Dulciuri

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Dulciuri

Mesaj Scris de Angel la data de Dum Noi 14, 2010 1:05 am

Bomboane Rafaello

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ingrediente:
400 g margarina, 400 g zahar (preferabil pudra), 400 g nuca de cocos, 400 g lapte praf, 200 g alune

Mod de preparare:
Se amesteca margarina, zaharul, laptele praf si 300 g din nuca de cocos pana devine o paste groasa, omogena. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc prin restul de nuca de cocos si se aseaza pe platou. In loc de alune se mai pot folosi si migdale, arahide in ciocolata, alune de padure, etc. Asezati bomboanele in hartiute speciale sau pe un platou si pastrati la frigider pana in momentul servirii.

P.S. Se poate inlocui margarina cu unt.
avatar
Angel
     

Avertismente :  Mesaje : 6497

Sus In jos

Re: Dulciuri

Mesaj Scris de lucia55 la data de Dum Noi 14, 2010 1:07 pm

Tort Raffaelo

5 oua
125 g zahar
125 g faina
1/2 praf de copt
din componente se face un piscotin forma rotunda.
Piscotul se tae in 2,o parte mai putin de jumate ramane intreg si se pune pe o tava, iar partea de sus care e putin mai mult de jumate se sfarama cu mana in bucatele mici.

100 g nuca de cocos rasa
2 plicuri de praf de intarit frisca
800 ml frisca
2 table a 200 g ciocolata alba
si putin lichior de cocos daca vrei

200 ml frisca cu ciocolata se topeste la foc mic, apoi se lasa la racit ,rece se mixeaza se face ca frisca.separat

400 ml de frisca cu plicurile de intarit frisca se mixeaza (cam o cana de frisca se pune deoparte prt imbracarea tortului),apoi se adauga crema obtinuta din frisca si ciocolata alba, cocosul, lichiorul si piscotul sfaramat. Crema obtinuta se pune peste piscot in forma de musuroi sau dreapta si se imbraca cu frisca . se presara cocos, se pot pune deasupra si ciocolata (bile) raffaelo.

Guten Appetit!


avatar
lucia55
     

Avertismente :  Mesaje : 5235

Sus In jos

Prajitura de post

Mesaj Scris de snowflake la data de Joi Ian 27, 2011 7:24 am

vreau idei pentru o masa de "post";aperitive si doua feluri, (fara soia) Shocked acum cativa ani am lucrat la o fabrica de fainuri texturate, pe vremea aceea acele produse se exportau, la noi nu era moda ;sa manacam preparate acasa din soia, doar in salam si parizer.
a
experimentez o prajitura, de post;
masura magica, cana
1/2 ulei
1 apa
2 faina
1 zahar
3 linguri gem(super de prune)
nuci
2.5 lingurite de bicarbonat "stinse' in otet, esenta, praf de sare.
se tapeteaza o tava de aragaz(ulei, faina), cuptorul se incinge.
se amesteca cu furculita toate ingredientele si se toarna uniform in tava, deasupra se presara nuci tocate, eu am pus cam o cana.
se baga in cuptor, foc mediu, 10 min, apoi mic, aproape 40min.se incearca ca la pandispan, prajitura se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie si se pudreaza cu zahar vanilat. usor de facut si de mancat,pofta buna!
avatar
snowflake
    

Avertismente :  Mesaje : 4863

Sus In jos

Reteta Snow

Mesaj Scris de snowflake la data de Vin Feb 11, 2011 9:50 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] facem schimb de retete, [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]



12 oua; 2 si cani faina, 2 cani zahar, una de ulei,(cana mare, de 300ml) cacao 3 linguri,
arome, nuci pentru ornat si pofta sa-l faci si sa-l mananci!


se bate albusul cu zaharul,bezea, se freaca galbenusul cu
uleiul,ca la maioneza, se amesteca, si esenta apoi adaugati o cana de faina, se amesteca putin si se pune in alt vas 2/3 din compozitie in care se adauga cealalta cana de faina si se amesteca incet pentru incorporare.in cealalta 1/3 se pune cacao.tavile unse, tapetate si pusa hartie se aseaza pe masa langa compozitie, intre timp incalziti cuptorul.cand esti doi se face si se papa mai repede. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] se pune alternativ cate o lingura din fiecare compozitie in centrul tavii, alternativ in acelasi loc(eu am cate o lingura in fiecare compozitie si pentru impartirea egala pun prima data 2 ling, fara cacao in fiecare si schimb, alternand cate o lingura cu compozitie in fiecare (puneti compozitia in acelasi loc mereu , cand veti taia sunt formate"valuri de culori si arome") deasupra pun cateva nuci tocate, le pun in cuptor la foc mic cam 1;15 min (dupa cum stie fiecare cum coace cuptorul)le-am scos din tava dupa ce s-a racit, gata am papat tot, am avut ajutoare,duminica mai fac!imi place cu iaurt de casa
avatar
snowflake
    

Avertismente :  Mesaje : 4863

Sus In jos

Re: Dulciuri

Mesaj Scris de denyels la data de Dum Iul 22, 2012 4:17 am

Bomboane inghetate de banane

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Sunt atat de bune si de simplu de facut incat cu siguranta vor fi desertul nostru cel mai iubit in aceasta vara.
Toti
stim ce combinatie minunata este cea dintre ciocolata si banane. In
aceasta reteta urmeaza sa congelam bananele si sa le servim ulterior
semi inghetate . Consistenta lor devine cremoasa si daca folosim o
ciocolata amara, va garantez ca o sa obtineti un desert absolut divin.
Ingrediente:
3 banane
150 gr ciocolata amara
30 gr unt
50 gr fulgi nuca cocos
50 gr migdale tocate marunt
Taiem bananele in felii de 3 cm grosime si le bagam pentru 1 ora la congelator,

Topim
ciocolata si untul la bain marie sau la microunde. Trecem bananele
congelate prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos amestecata cu
migdalele tocate,

Aseazam feliile de [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] pe o farfurie imbracata in hartie de copt si le introducem pentru inca 1 ora la congelator.
Le scoatem cu 5 minute inainte de a le servi,

Sunt incredibil de bune si racoroase si foarte foarte simplu de facut.
Pofta buna si o vara racoroasa!!
avatar
denyels
     

Avertismente :  Mesaje : 2356

http://www.infotv.ro/news/31-07-2012/campioni

Sus In jos

Re: Dulciuri

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum