza fărâmiţată. Ajută ca bucăţile de brânză să nu se unească între ele.

Pâine: Pene de raţă şi păr de om. L-cisteina este un aminoacid adăugat la multe produse coapte, introducându-se în aluat cu scopul de a creşte viteza de procesare industrială. În timp ce o parte din L-cisteină este direct sintetizată în laboratoare, cea mai mare parte este extrasă dintr-o sursă ieftină şi abundentă de proteine ​​naturale: părul uman sau penele de raţă.

Ciuperci: Larve. Autorităţile americane susţin că este legal să existe până la 19 larve şi 74 de acarieni într-o cutie de ciuperci conservate.

Chipsurile de cartofi: [b]Agenţi de curăţare. Bisulfitul de sodiu este utilizat în majoritatea agenţilor de curăţare folosiţi la vasele de toaletă. Este folosit, de asemenea, pentru a extinde durata de valabilitate şi pentru a decolora chipsurile.

Ciocolata: Păr de şoarece. Nu spunem că părul de şoarece este ingredientul secret al ciocolatei... însă ar putea apărea accidental. Autorităţile americane permit existenţa unui fir de păr la o anumită cantitate de ciocolată.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Apr 10, 2012 7:59 am

Apa de la robinet si monstrii care salasuiesc in ea

Sunt vechi şi de 200 de milioane de ani, dar până acum nu i-ai văzut niciodată atât de aproape. Imaginile care te pot face să renunţi la ceea ce te ţine in viaţa, mai exact, apa noastra cea de toate zilele.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Australianul Clemens Wirth a filmat microorganismele care trăisc în apa de la robinet. Sunt urâte, adevăraţi monştri care se bălăcesc în lichidul vital, care ne menţine în viaţă.
Unele dintre ele sunt atât de vechi, încât parcă au apărut de când lumea şi pământul. Cel mai bătrân microb descoperit de Wirth în apă are 200 de milioane de ani şi nu e nici pe departe cel mai dizgraţios dintre aceste fiinţe mici.

Sunt străvezii, se mişcă încet, plutesc sau înoată, se înmulţesc şi, mai grav, le înghiţim când bem apă. Chiar dacă prezenţa lor este, în anumite limite, normală, filmuleţul de mai jos te poate şoca şi, dacă eşti foarte influenţabil, te pot face să renunţi la apă, iar lipsa lichidelor reprezintă o moarte sigură.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Dum Apr 15, 2012 8:23 am

Vitaminele care ne îmbolnăvesc

O simplă căutare pe Google a cuvântului "vitamine" generează milioane de rezultate. Cotrobăind prin site-uri, veţi da peste expresii care susţin utilizarea vitaminele, anunţând că acestea "cresc nivelul de energie", "stimulează funcţia cerebrală", "îmbunătăţesc viaţa sexuală" şi "stopează sau chiar vindecă unele tipuri de cancer". Toate aceste site-uri ne ajută să ne explicăm de ce anual se cheltuiesc miliarde pentru cumpărarea vitaminelor. Oare acestea chiar ne fac bine? Numai bine, întotdeauna?

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

În Marea Britanie, în 2006, s-au cheltuit pe suplimente de vitamine şi minerale 220 de milioane de lire sterline (!), conform statisticilor Food Standards Agency.

Cu toate acestea, din ce în ce mai multe cercetări efectuate în ultimul timp contrazic afirmaţiile laudative legate de beneficiile vitaminelor, demonstrând că vitaminele pot avea uneori efecte nefaste asupra sănătăţii.

Exemple concrete

Una din cele mai şocante dezvăluiri, a fost aceea că 30% dintre multivitaminele de pe piaţă conţin ingrediente în alte doze decât cele declarate pe prospect. Mai mult, studiul realizat de asociaţia ConsumerLab.com susţinea că unele dintre acestea sunt contaminate cu plumb. Rezultatele cercetării au fost publicate în 2009 şi şoca tocmai datorită faptului că primele simptome ale intoxicaţiei cu plumb sunt, de obicei, subtile şi nespecifice, putând apărea la nivelul sistemului nervos, al celui gastro-intestinal sau muscular. În cazul în care problema nu este depistată la timp, plumbul poate provoca delir, atacuri de apoplexie sau chiar comă.

Un alt studiu, publicat la începutul anului 2007 în Journal of the American Medical Association releva că administrarea de antioxidanţi (vitaminele A, C, E şi precursorul vitaminei A, betacarotenul) sub formă sintetică poate creşte riscul de deces. Studiul în cauză a uimit multă lume, mai ales că, până atunci, antioxidanţii se bucuraseră de o reputaţie foarte bună ca apărători ai organismului împotriva radicalilor liberi, care afectează celulele şi accelerează procesul îmbătrânirii. Cu toate acestea, reputaţia antioxidanţilor a fost puternic zdruncinată atunci când coroborarea datelor din 47 de studii clinice, care implicau 181.000 de adulţi, a demonstrat că administrarea vitaminei A, a betacarotenului şia vitaminei E, separat sau combinate, creşte riscul de deces cu 16 procente.
În mod evident, o asemenea descoperire nu putea să nu genereze controverse. Mulţi doctori au criticat cercetarea, susţinând că studiile analizate au fost prea diferite între ele, iar comparaţiile nu puteau fi relevante. Cu toate acestea, părerile au rămas împărţite, mulţi medici întrebându-se de ce atât de mulţi oameni preferă să ia suplimente alimentare în loc să mănânce alimentele din care îşi pot extrage vitaminele şi mineralele necesare.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Câteva luni mai târziu, oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional al Cancerului din SUA au descoperit că bărbaţii care au luat mai mult de o pastilă de multivitamine pe zi aveau un risc cu 32% mai mare de a dezvolta cancer de prostată, dublându-li-se totodată şansele de a muri din cauza acestei boli. Riscul era mai mare dacă persoana în cauză avea astfel de cazuri în familie şi dacă lua suplimente de seleniu, beta-caroten sau zinc.
.
Tot în 2007, specialiştii de la Universitatea din Washington au aflat că administrarea unor doze mari de vitamina E, de-a lungul a mai bine de 10 ani, creşte uşor riscul apariţiei cancerului pulmonar la persoanele fumătoare. Deşi studiul a fost realizat pe un eşantion de 78.000 de adulţi din Washington, nici presa şi nici oamenii de ştiinţă nu au făcut mare vâlvă, având în vedere că procentele de creştere erau mici, între 7% şi 28%, iar persoanele în cauză erau fumătoare.

Cel mai recent studiu, care aduce în discuţie efectele negative al vitaminelor, a fost elaborat de specialişti din SUA, Finlanda, Norvegia şi Coreea de Sud. Aceştia au studiat efectele pe termen lung pe care le pot avea vitaminele asupra organismului uman, printr-o cercetare ce a inclus 38.772 femei cu vârste cuprinse între 55 şi 69 de ani. Rezultatele au relevat că nivelul ridicat de cupru din corp creşte riscul morţii premature cu 18%. Mai mult, acidul folic, care este recomandat femeilor însărcinate, creşte şansele de deces cu aproape 6%, iar nivelul ridicat de fier în organism sporeşte acest risc cu 4%. Multivitaminele cresc şi ele riscul de deces cu 2,4 procente, suplimentele de vitamina B6 cu 4%, magneziul cu 3,6%, iar zincul cu 3%. Deşi această cercetarea confirmă o alta efectuată la Universitatea din Copenhaga, în 2008, care demonstra că suplimentele alimentare cresc riscul decesului cu până la 16 %, mulţi oameni de ştiinţă dezmint rezultatele, spunând că mare parte din pacienţi luau aceste suplimente ca tratament pentru anumite afecţiuni. Ei dau exemplul unui persoane care are anemie si care, dacă nu s-ar trata, tot ar avea un risc crescut de deces.

Chiar dacă unele vitamine nu ne fac rău, ele nu fac nici bine. Cu alte cuvinte, administrarea unor suplimente alimentare ar putea (în cel mai bun caz) să nu aibă niciun efect asupra oraganismului nostru. Acest lucru l-a demonstrat de curând jurnalistul John Cloud de la Time care a luat 3.000 de pastile de astfel de suplimente alimentare, timp de 5 luni. După ce a luat zilnic 22 de pastile, singurele efecte au fost creşterea greutăţii (cu 5 kilograme) şi a nivelului de vitamină D.

Experimentul americanului vine să susţină studii anterioare, precum cele referitoare la eficienţa vitaminei C. 30 de studii, ce au implicat peste 11.000 oameni, care au luat zilnic minimum 200 mg de vitamina C, au demonstrat că vitamina în cauză oferă o protecţie mult prea mică împotriva răcelilor, faţă de numărul mare de pastile administrate.

Problema dozajului

Majoritatea oamenilor cred că aceste pastile sunt naturale şi sigure şi au o încredere oarbă în ele, din moment ce se pot elibera fără prescripţie medicală. Totuşi, problema nu este chiar atât de simplă. Supradozajul cu vitamina E, de exemplu, poate creşte riscul apariţiei hemoragiilor, mai ales dacă pacientul ia anumite medicamente pentru inimă, de genul anticoagulantelor. Pe de altă parte, prea multă vitamina A creşte riscul apariţiei cancerului la ficat şi la plămâni, putând cauza şi malformaţii congenitale sau reducerea densităţii oaselor.

Veştile bune

Din fericire, există şi părţi bune. Cercetările au demonstrat că vitamina D are un rol important în absorbţia de calciu şi în susţinerea sănătăţii oaselor. Vitamina B6 şi-a îmbunătăţit şi ea reputaţia, odată ce oamenii de ştiinţă au descoperit că, dacă acesta este combinată cu metionina (un amionoacid) poate reduce riscul dezvoltării cancerului la plămâni, chiar şi în cazul fumătorilor. Mai mult, aportul de vitamine din complexul B poate încetini semnificativ apariţia bolii Alzheimer, spun studii recente.

Alimente versus pastile

Oricum ar fi, un lucru pare neîndoielnic: a ne procura vitaminele din surse naturale este mult mai bine decât să le luăm sub formă sintetică - fabricate în laborator şi cumpărate de la farmacie. Nimeni nu ştie sigur motivul pentru care hrana este mai benefică decât pastilele, dar una din teorii este aceea că natura oferă un echilibru perfect de compuşi care nu poate fi replicat pe deplin în laborator.

Deşi există dovezi că vitaminele C, E şi betacarotenul protejează inima atunci când sunt provenite din alimente, un studiu recent al specialiştilor de la Universitatea Harvard a demonstrat că ele nu oferă această protecţie atunci când provin din suplimente alimentare sintetice.

Tocmai din acest motiv, specialiştii spun că oamenii ar trebui să aibă, în primul rând, o dietă sănătoasă şi echilibrată. În acest fel, nu ar mai fi nevoie să apeleze la suplimentele alimentare decât în cazul în care se observă un deficit major al unei anumite vitamine.

Este de cea mai mare importanţă să evităm supradozarea acestor substanţe sub formă de pastile. Cele mai mari beneficii aduse corpului vin din partea unei diete corespunzătoare, dar numai 3% din populaţie reuşeşte să aibă un asemenea regim. Prin urmare, administrarea suplimentelor alimentare ar trebui să se facă numai la sfatul unui medic specialist, iar în cazul în care totuşi decideţi să le luaţi fără această recomandare, ar fi bine să vă informaţi, să citiţi cu atenţie prospectul (vorba reclamelor), ca să vedeţi cum e cu eventualele efecte adverse şi să vă consultaţi cu farmacistul.

Dar e mult mai bine să învăţăm să mâncăm sănătos. Şi parcă e mai plăcut decât să luăm pastile.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Lun Apr 23, 2012 1:10 am

Surpriza: o mare parte din laptele din magazine NU e natural, e lapte praf

O mare parte din laptele vândut în magazine nu este natural, fiind produs din lapte praf, iar vina aparţine "probabil autorităţilor", a declarat luni ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale -IBA Bucureşti.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

"Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural", a spus Fuia.
El a spus că de vină pentru această situaţie sunt autorităţile şi legislaţia.

"Cine poartă vina? Vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces. Poate există şi un vid legislativ pe această temă", a afirmat ministrul.

El a amintit şi despre anumite dezbateri din ultima vreme din presă care au avut ca temă brânza contrafăcută.

Ministrul a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie "ce pun pe masă" în fiecare zi.

sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Night Watcher la data de Mar Mai 15, 2012 9:17 pm

Cat de periculoase sunt becurile economice

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][b]
avatar
Night Watcher
     

Avertismente :  Mesaje : 709

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de denyels la data de Sam Mai 19, 2012 9:21 am

Sfat: cum sa scapi de capuse, daca s-au fixat pe corp


Valabil pentru oameni si pentru animale

Din batrani si experienta proprie (avand animale), indiferent de
stadiul in care este capusa, ori doar o pata neagra, ori deja umflata de
sange, ca un bob de fasole:


1. Daca s-a prins
o capusa si ai in casa untura, acoper-o complet cu untura solida si
dupa doua-trei minute se desprinde (ea se sufoca, untura nu permite nici
un strop de aer si capusa scoate capul din piele);
daca nu s-a desprins inca, pui untura din nou.

2. Daca ai tinctura de iod, imbibi foarte bine un tampon de
vata in tinctura si tii pe capusa cateva minute (3-4) si ea se va
desprinde. Eventual mai picuri cativa stropi de tinctura pe tampon in
timp ce il tii pe capusa. Atentie, nu iod simplu ci numai tinctura !
Daca este adanc prinsa in piele, repeti operatiunea. Atunci cand o rupi
fortat si ramane capul in piele, se produce infectia.
Faceti asta si nu veti ajunge la doctor.

3. Daca vezi pe mana, picior etc. o insecta mica verde sau
bruna cu o pozitie ciudata infipta sub piele faci urmatoarele:

Cu un tampon de tifon bine inmuiat in acetona se tamponeaza insecta si
in citeva minute cade singura. Se desinfecteaza bine cu iod si se spala
bine mainile cu apa si sapun. Se unge locul cu alifie de galbenele cu
propolis. Se institue regim cu fructe si legume, iar medicul de
specialitate face tratamen cu antibiotice. Sper sa nu fie nevoie, dar
este bine de retinut.
avatar
denyels
     

Avertismente :  Mesaje : 2356

http://www.infotv.ro/news/31-07-2012/campioni

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de denyels la data de Mier Mai 23, 2012 7:43 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ghid de sfaturi practice despre cum sã iesi viu dintr-un spital din Romania (articol aparut in "Academia Catavencu")

A
dat boala în tine si te-a mîncat undeva sã te duci la spital în loc sã
iei un pumn de antibiotice ori sã-ti storci singur cosul de pe fund? Ei
bine, mosule, s-ar putea s-o mierlesti. Ca sã scapi viu dintr-un spital
românesc, care, culmea, se poate chema, cinic, Filantropia, si nu,
onest, IML, îti trebuie nu doar noroc de jucãtor rusnac de ruletã, ci si
un pic de scoalã a vietii. Asa cã ia aici si citeste, cît încã mai vezi
cu ochiul liber, cîteva sfaturi practice culese de pe patul de
suferintã!
Spaga
Tehnica înfiptului la buzunarul
de la halat e primul lucru care îti asigurã supravietuirea. E o miscare
pe care trebuie s-o exersezi dinainte, dacã vrei sã-ti iasã din prima si
sã nu bagi banii pe lîngã. "Palmat" se cheamã tehnica si e împrumutatã
din practicile hotilor de portofele, care lucreazã fin, fãrã sã atingã
haina în buzunarul cãreia îsi strecoarã mîna. Diferenta e cã ei scot, pe
cînd tu bagi.
Decisivã e aici miscarea de învãluire, felul discret
în care te apropii de obiectiv, îl tintesti cu coada ochiului, palmezi
suma cu degetul mare si profiti de cele cîteva secunde în care victima
îti indicã buzunarul corect printr-o usoarã mlãdiere a coapsei.
Introduci, apoi retragi mîna discret.
Atentie: nu te uita niciodatã fix la buzunar. E semn de proastã crestere si poate genera suspiciuni.
Cearsafurile
Singura
chestie care lipseste de pe un cearsaf de spital românesc e "Ghitzã was
here" scris cu carioca. În rest, gãsesti de toate: singe închegat (care
nici mãcar nu e al tãu), pete zgrunturoase de apret turnat cu cãldarea
în cazanul în care s-au fiert albiturile si care te zgîrie la cur, pete
de ketchup nu, cã nu se dã ketchup în spital, muci si - de ce nu? - ulei
de motor de la un fost mecanic auto decedat, internat înaintea ta.
A
doua chestie nasoalã e cã cearsaful de spital e conceput, de regulã,
pentru bolnavi pigmei, asa cã, oricît te-ai strãdui, n-o sã reusesti în
veci sã ai cearsaf si sub cap, si sub cur, si sub picioare. Alege sã ai
sub picioare, nu de alta, dar dacã stai fãrã ciorapi risti sã te
pricopsesti cu o micozã pe viatã de la saltea.
WC-urile si, mai ales, dusul
Ideal ar fi sã-ti propui ca pe perioada internãrii sã nu mergi
la budã si sã nu te speli. Au fost cazuri de pacienti cãrora le-a iesit.
Dar ei au fost exceptii.
Prin urmare, e absolut necesar sã dispui de folii de unicã folosintã, pentru colac (mã rog, dacã existã colac). Cu cît aveti mai
multe, cu atît mai bine, cãci puteti face oricînd afaceri cu ele printre colegii de salon. Se vor vinde ca pîinea caldã.
Cu
dusul e mai greu, fiindcã sînt ori încuiate, ori stricate, ori tre'
sã-l stii pe directorul spitalului sau pe ministrul Sãnãtãtii ca sã ai
acces la ele. Recomandarea noastrã: faceti dus cu servetelele umede.
Asistentele & Reanimarea
Douã lucruri sînt aici esentiale. În primul rînd, înainte de a
te interna, încearcã sã ai cît mai multe bancnote de 5 si 10 lei.
Asistentele sînt niste tonomate care nu dau rest. Acum sã nu te atepti
sã si facã ceva pentru banii ãstia sau mãcar sã zîmbeascã. Ntztz, [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
way! Ei reprezintã un fel de taxã de protectie; dai banu' ca sã nu te
omoare cînd îti fac o injectie, ca sã-ti nimereascã vena din prima cînd
îti iau sînge, ca sã nu te sugrume cu garoul. În cazul în care ajungeti
la reanimare si tre' sã vã umezeascã cineva buzele cu apã: asigurati-vã
cã asistenta cãreia îi dati taxa (aproximativ 100 ron) nu iese din turã
fix cînd iesiti voi din operatie. Nu pentru cã arunci cu banii degeaba
pe asta, care se carã, ci cã aia care vine dupã ea, nefiind plãtitã,
s-ar putea sã te omoare prin însetare.
Haleala

Ideal e sã primesti de-acasã. Totusi, dacã mãnînci la oficial, cel mai
indicat e sã o mirosi înainte si, eventual, sã astepti s-o guste un
coleg de salon aflat în fazã terminalã, desi umblã vorba printre
bolnavii cu experientã cã la "Fundeni", "Bagdasar" sau Universitar nu e
chiar atît de naspa. În anumite cazuri însã, aceste zvonuri au fost
infirmate. Oricum, nu te duci la spital cã sã mãnînci, nu? Dacã voiai
asta alegeai un restaurant.
avatar
denyels
     

Avertismente :  Mesaje : 2356

http://www.infotv.ro/news/31-07-2012/campioni

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de denyels la data de Joi Mai 31, 2012 10:46 am

CURATATI-VA RINICHII


Anii trec si rinichii nostri
filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite
care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e
nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu. Luati un
manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici,
puneti-l intr-un vas, turnati apa curata- un litru- peste el si fierbeti
timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti
intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider . Beti un pahar
pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se
elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati
mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun
tratament pentru rinichi si este natural! Trimiteti tuturor prietenilor
de care va pasa.
avatar
denyels
     

Avertismente :  Mesaje : 2356

http://www.infotv.ro/news/31-07-2012/campioni

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de denyels la data de Lun Dec 03, 2012 11:52 am

n urmă cu patru ani, arădeanca Mariana Maliţa a acceptat ca [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ei, Dennis Tâmplaru (foto), să participe la cunoscuta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]“, aflată atunci la a V-a ediţie. Spera că astfel va găsi o [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] de a face rost de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] necesari pentru a-l vindeca după ce a a rămas paralizat în urma unui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] de circulaţie şi se deplasa la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] respectivă cu ajutorul cârjelor.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Mariana Maliţa susţine că a primit doar o parte din [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] promişi, unul dintre [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] „uitând“ să mai achite suma promisă.


“Cântăreaţa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] şi Cornel Ogrean au dansat pentru Dennis şi au câştigat un [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] de 60.000 de euro. Din aceştia, 20.000 de euro i-am primit imediat de la o [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], însă de la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
care trebuia să ne ajute cu restul de 40.000 de euro nu am mai văzut
nici un ban. Suma ar fi trebuit să fie de ajuns pentru o operaţie în
Franţa. Prima intervenţie chirurgicală, prin care [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
urmau să îi introducă fiului meu o pompă metalică în abdomen, pentru
relaxarea musculaturii, costa 11.000 de euro şi implica deplasarea în
Franţa, la intervale de o lună şi jumătate, pentru [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link],
pe toată perioada vieţii lui Dennis. Asta însemna 4.000 de euro, odată
la şase săptămâni, pentru tot restul vieţii... Nu am vrut să accept, mă
gândeam că [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] pe care urma să îi primesc vor ajunge doar pentru câteva luni. Cei de la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] TV m-au convins să accept această variantă. Dar după ce Dennis a fost [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], cei de la «[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]»
mi-au dat de înţeles că, dacă sponsorul care trebuia să îmi dea restul
de 40.000 de euro nu vrea să mai plătească, ei nu au ce să facă...Ca să
ne ajute cumva, ne-au chemat apoi şi în următorul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] al emisiunii, iar Dennis a mai primit 10.000 de euro. Care s-au terminat după ce am fost de două ori în Franţa, la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Cam în aceeaşi perioadă mi-am pierdut şi locul de muncă şi nu am avut
ce face decât să renunţăm la tratamentul din străinătate. Chiar şi aşa,
operaţia pentru a scoate pompa a costat încă 10.000 de euro. Cei de la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
TV mi-au mai dat 3.000 de euro şi au strâns cam tot atât din donaţii.
Cu ce am mai pus noi, am reuşit să îl operăm. În urma operaţiei, Dennis
nu s-a mai putut deplasa deloc, mai bine de o lună. Ba mai mult, pentru
că organismul său se obişnuise cu substanţa care i se administra, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
l-au supus la alte două operaţii tot în Franţa, o dată la două luni,
iar fiecare a costat câte 5.000 de euro. Am făcut eforturi foarte mari
pentru a face rost de alţi bani, dar până la urmă singura soluţie a fost
ca anul trecut să iau de la nişte persoane un împrumut de 27.000 de
euro, cu garanţie pe locuinţă. N-am mai avut cum să îl plătesc şi acum o
să ne pierdem apartamentul. Pe 6 decembrie va fi scos la licitaţie“
şi-a povestit arădeanca drama prin care trece.
“Din nefericire pentru Dennis, unul dintre sponsorii care şi-au anunţat
disponibilitatea de a-l ajuta nu şi-a mai ţinut promisiunea. Noi am
ştiut de această situaţie încă din 2008 şi am încercat să-l ajutăm.
Dennis a primit de la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] TV SA 22.000 de euro (12.000 în 12 mai 2008 şi 10.000 de euro pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] 2008). (...) Dennis a mai primit 15.000 de euro de la diverşi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Suma totală a acestor donaţii a ajuns la 37.000 de euro. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] TV nu îşi poate asuma responsabilitatea pentru un [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
care nu s-a derulat prin intermediul său şi, din nefericire, nu putem
interveni în nici un fel într- o relaţie contractuală care nu ne
priveşte” a fost declaraţia oficială a postului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] TV.


„Ştiam că au fost ceva probleme, dar nu ştiu mai multe. Nu am mai vorbit
de multă vreme cu ei. În orice caz, eu nu pot să comentez gestul
sponsorului care nu le-a mai dat [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], dar e clar că nu este ok” a spus şi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].


Mariana Maliţa este divorţată de tatăl lui Dennis încă de când băieţelul era mic. Bărbatul, deşi obligat de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
să plătească pensie alimentară, refuză să facă acest lucru. Mai mult,
recent, Mariana a fost diagnosticată cu o malformaţie a vaselor
cerebrale, însă nu are bani nici să se îngrijească. În prezent, singurul
venit al familiei este ajutorul de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] al băiatului, acum în vârstă de 16 ani, de 500 de lei pe lună.
avatar
denyels
     

Avertismente :  Mesaje : 2356

http://www.infotv.ro/news/31-07-2012/campioni

Sus In jos

Re: Sanatate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum